Şimdi Ara

Yeni PEUGEOT 301 1.6 HDI 92 hp 33.570 TL almalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
14.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni peugeot hakkında bilgi sahibi misiniz? bizim bağlı olduğumuz sandıkta kampanya var. 50 araçlık kampanya bu. 1.6 92 hp 301 33.570 tl +800 tl metalik boya da dahil.almayı düşünüyorum aslında ama kedimi iyice alıştırmıştım otomatik araç almaya.(şehir içi rahatlık konusunda)
    2 arkadaşım sipariş verdi bile.son 20 araç şuanda.napsam bilemedim.
    Bulunduğum yerdeki peugeot bayisine gittim.Henüz ellerinde yokmuş.Haftaya gelecekmiş. ve dizeli 39.000 den başlayacakmış...
    Sizden ricam aracı bilen duyan kullanan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

• Düşüncelerini saydığım, güvendiğim, ayda 10 -15bin km yaptığı zamanlar olan ve 4-5 yıldır iş seyahatleri için Peugeot 308 dizel kullanan birisinden duydum performansı ve tüketimi 308'den kat kat iyiymiş. Sanıyorum 301e geçecekler.

Fiyat /performans olarak bana da öyle geliyor kaldı ki siz indirimle alıyormuşsunuz bence 34bin TL çok uygun bir fiyat. Sanıyorum en üst Allure donanım değil Active size teklif edilen. Gördüğüm tek ve bana göre en önemli eksiklik yan hava yastıkları. Bir de uzman değilim ama 16 inç jant olsaydı tüketimi azıcık daha iyi olabilirdi. (Yanlışsam bu işin piri olmuşlar düzeltebilirler.)
  • Çok defa yazdım, yine yazıyorum: 301, C-elysse, Linea, Symbol tarzı araçlar ülkemiz dahil 8-9 ülkede satılan, yeterli ar-ge yapılmayan, nispeten düşük kalite ve güvenliğe sahip ve "iteleme" araçlardır. EuroNCAP binasının yakınından geçmemiş ve güvenlik unsurları şaibeli araçlardır. Almayın, aldırmayın!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Çok defa yazdım, yine yazıyorum: 301, C-elysse, Linea, Symbol tarzı araçlar ülkemiz dahil 8-9 ülkede satılan, yeterli ar-ge yapılmayan, nispeten düşük kalite ve güvenliğe sahip ve "iteleme" araçlardır. EuroNCAP binasının yakınından geçmemiş ve güvenlik unsurları şaibeli araçlardır. Almayın, aldırmayın!

Bu söylediğiniz handikaplarına katılmamak mümkün değil, yalnız iki şey söylemek istiyorum.

Birincisi emekle para kazanmak çok zor ülkemizde. Dahası vergi sistemimiz adil değil ve özellikle ücretli çalışan bazılarımız tıkır tıkır vergisini öderken bazılarının yılda vergiden apardıkları miktarla bu araçlardan iki tane daha alabiliyor. Devlet dolaylı vergilerinde en çok tüketim (ve bazen zorunlu olsa da özel diye tabir) edilen tüketimle vergi toplamaya çalışıyor. Öyle olunca hesaplı yaşamak zorunda olanlarımız nasıl raf kullanmayan marketlere yöneliyorsak burada da mecburen az yakan ve tatmin edici giden araçlara yöneliyoruz.

İkinci konu ise hükümetin yol politikası. Pozitif yanı "her ne kadar deprem parası yola yatırıldı" deseler de yönleri birbirinden ayırarak hatalı sollama yüzünden meydana gelen ölümleri asgari düzeye çekmiş oldular. Olumsuz yanı pek çok alanda olduğu gibi yollara fizibilitesiz ve hesapsız bir şekilde kontrolsüz para harcandı. Belki üst kadroların haberi bile yoktur ama özerk bir halktan yana kuruluşun denetimine ihtiyaç var. Neyse 301'e bağlayayım, Allah korusun insanın başına giderken kaya da düşebilir ama biraz gittiğiniz yolu bile bile giderseniz eskiye göre ciddi bir kazaya karışma ihtimaliniz epeyi düştü son yıllarda.

Daha iyisi yapılana kadar. ÖTV almayı bilenler üreticileri belli standartlara zorlayana kadar veya vatandaşını da düşünüp güvenli araçları daha çok teşvik edene kadar bu böyle gidecek. Bu arabalar peynir ekmek gibi satılmaya devam edecek.

