Şimdi Ara

YENİ PETROL OFISI ACTIVE 3 YAKITI KULLANANLAR...!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
27.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba yakıt konusunda fikir almak istiyorum.. Petrol ofisi yeni bir reklam yapıyor active 3 korur temizler tasarruf yapar diye..

Siz bu yakıtı kullandınız mi temizlik performans ve motor gürültüsü ne durumda ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazayım mı yazmayayım mı kaç kere düşündüm

Yetkili bir kişi olarak size bu konu hakkında bilgi vereyim.
    Gerçi her yerde aynı şeyleri yazmaktan sıkıldım.

küçük şehirlerde bütün istasyonlar aynı yerden yakıt alır.
    Örneğin Karadeniz'de 3 tane yakıt tedarikçisi vardır. Espiye OPET Trabzon petrol ofisi ve Arsin Aytemiz. Karadeniz'deki 8-9 tane ile bu yerlerden dağıtım yapılır. Shell ek olarak bir tankta yaklaşık 5 litre civarında ek katki koyar. Isimsiz markada da OPET in mazotu vardır shell'de opetin mazotu vardır. Tek fark dezenli tank/depo temizliği olabilir onda da denetimler iyi olduğu için sıkıntı yaşamanız çok çok ufak olası.

Büyük şehirlerde istasyonlar kendi markalarından temin ederler. Belki o zaman firmadan firmaya fark olabilir.

Aynı gazı bir yerde 3.90 a 5 km ötede 3.38 e satiyorum. Tamamen bölgesel rekabet farkından dolayı. Yani o ucuz diye kalite farkı yok. Aynı gaz aynı tankerle gidip teslim ediyor.

Özet: küçük şehirde yaşıyorsanız en ucuzu hangisi ise onu alın geçin. Büyükşehirde belki ufak farklar olabilir.

Benim tesisime Espiye opet'ten motorin aliyoruz. Shell'den ya da herhangi bir markadan farklı bir performansi yok. Geliş fiyatı olarak piyasada görebileceğiniz en ucuz istasyondan %10 daha ucuza geliyor.
    yakıtı markasına hatta modeline kadar seçen de mi var yaw

ben denk gelen yerden alıyorum, çoğu zaman evin en yakınındaki BP AŞ ye ait petrolden alıyorum, bazen 3-5 kuruş litre başı farkla 98 oktan var abi diyorlar olsun diyorum bazen de normal 95 oktan olandan alıyorum. hiç seçmiyorum yani. şahsa ait petrol olmaması iyi deniyor ama yolculuk sırasında denk gelen yerden dolduruyorum mesela bayramda havalimanı yakınında bir bp gördüm şahsa ait istasyonmuş ama depoyu fulledim. 20 lira da bedava verdiler bayram öncesi aldığımla beraber 400 lira oldu diye.
    Yukarıda bir arkadaş yazmış ama kulak veren olmamış. Beyler petrol dediğimiz madde homojen bir maldır. Firmalar rekabetlerini ne ürün üzerinden yapabilir ne de fiyat üzerinden yapabilir. Kumaş değil ki bu ipine göre kalite farklılığı olsun. O yüzden akaryakıt firmaları ancak deli2go,bonjour gibi marketler, dynaflex, active 3,excellium gibi sadece göz boyayan ama gerçekte sadece isim olarak var olan yakıt teknolojileri, banka anlaşmaları, hatta ve hatta oto yıkama gibi alanlarda rekabet etmeye çalışır bunlar da marka imajı için önemlidir. Onun dışında a pet b pet farkeden hiç bir şey yok. Hepsi aynı rafineriden yakıtını alır. Yukarıda arkadaşın dediği gibi tank temizliği sadece bir etmen olabilir. Gerisi tamamen pazarlama oyunları. Yok Opetten aldım 50 km az gitti yok Shellden aldım vites geçişinde güç kaybı oldu yok PO'dan aldım su çıktı bunların markayla hiç bir alakası yok. Hepsi EPDK'nın sıkı denetimlerine sahip bu yüzden hem gelecek cezadan dolayı hem de marka imajından dolayı kasten hile yapamazlar. Aracınızda camı açık bırakmanız,rüzgarın esme yönü,hava sıcaklığı,oksijen seviyesi bile yakıtta ciddi değişmelere sebep olur o yüzden bu tarz şeylere kulak asmayın.
  • Güncel

• Merak ediyorum, takipteyim.

• Depoyu yeni po dan fulledim. Şimdilik bir fark yok.

