Şimdi Ara

yeni ötv tasarısı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
2
Favori
4.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sosyalist oldugumu nerenden uydurdun?Su insanlara kafandan etiket yapistirma huyundan vazgec, 2-3 tane ideolojik terim ogrenmissin durmadan tekrar ediyorsun.

Gene baya sacmalamissin, usenmiyor musun bu kadar
    uzun uzun sacmalamaya? Yazdiklarinda mantik kirintisi bile bulamadim, papagan gibi ayni seyleri soyleyip duruyorsun. Bizde farkli alinsin diyoruz, ama emisyon olsun ya da alt siniflar dusurulsun diyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 29 Ekim 2016; 22:46:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettigim standart sosyalizm degil dostum, yurdum sosyalisti .lafa gelince aydinligin,icratta ise agaligin dibi.bak sana bir tane atayim onlardan,pm falan at kanka olursunuz nicki superle basliyor
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=118383664&p=3
    Alt taraf dusurulmuyor diye kiyak pesinde kosma guzel kardesim.biz dussun diye mucadelemizi edelim,sen premiumuna vergisini ode.
    madem 0 km Aslan besliyorsun yemini esirgemeyecen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 29 Ekim 2016; 22:47:41 >

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Yav benim oyle oldugumu nereden cikardin diyorum ben, her mesajinda konuyu baska yerlere tasiyorsun, psikolojik problemlerin mi var?
    Sosyalist bir mesajimi mi buldun benimde arayip:)
    Premium aslana bak 1.6, komik olma ya. Almasinlar c sinifindan %90 2 litre alalim diyorum ama, anlamazsinki.
    Kiyak pesinde falan kosmuyorum sen kendi kafandaki bir dunyada yasiyorsun anladim onu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 29 Ekim 2016; 22:52:43 >
  • Yahu ne olduğun önemli degil ki?premium musteri benle ayni orani ödemesin sende bende ayni seyi soyluyoruz.yok altida indirsin yok bilmemne geç bu isleri.olacak is şuanda premium vergisi,ki bellide degil.
    diger is olmuyor yapmiyor adamlar.yoksa soylemedik mi saniyorsun?
    Her gun anlatıyoruz söylüyoruz.ama gordugun tiplerle dolu bu ulke,0 almadan duramıyoruz ustune luks manyagiyiz.bu vergiler gelsin gorelim premium markalarda neyin degisecegini.

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Neyse uzatmaya gerek yok insAllah c segmentindeki 2 litre vergisini dusururlerde gider 2 litre c sinifi alirim.

• yeni ötv haberlerinin sadece haber olup yasalaşacağını sanmıyorum bi şuraya not düşelim bakalım
  • üretemeyen ülkenin ekonomisi çöker. bunu anlamak neden bu kadar zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brskcr

Yav benim oyle oldugumu nereden cikardin diyorum ben, her mesajinda konuyu baska yerlere tasiyorsun, psikolojik problemlerin mi var?
    Sosyalist bir mesajimi mi buldun benimde arayip:)
    Premium aslana bak 1.6, komik olma ya. Almasinlar c sinifindan %90 2 litre alalim diyorum ama, anlamazsinki.
    Kiyak pesinde falan kosmuyorum sen kendi kafandaki bir dunyada yasiyorsun anladim onu.

Arkadaşım he he de geç yaw.Adamı çözemedinmi hala?

• Bu halka bu yakışır işte. Yeni vergiler hayırlı olsun.
  • Lüks görünen araçların (ki göreceli bir kavramdır) vergisi benim corollamla, fulyansımla,ageamla vb bir mi olsun diyen vatandaşlar!!:

Devlet/hükümet vb segment belirleyemez!! Segmenti halk/tüketici belirler bu biiiir!

Segmente göre vergi saçmalığı senin corollanı uçuzlatmıyor. Tam tersi hayalini kurduğun sınıf atlama marka yükseltme vb imkanının içine ediyor bu ikiii.

Senin corollan 60-80 bin tl iken diğerleri zaten 150 binden başlıyor arada zaten dağlar taşlarkadar fark var bu üüüçç.