• Üstad elbette hayat, çalışanlar için daha zor. Fakat bu durum benim sahip olduğum 34.000 TL ile ailemin güvenliğini riske etmemi gerektirmez ve haklı çıkarmaz. 1000-2000 daha ekler Aveo 1.3 dizel sedan alırım, yine de 301 almam. Ya da aynı paraya 2.el güvenli bir araç alırım..

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Üstad elbette hayat, çalışanlar için daha zor. Fakat bu durum benim sahip olduğum 34.000 TL ile ailemin güvenliğini riske etmemi gerektirmez ve haklı çıkarmaz. 1000-2000 daha ekler Aveo 1.3 dizel sedan alırım, yine de 301 almam. Ya da aynı paraya 2.el güvenli bir araç alırım..
    1.3 dizel Astra kullandım 2 yıl kadar. 92 bg 230 Nm tork 1090 kg'lık kasasıyla 1.3e göre verdiği sürüş zevkini önemli bir artı olarak hanesine yazmak gerek.

2. el Türkiye'de çok riskli. Şüphe ile yaşamak da kötü.
  • arkadaşlar cevaplarınız için çok sağolun haklısınız.güvenlik konularında elbetteki ben de size katılıyorum ama siz de biliyorsunuz ülkemizde akaryakıtın pahalılığını.herkesin gözü şartlar dolayısıyla dizel araçlarda ee tabi benim de öyle.Başka araçlarada opsiyonel olan esp,ebd,esc vs. 301 de standart ama iş hava yastığına gelince orta donanım olan access e 2 tane koymuşlar.Tek handikap bu.bir de piyasada yeni olduğu için ortada kullanıcı yorumları yok.o kadar parayı bağlamak beni de düşündürüyor ama bakalım nasıl olacak?
    git gide uzaklaşıyorum sanki 301 den :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: irfanaras

arkadaşlar cevaplarınız için çok sağolun haklısınız.güvenlik konularında elbetteki ben de size katılıyorum ama siz de biliyorsunuz ülkemizde akaryakıtın pahalılığını.herkesin gözü şartlar dolayısıyla dizel araçlarda ee tabi benim de öyle.Başka araçlarada opsiyonel olan esp,ebd,esc vs. 301 de standart ama iş hava yastığına gelince orta donanım olan access e 2 tane koymuşlar.Tek handikap bu.bir de piyasada yeni olduğu için ortada kullanıcı yorumları yok.o kadar parayı bağlamak beni de düşündürüyor ama bakalım nasıl olacak?
    Gelir düzeyiniz iyiyse daha iyisine bakın derim. Ben allah nasip ederse yılbaşından önce alacağım.Gücüm ancak ona yetiyor. 2. elede baktım ama insan güvenemiyor.Fiat linea yı, dacia sandero stepway ı, Reno clio grandtour u ınceledım.Ama en mantıklısı 301 geldi. Kullanmakta olduğum arabam reno 9 broadway.onuda satıp biraz kredi biraz yardım derken alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: irfanaras

arkadaşlar cevaplarınız için çok sağolun haklısınız.güvenlik konularında elbetteki ben de size katılıyorum ama siz de biliyorsunuz ülkemizde akaryakıtın pahalılığını.herkesin gözü şartlar dolayısıyla dizel araçlarda ee tabi benim de öyle.Başka araçlarada opsiyonel olan esp,ebd,esc vs. 301 de standart ama iş hava yastığına gelince orta donanım olan access e 2 tane koymuşlar.Tek handikap bu.bir de piyasada yeni olduğu için ortada kullanıcı yorumları yok.o kadar parayı bağlamak beni de düşündürüyor ama bakalım nasıl olacak?
    Unutmadan aveoyu da inceledim tam onu alacaktım ama ınternetten bıraz arastırma yapınca code 89 arızası yakıt sensoru, rot gibi bir kaç kronik arıza önüme çıktı.öyle olunca vazgeçtim. Yeni aldığım arabada zırt pırt servisle muhatap olmak üzücü olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ersagon123

Unutmadan aveoyu da inceledim tam onu alacaktım ama ınternetten bıraz arastırma yapınca code 89 arızası yakıt sensoru, rot gibi bir kaç kronik arıza önüme çıktı.öyle olunca vazgeçtim. Yeni aldığım arabada zırt pırt servisle muhatap olmak üzücü olur.

