Şimdi Ara

yeni pc toplamak için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yeni bir pc toplicam da yardım ederseniz iyi olur. 2-3 yılda bir pc aldığım için, yani parça değiştirmediğim için biraz iyi bişey almak istiyorum. işlemci ve anakarttan başlayalım; ne önerirsiniz? işlemcide önemli olan nedir, intelle amd'nin arasındaki fark nedir, mesela amd 2500+, intel pentiumda neye denk gelir? çoğu kişi, ''paran varsa intel al'' gibi şeyler söylüyor.

• 2500+ 1835 mhz dir ama sen yinede amd al

kt600epox + 2500+ veya nf7-s +an7 + 3000+ olabilir

daha uygun olur
  • amd-intel karşılaştırması yaptığımızda aynı fiyatta intel çok üstün.
    AMD Athlon XP 3000+ (512KB, 333MHz) BOX: 174$ + kdv
    INTEL P4 3000 (Prescott,800MHz,1MB,HT) BOX: 204$ + kdv
    Athlon 64 3000+ (512K, 2000MHz, S754) BOX: 201$ + kdv
    sanırım intel P4 3000 daha cazip?
    http://www.mavibilgisayar.com/katalog/kullanici/sistemtopla/yaziciyap.php?s=1GIPteUllVRrJd6fAjHQ
    burda bi pc topladım, şuna bakar mısınız? işlemciyi pentium alıcam. ayrıca fazla oyun oynamıyorum. bir de daha sonra bi 512 ram daha alıcam, şimdilik alıcağım pc bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Duncan_The_PF

amd-intel karşılaştırması yaptığımızda aynı fiyatta intel çok üstün.
    AMD Athlon XP 3000+ (512KB, 333MHz) BOX: 174$ + kdv
    Athlon 64 3000+ (512K, 2000MHz, S754) BOX: 201$ + kdv
    sanırım intel P4 3000 daha cazip?
    http://www.mavibilgisayar.com/katalog/kullanici/sistemtopla/yaziciyap.php?s=1GIPteUllVRrJd6fAjHQ
    burda bi pc topladım, şuna bakar mısınız? işlemciyi pentium alıcam. ayrıca fazla oyun oynamıyorum. bir de daha sonra bi 512 ram daha alıcam, şimdilik alıcağım pc bu.
    arkadaşım kesinlikle tawsiyem 64bit 3200+ işlemci.. önbelleği yüksek gelecek için ideal o/c için ideal.. intel alma bence.. iyi sistem istiyorsan

amd 64bit 3200+
    epox 8KDA3J
    2*512mb twinmos 400mhz
    leadtek 6800 A400tdh (düz)

bu 4 parça varsa sırtın 3 sene yere gelmaz tawsiyem bunlar.. dier parçaları paraya göre ayarlarsın önemli parçalar bunlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: shaddack

arkadaşım kesinlikle tawsiyem 64bit 3200+ işlemci.. önbelleği yüksek gelecek için ideal o/c için ideal.. intel alma bence.. iyi sistem istiyorsan

amd 64bit 3200+
    epox 8KDA3J
    2*512mb twinmos 400mhz

bu 4 parça varsa sırtın 3 sene yere gelmaz tawsiyem bunlar.. dier parçaları paraya göre ayarlarsın önemli parçalar bunlar..

Alıntıları Göster
    Ses kartı onboard yeterli olmazsa daha sonra da alabilirsiniz.Asus 9550 GE fiyatına göre iyidir ama uzun süre kullanmak için ideal degil.Sapphire veya MSİ 9800pro almak daha mantıklı olur bence.

Abit IC-7 159$
    2X512 Twinmos Dual kit 176$
    128 MB Sapphire 9800pro 210$
    Aopen H600B-27 350Watt 80$

Athlon 64 3000+ 201$
    Epox 8KDA3J 116$
    2x512 Twinmos 176$
    128 MB Sapphire 9800pro 210$
    Aopen H600B-27 350Watt 80$

• quote:

amd 64bit 3200+
    epox 8KDA3J
    2*512mb twinmos 400mhz

Alıntıları Göster
    ön bellek, L1 L2 cache değil mi? intelde 1MB, amd 64 3000+de 512 KB yazıyor?

• quote:

ön bellek, L1 L2 cache değil mi? intelde 1MB, amd 64 3000+de 512 KB yazıyor?

