Şimdi Ara

Yeni Peugeot 307 sahipleri buraya!! (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
8
Favori
106.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pejoyu satıp şahin veya doğan slx alıcan..
    onlarda böyle problem olmaz...
    başın rahat olur.
    yolda kalan her arabaya akünle takviye yapabilirsin.
    bu iyilikseverliğin devam edecekse, dediklerime şaka gözüyle bakma...

quote:

Orjinalden alıntı: wisher

Arkadaşlar merhaba,

Başka bir arabaya takviye için benim 307 nin kutup başını sökmek zorunda kaldım. Tekrar taktığımda uzaktan kumanda çalışmadı. Bu durumda arabanın kapıları kapalı ve anahtar takılı ve elektrik devreleri açık durumda iken anahtarın açma düğmesine uzunca basılı tutulunca anahtarın kodu tanıtıldı. Ancak bildiğiniz gibi arabanın camları açık durumda arabadan çıkılmışsa uzaktan kumandanın kapıları kilitleme düğmesine uzunca basılı tutunca açık camlar kapanıyordu. Ancak bu işlevi şu anda çalışmıyor. Yapılması gereken nedir bilginiz varsa rica ediyorum.

• Merhaba Arkadaşlar;
    0 km Peugeot 307 aldım kısmetse pazartesi teslim edilecek. Araç Premium modeli, 1.6, otomatik vites ve full aksesuarlı. Araç konusunda çok tecrübeli değilim. Donanım ve aksesuarlar açısından çok begendim aracı. Ama forumda bazı olumsuz yazılar gördüm biraz canım sıkıldı. Bu araç ile ilgili bana bilgi verebilir misiniz? Kullanımı, yakıt tüketimi, sürüş konforu vs ile ilgili tecrübesi olan arkadaslar yazarlarsa sevinirim. Ayrıca aracı 37.500 YTL ye aldım. kasko hariç hersey dahil. Bana uygun gibi geldi, bu fiyat uygun mu sizce de?
    Teşekkürler...
  • merhaba arkadaslar

20 gun once 32000ytl ye 307 1.6 90hp hdi-comfort aldım.uzun yolda 90 km hızla gıderse 100kuruş/km 130 ortalama ıle gıderse 150 kuruş/km yakıyor.şehirici tüketim 160 ytl olarak hesapladım.yakıttan cok memnunum.forumun bu topıcındekı yazıları okudum.amortisörlerden gelen tok tok sesınden rahatsız olan arkadaşlara seslenıyorum yollar ülkemizde malesef bayagı rezıl durumda sert amortisörlerın bu sesi çıkarması cok normal.bır sorun var dıye endişe etmeyin.yakıt tasarrufu yapmak isteyenler ARACIN 1200 KG OLDUGUNU HESABA KATMALI ve ona göre kullanmalı!!!!!!!

peki nasıl kullanıcaz daha ekonomik?araç sınıfına göre ağır bır araç.aracı hızlandırmak ıcın motor bıraz fazla yakıt harcar yol bilgisayarından 7-12lt/100 km gibi anlık tüketim rakamları görebiliriz.bunun ıcın uzun yolda 90km/H hızla gıtmek yokuş aşşagı hızımızı arttırmak.yokuş yukarı gıderken arttırdıgımız hızı yavaş yavaş kaybetmek ıcın az mıktarda gaza dokunarak hız kaybetmek cok cok onemli.ne kadar gaza dokunacagım dersenız 4 lt/100 km anlık tüketim değerlerini görebilicegimiz kadar gaza basacagız.ve 90 km nın altına yokuşu çıkarken arabayı düşürmeyeceğız kı aracı tekrar hızlandırmak icin fazla benzin harcamayalım.ben konya ankara(yaklaşık 300km) arasını 25 ytl lık mazot ıle gitmeyi başardım(5 kişi+bagaj yuku il) bu sayede.aynı mesafeyı 130 ortalama hızla aynı tegnıgı kullanarak 50 ytl ye gıttım.

peki şehir içi az nasıl yakarım 307 ile diyorsanız çok fazla hızlanmamak en buyuk çözüm.örneğin 200 metre ara ile trafik işığı var diyelim.bu mesafe ıcınde 80 ıle de gıdebılırsınız 50 km ıle de gıdebılırsınız.50 ıle gdersenız az benzın yakarsınız.durkalk sayısını mumkun oldugunca azaltırsanız daha da tasarruf saglarsınız.bu teknikleri kullanarak şehir içi 5.5 lt/100 km ortalama değerine ulaştım ve yaşadıgım yer ankara dikmen yokuşunu bilen bılır oyle düz yol filan da degıl bahsettıgım şehir içi.

