Şimdi Ara

YENİ PETROL OFISI ACTIVE 3 YAKITI KULLANANLAR...!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
27.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Araçlarda genleşme tankı olur, havayı veya buharlaşan yakıt burada birikir sonra tekrar tanka geri döner yoğunlaşarak, ama bu tankın küçük butonu vs. oluyor depo ağzının etrafında. Pompacı ona bastıktan 50 litre yakıt alan bir araba 57 litre yakıt alabiliyor. Araç ilk oradan 7 litre eksilttiği için ilk 7 litre yaktığında dahi ful gözüküyor.
    Bu yüzden 4,9 yaktığınıza rağmen aynı kmde aracınızda iki tık fazla yakıt olabilir diye düşündüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazayım mı yazmayayım mı kaç kere düşündüm

Yetkili bir kişi olarak size bu konu hakkında bilgi vereyim.
    Gerçi her yerde aynı şeyleri yazmaktan sıkıldım.

küçük şehirlerde bütün istasyonlar aynı yerden yakıt alır.
    Örneğin Karadeniz'de 3 tane yakıt tedarikçisi vardır. Espiye OPET Trabzon petrol ofisi ve Arsin Aytemiz. Karadeniz'deki 8-9 tane ile bu yerlerden dağıtım yapılır. Shell ek olarak bir tankta yaklaşık 5 litre civarında ek katki koyar. Isimsiz markada da OPET in mazotu vardır shell'de opetin mazotu vardır. Tek fark dezenli tank/depo temizliği olabilir onda da denetimler iyi olduğu için sıkıntı yaşamanız çok çok ufak olası.

Büyük şehirlerde istasyonlar kendi markalarından temin ederler. Belki o zaman firmadan firmaya fark olabilir.

Aynı gazı bir yerde 3.90 a 5 km ötede 3.38 e satiyorum. Tamamen bölgesel rekabet farkından dolayı. Yani o ucuz diye kalite farkı yok. Aynı gaz aynı tankerle gidip teslim ediyor.

Özet: küçük şehirde yaşıyorsanız en ucuzu hangisi ise onu alın geçin. Büyükşehirde belki ufak farklar olabilir.

Benim tesisime Espiye opet'ten motorin aliyoruz. Shell'den ya da herhangi bir markadan farklı bir performansi yok. Geliş fiyatı olarak piyasada görebileceğiniz en ucuz istasyondan %10 daha ucuza geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dieselsingle -- 15 Haziran 2019; 14:20:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Bende bir dergide okumuştum; yıllar önce 2005 senesinde falan bir tane traş bıçağının bölge bayisi 3 tane ford transit alıyor. yakıt için de bir tane PO bayisiyle anlaşıyorlar. Belirli bir km de araçlardan 2 tanesi yolda kalıyor. Araçları servise çekiyorlar, servis teşhis edememiş. Daha sonra enjektörü ve mazot pompalarını söküp Bosch servisine yolluyorlar ve çıkan raporda aracın yakıttan kaynaklı pompa ve enjektör arızası yaşadığı belirtiliyor ve servis araçları garantiye sokmuyor. Bunun üzerine bayiye gidiyorlar bayi de elindeki raporu göstererek benim yakıtım temiz diyor daha sonra da bu traş bıçağı firması PO dan yakıt almayı bırakıyor. Sonrası ne oldu bilmiyorum. PO kaç kez el değiştirdi, şu anki durumu hakkında fikrim yok. Ama eskiden çok sabıkalı bir firmaydı o yıllar.
  • Ysgramor kullanıcısına yanıt
    Firma günümüze kadar kaç kez el değiştirdi ama insan yinede gidip almaya korkuyor. İyiki hakkınızı arayıp zararı tazmin ettirmişsiniz yoksa çamura yatarlardı.
  • kizashi kullanıcısına yanıt
    Yorumunuza katılıyorum cadde üstü merkezi bir podan aldım yeni nesil active 3 yakıtını arabamda vites geçişlerinde ara ara bayma oluyordu şuan hiç olmuyor.. Bana performans yönünde etkili gibi geldi.. sadece biraz motorun sesi arttı rölantide..

• Arkadaşlar po eskiden sabıkalı bir firma ancak şuan el değiştirdi ve ciddi mühendislerle yeni nesil bir yakit yaptığına dair yabancı sitelere dahi cıktı kuşkunuzu anlıyorum ama yakın zamanda bu problemleri yaşayanlar varsa bizde podan uzak duralım ama dediğim gibi yeni yakıt benim aracımda ara ara olan vites geçişlerinde olan güç kaybını ortadan kaldırdı.. bunu yakıtın içindeki temizleyici maddenin enjektörleri temizlenmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum yoruma açık bu konu tecrübelerinizi bekliyorum..

• internette yorumlara bakım kullananlar gerçekten sesin azaldığını ve yakıtın az da olsa düştüğünü belirtmişler.
  • geçen istanbul - sinop yaptım. giderken de gelirken de bp den fulledim. gidişte 4.2 gelişte 4.1 gösterdi ekran. total den fullediğim de 4.6 gösteriyordu. bp tüketim noktasında sanki daha iyi gibi.

• Güncel

• Bunların hepsi pazarlama hilesi ne farkedecek ben her markadan benzin alıyorum hiç bir farkı yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • benzinde en ucuz yerden almak gerek fakat mazot için shell, bp, opet ten şaşmamak gerek.

