Şimdi Ara

YENİ PETROL OFISI ACTIVE 3 YAKITI KULLANANLAR...!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
27.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bir sene önce aldım dizel aracımı...260 bindeydi aldığımda . Fluence.. Hep aklımdaydı hangi mazotu kullansam..
    Başlarda karışım bile denedim.. Biraz total biraz opet koymak ..genelde şehir içi kullanıyorum..
    Shell çabuk bitiyordu...
    Opet iyi ama gürültü vardı..
    Total e karar verdim..menzil iyi gürültü yok..
    Sonra petrol ofisi denedim.. İyi geldi araba canlandı..
    Sonra tekrar total denedim..
    Ardından şimdi yine petrol ofisi..
    Sonuç ta kararımı verdim.. Bana göre actve 3 olayı iyi gelmiş po ya.
    şu anda depoda po v/max var
    Araba yeni olunca farkı fark edeceğiniZi sanmıyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dieselsingle

Yazayım mı yazmayayım mı kaç kere düşündüm

Yetkili bir kişi olarak size bu konu hakkında bilgi vereyim.
    Gerçi her yerde aynı şeyleri yazmaktan sıkıldım.

küçük şehirlerde bütün istasyonlar aynı yerden yakıt alır.
    Örneğin Karadeniz'de 3 tane yakıt tedarikçisi vardır. Espiye OPET Trabzon petrol ofisi ve Arsin Aytemiz. Karadeniz'deki 8-9 tane ile bu yerlerden dağıtım yapılır. Shell ek olarak bir tankta yaklaşık 5 litre civarında ek katki koyar. Isimsiz markada da OPET in mazotu vardır shell'de opetin mazotu vardır. Tek fark dezenli tank/depo temizliği olabilir onda da denetimler iyi olduğu için sıkıntı yaşamanız çok çok ufak olası.

Büyük şehirlerde istasyonlar kendi markalarından temin ederler. Belki o zaman firmadan firmaya fark olabilir.

Aynı gazı bir yerde 3.90 a 5 km ötede 3.38 e satiyorum. Tamamen bölgesel rekabet farkından dolayı. Yani o ucuz diye kalite farkı yok. Aynı gaz aynı tankerle gidip teslim ediyor.

Özet: küçük şehirde yaşıyorsanız en ucuzu hangisi ise onu alın geçin. Büyükşehirde belki ufak farklar olabilir.

Benim tesisime Espiye opet'ten motorin aliyoruz. Shell'den ya da herhangi bir markadan farklı bir performansi yok. Geliş fiyatı olarak piyasada görebileceğiniz en ucuz istasyondan %10 daha ucuza geliyor.
    Samsun Bafra'da oturuyorum hocam 1.3 multijet aracıma hangi mazotu alayım.?

• quote:

Orijinalden alıntı: akyazi54

Herkese selam..
    Bir sene önce aldım dizel aracımı...260 bindeydi aldığımda . Fluence.. Hep aklımdaydı hangi mazotu kullansam..
    Başlarda karışım bile denedim.. Biraz total biraz opet koymak ..genelde şehir içi kullanıyorum..
    Shell çabuk bitiyordu...
    Opet iyi ama gürültü vardı..
    Total e karar verdim..menzil iyi gürültü yok..
    Sonra petrol ofisi denedim.. İyi geldi araba canlandı..
    Sonra tekrar total denedim..
    Ardından şimdi yine petrol ofisi..
    Sonuç ta kararımı verdim.. Bana göre actve 3 olayı iyi gelmiş po ya.
    şu anda depoda po v/max var
    Araba yeni olunca farkı fark edeceğiniZi sanmıyorum..
    Hangisinin menzili fazla hocam?