Fnet=m.a

bu basıt formül aslında işin sırrı.m fazla oldugundan bızım arabalarda tasarruf ıcın bunu kullanmak önemli...
    dizel araçlar normalde devirli kullanılması gerekli diye bir inanış var ama peugeotun dizel teknolojisi 1300 basınçla çalışıyor yanı oyle cok da devırlı kullanmaya gerek yok.1.6 hdi sahipleri aracını düz yolda 1700-1800 devir civarı kullanırlarsa inanılmaz tasarruf saglıyor.5 vıtese aracı alın ve ınceden gaza basıp gıdın hepsı bu kadar.nıye 2 ve4 uncu vıteslerı koymuşlar bılmem 1.3.5nci viteslerden başka bişi kullanmıyorum uzun yolda:D:D:D

daha arabanın fotosunu çekemedım ama aynısını koyuyorum.insan baktıkça arabayı sevesı geliyor.ona dokunmak bıle zevk.içinde otururken dunya benım.teşekkürler pejo.
     Yeni Peugeot 307 sahipleri buraya!!

bu 307 bırazcık üşmüş sanırsam:D:D:D

işte araba budur

307 almakla hayatımın en akıllı kararını verdıgıme ınanıyorum
    bundan sonrakı arabam da ınş pejo olacak.bu hıssı yaşamak gzel bır duygu.

çünkü otomobıl hep böyle keyif vermeli!...

• BENİM PUG 307 XT BVA 2003 MODEL SUNROOF OTOMATİK 38000KMDE...ARACIMI ÇOK SEVİYORUM
  • bugün itibariyle 20 ytl lik benzinle

85km yol yaptım.

ama içinde 10 12km lik uzun yol var

nasıl oldu bilmiom ama çok sevinçliyim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kickergls

bugün itibariyle 20 ytl lik benzinle

85km yol yaptım.

ama içinde 10 12km lik uzun yol var

nasıl oldu bilmiom ama çok sevinçliyim..

ya bugun kadıköyden rahmanlara bir buçuk saatte geldim.
    kadıköyde sıfırlamıştım.
    9.7 lt yi gördüm.
    dış hava 3 derece idi.
    klima da açıktı buğuyu alsın diye.