• Herkes farklı bir yorum anlaşılan kullanıp tecrübe edip bilgi paylaşacak yok :)

• ben 2 aydır sürekli PO dan alıyorum ve gayet memnun kaldım.. yıllarca Opet kullandıktan sonra.

yakıtta az da olsa azalma ve daha önemlisi kısa mesafe kullanımda sık fan açıyordu DPF temizliği için şimdi hiç denk gelmiyor..

araç Ford Courier

kısaca tavsiye ederim bu yakıtı.
  • Yukarıda bir arkadaş yazmış ama kulak veren olmamış. Beyler petrol dediğimiz madde homojen bir maldır. Firmalar rekabetlerini ne ürün üzerinden yapabilir ne de fiyat üzerinden yapabilir. Kumaş değil ki bu ipine göre kalite farklılığı olsun. O yüzden akaryakıt firmaları ancak deli2go,bonjour gibi marketler, dynaflex, active 3,excellium gibi sadece göz boyayan ama gerçekte sadece isim olarak var olan yakıt teknolojileri, banka anlaşmaları, hatta ve hatta oto yıkama gibi alanlarda rekabet etmeye çalışır bunlar da marka imajı için önemlidir. Onun dışında a pet b pet farkeden hiç bir şey yok. Hepsi aynı rafineriden yakıtını alır. Yukarıda arkadaşın dediği gibi tank temizliği sadece bir etmen olabilir. Gerisi tamamen pazarlama oyunları. Yok Opetten aldım 50 km az gitti yok Shellden aldım vites geçişinde güç kaybı oldu yok PO'dan aldım su çıktı bunların markayla hiç bir alakası yok. Hepsi EPDK'nın sıkı denetimlerine sahip bu yüzden hem gelecek cezadan dolayı hem de marka imajından dolayı kasten hile yapamazlar. Aracınızda camı açık bırakmanız,rüzgarın esme yönü,hava sıcaklığı,oksijen seviyesi bile yakıtta ciddi değişmelere sebep olur o yüzden bu tarz şeylere kulak asmayın.

• Son 2 depo benzini PO dan aldım, Active3

Önceden titreşim ve üst devirlerde gaz tepkisi az da olsa daha iyi diye VPower alırdım, mecburen bir depo Active3 alıp beğenince de tekrar almaya devam ettim.

• Bende kullanıyorum çok çok memnunum performans, ekonomi, olarak mükemmel bir yakıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: dieselsingle

Yazayım mı yazmayayım mı kaç kere düşündüm

Yetkili bir kişi olarak size bu konu hakkında bilgi vereyim.
    Gerçi her yerde aynı şeyleri yazmaktan sıkıldım.

küçük şehirlerde bütün istasyonlar aynı yerden yakıt alır.
    Örneğin Karadeniz'de 3 tane yakıt tedarikçisi vardır. Espiye OPET Trabzon petrol ofisi ve Arsin Aytemiz. Karadeniz'deki 8-9 tane ile bu yerlerden dağıtım yapılır. Shell ek olarak bir tankta yaklaşık 5 litre civarında ek katki koyar. Isimsiz markada da OPET in mazotu vardır shell'de opetin mazotu vardır. Tek fark dezenli tank/depo temizliği olabilir onda da denetimler iyi olduğu için sıkıntı yaşamanız çok çok ufak olası.

Büyük şehirlerde istasyonlar kendi markalarından temin ederler. Belki o zaman firmadan firmaya fark olabilir.

Aynı gazı bir yerde 3.90 a 5 km ötede 3.38 e satiyorum. Tamamen bölgesel rekabet farkından dolayı. Yani o ucuz diye kalite farkı yok. Aynı gaz aynı tankerle gidip teslim ediyor.

Özet: küçük şehirde yaşıyorsanız en ucuzu hangisi ise onu alın geçin. Büyükşehirde belki ufak farklar olabilir.

Benim tesisime Espiye opet'ten motorin aliyoruz. Shell'den ya da herhangi bir markadan farklı bir performansi yok. Geliş fiyatı olarak piyasada görebileceğiniz en ucuz istasyondan %10 daha ucuza geliyor.
    İSTANBULDAN ANKARAYA gelirken kadoilde ucuzdu ordan alim dedim adama sordum mazotto sıkıntı olurmu ,oda dedi abi bizim 2 bayi var bundan biz mazotu opetten alıyoruz sıkıntı olmaz demisdi. Bende yıllardır POdan alırım mazotu indirim kartım oldugu icin hiç bır sıkıntısını yasamadım.

• Arabamı alalı 8 ay oldu. 1.5 dci micra kullanıyorum. Yakıtı hep bağdat caddesi selamiçeşmedeki shell den alıyorum. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı olmadı çok şükür. Bu yeni teknolojili yakıt denilen ürünlerin evet kanıtlanmış sonuçları olduğuna inanıyorum ama bunu pazarlarken bence çok abartıyorlar. Göztepe benzinci olarak da bilinen göztepe minibüs caddesi petrol ofisinden de birkaç kez yakıt aldım fakat shell çalşılanlarının ilgisi güler yüzü daha iyi geliyor bana. Ben aralarında çok fark oldugunu düsünmüyorum yakıt olarak. Arkadaşların da dediği gibi marka ismi yerine istasyonun sahibinin dürüst ahlaklı çalışması önemli bence de. Evinize yakın, güvenebileceğiniz, çalışanları iyi hangi istasyon varsa ordan almak daha mantıklı geliyor bana

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

benzinde en ucuz yerden almak gerek fakat mazot için shell, bp, opet ten şaşmamak gerek.
    Neden bu markalar bir bildiğiniz olmalı?

• Bir üstteki mesajımdan sonra uzun yolda 2 depo Active3 daha bitirdim, yakıt kesinlikle başarılı.
    VPower ın sessiz ve tepkili sürüşünü sunuyor aynı zamanda da tüketimi başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 29 Haziran 2019; 15:44:47 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.