Elmas, pırlanta, yakut, zümrüt, topaz, safir, zebercet, inci, vb gerçek lüks tüketim malzemelerinden sıfır kdv alan ülken zaruri bir ihitiyaç olan arabadan 1 kendine 1 de devlete al derken neden sesin hiç çıkmıyor, bu dööört

Lc waikiki gömlek t-shirt ile beymen-vakko-zara vb nin de kdv leri aynı. Nike/Adidas ile Türk Malı LEscon/Kinetix vb kdvleri de aynı. Kurukahveci Mehmet efendinin TÜrk kahvesi ile Nescafenin, Jacopsun kdvleri de aynı. Kars kaşarı ile italyan Mozarella da aynı vergi diliminde.
    MAraş dondrumanla Algida da aynı, sanırım en güzel örnek sığırda olacak ithal Angus ile yerli öküzün vergiside aynı.. !!
    Madem öyle tüm tüketim kalemlerinde devlet/hükümet segmentlere göre vergilendirme yapsın. En başta da asıl lüks tüketim malzemesi olan elmas,zümrüt,yakut vb değerli taşlara lütfedip bir kdv koysun !!

Bunun adı saçmalıktır, ekonomide sıçtık üstüne tüy dikiyoruz demektir. Bangır bangır gelen ekonomik krizin artçı sarsıntılarıdır bu olan biten.
    DÜnyanın en pahalı benzini ve arabalarını kullanırken gıkın çıkmıyor, başlarım böyle yüksek verlgilere demek yerine corollamla bmw 316 nın vergisi aynı olmasan demek ikiyüzlülüğün dik alalığıdır.
    Devlet bu lükstür bu spordur vb diye bir ayrıma girip reklam yapamaz, böyle saçma sapan vergiler çıkarak batan ekonomisini ise hiç toparlayamaz.
    Segmentasyon vergilendirmesi yapacaksa devlet tüm tüketim kalemlerinde yapmalı sadece otomotivde değil, onu da yaparsa şaka maka eski kominist ülkelerden hiç bir farkımız dahi kalmaz.

Corollacı kardeşim, sat arabanı kenera para koy, dolar al, bankaya yatır vb. Bu ülkede sıfır bmw-merso vb alanbilene birşey olmaz sen önce kendini kurtar çünkü yakında ya işssiz kalacaksın yada işin batacak getirilen bu saçma sapan vergiler ilk seni/beni yakar yıkar.
    Zenginin malı yürür geride kalmaz.!!
    Sense 5 sene sonra Şahine/Dacia'ya bindiğine şükreder neden Corolla ile aynı vergide diye hayıflanırsın bu seferde....

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Arkadaşım,ben soruma halen cevap alabilmiş değilim,cevabı verebiliyorsan buyur ver,yok veremiyorsan işkembe-i kübrayı bırak.
    e 180 520i bu araçlar senelik vergi bandında (ötv kdv mtv) 1.33 corollayla aynı vergiyi devlete ödüyor mu ödemiyor mu,önce bir bunu açıklığa kavuşturalım.
    Bak soru soruyorum,basit net bir soru.

Abuk sabuk konuşma burada mtv den bahsedip bu kadar iğrenç bir uygulamayı akabinde hukumeti savunmaya mı çalışıyosun napıyosun anlamadım ama her 1.6 motorlu otomobil aynı ötv ödemiyor, 1.6 dahi olsa lüks otomobilin ötv si daha da fazla. Ha tabi bu aç gözlü, son 15 yılda vergilerin bütçedeki payını yüzde 60 artıran bir hükümet için yeterli değil sanırım ki üst kesimi daha da soyma arayışına girmiş. Madem 1.6 lüks oromobillerin ötv si yuzde 90 olacak o zaman alt sınıf otomobillerin ki de yuzde 45 den 20-25 seviyelerine çekilmeli ki en azından adalet lafı edilsin. Aksi takdirde savunulacak hiçbir tarafı yok ne yazık ki.

• Yine ekim ayı, yine ötv haberleri, yine pahalanacak diye çıkan haberler, yine bu haberlere istinaden çatır çatır lüks segment için fatura kesen bayiler..

Şöyle Borusan'a, Koluman'a, Doğuş'ta Audi'ye ve Porsche'ye uğrayın ne demek istediğimi anlayacaksınız.

