Şimdi Ara

yeni ötv tasarısı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
2
Favori
4.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ****er Kullandığınız için Sözcü’ye giriş yapamıyorsunuz.

Bu ne saçma bir sitedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Kimseyi savundugum yok.1.6 diye benim 4 katim fiyata sahip arac benle ayni mtv otv oranini odemesin olay bu.motor hacim vergisinede karsiyim,segmenti veya ciplak giris fiyati neyse ona gore vergi odesin diyoruz herzamanki gibi anlamadan bilmeden iskembei kubra yapmisin
    İndirim istemekle indirim alinmiyor,millet 170 hp giu parasina a3 1.0 icin siraya giriyor memlekette
    Bukadar soguslenmeye hazir bir topluma indirim mindirim yapmazlar.kaskosu vergisi bakimi arabaya servet oduyoruz,kimseden ses cikmiyor.
    Niyeti bozdum dogu hizmeti bitince arabayi degisicem,8 10bin ekleyip d segment ikinci el bir arac alirim en azından gomdugum paraya degsin.

Yani diyosun ki millet soğuşlenmeyi seviyor o zaman devletin lüks segment otomobillerden daha fazla vergi alması mübah. Yani bunu mu anladım ben ? Şaka gibi bir yaklaşım var ortada

Önce şunu bi kafana sokman lazım E180, 320i, C180 gibi otomobiller zengin otomobilleri değiller. Bu ülkede B segment otomobillerin fiyatı 60 binlere dayanmış durumda, 100 bin lirayı Giulietta gibi C segmenti leğen plastiğine bağlamaktansa insanlar çok rahat kredi çekip 40. yıl 320i, E180 Elite alabiliyorlar. Bu krediyi öderken, hem 1.6 mtv si olması hem de kasko, bakım değeleri düşük olması sebebi ile fazla zorlanmıyorlar. Bugün evine 7-8 bin lira para giren her adam 320i, C180 gibi otomobilleri güle oynaya satın alabilecek kredi çekebiliyor ve bu ülkede yoksulluk sınırı 7,495 TL. Yani senin düşündüğün gibi zengin bile değil bu otomobilleri çoğunun sahibi. İnsanlar sadece 0 km kaliteli bir otomobile binmek istiyorlar peki bu sana neden batıyor ?

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Beni niye haberdar ettin mesajdan?Kafan mi karisti?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 30 Ekim 2016; 10:54:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E 180 e b segmenti muamelesi çekiyor adam ya,
    tabi canim bunlari garibanlar aliyor,5 kuruşlari yok ağızları kokuyor gariplerimin.
    Bak güzel kardeşim,bugün 180 bin tl yi çıkaran adamla 60 bin tl yi çıkaran adam arasında FARK var.
    Millet söğüşlenmeyi seviyor çünkü bu fiyatlara rağmen herkes plazalarda sıraya giriyor.Bugün senin 76 bin tl ye aldığın clio eğer 50 bin tl ye aldığın 508den iyi araba değilse o zaman otomobil cahili bir toplum olduğunu kabul etmen gerekir.
    Adamın yukarda sıvamasına bak,diyor ki 2. el de artıyor,yahu arkadaş insaf be,galerici markaları artıyor.
    subaruya kaç tl zam geliyor,yada mazdaya,ya da alfaya?
    70 bin tl fiyat çekti adam 2011 159a,satamadı,şimdi 63 istiyor.
    60a sattığı golfe zam geldi diye 65 isteyen adam var.Ha o da satamıyor.ikinci el zam yiyince millet sanıyor vaaay efem yükseldi hemen alak bizde.
    almıyor kimse arkadaş ALMIYOR.Herkes 0 km peşinde.
    Millet ağalık meraklısı,üstüne ikinci eli eyyi meraklısı,bu piyasada parasının alabileceği en iyi arabaya binen adam kazanır,olay bu.
    sırf ikinci elde iyi saplarım diye millet fındık motorlu a3 kuyruğuna girdi,1.6 gelmeyecek artık diye kasası değişmiş 520i kuyruğu var.
    Neymiş,yoksulluk sınırı böyle o şöyle bıdı bıdı.
    Arkadaş toplum bilinçsiz,Bİ LİNÇ SİZ.Anlatamıyoruz ya.Kafası basmıyor adamların anlattık link attık 20 bin nakitle 100 binlik c sınıfı arabaya girmeye kalkan,50 binlik D segment arabaya burun kıvırıp yok parçası pahalı yok çok yakar bilmemne diyen şizofreni tiplerle dolu bir toplumuz.
    Üst segmentle alt segment aynı vergiyi ödememeli dediğimiz zaman alt segment vergisinden memnun anlamında söylemiyorum bunu ben.
    Diyorum ki kardeşim zaten sistem adaletsiz,bari zengin 180 200 bini çıkıyor ona göre vergi ödesin.
    Onu geçtim c segmentine 100 bin gayme bayılan da ödesin,arabanın satış fiyatına göre vergi ödensin.
    0 km alıyorsa dizel otomatik fullaynı ona göre bayılsın ötv sini mtv sini,benim 40 binlik arabama e 180 muamelesi yapmasın devlet sırf 1.6 kategorisi diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 30 Ekim 2016; 11:35:55 >

