|
YENİ PEUGEOT 208 (ANA KONU) (124. sayfa)
-
-
Bende tarama acisindan bir sorun yok diye hatirliyorum. Mantiken baktigimda ise aracin en uc noktasinin plaka oldugunu dusunursek sifirlama yanasmalar icin plakayi gorebiliyor olmak dogru olan olur. Net oldugunu dusundugunuz bir gorsel varsa paylasabilir misiniz? -
-
-
Herkese selamlar,
Active paket aracımızı aldığımız bayi'de dodik uygulaması yapmıştık. Beyaz araca sonradan takılan siyah dodikler muayenede sıkıntı yaşatır mı? Genel bir soru aslında ama daha önce uygulayan ve muayeneden geçen veya konu hakkında bilgisi olan var mı diye buraya danışmak istedim. -
Sorun olmaz muhtemelen, sadece geçmişte siyah tavanlı araçlarda eğer ruhsatta çift renk ibaresi yoksa sorun yaşayanlar olmuştu ancak dodik zaten bu aracın diğer bir paketinde olduğu için sorun olmaz. -
Yanıtınız için teşekkürler Hocam, Tüvtürk'e konu hakkında mail gönderdim. "Muayene aşamasında dodik kontrolümüz bulunmamaktadır" şeklinde dönüş yaptılar. Başka merak eden olursa diye burada bulunsun.
-
Arkadaşlar selam. 2023 model allure paket aracımın 16 inc jantını çıkartıp gt pakette gelen orijinal çıkma 17 inc gt jantını alıp taktım. Orijinalinde olan 205/45/17 lastiğide taktım. Bu şekilde aracın garantisi bozulur mu ? Serviste değil dışarıda yaptırdım -
Hocam selamlar, dodik uygulaması için nasıl bir fiyat verdiler acaba? Allure paket aldım fakat dodikler çok hoş bi görüntü katıyor taktırmak istiyorum ben de.
-
Hocam geçen hafta 1 aylık almak istedim provizyona düştü 1 hafta boyunca ve bu gün provizyon bilgisi kartta görünmüyor işlem silinmiş ve satın alma da gerçekleşmedi malesef.
Bu arada bu gün peugeot genel merkezi ile görüştüm bana tomtom hizmetlerinin Türkiye yi kapsamadığını ve hizmet veremediklerini söylediler. Türkiye sınırları için tomtom hizmetleri yokmuş peugeot araçlarının bana denilen bu. Acaba satın alırken konum veya adres bilgisi Avrupa mı gösterelim nasıl yapalım arkadaşlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habib_723 -- 6 Eylül 2024; 21:12:12 > -
Üstadım ben zaten herhangi bir satın alma yapmadım ama aktivasyonu yaparken herhangi bir konum bilgisi vs. de vermedik yanlış hatırlamıyorsam.
Benim naçizane tavsiyem bunun için herhangi bir ücret ödememeniz olur, bunun yerine usb stick olanından kablosuz android auto/apple car play aparatı almanız olur. Ben öyle yaptım mesela.
Tom tom eski sürümlere göre her ne kadar daha iyi olsa da haritaların yerini alması mümkün değil.
Yani birkaç kullanım sonrası hevesinizi alıp zaten bir daha da kullanmayacaksınız büyük ihtimalle 😊 -
Aslında dediğiniz doğru. Bende Android auto ile carplay destekli usb var. Bunu denemek istemiştim. O zaman boş yere para baymaya gerek yok teşekkür ediyorum cevabınız için. -
Ben Peugeot UK üzerinden giriş yaparak 3 yıllık ücretsiz tomtom aktive ettim. Yukarıda arkadaşın dediği gibi bir kaç kullanımdan sonra google haritalara geri dönüyor insan çünkü arada dağlar kadar fark var. Ben navigasyonu doğrudan kadrana yansıtabildiğim için heves etmiştim ama bunun dışında tek bir artısı olmadığı için tomtomun insanın kullanası gelmiyor. -
Hocam aracı aldığınız gibi mi uk üzerinden giriş yaptınız yoksa bir süre işte 5-6 ay sonrası gibi. Ben direk uygulama üzerinden hesap açtım acaba onun etkisi var mıdır. -
Ben de Türkiye üzerinden hesap açmıştım önce sonra çıkış yapıp bölgeyi uk yapıp geri giriş yaptım gibi bi şeyler hatırlıyorum ama aktivasyonu uygulamadan değil tarayıcıdan yapmıştım. Sonra arabaya aktarırken de bir sürü uğraş. Uğraştığınıza değmiyor emin olun 😅 -
-
Selam Hocam, ben 2021'de dodik ve kolçak birlikte taktırmıştım. Günümüz fiyatları için çok doğru bir örnek olmayacaktır ancak orjinal kolçakla birlikte 4-5bin arasıydı diye aklımda kalmış.
Takıldıktan sonra ön dodikler iki kez açılma yaptı, tekrar silikonlamak gerekti. İçten vida + silikon şeklinde yapıştırılıyor. Onun dışında problem yaşamadım, dediğiniz gibi aracı çok daha estetik gösteriyor.
-
Bu sırada servisi arayıp sordum dodikler için, aracın orjinalinde yoksa çok önermiyorum çünkü orjinalde takmak için yerleri var fakat yoksa yapıştırmak gerekiyor ve onlarda açılma yapıyor dedi. Fiyat sorduğumda da yaklaşık olarak aklından söyledi 8-9 bin gibi diye. Fiyat açıkçası bana biraz fazla geldi, yapıştırmada sıkıntı yok ama vida atmayı gözüm çok yemedi açıkçası.
-
Vidalar iç kısıma takılı; yani aracın dış yan yüzeyine değil, lastiklerin baktığı kısımdalar. Dolayısıyla aracın dışına müdahale edilmemiş oluyor.
Açılma konusunda ise düzgün yapıştırılan dodiklerde bir sorun olmadı ama ön iki dodikte ben de yaşadım bu sorunu. İkinciye iyi yapıştırmış olacaklar ki 2 yıldır ufacık bir açılma yapmadı. Ben de boyaya bir zararı olur mu diye endişelenmiştim başta ama olmayacağını söylediler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilicalipasa -- 8 Eylül 2024; 21:56:7 > -
Teşekkürler hocam. Son olarak nerden temin etmiştiniz dodikleri ve servise mi yoksa dışarda başka yere mi yaptırmıştınız montajı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X