Alıntıları Göster
    bence kimseyi dinleme git hemen yazıl ve aracını ayırttır. Bu fiyata öyle bir araç bir daha denk gelmez. Heleki bütçen buna el veriyorsa daha yukarlara çıkacak gücün yoksa hiç bekleme çünkü bu paraya alacagın 2.el araçların geçmişini bilemezsin. 2007 aralık ayından beri peugeot sahibi olarak diyorumki sakın bu fırsatı kaçırma.

• quote:

Orijinalden alıntı: burglar08

bence kimseyi dinleme git hemen yazıl ve aracını ayırttır. Bu fiyata öyle bir araç bir daha denk gelmez. Heleki bütçen buna el veriyorsa daha yukarlara çıkacak gücün yoksa hiç bekleme çünkü bu paraya alacagın 2.el araçların geçmişini bilemezsin. 2007 aralık ayından beri peugeot sahibi olarak diyorumki sakın bu fırsatı kaçırma.

Alıntıları Göster
    donanımını yazmamışsın en düşük donanımsa onu bilmiyorum ama 40.000 tl ye aldığını yazmıştı forumda arkadaşlar. eğer para olarak daha yukarılara çıkamıyorsan ikinci el dizelden sıfır almak daha mantıklı tabiki. fiyat avantajı da sağlanmışken

• quote:

Kronik problemler her araçta vardır olmayınını bulmak mümkün değil Her sınıf her bütçedeki aracı yazın şikayet sitelerine önünüze birşeyler çıkar Aveo yu hiç bilmiyorum fakat yıllardır piyasada olan bir araç Kronik bir problemi araştırılıp çözüm üretilmeye çalışıyordur fabrika diye düşünüyorum fakat almayı düşündüğünüz araç daha yeni piyasaya çıkıyor ve bir müddet sonra önünüze ne çıkacağı belli değil

• quote:

Orijinalden alıntı: ozay06

quote:

Kronik problemler her araçta vardır olmayınını bulmak mümkün değil Her sınıf her bütçedeki aracı yazın şikayet sitelerine önünüze birşeyler çıkar Aveo yu hiç bilmiyorum fakat yıllardır piyasada olan bir araç Kronik bir problemi araştırılıp çözüm üretilmeye çalışıyordur fabrika diye düşünüyorum fakat almayı düşündüğünüz araç daha yeni piyasaya çıkıyor ve bir müddet sonra önünüze ne çıkacağı belli değil

Araç bildigim kadarıyla pug ve diğer bi kaç markanın daha yıllardır kullandığı motoru bünyesinde barındırıyor diye biliyorum. Yani yeni bi motora sahip değil o yüzden motor aksamında kronik bi sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Yürüyen aksam olarakta sanmıyorumki çok yeni parçalar aksamlar kullanılsın. Ayrıca 301in 4milyon km test edildiği söyleniyorki bu tek bi araçla yapılmamış yani test aşamasında bir şey olmuşsa düzeltilmiştir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: burglar08

quote:

Orijinalden alıntı: ozay06

quote:

Araç bildigim kadarıyla pug ve diğer bi kaç markanın daha yıllardır kullandığı motoru bünyesinde barındırıyor diye biliyorum. Yani yeni bi motora sahip değil o yüzden motor aksamında kronik bi sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Yürüyen aksam olarakta sanmıyorumki çok yeni parçalar aksamlar kullanılsın. Ayrıca 301in 4milyon km test edildiği söyleniyorki bu tek bi araçla yapılmamış yani test aşamasında bir şey olmuşsa düzeltilmiştir diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    alın, beğenmezseniz kar ederek satarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scorp3867

alın, beğenmezseniz kar ederek satarsınız.

Alıntıları Göster
    albea linea logan tarzında bir araç, bir çok şeyden kısılıp ucuza mal edilmiş tam anlamıyla bir 3, dünya ülkesi arabası. Bana sorsanız sadece taksi ve şirket arabası olur.

Ama çok az yakar, aklıma gelen tek artısı bu. Bu bahsettiğiniz fiyata ağzına kadar dolu bir Mıtsubıshı Colt alabilirsiniz, Ls paket Cruze az farkla LT paket Cruze alabilirsiniz, LTZ paket Aveo HB alabilirsiniz, üstüne 5 bin lira daha koyup, 1,5 dci gırtlagına kadar dolu Nissan NOTE alırsınız.