• quote:

E 180 e b segmenti muamelesi çekiyor adam ya,
    tabi canim bunlari garibanlar aliyor,5 kuruşlari yok ağızları kokuyor gariplerimin.
    Bak güzel kardeşim,bugün 180 bin tl yi çıkaran adamla 60 bin tl yi çıkaran adam arasında FARK var.
    Millet söğüşlenmeyi seviyor çünkü bu fiyatlara rağmen herkes plazalarda sıraya giriyor.Bugün senin 76 bin tl ye aldığın clio eğer 50 bin tl ye aldığın 508den iyi araba değilse o zaman otomobil cahili bir toplum olduğunu kabul etmen gerekir.
    Adamın yukarda sıvamasına bak,diyor ki 2. el de artıyor,yahu arkadaş insaf be,galerici markaları artıyor.
    subaruya kaç tl zam geliyor,yada mazdaya,ya da alfaya?
    70 bin tl fiyat çekti adam 2011 159a,satamadı,şimdi 63 istiyor.
    60a sattığı golfe zam geldi diye 65 isteyen adam var.Ha o da satamıyor.ikinci el zam yiyince millet sanıyor vaaay efem yükseldi hemen alak bizde.
    almıyor kimse arkadaş ALMIYOR.Herkes 0 km peşinde.
    Millet ağalık meraklısı,üstüne ikinci eli eyyi meraklısı,bu piyasada parasının alabileceği en iyi arabaya binen adam kazanır,olay bu.
    sırf ikinci elde iyi saplarım diye millet fındık motorlu a3 kuyruğuna girdi,1.6 gelmeyecek artık diye kasası değişmiş 520i kuyruğu var.
    Neymiş,yoksulluk sınırı böyle o şöyle bıdı bıdı.
    Arkadaş toplum bilinçsiz,Bİ LİNÇ SİZ.Anlatamıyoruz ya.Kafası basmıyor adamların anlattık link attık 20 bin nakitle 100 binlik c sınıfı arabaya girmeye kalkan,50 binlik D segment arabaya burun kıvırıp yok parçası pahalı yok çok yakar bilmemne diyen şizofreni tiplerle dolu bir toplumuz.
    Üst segmentle alt segment aynı vergiyi ödememeli dediğimiz zaman alt segment vergisinden memnun anlamında söylemiyorum bunu ben.
    Diyorum ki kardeşim zaten sistem adaletsiz,bari zengin 180 200 bini çıkıyor ona göre vergi ödesin.
    Onu geçtim c segmentine 100 bin gayme bayılan da ödesin,arabanın satış fiyatına göre vergi ödensin.
    0 km alıyorsa dizel otomatik fullaynı ona göre bayılsın ötv sini mtv sini,benim 40 binlik arabama e 180 muamelesi yapmasın devlet sırf 1.6 kategorisi diye.

