< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
YENİ PEUGEOT 208 (ANA KONU) (98. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
PSA nın özellikle düşük segment araçlarında çok fazla üretim hatası var maalesef bir çözemediler bunu. Yoldan 10 tane 208 çevirseniz en az 3 4 tanesinin kaputu fabrikada ayarlı. Ben bu segmentte ve bu fiyatta daha içime sinen daha keyifle kullanacağım araç bulamadığım için bunları kabullendim maalesef.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Maalesef öyle, aracı aldıgımdan beri hata buluyorum, kaput dediginiz gibi ayarsız, arka kapı eşiklerinde de ayarsızlık var, tolere ediyorum vs. ama bunun tolere edilebilir yanı yok artık.
PSA grubundan ilk arabambu, önceki araçlarımda hep sıfır km alındı, fakat hiçbirinde bu tür hatalarla karşılaşmadım, iki aracım daha var hiçbir sorun hata vs. yok. Çok da titizim bu konularda, gözden kaçırmıyorum.
Bir daha peugeot asla, servis randevusu aldım, götürüp konuşup en yakın zamanda da satışa çıkaracagım aracı.
-
Multimedya sistemini kapatıp açma yöntemi varmış, yabancı forumlarda gördüm.
Onu uyguladım yine düzelmedi derken 1-2 gün geçtikten sonra düzeldi navigasyonun konumlandırması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nstbdmn -- 29 Şubat 2024; 11:29:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar hocam,
Üretim videosuna baktım diğer markalarda olduğu gibi makine ile boyanıyor. Fotoğraf atsaydınız daha net bir şey demek mümkün olabilirdi. Taş v.b bir cisim de çarpmış olabilir.
Arabalarımızın boya konusunda hassas olduğu tek nokta kuş kakası , 2 günden fazla bekletmemek lazım. Çıkartırken de yumuşatıp çıkarmak gerekiyor. Bu konuda hassas olduğum için kaputu ve tavanı ppf kaplama yaptırmıştım.
Drive Dreamsyoutube
Peugeot 208 (new version) Production Line in EL Palomar, Argentina Launched more than two years ago in Argentina, the new version of the Peugeot 208 has reached an unprecedented production record. Indeed, the lion brand has just announced the production of the 100,000th unit produced in its factory in El Palomar, Argentina. Launched in Argentina in August 2020, the Peugeot 208 has become a popular model in the Argentina market. In addition, the alliance between the Fiat and PSA groups led to an increase in sales and production figures under the umbrella of Stellantis, a strategy that made the group reach higher levels. Since the start of production in 208, the El Palomar plant has increased in size and production rate. In October 2021, Stellantis invited 663 new employees to create a new production strategy, resulting in an 88% increase in production level. #peugeot208 #peugeot #productionline #carfactory #stellantis Source: Peugeot ✅ Link to buy Tire Inflator Portable Air Compressor https://amzn.to/42LTpNQ ✅ Link para compra Bomba de Ar Portátil Xiaomi Elétrico Mini Compressor https://amzn.to/42LTpNQ Do you like it? Comment, like, dislike, share! 🤟 Subscribe now 👉 https://bit.ly/DriveDreams Press the little bell ((🔔)) to get notifications #peugeot208 #peugeot #production #assemblylinehttps://www.youtube.com/watch?v=VXMnP_LVU-o -
-
Hocam üzerinde vernik var mı , varsa fabrikasyon bir hata olabilir ama yoksa ya bir şey çarpmış ya da lastik falan değiştirdiyseniz orda bir şeyle vurup kazımışlar da olabilir.. Belki yıkama kimyasalı ve ya makinesi gibi bir şey de zarar vermiş olabilir..
Direk metal görünüyor gibi algıladim fotoğraftan.. Aslında aldığınizda da bence fark etmeniz lazımdı düşündüğüm gibi küçük bir şey değil yani bariz belli oluyor..
Servis kullanıcı hatası olduğunu tespit ederse tavsiyem kaskodan mini onarıma girer gibi duruyor. Oraya acil bir şeyler yapılması lazım pas tutmaması için..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bende de navigasyon güncellemesi görünüyor, talimatlarına göre USB ye indirdim yazılımı ama çok uzun sürüyor ve motorun kapanmaması gerekiyor diye okumuştum. Bu sebeple yapmadım, sizin ne kadar sürdü bu süre?
Hocam , vernik derken o açılmış alanın etrafından mı bahsediyosun? Nereye bakiyim…
Aracı yıkatmadım hiç bir yerde kendim yıkadım o da en fazla üç kere zaten kapalı otoparkta araç istediğim zaman çıkarıyorum. Aldığımda yoktu, olsa kesin farkederdim, bir de dıştan bakınca görünmüyor biraz içeri kafamı sokmam gerekiyor eğilip.
Dışarıdan farkedilmez o alan bence zamanla büyümüş, çünkü boya kabarmış ve dökülmüş yani zamanla olmuş bu.
Mini onarıma gitse bile orayı saçmasapan tutmayan bir renk ile rötuş yaparlar diye düşünüyorum. Onu da nasıl yapacakları meçhul, rötuş olmaz lokal boya derse ki işin içine zımpara bilmem ne girerse yazık olur. Çamurluk boyalı olur bu da değer kaybı olur hiç boş yere.
Ayrıca kafamı kurcalayan araç sarı ve orjinal boyasını da yapamazlar bence.