ilk defa bu kadar fazla yaktı.
    ama trafik de beterdi.
  • ARKADAŞLAR 3 AY ÖNCE 2004 MODEL 307 ENVY 1.4 HDİ ALDIM.FAKAT İLK ALDIGIM MAZOTTA Bİ PROBLEM YOKTU TAKİ 2.MAZOT ALANA KADAR. ALDIGIMIZDAN BERİ EURODİZEL KULLANIYOZ VE İLKKİNDEN HARİÇ DİGER POMPACILAR AYNIYDI VE ENJEKTÖRLER 80.000 DE DEGİŞMİŞ SU AN 85.000 DE....
    SORUN ŞU Kİ;YOL BİLGİSAYARINDA "DİZEL FİLTRENİN İÇİNDE SU VAR" İBARESİ GÖZÜKTÜ VE BU 2. MAZOT ALIŞIMDAN SONRA OLDU.ARACIN SERVİSTE DEPOSUNUN BOŞALTTIK VE HAVA FİLTRESİ VE MAZOT FİLTRELERİ DEGİŞTİ FAKAT MAZOT ALDIGIM YERİ DEGİŞTİRMEDİM VE YİNE AYNI SORUNU ARASIRA GÖSTERİYO.ARAÇ ÇALIŞMAYA BAŞLAYINCA UYARIYI VERİYO 1- 2 DAK SONRA SÖNÜYO,BAZENSE HİÇ SÖNMÜYO.ACABA BİŞEYLERİN BOZULMUŞ OLABİLİRMİ.
    NOT:YAKIT ALDIĞIM YER BP KÖRFEZ/KOCAELİ
    ARKADAŞLAR YARDIMINIZI VE BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞMANIZI İSTİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
  • ARKADAŞLAR MERHABA.ÖNCELİKLE BEN 3 AYLIK 2004 MODEL 307 ENVY KULLANICISIYIM.2 SORUM VAR;
    1-BAZI ARKADAŞLARIN YAZDIKLARINI OKUDUMDA,BENİM ARACIN YOL BİLGİSAYARINDA YAKITIN NEKADARINI HARCADIGI FİLAN YAZMIYO??
    2-İLK ALDIGIMIZDA FARLARIN BEYAZ YANMASINI İSTİYOKEN TAMDA ÖLE YANDIGINI GÖRÜNCE İYİ OLDU FAKAT BUGUNE KADAR HİÇBİ DEGİŞİKLİGİN OLMAMASIYLA BERABER,FARLAR SARI YANIYOR (SİSLERİ AÇMADIGIM HALDE) VE SOL GERİ LAMBASI YANMIYOR.SANAYİYE GÖTÜRDÜĞÜMDE "BUNLARIN SOL GERİ YANMAZ " DEDİ.BANA SALLADI GİBİ GELDİ??BİDE BU LAMBA DEGİŞİKLİGİNİ BEN YAPABİLİRMİYİM ?? NASILL.

BELKİ SİZE KOMİK GELSEDE BU SORULAR "YENİ KULLANICI İÇİN ÖNEMLİDİR"
  • selam arkadaşlar bende 2006, 307 var aracımı seviyorum ancak öncede söylediğim gibi sorunlar devam ediyor.alarmı sonradan taktırmak istedim servis tavsiye etmedi.beyini bozuyormuş.bir de park sensörü takılabilirmi sizce.servislerden memnunmusunuz
  • bnde de 2007 307 otomatik var ama sizin degerleri goremiyorum bir turlu. yol bilgisayarina inanmiyorum cunku ona gore 12. kusur yakiyo araba her zaman ama gel gor ki bir depoyla max 400 o da kasarsam yapabiliorm su an yarim depoya gelmeme az kaldi ve km 148 de!!! Evet bu gidisle 300 u zor bulucam.Acaba aracimda bi sorun mu olabilir?Sırf bu benzın masrafları yuzunden aracı satmayı dusunuyorum.
    Bu arada aracım 18000 km de ve ılk defa 12000 de servıse goturmustum 2-3 aydır da km nın yanındakı servıs ısaretı yanıyo acaba bu yuzden mıdır???
  • quote:

Orjinalden alıntı: spawn05

gel gor ki bir depoyla max 400 o da kasarsam yapabiliorm

100 km de 15 lt yakıt demek
    ya çok devirli kullanıyorsun yada arabada sorun var.
    çünkü ben 8 lt yi görmedim daha şehir içi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilterunsal

bende 7.5 litre yakıyorum aracım triptonic....düzgün bi kullanımla çok rahat yakıyo..

en stabil ortamda fabrikanın test ettiği ve açıkladığı tüketim değeri 9.5 lt/100 km olan arabayla siz çok rahat 7.5 lt yakıyorum diyorsunuz. bu da arabanızın şehiriçi menzili 60/7.5=800 km demektir. bu işin içinde bi gariplik var ama ben çözemedim :)

helal olsun başka ne diyim

bi de bu değeri çok rahat yakalıyorum diyorsunuz. demekki biraz uğraşsanız daha ekonomik kullanmak için 900 km'yi falan göreceksiniz.
    bana da 1-2 tavsiye verin nasıl kullanıyorsunuz bu şekilde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gligaMesH -- 29 Aralık 2007; 21:16:09 >

• ben sakin kullanarak manuel ile 7.9 lt görüyorum.

hem otomatik hemde çok rahat bir şekilde 7.5 lt görmek tuhaf geldi banada

en azından manuel ile otomatik arasında 1 lt fark eder diye düşünüyorum şehir içi.