Yahu kim araba alabiliyor bu ülkede ? 80 milyonluk gelişmekte olan bir ülkenin yılda iç pazarda sattığı otomobil 600-700 binlerde ki bunların önemli kısmı b segmenti, şaka gibi bir rakam bu. Ötv, Mtv makul seviyelerde olsa bu rakam 2 milyona yakın olurdu, otomobiller sadece orta-üst gelir kesimine hitab eden bir ihtiyaç olmaktan çıksa fena mı olurdu ? Herkes araba sahibi olabilirdi haliyle. Şimdi sen kalkmış benim 40 bine aldığım araba ile 150 binlik 320i aynı vergi diliminde olmamalı diyosun, doğru diyorsun ama alt segment otomobillerin ötv'sini azaltmak yerine üst segment otomobillerin ötv'sinin arttırılmasını savunuyorsun. Bunun savunulacak bir tarafı yok kusura bakma. Bunun suçunu da topluma yıkarsan artniyetin ortaya çıkar. Yüzde 90 ötv be adam tam yüzde 90, ekonomi yapmak için S60 D2 alacağım ve 200 bin lira para mı vereceğim bu mu yani savunduğun olay ?

• quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

Yahu kim araba alabiliyor bu ülkede ?

Arkadaş,yemin ediyorum kaç tanenizle tartıştıysam sonu ya burjuvalığa,ya sıvamaya gidiyor.
    geçen mercedes plazasına uğradım,inanır mısın kan ağlıyor adamlar.hele toyotaya geçtim,Allah seni inandırsın satış temsilcisi yer siliyor,bulaşık yıkıyor,iş yok ağbii kimse gelmiyor kimse gitmiyor perişanız ağbiii diyorlar
    Doğuşa geçtim,ağbii ne sırası biz sıradayız araba satalım diye müşteri bulamıyoruz diyolla.
    Allah akıl fikir versin dicem de,öyle duayla olmuyor bu işler.
  • Arkadaşlar şu anda satmayı düşündüğüm aracımı şu anda satayımmı yoksa bu yasadan sonramı satışa çıkarayım hangisi mantıklı acaba saygılar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

Yahu kim araba alabiliyor bu ülkede ?

Arkadaş,yemin ediyorum kaç tanenizle tartıştıysam sonu ya burjuvalığa,ya sıvamaya gidiyor.
    geçen mercedes plazasına uğradım,inanır mısın kan ağlıyor adamlar.hele toyotaya geçtim,Allah seni inandırsın satış temsilcisi yer siliyor,bulaşık yıkıyor,iş yok ağbii kimse gelmiyor kimse gitmiyor perişanız ağbiii diyorlar
    Doğuşa geçtim,ağbii ne sırası biz sıradayız araba satalım diye müşteri bulamıyoruz diyolla.
    Allah akıl fikir versin dicem de,öyle duayla olmuyor bu işler.

Yemin ederim şu forumda düşünme yetisine sahip olmayan ender adamlardansın. Ne istatistikten anlarsın, ne veri okursun. Ne de okuduğunu anlarsın. Koskoca TC'de Mercedes, Audi, Volvo, Bmw toplam 90 bin otomobili bile zar zor satmış bu bile sana batıyor, nasıl bir kıskançlık hazmedememe durumu var sende anlamadım, her neyse bu da sana son mesajım olacaktır :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Brskcr

Yav bir aracın 0 fiyatı artıp nasıl olur da 2. eli artmaz, bu nasıl bir argüman? Ne passatın fiyatını etkilesin sizin alacağınız volvonun da alfa romeo'nunda fiyatını etkileyecek, sonuçta D segmenti bahsettiğimiz araçlar.
    Gerçekten 0 fiyatı artan araçların 2. el fiyatının artmayacağını düşünüyorsanız, sizi dünyanın düz olduğuna inanan dayıyla tartıştıralım. Mantık dışı açıklamaları bırakın yeter.
    2014 ÖTV zammından sonra tüm 2. eli piyasası arttı mı artmadı mı? Arttı bu kadar basit ya, bu kadar basit bir şeyi uzatmaktaki amacınız nedir?

