Şimdi Ara

YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU (3201. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
64.021
Cevap
648
Favori
2.665.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
62. Sırada  bugün en iyi #23
Sayfa: önceki 31983199320032013202
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2017 model 3008 aracımda benzer durumu yaşamıştım. Servise gittiğimde önce yazılımsal bir sorun mu diye kontrol edeceklerini söylediler ve hatayı beyinden sildiler, beni de tekrar hata verirse geri gelin deyip gönderdiler. Bir kaç hafta içerisinde tekrar hata verdi ve 1.100 km sayacını başlattı. Servise tekrar gittim ve tank değişikliği yapıldı. Aracın garantisi bitmişti ama bakımları serviste yaptırttığım için iyi niyet garantisinden sadece işçilik ücreti ödeyerek süreci atlattık. Büyük bir ihtimalle tank değişimi yapılacaktır sizin aracınızda da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antabi78 -- 10 Şubat 2025; 0:5:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,

2022 model 3008 puretech 1.6 eat8 benzinli ile aranıza katıldım. Aldığım aracın paspasları çok yıpranmış.Yeni paspas arıyorum.Araştırdığımda birçok model gördüm ama emin olamadım. Benim aracın özelliklerinde son zamanlarda paspas değiştirip memnun kalan arkadaşlar varsa aldıkları ürünü marka ve linklerini paylaşabilirse çok sevinirim.

• izeck İ kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Paspas için sahler markaya bakabilirsiniz. Bir marka daha vardı ama hatırlayamıyorum. Bulursam onuda yazarım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • izeck İ kullanıcısına yanıt
    Buldum. Rizline

1.sahler
    2.rizline

• Teşekkürler

• Pazar günü yoldayken araç motor arızası uyarısı verdi (motor arızası aracı tamir ettiriniz). Geçen sene bu zamanlar (aracı aldıktan 4 ay sonra) yine aynı uyarıyı vermişti (servise gittiğimde bakım periyodu girilmemiş yazılımla bakım süresini uzattık demişlerdi). ve yine araç gaz basmamaya başladı. Gaza dibine kadar basıyorum ama gitmiyor. Kenara çektim aracı kapatıp açtım ama çalıştırır çalıştırmaz arıza uyarısı çıktı. internette araştırırken servis sıfırlaması videosuna denk geldim. videodaki gibi sıfırlama yapınca uyarı gitti, araç hızı normale döndü. Ağustosta 15 bin bakımını yaptırmıştım demekki sıfırlama falan yapmadılar. seneye bu zamanlar bu uyarıyı ve hızlanmama sorununu muhtemelen tekrar yaşayacağım. Ağustos bakımı geldiğinde bu servis sıfırlama olayını yaparsam artık her sene Ağustos ayında mı verir bu uyarıyı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcangoral -- 11 Şubat 2025; 9:12:9 >
  • ozcangoral kullanıcısına yanıt
    Her 10.000 km de bir veriyormuş. Bende de aynısı oldu. Sıfırlayıp devam ediyorsunuz.

• bilisimsel kullanıcısına yanıt

işte geçen sene bu olayı bilmediğimden servis randevusu aldım 1 hafta sonraya randevu verdiler. Bir hafta çile çektim 2. vites üzerine çıkmadı araç. birde gidip bir günümü öldürdüm serviste. meğer çok basit bir şeymiş.

• ozcangoral kullanıcısına yanıt
    Ben telefonla aradım. Aracı aralıkta aldım. İlk kez balıma gelince korktum direk aradım telefonla. Sağ olsunlar yardımcı oldular tarif ederek. Yap içerisinde sensör varmış bu sebeple uyarı veriyormuş. Korumaya alma amacıyla.

• Arkadaşlar merhaba 2019 model gtline 60000 km. de 3008 aracım var. Araçta dün akşam radyo dahil kamera vb. hiç ses gelmiyordu. Bugün sabah kendiliğinden düzeldi. Bugün de eşim kullanırken 10 dakika ara ile otomatik fren sistemi arızası yazmış. Daha önce görmemiştim bunu. İstanbul’da yaşıyoruz yağışlar ile ilgili bir problem olabilir mi acaba.

• Qzyurt Q kullanıcısına yanıt
    Yağışlarla değil de soğuklarla ilgili muhtemelen. Akünüzü ölçtürün bence, bu araçlarda akü zayıflayınca bu şekilde saçmalıyor.

• Antabi78 A kullanıcısına yanıt
    Akü hiç değişmedi orijinal üstündeki akü zaten. Saolun hocam ölçtüreyim. Gerçi aracın önü kar kaplanmış, onunla da ilgisi olabilir diye düşünüyorum.

• Qzyurt Q kullanıcısına yanıt
    Radarın önü çamur, kar vs kapalıysa temizleyin.
    Hata devam eder ya da farklı farklı arixaler verip kapat aç yapınca düzeliyor işe akünuzun değişmesi isabetli olur. Bu tip anlık arızaların sıklığı eğer sorun akü işe artacaktır. (haftada bir, 3 günde 1, her gün ve en son çalışmayan motor ")

• acquiles A kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam söylediğiniz şekilde takip edicem.Şimdilik tekrar hata vermedi.