Alıntıları Göster
    hayır 3000 lerin 1mb ve 512 kb lik modeli var.

eger iyi birsey istiyorsan ve uzun vadeli olacaksa ve paran varsa ve oc yapabileceksen
    sana

amd athlon 64 3200+
    abit k8v max
    512 ddr400 kingstone (neden kingstone dersen twinmos iyidir ama bu yeni nf3 lerde bazı sorunlar cıkarıyor bunu testi var internette)
    leadtek 6800 gt tdh
    120gb seagate sata
    lg f900b yada f700b
    dvd-rw lg
    dvd-rom toshiba
    termaltake kasa

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc Toplama da yardım
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem

hayır 3000 lerin 1mb ve 512 kb lik modeli var.

eger iyi birsey istiyorsan ve uzun vadeli olacaksa ve paran varsa ve oc yapabileceksen
    sana

amd athlon 64 3200+
    abit k8v max
    512 ddr400 kingstone (neden kingstone dersen twinmos iyidir ama bu yeni nf3 lerde bazı sorunlar cıkarıyor bunu testi var internette)
    leadtek 6800 gt tdh
    120gb seagate sata
    lg f900b yada f700b
    dvd-rw lg
    dvd-rom toshiba
    termaltake kasa

Alıntıları Göster
    peki pc'yi nerden topliim, istanbul anadoluda iyi bi yer neresi var? gold pc için çok kötü diyolar, eksen veya vatan güzel diyolar, siz ne diyosunuz?

• quote:

peki pc'yi nerden topliim, istanbul anadoluda iyi bi yer neresi var? gold pc için çok kötü diyolar, eksen veya vatan güzel diyolar, siz ne diyosunuz?

Alıntıları Göster
    gigatek e git baya uygun fiyatlar online da calısıyorlar.sen oraya git bence amatek yerden fiyat alma bir cok yere git nekadar cok gezersen okadar cok sey ogrenirsin kafan cok karısacak kolay degil pc toplamak ama sen iyi arsatır.ben imzamdakini yeni aldım ve izmiri altına ustune getirdim.nerdeyse butun bil ciler beni tanıyor.sen gez yuzyuze daha farklı oluyor.

• quote:

Alıntıları Göster
    64 bit işlemciler heryerde satılmıyor.. parçaları 1 yerden toplama.. 1 yerden toplarsan eğer örneğin hdd fiyatı düşüktür işlemci fiyatı yüksektir o nedenle her parça için ayrı ayrı en ucuz nerede varsa oradan al ve kendin birleştir bu şekilde daha fazla para kalır cebine..
    leadtek 6800 ü karizmadan
    64 bit 3200+ yı ve 64 bit anakartı andromeda dan (www.andromeda.com.tr)
    ramler, hdd ve dier parçalar için aybilgisyar olabiliri..

• quote:

64 bit işlemciler heryerde satılmıyor.. parçaları 1 yerden toplama.. 1 yerden toplarsan eğer örneğin hdd fiyatı düşüktür işlemci fiyatı yüksektir o nedenle her parça için ayrı ayrı en ucuz nerede varsa oradan al ve kendin birleştir bu şekilde daha fazla para kalır cebine..
    leadtek 6800 ü karizmadan
    64 bit 3200+ yı ve 64 bit anakartı andromeda dan (www.andromeda.com.tr)
    ramler, hdd ve dier parçalar için aybilgisyar olabiliri..

Alıntıları Göster
    eğer intel düşünüyorsan anakartta ASUS P4P800 ü şiddetle tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: metehan027

eğer intel düşünüyorsan anakartta ASUS P4P800 ü şiddetle tavsiye ederim

Alıntıları Göster
    Ekran kartı olarakta His Radeon 9600XT turbo 256 mb süper olur 256 diyorum çünkü 128 le fiyat farkı çok az
  • quote:

Alıntıları Göster
    urunu hesaplı almak ıstıyorsan pcdepo.com dan sasma ve ıntel herzaman bence bırnumara