Şöyle bir argüman.
    Volvo s60ın eski kasasının fiyatı yükselmez,güncel kasanınki yükselir
    alfa 159 üretimden kalktı,yerine giulia gelecek 2. eli yükselmez
    hyundai i40 üretimden kalktı,yerine sonata geldi 2. eli yükselmez
    avensis kasa değişti,yeni kasa almak varken kimse eskisini pahalıya almaz
    mondeo önce makyaj yedi,sonra kasa değişti,2. eli yükselmez
    Mazda 6 senede 2 tane falan satiliyor,zam yese bile 2. eli yükselmez.
    Subaru alfa mazda gibi firmalar mimlidir bizim piyasamızda,her yerde servisi yok 2. eli ölü mölü der kimse almaz,haliyle alan adam da fazlasıyla karlı çıkar.
    Artı bu araçlar D segmenti,satışları yavaş seyreder 2. elde,passat haricinde.
    Aynı şekilde ford opel vw honda toyota gibi esnaf markası C segment arabaların performansına ulaşamazlar.
    Aslında olay çok basit,fakat algılayamıyorsun.bunun sebebi de esnaf markası ve 0 düşkünü olman.Bunu çözebilsen meseleyi de halledeceksin ya,neyse.

Sizin piyasadan haberiniz yok sanırım. Bu haberle beraber cogu luks segment oto galerisi eski/yeni kasa demeden araclarına zammı bindirdi. +300k üzerindeki aracların satısındada ertelemeye gitti daha fazla kazanmak icin.

Esnaf kafası diyorsunuzda gercek esnaflar bunu düsünüyor.

• Değişen ucuzlayan bir şey yok olan düşük hacimli alıp vergiden kacanlarin lüks oldukları için yine devlet kucağına düştüğünü gösteren acinasi talihsiz ve komik durum

• taslağı hiç okumadım (gerek duymadım)
    çünkü her zaman olduğu gibi indirim değil ,bindirim olacaktır
    tahminim şuan olan vergi en düşük olarak kalacaktır ve diğerlerine zam gelecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

quote:

Bana e 180in vergisiyle 1.33 corollanın senelik ötv mtv sinihesaplar mısınız?Arada kaç tl fark çıkacak merak ediyorum.
    Ve şunu da ekliyorum,E segment araca binen adamla C segment araca binen adamın aynı oranda vergi ödemesi hak mıdır?Mantık mıdır?
    aynı derken oranı kastetmiştim.

Corolla vergisiz 50 lira diyelim. Ötv ve kdv dahil 85 eder.

E180 de vergisiz 200 lira diyelim. Ötv ve kdv ile 342 lira eder.

50 liralık arabaya 35 lira vergi
    200 liralık arabaya 140 lira vergi

Bence gayet adil. Birde üzerine mercedese üst sınıf diye fazladan ötv koyarsak asıl o zaman adaletsiz olur.

Mtv konusunda haklısın sanırım. Aynı mtv yi ödemeleri adil durmuyor. Mtv yide oran üzerinden alabilirler. Tabi o zamanda corollanın mtv si düşmez olan mercedes sahibine olur.

Yanlış mı düşünüyorum ?

Neden mtv farklı olsun ki.

Bu araç daha mi çok yola zarar veriyor daha mi fazla co2 üretiyor.

Niye çalışayım ben o zaman çalışana düşman evde otur bedava komut makarna çocuk parası yan gel yat.alacağımız araçta almanya da maraba arabası passat ışte sanki s klasse alıyoruz .

• quote:

Orijinalden alıntı: Brskcr

Hocam mesele sadece motor değil, görselde var işin içinde. "0" bir araç alıp yıllarca binmek istiyorum, bunun neresi yanlış? 2. el araç almamak bilinçsiz tüketim mi? Sürekli araç değiştiren birisinin 0 alması mantıksız olabilir, evet. Ama ben araca uzun süre binmek istiyorum.
    Segment vergisi alınacaksa, sırf 2.0 diye C sınıfı araçtan %90 alınmasın o zaman. Paşa paşa gidip alayım aracı.
    İlla 1.6 istemiyorum, hatta 1.6 istemiyorum, vergi sistemi zorluyor.
    Hakkını aramak, bağırıp çağırmak değildir. Bunu yapmak hiç bir şey kaybettirmedi bana bugüne kadar, aksine kazandırdı.
    Sürekli söylüyorum, tekrar söyleyeceğim. Toplum olarak bunu kabul ettiğimiz için ÖTV bu halde. Herkes sizin gibi düşündüğü için bu halde.
    Vergiler arttıkça bilincinizde artar inşAllah, daha alt sınıflara doğru gidersiniz artık. Vergiler artınca 2. el arabalarda yerinde durmayacak sonuçta, o alacağınız 2. el D sınıfının da fiyatı mutlaka artacaktır.

