< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yeni Peugeot RIFTER ( ANA KONU) DONANIM HABER İN EN ESKİ VE AKTİF TAKIMI SINCE 2009 GÖKHAN AYDIN (1384. sayfa)

-
-
Merhabalar, 130bg manuel allure model Rifterim var ve yakit tuketimine deginmek istiyordum.
Babam cok iyi bir sofordur fakat aractan araca kullanis biraz farklilik gosterdigi ve kendisi yakit tuketimini pek izlemedigi icin aliskanliklari dogrultusunda surer ve benim aracimi kullandiginda fazla yakar.
Tabi eskiden yakit tuketimi gostergesi olmadigindan ve yol odakli oldugundan bakmiyor bile fakat benim gozum surekli olarak anlik yakit tuketimindedir aslinda. Her durumda tekrar kontrol ederim.
ticari olarak kullandigim icin minimum yakit tuketiminde dolasamiyorum fakat sehir ici ortalamam 4.6
Araca alisana kadar cok yaktim ve cok acelem oldugu vakitlerde de 8'in uzerine cok cikardim fakat 40bin Km ortalamam 5.0
Ilk 10binde 7 idi fakat son 10bin ve ondan onceki 10binde 4.5, 4.6
anlik tuketimde goruldugu uzere belirli durumlarda araci ortalama 0.8, 1.1, 2.0, 3.5, 4.0, 4.5, 6.5, 8.0, 12.0, 15 gibi anlik tuketimlerde kullaniyoruz.
Yokus asagi hizimi koruyayim desen 0.8. Ivmemi yavasca alayim desen 1.1, 2.0 ve duz yolda gaz pedalinin altinda yumurta var gibi surerseniz 2.0 duruma gore ve daha normal gideyim derseniz 3.5, 4.0
Petrol tasarrufu icin gaz pedalinin altinda yumurta var diye surmek gerekiyor ve her zaman hatirlattiklari gibi frenden once gazi kesmek gerekir.
Hafif yogun trafikte hizini ayarlayamayan biri var ise bir 4m gibi debelenecegi bir alan birakmakmak ve gaz pedalini kademeli olarak kullanip gerektigi zaman gazdan ayagimizi cekmekle yapmamiz gerekiyor yakit tasarrufunu. Yoksa bahsedilen bazi tuketimlerden gercekten cok yuksek.
Benzinli aracimda da sahsi kullanimim bu civarlarda.
Araci sadece 3. viteste 35km-120km arasi kullansaniz bile bu degerlerden daha az yakarsiniz. 3. Viteste 80km zaten 3.5 gibi yakmakta.
Onceki sefer adblue hatasi gidip gelmekteydi ve 100km kala kendinden gecti neyseki fakat karanlikta hizli bir sekilde kasise girdim ve tam o an gene adblue hatasi verdi.
Simdi servise gidecegim fakat kronik oldugu icin hemen iptal edelim diyecekler. Bir kontrol ettirip yine biraz direnecegim sanirim.
-
Merhaba arkadaşlar,
Çok severek kullandigim proace city mi maddi bazı hesaplardan dolayı satmak durumunda kaldım. Yaklaşık 1000 km kullandım çokta memnun kaldım. Aracın artısı çok, eksisi az. En büyük eksisi bildiğiniz üzere arka koltuklar. Ancak şehir ici kullanımda hiç dikkate alınacak bir şey değil.
Aracı bayağı bi kurcaladım aracı almak niyetinde olan var ise deneyimlerimi memnuniyetle paylaşırım.
Proace rifter berlingo combo hangisini alır iseniz pişman olacağınızı düşünmüyorum.
Konuyu takipteyim.
Iyi günler herkese.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayırlısı olsun. Daha iyilerini alırsınız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Siz adblue iptalini ne kadara yaptırmıştniz.ben aradım 2000 tl dedi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok teşekkürler, aynı güzel dileklerimle.
Arkadaşlar 2017 Partner Tepee için anahtar kabı arıyorum tavsiyeniz var mı kaliteli güzel bir şey? Sipariş vereceğim kafam karıştı pil yataklı/yataksız modeller var. Hangisini alacağım?
Teşekkürler.
Arkadaşlar öncelikle merhaba,
2021 gt aracımın iç aydınlatmasını led yapmaya karar verdim.
elimde bulunan T10 led leri taktım.
arka tarafta bir sıkıntı olmadı.
fakat ön aydınlatmalar çalışmadı.
eski ampulleri taktım. yine yok.
şimdi karanlıkta kaldım.
servise gidip düzelttireceğim.
iç aydınlatmayı led yapan var mı?
sıkıntı yaşadı mı?
hangi marka ne model led kullandı?
teşekkürler
-
Arkadaslar merhaba.gecen hafta rifter aracimla tatile giderken yolda adblue 1100km arizasi verdigini yazmıştım.bununla ilgili bana en yakin servis o an canakkale basaran servisiydi.
Araci goturdum bilgisayara taktiklarinda adblue deposunun degisicegini soylediler.aracim uzatmali garantili oldugu için ucret istemiceklerini belirtti servisteki arkadas.
Siparis verdik 2 gün de geldi ve bugun depo değişti .
Yolu yakın olanlar icin servisi tavsiye ediyorum.cok ilgili bir servis sorunum çözüldü.umarim bir daha aynı arıza oluşmaz diyelim...
Geçmiş olsun çok çabuk olmuş.
Merhaba. Ben de Rifter'ı düşünüyorum ama aklıma takılan bi şey var. Arka koltuklar çok mu rahatsız edici?
-
Hyr.uzun yolda 12 saat surmislugum var arkada oturanlardan şikayet duymadim
İyi akşamlar
Adblue hatası nasıl çıkıyor. Bende adblue yazıcı çıktı 1500km sonra araç çalışmaz hale gelecek şeklinde uyarı çıkıyor. Daha önce adblue ekleyince uyarı kaybolmuştu. Yaklaşık 4 bin km falan gitmişimdir.
Sizde farklı bir uyarı mı çıktı acaba?
-
O uyariyla beraber bende motor arızası uyarısı da verdi.araci tamir ettirin yaziyordu. Sıvı eklesek bile uyarı geçici olarak gidiyor kısa süre sonra tekrar geliyordu
Ara bölmeyi dökersen sıkıntı olmaz
Bir cevabı olan yok mu?
Aracimin ekranı çıkmıyor arkadaşlar ses geliyor yandaki dokunmatik ışıklarda çalışıyor ama ekran simsiyah.
Cok kere araci kapatip çalıştırdım gelmedi.sizde de böyle bir durum oldu mu ?
Çok sıcakta güneş altında kaldıysa kendini koruma amaçlı kısa süreli kapatabiliyor. Ama benim 2 yıldır hiç olmadı.İlk başlarda olmuştu. Güncellemeler sonrası düzeltilmiş de olabilir. Kendiliğinden geri geliyor. Gelmezse akü başını sök tak yapabilirsiniz.
Evet bugun çalıştı.aslinda güneş te yoktu havada ama anlamadım
2 defa bende aynı sorunu yaşadım kutup başını sökerek sorunu giderdim bir daha olmadı..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X