Selamlar, Yeni bir PC toplamayi dusunuyorum ancak kasim indirimlerini beklesem ne kadar avantajli olur? Bu sirada da belki AMD/Intel tarafinda yeni urun cikma durumu olabilir. Acele bir ihtiyacim yok avantajli olacaksa kasim i bekleyebilirim < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slyone -- 2 Eylül 2024; 13:10:30 > |
Yeni PC hemen almali mi yoksa Kasim indirimlerini beklemeli mi?
-
-
Bekleyecekseniz paranızı dövizde tutun yada kısa dönem faizle arttırıp döviz alın.
-
yatirim tavsiyesi degildir :) ama dovizde para tutmak orta ve uzun vadede iyi degil altin almak en mantiklisi
onerin icin tesekkurler su anda bosta degil tabi birikimim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slyone -- 2 Eylül 2024; 13:10:12 > -
Kaç paralık birşey alacaksın -
Midas'ın yıllık %4 dolar faizi yada döviz bazlı fonlar ile birikimini koruyabilirsin. Döviz bazlı fonlar için nitelikli yatırımcı olmak gerekiyor, Midas'ta gerekmiyor.
-
O konuda biraz kararsizim su anda onumde 2 tercih var :
- 30 bin civari bir sistem toparlamak, CPU olarak AMD 5600 GPU olarak da 6750 XT ve bunlara uygun diger parcalar
- CPU olarak 7600 GPU olarak da 4070 SUPER ve bunlara uygun parcalarla bir sistem kurmak
ilkini gittigi yere kadar kullanip sonra eldeki CPU/GPU yu mumkunse satip uygun fiyatli yenileriyle degistirmek ama muhtemelen o zaman kimse elimdeki GPU/CPU yu almak istemez
ikinci sistem muhtemelen beni 10 yil kadar goturur, genelde diablo 4 tarzi veya starcraft 2 oyunlar oynuyorum bana fazlasıyla yeter aslinda ilk sistem. Ikinci sistem 45-50k ya mal olacak gibi duruyor, ilkinin yetmemeye basladigi yerde CPU/GPU yu yenilemek bugunun parasiyla yine 20k civari bir paraya gelecek buda kabaca 600 USD demek.
her iki sistemde 10 yillik bir zamanda 1500 USD ye mal olacak bana
-
konu disina cikmak istemiyorum 5 yillik ve 10 yillik dolar/altin artis oranlarina bakip karar verilebilir
-
10 yıllık bir zaman araligini düşünerek sistem toplamak pek mantıklı bir hedef olmaz , ki oynadığınız oyunları baz alırsak ve gelecekte ona benzer saha yüksek sistem gereksinimi isteyen oyunlar çıktığında şuan alacağınız sistemi 10 yıl sonra kullanmak gibi bir şansınız olmaz , konsol deseydiniz mantıklı olabilirdi ama pc de zaman pek islemiyor -
Dediginde hakli olabilirsin ama soyle bir ornek vereyim diablo 4 sistem gereksinimleri ki bu oyun 2023 cikisli :
Minimum Requirements
- Processor: Intel® Core i5-2500K or AMD™ FX-8350.
- Memory: 8 GB RAM.
- Graphics: NVIDIA® GeForce® GTX 660 or AMD Radeon™ R9 280 or Intel® Arc™ A380.
- DirectX®: Version 12.
- Storage: SSD with 90 GB available space.
- Internet: Broadband Connection.
Intel® Core i5-2500K release date : Jan 9th 2011
yani oynadigim oyunlar oyle cok sistem gereksinimi duyan seyler degil. Elbette niyet 10 olur ama 7-8 yil sonra kullanilmaz hale gelir bunu bilemem. Bir onceki sistemimi 2014 yilinda almisim GTX 970 kullaniyorum su anda. Daha once 5 yilda bir degistiriyordum, son 3-4 yildir pek oyun oynamadigim icin degistirme ihtiyaci hissetmemistim sadece monitoru yeniledim bu sure icinde, su anda FDH bir monitorum var 144 mhz.
-
En düşük ayarlar için hocam bu. 480p oynarım derseniz kimse bişi demez. . en düşük ayarları çok baz almayın -
sarı siteden ikinci el temiz olanını alın çok uyguna bırakıyorlar
-
Bunlar dip sistem özellikleri bunlara bakmayın, en düşük çözünürlük en düşük ayar ile oynayacaksanjz birsey diyemem -
haklsiniz bunlar oyunu calistirabilecek minimum sistem ama 7800x3d/4070 super gibi bir sistem herhalde 10 yil sonra bile bu turden oyunlari oynatir
-
guvenip alamiyorum ya sari siteden
-
işlemciyi 5600 düşünüyorsan gerek yok bence beklemeye zaten çok hesaplı fiyatı. keza 6750xt de hesaplı. dolar artar bir şey olur kasımda indirim diye yine bindirim yaparlar. tomahawk b650 aldım ben temmuz'da 7500 liraya şimdi 9 bin lira satıcı amazon. b550'de çeşit çok ve daha uygun fiyatlı oluyor uygun fiyatlı ürün görürsen al at bir kenara biz kuzenle öyle topladık işte temmuz ortası desek 17.si prime günleri ilk anakartı aldık. yarın işlemci için bir aparat gelince bitecek. 37 tuttu sadece kasa ekran kartı yok ki güç kaynağı almadı bende boşta 750w seasonic vardı onu verdim. 7800x3d değil 7900x3d aldık kutulu 17021'e. ekran kartını Ocak 5'te radeon 8000 tanıtılır diye bekliyorum. am4 am5 karar ver al parçaları tek tek at bir kenara. ramleri almanya'dan getirttim crucial şimdi yok mesela o iş bitti. fırsatları kaçırma demek istediğim.
-
ayrintili cevap icin tesekkurler
isin dolar kismini hic dusunmemistim mantikli dediklerin
techpowerupAMD Ryzen 7 7800X3D Review - The Best Gaming CPUhttps://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-7800x3d/19.html7800X3D su andaki en iyi oyuncu islemcisi neden 7900x3d tercih ettiniz? oyun disinda da kullaniyormusunuz?
-
render de yapacam dedi arasında pek fiyat oynamıyor. oyun olmasa 18'e 7950x alacaktım ama oyun da deyince 7950x3d 27 bine pahalı geldi bence 7900x3d'nin fiyatı uygun. şu anda amazon'da 16300 hatta tray olanı. biz de tray dedik ama kutulu geldi ama geldiği gün 16300'e düştü demek ki adamlar biliyormuş fiyatın düşeceğini ondan kutulu göndermiş. kutulu 17200 en ucuz yerde.
-
Paranız ve imkanınız var iken o şeyi alın. Sonra alamazsınız. -
evet bunu soyleyen cok oluyor ,tskler
-
Kasım ayına kadar Yeni bir ekran kartı gelmeyecek. AMD tarafında 9000 serisi işlemciler ve onların anakartları gelir. Son yaşanılan skandallardan sonra İntel'i tavsiye etmem. Bunlar haricinde kasım indirimleri geçtiğimiz yıllarda ne kdar indirim olduysa o kadar indirim olur. Bu konuda fazla ümitlenmemek gerek.
Benzer içerikler
- hotfix nedir
- oyun için amd mi intel mi
- gürcistan media markt
- dled nedir
- rx 7600 alınır mı
- qualcomm snapdragon 8 gen 2
- snapdragon 7s gen 2
- helio g100
- nvidia rtx
- işlemci karşılaştırma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X