|
YENİ PEUGEOT 208 (ANA KONU) (128. sayfa)
-
-
Arkadaşlar selam. yeni 208 elektrikli modeli ilgimi çekiyor da. menzili gerçekten tanıtımdaki gibi şehir içi 490km mi ? aktif kullanımda ne kadar gidiyor. deneyimleyenler bilgi paylaşabilir mi teşekkürler.
-
Bütün markalarda ve tüm motor tiplerinde olduğu gibi bunda da fazlasıyla iyimser bir menzil vermişler. Teknik olarak mümkün olsa da pratikte mümkün olduğunu söyleyemeyeceğim. Ancak tropik bir iklimde, hiç ısıtma/soğutma yapmadan, hiç yokuş çıkmadan, 50 km/s'yi aşmadan kullanırsanız belki ulaşabileceğiniz bir menzil.
Aracın kullanılabilir batarya kapasitesi 46.3 kWh. 490 km gidebilmesi için yaklaşık 9,5 kWh/100 km enerji harcaması lazım. Ben 30-40 km mesafede 8-9 kWh ortalamayla gidebiliyorum şartlar mükemmel olursa ama dediğim gibi gündelik hayatta pek mümkün değil. Fantezi olsun diye uğraşırsanız bu ortalamayı yakalarsınız ancak.
Gerçekçi olursak; tamamen şehir içinde, ısıtma/soğutmanın çalıştığı kış ve yaz aylarında (aşırı soğuk/sıcak bir yer değilse) 16 kWh, ısıtma/soğutmanın çalışmadığı bahar aylarında 12 kWh ortalama tüketim mümkün. İkisinin ortalaması 14 kWh/100 km yapar, bu tüketimle de ortalama 330 km civarı menzil alırsınız. (Benimki de böyle)
-
Arkadaşlar araçlarımıza uzaktan erişim sağlanabilmesi için bir imza kampanyası başlatılmış. Siz de sadece birkaç tık'la destek olabilir misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igorparker -- 23 Aralık 2024; 9:45:43 > -
Arkadaşlar merhaba 1.2 puretech 208 benzinli 2021 prime otomatik aracım var,aracimla giderken örneğin 80 90 100 km civarinda gaza bastigimda 3 4 devirlere gelene kadar sanki hafif egzoz patlak gibi bi ses geliyor pırpır falan (osurma sesi gibi:) diye yani o tarz bi ses geliyor devir biraz artınca kesiyor bu nereden ve neden gelebilir bakımları vs aksatmam -
Merhaba arkadaşlar,
araç ile gelen tekerleklerden almam gerekiyor, hangisi olmalıdır ve sizce nereden almalıyım ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X