2 yıl öncesinin Ekim ayını hatırlattı nedense..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimseyi savundugum yok.1.6 diye benim 4 katim fiyata sahip arac benle ayni mtv otv oranini odemesin olay bu.motor hacim vergisinede karsiyim,segmenti veya ciplak giris fiyati neyse ona gore vergi odesin diyoruz herzamanki gibi anlamadan bilmeden iskembei kubra yapmisin
    İndirim istemekle indirim alinmiyor,millet 170 hp giu parasina a3 1.0 icin siraya giriyor memlekette
    Bukadar soguslenmeye hazir bir topluma indirim mindirim yapmazlar.kaskosu vergisi bakimi arabaya servet oduyoruz,kimseden ses cikmiyor.
    Niyeti bozdum dogu hizmeti bitince arabayi degisicem,8 10bin ekleyip d segment ikinci el bir arac alirim en azından gomdugum paraya degsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 30 Ekim 2016; 5:37:39 >
  • Sen bosverecegine otomotiv çalış biraz okulda.emisyonmus
    Oteki arkadasi da benim konuda yakaladim,otv soygun moygun yazip 20bin tl nakiti olan adama dizel otomatik 0 golf onermissiniz,ben sosyalist burjuva falan diyordum,pes vallahi bukadarina da pes

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 30 Ekim 2016; 9:59:07 >
  • ÖTV aracın değeri üzerinden alınmalı. Devlet her yıl 3 veya 4 sınıf belirleyip mesela 2017 için vergisiz fiyatı 30 bin tl olan araçlara yüzde 25. 30 60 bin olanlara yüzde 45 60 120 bin olanlara yüzde 75 120 nin üstüne yüzde yüz gibi. Oranları fiyatları örnek oluturması için atarak yazdım. Kdv trafik pulu plaka gideri vb de olmasın gerekiyorsa bu oranlara monte edilsin. Gönül ister ki ülkede vergi adaleti olsun ama yok. İstediğim sistem de adil değil farkındayım ancak ülke vergi sistemine göre bitaz daha adil olacağını düşünüyorum. Adil olan ise vergi adaleti sağlandıktan sonra her araçtan sabit oranda vergi almaktır.

• Bende ÖTV incek sandım :) Sağdan geçirmiyolarda soldan geçiriyolar :))) bi şekilde geçirilmeye alıştık yalama olduk artık zam haberleri çıkınca gülüp geçiyoruz.
  • Forumda bir çocuk var, babasinin toyotasini kendi arabasi gibi koymus tercihlerine; volvo testi diye videosu vardi youtube da sesi catallasmamis ergen liseli sesiydi, o sesle yasi tas catlasa 19 20 olma sansi yok %99. Subaru forester aldim diye konu acmisti bi ara, hayatinda 1000 lira mi kazanmis da araba aliyor bir de kendine uslubu, tarzi tam bir ergen saygisizligi iceriyor; forum uyelerinin gozunde ise nedense saygin bi yerde bu ergen çocuk, ve ciddiye alip cevap veriliyor. Bloklanip gecilmesi troll muamelesi gormesi gereken bu çocugu forumun bir an once hak ettigi degeri vermeye baslamasi dilegiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr Thoth -- 30 Ekim 2016; 9:27:18 >
  • Arkadaş hala corolla ile merdeces vergisi kıyaslayan var. İki maaşlı çalışan düşünelim biri okumuş dil öğrenmiş kendini geliştirmiş vs. 10.000 tl brüt maaş alıyor ve bunun yaklaşık 3.500 tl sini vergi ve sgk olarak devlete ödüyor. Birde bir yerde asgari ücretle çalışan biri var oda yaklaşık 500 tl ödüyordur her ay devlete sgk ve vergi kesintisi olarak. E ne oldu çok maaş alan zaten çok vergi veriyor mu veriyor peki neden bu adam helal kazancı ile aldığı mercedes içinde daha çok vergi versin? Devlet olarak sen yapsatçı müteahitten, kuyumcudan, bakkaldan vb. vergini al önce 150 metrekare üzeri evde vergi düşer, pırlantadan vergi alınmaz, yatı olan vergisiz yakıt alır. Sonra zengin ödesin tabi zengin falan değil orta gelirli maaşlı çalışana oluyor hep olan. Sgk tavanıda yükseliyormuş ohhh olsun maaşlı çalışan orta gelirliye.

• Uğraştığımız şeylere bak... Yazıklar olsun bu memlekete yazık ettik.

• Yetmez ama evet ! ....

Boyle haberleri okuyunca çok mutlu oluyorum. Beter olsun bu millet !

Ben kendim bir sistem kurdum. Benden aldigi vergileri geri kazanmanin yolunu da buldum. Bedava yasiyorum bu ulkede. Yansın yıkılsin, köleliğe gecelim direk. Boyle tatmin etmemeye basladi.

Munafiklik yapıyorum , Malum partiye gectim mutlu oldum, muslugun suyu akiyor. Neden bu duzeni bozayim ki ?!

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.