Çok mu derin düşündüm bilemedim hocam.
O kısımda çok yağmur su alır suyu tutar o yüzden her ne kadar paslanmazlık garantisi var denilsede güvenim yok açıkçası 3-5 aya pas tutar gibime geliyor. Boya garantisi de var güya ama boş.
-
15-20 dakika sürdü,
2 tane güncelleme vardi birisi genel olarak yazilim guncellemesi digeri ise harita guncellemesi,
Yazilim guncellemesini yapti, harita guncellemesinde ise hata veriyor, yabanci forumlara baktim, yukleme usb’sinden kaynakli bir hataymis, usb diskte az da olsa farkli dosya falan olabiliyormus, profesyonel bir yazilimla tamamen sifirlanmasi gerekiyormus usb diskin oyle olunca harita guncellemesinden vazgectim,
Yazilim guncellemesini ise yukarida dedigim gibi halleti ama herhangi bir onay vs cikmadi islem tamamlandigina dair ama sistem ayarlarina girdigimde oradan anliyorum sistem versiyonunu kontrol ettigimde.
My Peugeot uygulamasinda ise hala daha sanki o 2 guncellemeyi yapmamisim gibi gosteriyor yani ozetle cok gicik bir durum.
Uzerine bir de navigasyon kilometrelerce hatali gosterince baya canım sıkıldı bir onceki aracım d sınıfı premium’du o yuzden kendi çapımda triplere girdim 😅
Neyseki navigasyonun hatası düzeldi bir süre sonra.
Ben normalde bu güncelleme işine hiç girmeyecektim ama bizim araclarda yelken modu varmis acaba o aktif olur mu diye denedim fakat muvaffak olamadim.
En son servise goturup orada halletirmeye calisicam yelken modu icin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Servislerde yaşadıklarınızı yazın lütfen. Daha önce hiç Peugeot servisine gitmedim. İstanbul avrupa yakasında memnun olduğunuz servis var mı? Evim general otoya yakın. Bir merakım da şu: yedek parça ve tamir için ortalama bekleme süresi ne kadar?
kasımda 1 milyon 30’a almıştım aracı. O tarihten bu yana aracın fiyatı neredeyse hiç artmadı. Bir süre artacak gibi de görünmüyor. Baldıza 3008 almak için birkaç bayi gezdik ellerinde hiç 208 yoktu. İstanbul deniz bayisi 2023 hatasız allureyi 1 milyona satmaya çalışıyor.
bu araçta tek tuşla miziğin sesini kısma tuşu yok değil mi? Acayip gıcık oluyorumbuna. Multimedya ekranının solundaki o yuvarlak tuşla ekranı kapatmak da mümkün olabilmedliydi. Sürüşü bu kadar iyi bir araç yapıp bunları yapmamak denizi geçip derede boğulmak gibi bir şey.
-
GT Paketi Aralık 26'da 11125'e aldım. Şuan biraz zam yedi, tek tuşla müziği kapatma var GT de aynı değil mi sistem.
Mute denilen tuştan bahsediyorum.
tek tuşla nasıl kapatıyorsunuz, anlatır mısınız?
-
-
Ayrıca direksiyondan ses arttırma ve azaltma tuşlarına aynanda basarsanız da mute oluyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Benim de kaputun sol tarafında sizin attığınız gibi ayarsızlık var maalesef. Ama jantta bir şey yok benim. Daha önce de yazmıştım 208lerin çoğunun kaportasında boya ve ayar sıkıntıları var. Mesela benim sol arka kapının mikron değerleri diğer kısımlara göre daha düşük çıkıyor.
Benim de a sütünunun bittiği yer (yani yan aynaların olduğu yerde) ile kaputun başlaığı yerde hani enlemesine minik bir boşluk var ya, işte o boşluk sağ tarafa göre yarım milimetre daha fazla.
evet, hatasız üretim beklemek yanlış, az da olsa hata olur ama 208’de maalesef hata daha fazla. Ön koltuk kafalıklarının altında da delikler vardı önceden yazmıştım.
benim 208’im fas’ta üretilmiş, ben fas’ın kaliteli bir üretim yeri olduğuna hiç inanmıyorum.
neyse, baktıkça görüyorum artık incelememe kararı aldım. Motor şanzıman bozulmasın da artık buna da razıyım.
-
Benimde sizin anlattığınız gibi kaputun başladığı sağ ve sol tarafta boşluklar farklı. Bunu bayiye gidip gösterdim. Bana söyledikleri 10 208 in 8 i böyle geliyor inanır mısın bişey yapamıyoruz.
Alla alla dedim PDI cılarınız napıyor ? Cama bir de PDI yapılmıştır diye sticker yapıştırıyorsunuz dedim. PDI hiç bir şey yapmaz dedi. Biz distribütör olarak araçları satarız dedi hepsi o. Satmayın o zaman dedim bu şekilde. Geri bildirim vermiyor musunuz? Hayır.
Sol arka çamurluk altı köşeden kabarıp boya atıyor. Cuma günü servise götüreceğim ve çözüm isteyeceğim. Herhangi bir çarpma vs. olmadı tarafımdan. Zaten saçma bir yer vurmak darbe alması imkansız. Midem bulanmaya başladı artık büyük ihtimalle satacağım. Hiç bir aracımda bu kadar bariz hatayla karşılaşmadım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X