• ben sana ıyı fıyatlı bır pc cıkardım fıyatta hesaplı bence bu fıyatlara pıyasadan bulabılırsınız

p4 3.2 cpu 227 usd
    GIGABYTE 8IK1100 HT i875 800 SATA dD400 8X SK+ 115 usd
    512 ddr tvınmos 72 usd
    52*32*52 lc cd rw 23
    128 mb fx-5200wınfast 56
    300 watt p4 kasa 23
    56 k modem 7,
    mıcrosoft optık mouse klavye kıt 20
    17" Samsung flat monıtor 124

bu hız yeterlı bence
  • quote:

amd 64bit 3200+
    epox 8KDA3J
    2*512mb twinmos 400mhz

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: shaddack

amd 64bit 3200+
    epox 8KDA3J
    2*512mb twinmos 400mhz

• quote:

Orijinalden alıntı: Deep Impact

quote:

Orjinalden alıntı: shaddack

amd 64bit 3200+
    epox 8KDA3J
    2*512mb twinmos 400mhz

Alıntıları Göster
    Arkadasım imzam daki sitemi kullanıyorum ve cok memnunum.Sana tavsiyem Hic intelle falan ugrasma al Bir AMD ATHLON islemci.
    Simdi san niye AMD dedim Senin 2500 dedigin islenci ntel'in en az 3000'bedel en az hende overclock yapamadan.Ben hic zorlanmadan 3200 'de kullanıyorum.Ve hic bir sorunda yasamıyorum.Sana son olarak diyecegim Aynı hıza hatta daha fazla hıza daha ucuza almak varken aynı veya daha asagıya niye daha fazla para veresin.
    Dogru kararı verecegine eminim.

fiyalaeda bu adrete gayet uygun bir bak istersen

http://www.andromeda.com.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi getaway_men -- 27 Eylül 2004, 15:44:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: getaway_men

Arkadasım imzam daki sitemi kullanıyorum ve cok memnunum.Sana tavsiyem Hic intelle falan ugrasma al Bir AMD ATHLON islemci.
    Simdi san niye AMD dedim Senin 2500 dedigin islenci ntel'in en az 3000'bedel en az hende overclock yapamadan.Ben hic zorlanmadan 3200 'de kullanıyorum.Ve hic bir sorunda yasamıyorum.Sana son olarak diyecegim Aynı hıza hatta daha fazla hıza daha ucuza almak varken aynı veya daha asagıya niye daha fazla para veresin.
    Dogru kararı verecegine eminim.

fiyalaeda bu adrete gayet uygun bir bak istersen

http://www.andromeda.com.tr/

Alıntıları Göster
    arkadaş bence biraz bekle sabret yeni parçalar geliyo ona göre

• amd alma çok sorunlu, çok ısınıyor. ısınma sorunu ile meşhur oldu amd sen hiç duymadın mı ayrca ileride sistemini yükseltmek istersen, yada bir değişiklik yapmak istersen örneğin celeron yada pentium gibi anakartınıda değiştirmek zorunda kalacaksın.. celeron 2,6 yada p4 3,0 işini rahatça görür dostum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: james_earl_cash

amd alma çok sorunlu, çok ısınıyor. ısınma sorunu ile meşhur oldu amd sen hiç duymadın mı ayrca ileride sistemini yükseltmek istersen, yada bir değişiklik yapmak istersen örneğin celeron yada pentium gibi anakartınıda değiştirmek zorunda kalacaksın.. celeron 2,6 yada p4 3,0 işini rahatça görür dostum..
    p4 3000 ne para verecegine git aynı fiyata amd 64 bit 3000 al hangisi mantıklı bariz gorunuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: james_earl_cash

amd alma çok sorunlu, çok ısınıyor. ısınma sorunu ile meşhur oldu amd sen hiç duymadın mı ayrca ileride sistemini yükseltmek istersen, yada bir değişiklik yapmak istersen örneğin celeron yada pentium gibi anakartınıda değiştirmek zorunda kalacaksın.. celeron 2,6 yada p4 3,0 işini rahatça görür dostum..
    şimdiye kadar hep intel kullandım ama nedense son zamanda içimde bir amd sempatisi oluştu. Yeni sistemimi amd tabanlı yapıcağım o yüzden.. İşlemci olarak athlon 64 serisinden bir şey almanı tevsiye ederim. Yalnız ön belleğine dikkat et. Bazıları 512Kb bazıları da 1MB. Bulabilirsen 1MB'lıklardan al. Anakart olarak Epox 8KDA3+'yı çok tavsiye ediyorlar. MSI K8N Neo Platinum da gayet iyiymiş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.