• GünahÇıkartanİmam kullanıcısına yanıt
    bafra civarında çok büyük rekabet, inanılmaz fiyatlar var. oradaki istasyonlara hakim değilim, çünkü samsun limanda bir çok akaryakıt firmasının kendi terminali var.

en iyisi istasyona gidip akaryakıtı nereden aldığını sormak olur sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dieselsingle

bafra civarında çok büyük rekabet, inanılmaz fiyatlar var. oradaki istasyonlara hakim değilim, çünkü samsun limanda bir çok akaryakıt firmasının kendi terminali var.

en iyisi istasyona gidip akaryakıtı nereden aldığını sormak olur sanırım.
    PO'nun limanda kendi yeri var hocam total pak un şirketine ait. Arkadaşım Müderrisoğlu PO'nun bizim 1. 3'ü 150 km fazla götürdüğünü iddia ediyor, bilemiyorum. Peki nereden alıyorsunuz sorusuna cevap ne olmalı hocam birde istasyonun şirket mi şahıs mum olduğu nereden anlaşılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GünahÇıkartanİmam -- 13 Şubat 2020; 11:31:37 >
  • Bir kaç depo ben de po eurodizel kullandım. Bana bir fark yok gibi geldi kullanım açısından. Uzun vadede ne olur bilemem tabi. Ama yakıtımı arabayı aldıgım günden beri shell den alıyorum. İşime yakın olduğu ve kendi istasyonu olduğu için ataşehir shell tercihim. Hem çalışanlar da çok tatlı. Ora olmazsa bagdat caddesi feneryolundaki shell den alıyorum ve gayet memnunum. Menzil olayı bana pek doğru gelmiyor çünkü farklı yakıtları birebir aynı kullanım şartlarında denemek mümkün değil.

• tavsiye ederim ilk çıktığından beri kullanıyorum.
    opetten alırken dpf sık devreye giriyordu.
    po dan sonra 1-2 defa ancak olmuştur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GünahÇıkartanİmam

Hangisinin menzili fazla hocam?

Alıntıları Göster
    o kadar büyük fark yok aralarında.. yada varda ben hissetmedim...
  • Bugüne kadar çok farklı marka model yakıt denedim, kimi daha gürültülü çalışıyordu kimi az daha fazla ya da biraz daha az çekiş sunuyordu keza mesafe de öyle. Artık markadan çok istasyona dikkat ediyorum, bir süredir burada büyük bir markanın kendi işlettiği istasyonu keşfettim artık sadece oradan alıyorum. En azından kontrol ediliyor mu, işleten yan firma çakallık peşinde olur mu derdim kalmadı. Herhangi bir sıkıntı da yaşamadım.
  • 1.6 Turbo dizel aracım var. ilk çalıştığı zaman siyah duman atma, koku ve rolantide sallandı vardı. Anca Würt temizliyici kullandığım zaman bir süre sonra kesiliyor,bir süre sonra tekrar başlıyordu. Bir yerden %4 indirimli PO yakıt kartı denk geldi. sonrasında hep PO'dan yakıt almaya başladım. Sürekli uzun yol yaptığım için ekonomikte oldu. Ogün bugündür duman atma ve koku şikayetim bitti. Sadece ara ara rolantide çok hafif dalgalanma oluyor o da 3000 devirdi bir kere gördüğü zaman kesiliyor.

• 2011 model jettam vardı tdi. 4 yıl boyunca hep PO dan yakıt aldım, başka yerden almadım, esnaf olduğumuz için PO akaryakıt istasyonu yöneticisiyle çalışıyorduk. Araçlarımıza da yakıtları ordan aldık. Jetta motor gürültülü, siyah duman ve yoğun titreme ile en son elimden çıkardım. 2016 model fluence aldığımdan beri hep Shell'den aldım, 4 sene oldu, aracım ilk gün ki gibi. Belki jettanın olacağı vardır bilemem, her gün araçlarımız hala ordan yakıt alıyor bir sıkıntı yok gibi. Ama shell yakıtı fluence ye iyi geliyor.

• frknsysl F kullanıcısına yanıt
    Benim çalıştığım şirketin araçları hep Fluence.Shell'den yakıt alınıyor ve dediğin gibi arabaya yarıyor. %100 katılıyorum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.