ikinci el alinca vergi odemedigini dusunen, ikinci el fiyatlarinin aracin sifir fiyatlari ile orantili oldugunu anlamayan adamlara birsey yapamazsiniz. bosuna ugrasmayin

Arkadasim senle konusmayi kestim hala yukarida sivamasina bak falan diyorsun, hala deli sacmasi fikirlerinde inat ediyorsun.
    Anlamsiz anlamsiz haberdar ediyorsun, ruh hastasi misin nesin kurtulamadim bir turlu.
    Elim kirilaydida yazmasaydim ne bos, ne takintili adammissin, psikiyatriye falan git ihtiyacin var.
    Hala yok subaru mazda bilmem neye ne kadar zam geliyor diyosun, vergi zammindan sadece vw falan etkileniyor dimi? Yeter yorulmadin mi sacmalamaktan?Yani sana diyecek bir sey bulamiyorum, buyuk sikinti var sende, bu mesaji okuyan arkadaslar bu kisiye hic bulasmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 31 Ekim 2016; 0:52:33 >
  • yağsın gökten gürül gürül yağsın daha çok yağsın inşallah amin hükümetim toplasın devletim toplasın amin.
    doblocular yaşadı rabbim amin daha çok yağsın daha fazla vergi olsun ekonomi tıkırında maşallah
    Aynı oranda ötv ödemesi, aynı miktarda para ödemesi değildir. Örneğin çıplak fiyatı corolla 50 bin, mercedes 100 bin ise, corolladan %45 22.500 alınır, mercedesten %45 45 bin tl alınır. Üstüne ötvli fiyattan kdv hesaplanır.

• Yav millet plazada sıraya giriyor,bunlar plazadaki patronun yerine on gözle ağlıyor,bir de akıl veriyor
    Adam Tr pazarından niye çekilmiyor o zaman,hani az satıyor ya?
    Düşünüyormuş,düşün sen düşün.
    ithal adamlarla neyi tartışıyoruz ki,ödeyin kardeşim mercedesinizin vergisini,bize giren giriyor zaten,biraz da size dokunsunlar(tabi dokunurlarsa)
    E 180 alan adama fakir muamelesi çeken tiplerle çok bile konuştuk,beter olun
  • Arkadaşım,ben yukarda lüks araca örnek de verdim.Fakat sizin lüks araç kavramınız merc bmw audiden ibaret olduğu için,burda böyle gereksiz tatava yapıyorsunuz.
    2012 xf 130 bin tl be, 240 beygir alet.hangi galeri sakladı da 150 bin tl yaptı fiyatını?

E 180 benle aynı oranda ötv ve aynı mtv yi ödüyor 1.6 olduğu için.O araç o oranda ötv yi ödeyemez kardeşim.Benim arabamın neredeyse 5 katı fiyata sahip.Ben lüks vergisine sonuna kadar destek veriyorum,benim vergimin de düşmesini talep ediyorum.
    Bütün mesele uygulayacaklar mı konusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 31 Ekim 2016; 11:4:43 >
    Sizle aynı mtvyi vermesine karşı çıkabilirsiniz. Ama aynı ötvyi ödemiyor. Oran aynı olabilir, ancak devletin kasasına giren, zenginin cebinden çıkan ötv zaten daha fazla. Eğer mtv değişmeli diyosanız, o ayrı bir konudur.

Beni ekleme mesajlarına diyorum, hala alakasız alakasız haberdar ediyorsun.
    Ağır ruh hastasısın, acil şifalar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 31 Ekim 2016; 11:25:52 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.