Şimdi Ara

YENİ PEUGEOT 208 (ANA KONU) (90. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.558
Cevap
67
Favori
186.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladım hocam teşekkür ederim cevabın için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • khanstern kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam ilginç... Teşekkürler :)

Bildiğim kadarıyla ısıtma yapılırken A/C kapalı olması lazım. Çünkü araba klimaları evlerdeki klimalar gibi inverter değil diye biliyorum. Yani sadece soğutma özelliğine sahip. Isı için motor sıcaklığı 👍

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, 2021 208 Prime 1.2 sahibiyim. Araç bu aralar 1 den 2'ye geçerken ve 1-2 geçişi kadar bariz olmasa da 2-3 geçişlerinde şanzıman vuruntusu yapıyor. Motor ısınınca genelde geçiyor ama İstanbul trafiğinde dur kalkta yine aşırı bariz olmasa da rahatsız ediyor. Bu durum normal midir? internette benzer şikayetler gördüm, yaşayan varsa bilgi verebilir mi? Ona göre servise vereyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sablenite2 S kullanıcısına yanıt

Merhabalar hocam , bir de istanbul trafiğinde sport modda kullanmayı deneyebilir misiniz ama dikkatli olun gaz tepkisi baya hassaslaşıyor

Hocam prime selection olmadığı için benim araçta mod seçeneği malesef yok, sürekli normal modda çalışıyor.

Hocam aynı şey bendede oluyor. Bugün aracı çalıştırdım 1. Vitesten 2 ye atarken araç kendini bildiğin öne attı. Sanki arkadan biri vurmuş gibi. 1 den 2 ye 2 den 3 e bazen aracın vites attıgını hissediyorsun ama bugünkü bambaşka bir şeydi. Soğuktan dicem de adana havasında 10 derece öyle buzda değil. Isınınca olmuyor ama yinede hissettiriyor gibi vites geçisini. Normal mi değil mi bilemedim. Çalışma prensibi mi böyle acaba

• brkbrktgl B kullanıcısına yanıt

Birebir aynısı hocam ne tarif ettiysen. Motoru çalıştırdıktan sonra 2-3 dk beklerseniz yapmıyor bu olayı onu fark ettim. Ayrıca cold-start modunu es geçiyor(soğuk havada yüksekten devir çevirip gitmiyormuş gibi yapması ve gazdan çekince vitesi boşa atması). Onun harici dediğiniz gibi özellikle İstanbul trafiğinde kararsız davranıp 1-2-3 ve bazen çok az 3-4 geçişlerini hissettiriyor. İnternette 308-2008-3008 ve Corsa F için de benzer şeyler gördüm, sanırım şanzıman karakterteristiğiyle ilgili. Başka arkadaşların da benzerse durumu kesinleştirmiş oluruz.

Aynen hocam arkadaşlarda yorum yaparlarsa daha iyi olur 👍

• Arada hafif hissettirmesi normal çünkü cvt değil , dişliler var.. Şanzıman yağının da sağlıklı çalışma ısınması ulaşması gerekiyor , sport modda hızlı ısınıyor.

Sürekli ve sert şekilde hisseden varsa da servisten şanzıman beyni güncellemesi ya da kalibrasyonu için bilgi alabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 18 Ocak 2024; 16:2:48 >
    Sizin araclarda start stop var midir ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Hocam araç daha 3 bin km de. 2 bin km ye kadar hiç hissetmiyordum. Müsait zamanda randevu alıp servise göstereceğim

• kavalende kullanıcısına yanıt
    Var hocam ama her aracı çalıştırdığımda kapatıyorum ben. Sevmiyorum :)

Hocam sadece sert vuruntu olandan bahsediyorsanız kıştan o muhtemelen benim araç 16 binde. Geçen kış garajda yattı hep ilk kez bu kış kullanıyorum ve sadece üni kampüsünde sabahtan akşama kadar soğukta bekleyince yapıyor o da yağdan muhtemelen. Evin garajından çıkınca yaşamadım hiç. Onun harici İsranbum trafiğinde 1-2-3 geçişlerini çok hissediyorum rahatsız eden durum bu oldu asıl beni sanki yazın daha az hissedliyordu. Servise gösterirsençz gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.

Geçişleri 1-2-3 değilde diğer viteslerde de hissediyorum artık hocam. Sanki hafif öne yığılıp atıyor gibi. Servisten sonra haber ederim

• Ben de sürekli şanzımanı takip ediyorum. Bu şanzıman aşırı övülüyor ama bizim diğer araç olan bmw'de asla böyle bir geçiş hissetmiyorum yaz kış. Bu sıra canımı sıkıyor, bugün de geri vitese takınca sert geçti. Soracak olan arkadaş varsa asla şanzımana yük bindirmiyorum, park ederken önce n'ye alıp sonra el frenini çekip p;'ye alıyorum ve el frenini düzgün seviyede çekiyorum.

• El frenini düzgün seviyede çekmek ne demek?

• Ümit5725 Ü kullanıcısına yanıt

Bazılarını el frenini az çekip p'ye basıyolar hocam, yük şanzımanda kalabiliyor o durumda. Ona istaneden söyledim. Zaten çoğu arkadaşın araçta elektronik el freni vardır. 2021 active ve primelarda mekanik el freni var.

• 2023 model 208 e 2024 modeldeki multimedya görünüm güncellemesi yaptırabiliyor muyuz acaba serviste 🤔

• YENİ PEUGEOT 208 (ANA KONU)

Araç 2 aylık
    Her yağmurda kaputta aynı yerde su damlacıkları oluyor. Başka bir yerde bu durum olmuyor. Aynı bölgeye birkaç litre temiz su döktüm, 5 dakika sonra yine su damlacıkları kalıyor. Aracı hiç yıkatmadım. Ne olabilir acaba bu?

• 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.