• yakıtı markasına hatta modeline kadar seçen de mi var yaw

ben denk gelen yerden alıyorum, çoğu zaman evin en yakınındaki BP AŞ ye ait petrolden alıyorum, bazen 3-5 kuruş litre başı farkla 98 oktan var abi diyorlar olsun diyorum bazen de normal 95 oktan olandan alıyorum. hiç seçmiyorum yani. şahsa ait petrol olmaması iyi deniyor ama yolculuk sırasında denk gelen yerden dolduruyorum mesela bayramda havalimanı yakınında bir bp gördüm şahsa ait istasyonmuş ama depoyu fulledim. 20 lira da bedava verdiler bayram öncesi aldığımla beraber 400 lira oldu diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 14 Haziran 2019; 20:58:49 >
  • Psikolojik mi bilmiyorum ama ben aldım şuan biraz gürültülü çalışıyor amaaa aracım vites geçişlerinde bazen güç kaybı yaşıyordu bunla depoyu doldurdugumdan beri vites geçişlerinde güç kaybı olmuyor .. dizel yakıtta tek depoda motoru %100 e kadar temizlediği iddia ediliyor..
    Enjektörler ve motoru temizlediği iddia ediliyor.. Ben biraz fark hissettim gibi ama psikolojik mi diye sizede sorayim dedim :)

• PO eskiden yakıtta özellikle mazotta su çıkma konusunda çok sabıkalı bir firmaydı, o yüzden Petrol Ofisine hep ön yargılı yaklaştım. Tabi deneyip görmek lazım. Geçen hafta mazotu Totalden fulledim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Po bildiğim kadarıyla el değiştirdi ve araştırdığım kadarıyla en iddialı firmalardan.. bi denemekte fayda var bende normalde sadece shell opet alırdım..

• po hiç tercih etmediğim bir istasyon.çok ama çok mecbur durum da kalmadıkça girmem.5-6 senedir yanından bile geçmiyorum.aytemizin hem gazı,hem benzini hemde mazotu çok güzel.ağırlıklı olarak aytemiz alıyorum lpg yi .bazende shell ve bp .bu üçünden başka almam kolay kolay.
  • Faso fiso. Hepsi aynı yerden çıkıyor. Üç kuruşluk karkı ekliyorlar o kadar.

• En iyi dizel yakıt shelldedir aksini inkar eden işi bilmiyordur. Petrol ofisinden alınca mazotta su çıkar çevremde 10’dan fazla bu konu ile duyum oldu. Aracınızı seviyorsanız petrol ofisinden uzak durun.

• Total harici almıyorum

• Herkes shell övmüş ancak bulunduğum ilde shell ana bayii yok.. şahıs petrolleri var onlarda da yeni dynaflex yakıtlar bile yok.. il kahramanmaraş..

• Eskişehir shellden memnun kalmadım. Bp den alıyordum hep fulledim eskişehir aydın yaptım bayramda full depo yarıya düştü yakıt ortalaması 4.6 idi aydına geldiğimde. Aydından dönerken türk petrolden fulledim eskişehire geldiğimde ortalama 4.9 depo yarıdan iki tık yukarıdaydı. Nasıl oldu anlamadım ama bu türk petrolü deneyeceğim artık. 1.6 tdi golf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 15 Haziran 2019; 10:12:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ali GÜLER kullanıcısına yanıt
    Bundan 15 yıl önce sıfır aracımıza su katılmış benzin koydular. Arabaya almanyadan motor geldi, dava açıldı. Tüm tamir masrafları ve o dönem kullandığımız taksilerin fişlerini ödemek zorunda kaldılar. Ancak dava açılana kadar buradan bişey çıkmaz yarı yarıya ödeyelim tamiri diyorlardı.

Asla tercih etmeyeceğim bir firma

• 1 Shell 2 Total başka yerden yakıt almıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali GÜLER

PO eskiden yakıtta özellikle mazotta su çıkma konusunda çok sabıkalı bir firmaydı, o yüzden Petrol Ofisine hep ön yargılı yaklaştım. Tabi deneyip görmek lazım. Geçen hafta mazotu Totalden fulledim.
    2010'da arabanın içine etmişti, sonra rölanti sorunu arkasından rölanti motoru ve oksijen sensörü gitti.
  • shakircan kullanıcısına yanıt
    Pompa ilk attıktan sonra da genleşme alanını da boşaltarak doldurmuştur, Türk Petrollerinde ki adam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orktas O kullanıcısına yanıt
    O ne demek hocam? Depo max 55lt. Genleşmeden kasıt nedir? Full gidip full geliyorum.

• Total Türkiye den çekildi.Moil ve Total demirörene ait, totalin 2010 lardaki excellium yakıtı iyiydi sonradan bozdular.

Shellin şu anki son yakıtı iyi öncekine göre performans olarak, ancak yakıt tüketimi anlamında Bp nin gerisinde.

Açıkçası güvenilir istasyondan Po nun yeni yakıtını alıyorum, performans ve tasarruf anlamında şu anda ilk tercihim.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.