sanırım hesaplama hatası olmuş.
    ilk mesajında dolu depo ile 650 km gittiğini söylemişsin.
    sonrada 7.5 yaktığını söylemişsin.

eğer 650 km gidebiliyorsan 9.2 lt ortalama tüketim elde edersin.
    yada gerçekten 7.5 lt yakarsan menzilin 800 km olması gerekir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: individual

quote:

Orjinalden alıntı: spawn05

gel gor ki bir depoyla max 400 o da kasarsam yapabiliorm

100 km de 15 lt yakıt demek
    ya çok devirli kullanıyorsun yada arabada sorun var.
    çünkü ben 8 lt yi görmedim daha şehir içi

Yani normal otomatik kullanıyorum sehiriçi cok da dikkat ediyorum ole devirli fln kullanmıyorum, eger sen 8 lt yi otomatik için diyosan gercekten benim arabamda bi sorun var:S
    acaba benzin gostergesinde sorun mu var die de dusunuyorum.Pompa atiyo ustune biraz daha doldurtuyorum yine de 1 yazısının ordaki kalin beyaz cizginin basına geliyo gostergede.Servise goturmustum bilgisayarla denedi ibre sona kadar gelmişti.
    Bi de ek olarak bnm arabanın radyosu da iyi cekmiyor hep cızırtılı.Servis bisey bulamadi her seyi sokup baktı tabi radyoyu gondermek istediler 1 ay surecek gelmesi diye o da olmadı...Bole bi sorunla karsılasan var mi?
    + 2 ayda bir gevseyen ve kasislerden gecerken tiz bi ses cıkaran egzos da cabasi...Onu da değiştirtmem gerek.
    Cok pismanim 307 aldıgıma cook:S

• Alın dizeli kurtulun bu muhabetten ...4.9 size komık gelebılır belkı sehırıcı de 6.0 ..bir depo ıle 1000 km den fazla yol hayal degıl... 307 1.6 hdı 90 bg comfort tecnopack
  • quote:

Orjinalden alıntı: janyazgan

bide geçen de bize şöyle bi sorun oldu.yağmurlu bir günde arabanın sun roof açma düğmesinden assa doğru 1-2 damla su geldi servise söledik bişey bulamamışlar anlamadık gitti böle birşey başına gelen var mı?

Tahliye kanalları tıkanmasın dostum....
    Bir kontrol et istersen (Ama nerde olduğunu bilmiyorum. Bir Fiatta aynı şey olmuştu oradan biliyorum)
  • Aman arkadaşlar boşverin yakabildiği kadar yaksın.Sallayın gitsin...
  • Arkadaşlar selam,
    Ben de 2006 model new307 sahibiyim. Aracımı 2005 ekiminde 0 km almıştım ve şu anda yaklaşık 40.000 km oldu. Bu geçen süre içindeki deneyimlerimi paylaşmak istedim.

Bana göre new307 nin iyileri:

1- 90 HP 1.6 hdi baz modele (confort) sahip olmama rağmen donanım olarak çok tatmin edici buluyorum. Önde çift hava yastığı ve önlü arkalı yandaki perde hava yastıklarını standart hale getirmişler. Araç hareket ettiğinde otomatik kilitleme ve çok kullanışlı yol bilgisayarı ekranı ve fonksiyonlarına sahip. Kliması güzel çalışıyor. Direksiyon simidi çok kolay kavranıyor. Ön cam ve konsol inanılmaz bir ferahlık duygusu yaratıyor. Radyo-cd çalar direksiyondan kumandalı. Torbido gözünde soğutma seçeneği var, kapılar açık kaldığında görsel ve sesli uyarıyor. ABS standart. Yan aynaları ve 4 cam otomatik vb.

2-Uzun yolda sürati hiç hissetmiyorsunuz. Ben 180-190 km/h hıza çok rahat çıkabiliyorum. Hatta bir keresinde 205 km/h hıza ulaşmaya başardım ve en ufak bir tedirginlik duymadım.

3-İç mekan, sınıfına göre ferah ve kullanışlı. Dış görünüşü çekici, en azından sevmedim diyenlerin bile fark ettiğini gösterir sıradışılıkta.