Emin olun bu saydığım tüm araçlar bahsini ettiğiniz araçtan daha güvenli ve gömlek gömlek üstün araçlardır kimisi bir kaç bin tl daha pahalı kimisi bir miktar fazla yakar ama kesinlikle 301 i tercih etmediğinize değerler. Tahminimce bu aracı ailenizle beraber kullanacaksınız güvenlik detayını atlamayın, azyakmasından ikinci elinden herşeyden önemli husus bence güvenlik, Siz ne kadar dikkat ederseniz edin trafikte haza öküz çok. Çok iyi düşünün.

• quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

albea linea logan tarzında bir araç, bir çok şeyden kısılıp ucuza mal edilmiş tam anlamıyla bir 3, dünya ülkesi arabası. Bana sorsanız sadece taksi ve şirket arabası olur.

Ama çok az yakar, aklıma gelen tek artısı bu. Bu bahsettiğiniz fiyata ağzına kadar dolu bir Mıtsubıshı Colt alabilirsiniz, Ls paket Cruze az farkla LT paket Cruze alabilirsiniz, LTZ paket Aveo HB alabilirsiniz, üstüne 5 bin lira daha koyup, 1,5 dci gırtlagına kadar dolu Nissan NOTE alırsınız.

Emin olun bu saydığım tüm araçlar bahsini ettiğiniz araçtan daha güvenli ve gömlek gömlek üstün araçlardır kimisi bir kaç bin tl daha pahalı kimisi bir miktar fazla yakar ama kesinlikle 301 i tercih etmediğinize değerler. Tahminimce bu aracı ailenizle beraber kullanacaksınız güvenlik detayını atlamayın, azyakmasından ikinci elinden herşeyden önemli husus bence güvenlik, Siz ne kadar dikkat ederseniz edin trafikte haza öküz çok. Çok iyi düşünün.

Alıntıları Göster
    508 modelinin küçüğü bir araç. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

17 jantlı olursa harika olur. 225/45/17 lastikle kullanırsınız. Araç yüksekse yay da taktırın.

• Selam bende 301 i aynı koşullarla aldım. 33570 tabi giriş paketi dizel. 2 defa deneme sürüşü yaptım. Araç her yönden çok hoşuma gitti. Keşke imkanımız olsada arkaşların dediği araçlardan alabilsek. 301 i alana kadar gezmediğim galeri kalmadı. Fiyat olarak bu boyutlarda dizel bir araca rastlamadım. Yollarımız artık eskisi gibi değil sakin bir sürüşle sıkıntı olacağını sanmıyorum. Gönül ister elbette güvenlik olarak daha iyi bir araç ancak 50000 liradan aşağı sedan bir araç bulmak çok zor 301 bence bu paraya tam fiyat/performans aracı en başta yakıt ve dizel motorun performansı, genişlik ben güvenlik olarakta çok zayıf olduğunu düşünmüyorum abs esp hız sabitleyici standart tek eksik hava yastıklarının az oluşu ve euro ncap testine girmiş olmaması, yılbaşından sonra teslim alacağız bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem_16

Selam bende 301 i aynı koşullarla aldım. 33570 tabi giriş paketi dizel. 2 defa deneme sürüşü yaptım. Araç her yönden çok hoşuma gitti. Keşke imkanımız olsada arkaşların dediği araçlardan alabilsek. 301 i alana kadar gezmediğim galeri kalmadı. Fiyat olarak bu boyutlarda dizel bir araca rastlamadım. Yollarımız artık eskisi gibi değil sakin bir sürüşle sıkıntı olacağını sanmıyorum. Gönül ister elbette güvenlik olarak daha iyi bir araç ancak 50000 liradan aşağı sedan bir araç bulmak çok zor 301 bence bu paraya tam fiyat/performans aracı en başta yakıt ve dizel motorun performansı, genişlik ben güvenlik olarakta çok zayıf olduğunu düşünmüyorum abs esp hız sabitleyici standart tek eksik hava yastıklarının az oluşu ve euro ncap testine girmiş olmaması, yılbaşından sonra teslim alacağız bakalım.

Giriş paketi de olsa bu fiyatı nereden, hangi bayiden aldınız, çok uygun.

• Çok pardon yanlışlık oldu heyecan yaptım tarihe bakmamisim.

• HarunHoca kullanıcısına yanıt
    Aynen şimdi nerde o fiyatlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.