• Merhaba arkadaşlar.

aranıza yeni katılıyorum. 2020 3008 1.6 PureTech Allure aldım.

araç henüz 42binde ekspertiz de sistem hataları çıktı. bunlar için ne yapmam gerekli.

sensörler çıkmış ama çalışıyorlar.

bir de benden önceki sahibi sanırım bakım yaptırmamış.

ben bakım yaptırırsam garanti dışı mı olur.

araç ağır hasarlı aldım.

lastikler bar cisinden 2,2 çıkıyor bu da yaklaşık 32 psi

lastik ebatıyla nette bakın 36psi diyenler var. genelde kaç basmam gerekli.

YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutsuzsun -- 12 Şubat 2025; 15:4:35 >

• mutsuzsun M kullanıcısına yanıt
    Ağır hasarlı bir araç zaten serviste işlem görmemiş görünüyor bakımları da yapılmadığına göre. Aracın garantisinden söz etmek pek mümkün değil.
    Aracınızin başına ne geldiğini bilmiyoruz bu nedenle bir servisten destek almanız daha sağlıklı olur.
    Lastik basinclari sürücü kapısı tarafı b sutunundaki etikette yazmaktadır.

ekspertiz raporları temiz çıktı. onun için arabayı tercih ettim.

kapıda bar olarak yazıyor. yanlış bilmiyorsam benzinlerde psi olarak gösteriyor.

nette önlere 38 arka 40 diyenler de var.

arabanın yanında yazan.

2,2 bar - 32 psi

2,5 bar - 36 psi

2,9 bar - 42 psi

buna benzer bir kazadan dolayı airbag açılmış. şase podye sağlam. buna ağır hasar demem açıkcası.

çıtır hasar. ağır hasar diyince aklıma ön kopmle dağılan geliyor.

bu da videosu. videonun sonunda yorumu. tarcanlara güvenen de var güvenmeyende.

YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONUTARCANLAR TUNİNG EKSPERTİZ (merkez)youtube
    PERT (AĞIR HASARLI)ARAÇ ALINIR MI? ARAÇ İZMİRDEN GELDİ??????
    https://www.youtube.com/watch?v=-cR-Z2OL4Nc

Hasarin yarattığı sorunlar hakkında bilgi vermemiz mantıklı olmaz.. Bir servisle görüşmeniz yerinde olacaktır. Ağır çıtır kıtır bunlar çok teknik tabirler değil maalesef.

Benzin istasyonlarindaki hava pompaları hem psi hem bar gösterir. Bunun için birim değiştiren bir tuş bulunur.

Hava basıncı "birisi şöyle dedi" ye göre basılmaz. Aracın bilgi etiketinde yazan değere göre basılır. Her cap her boyut için her araçta aynı lastiğe dahi aynı hava basılmaz.. Ülkemiz insanı her şeyi çok bildiğini düşündüğü için 40 bas 50 bas biz hep öyle yapıyoruz de.

Normal yükte (aracınız daki lastik ve jantların boyut değişimi yapılmadığını varsayarak) 32 psi basmaniz gerekiyor.
    38-40 gibi yüksek hava değerleri yol tutuşunuzu azaltır ve lastiğinizin ortadan düzensiz aşınmasini sağlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 12 Şubat 2025; 17:52:49 >

hocam görüşleriniz ve desteğiniz için teşekkür ederim.

acaba hatalara da bakabildiniz mi?

ciddiye alınacak bir şey mi?

yoksa servis sıfırlaması yapmam gerekli mi?

birde cahilliğime verin. yeni kasalarda en üst donanıma kadar inceledim hiç birinde sis lambası yazmıyor.

dışardan bakınca da tamponda da görünmüyor. acaba değişik bir teknoloji mi kullanılmış.

video sitesinden gt line baktım onlarda aynı. kendim denedim arkada yanıyor. önde birşey fark edemedim.

Ayrıca bir sis farı bulunmuyor LED farlarde "sis modu" olarak çalışıyor.

aldığınız hatalar oldukça fazla detaylı incelemek gerek. aracın başına ne geldiğini bilmiyoruz uzaktan yorum yapmak yanlış olur. bir servisten destek almanız yerinde olacaktır.

Neticede airbag açmış ve sonrasında ne işlem yapılmış incelemek gerek. sadece airbag değil sensör hataları da mevcut araçta..

Not: bu tip durumlarda ekpsertiz raporlarına çok güvenmeyiniz. sağlam araca hasarlı, haasarlı araca sağlam raporu veren tonla firma var. bazıları bilinçli bazıları da bilgisizlikten bunu yapabiliyor..düzgün bir serviste aracınızı inceletin.

• 
Sayfa: önceki 31983199320032013202
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.