4-HDI-Motor hem yakıt hem performans olarak mükemmel. Bence 307 hdi lerin en iddialı özellikleri motorları. Şehir içinde bile genelde 100 km tüketimde 6-6,5 lt'yi aşmıyor. Bu miktar şehirler arasında bizzat tarafımdan 4 lt ye kadar düşürülmüştür. Bir depo ile (60lt) 1200 km şehirler arası gidebiliyorum şehir içinde 800-900 km de benzinciye uğruyorum :) Ayrıca camlarda kapalıyken benzinlileri kıskandıracak kadar sessiz olabiliyor. Rampada, yükte veya klima açıkkan devirden kolay kolay düşmüyor.

5-Bir hatchback için geniş bagaj hacmine sahip. Öncam silecekleri geniş bir alanı süpürebiliyor. Kontak anahtarının dizaynı hoş ve orijinal vb.

Bana göre kötüleri:

1-Forumda da gördüm, fren balatalarında bir gariplik var. Özellikle geri giderken yapılan frenlarde bazen inanılmaz çirkinlikte (aracı duvarlara sürtüyormuş veya balata bitmiş benzeri) ve gürültülü sürtünme sesleri çıkarıyor. Sanırım balataları değiştireceğeim zaman orjinal yerine daha yumuşak balata bakacağım. Bu konuda çözüm için paylaşımlarınızı bekliyorum.

2-Yine forumda tek olmadığımı anladığım bir sorunda kapılardan bozuk yollarda tıkırtı gelmesi. Bir arkadaşım kapı içlerine ses izolasyonu için üretilen malzeme koydurmamı söyledi. Bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum.

3-Korna sesi gerçekten bu arabanın karizmasına yakışmıyor :)

4-Arka kapı içlerindeki dış fitiller kısa olduğu için kapı arasına çamur giriyor.

5-Yedek parçalarının çok pahalı olduğunu sanıyorum. Özellikle benim aracın ön cam süpürgeleri çabuk aşındı. Orjinal çifti 105 ytl. Israrla aradım yan sanayisini 60 ytl ye buldum. Memnunum :)

6-Benim ön camlar kapanırken bazen sorun çıkarıyor. Özellikle soğuk havalarda cam hafif aralıkken camı kapatmak istediğimde cam sıkışmış gibi terse çalışıp daha çok açılıp duruyor. İkincide de aynısını yapıyor. Tabi bu arada iyice üşüyor ve rüzgar yemiş oluyorsunuz. Üçüncü hamlede kapanıyor. Bu periyodik oluşan bişey olmadığı için servise de derdimi birtürlü anlatamadım. Ama her iki ön camda sıklıkla oluşabilen sinir bozucu bir durum :( Bu konuda da yardımlarınız beklerim..

7-Arka amartüser seslerini artık saymamak lazım, sanırım 307 alan birisi bu durumu baştan bilerek kabullenmek zorunda :) Acaba 308 lerde de aynı durum mevcut mu?

8-Koltuklardaki kumaş malzeme ve döşeme işçiliği zayıf :( Aracın çakmağı yok ama ben sigara içmediğim için bu durumdan çok memnunum ama içenlere duyrulur :)

9-Zaten tek olan geri vites lambası çok zayıf aydınlatma yapıyor. İç mekan arka lambasını yolcu açınca önden kapatamıyorsun :) Ama tersine önü açınca arka açılıyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ama genelde aracımdan memnun olduğumu söylemek isterim. Sonuçta mükemmel bir araç yapılabildiğini sanmıyorum:)

Kazasız, keyifli yolculuklar dilerim.

• Valla tespitler iyi. Ön cam problemi soğuk havalarda bende de oluyor...
  • Ön cam problemi,bende sıcak-soğuk hava farketmeden,aynı tarif ettiğiniz gibi oluyordu.Servise götürdüğümde cam açma motorunun(bu parçanın ismini hatırlamıyorum) bozulduğunu söyleyip değiştirmişlerdi.Şimdi soğuk havalarda bile hiç bir sorun olmuyor.Eğer çevrenizde başka pug servisleri varsa aracınızı onlara da götürmenizi tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.