Şimdi Ara

Yeni RAM aldım ama bilgisayar mavi ekran hatası veriyo bi bakın lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar twinmos 256 mbyte 400 mhz Ram kullanmaktaydım.Aynısından bir tane daha alıyım dedim.Bilgisayarıma taktım ama sürekli mavi ekran hatası veriyo.acaba aldığım yer yanlış ram mi verdi yoksa ben yanlış bişeymi yapıyorum.Eski rami çıkarıp yenisini tek başına taktığımdada makina çalışmıyo acaba ram bilgisayara uymuyormu.yardımlarınızı bekliyorum

• öncekiyle aynıysa sorun olmaz...ama durum onu gösteriyor ki ram arızalı...benim de başıma gelmişti dual ramlerden biri aynı hatayı veriyordu ..değiştirdim
  • üstündede bişey yazmıyoki ram in sadece twinmos marka yazısı var acaba satan yermi yanlış verdi.Bu adamlar ramleri bozukmu satıyo ya
  • sahte olabilir ama uyum sorunu var gibi markalar aynı olmalı...
  • eğer dual çalışma istemiyorsan istediğin marka ram i istediğin marka ram ile sorunsuz çalıştırabilirsin. artık uyumsuzluk sorunu %1 bile değil. kendi makinamda 3 tane farklı marka ram i sorunsuz çalıştırıyorum.

sorunun için 2 ihtimal var, ya ram yada ram in takılı olduğu slot. slotun kullanılmadığı zamanda tozlanmış olabilir ve bu ramin bütün pinlerinin temas etmesini engelliyor olabilir. kompresörle hava tutmanı öneririm. farklı slotlarla da dene.
  • quote:

Orjinalden alıntı: [Tifosi]

eğer dual çalışma istemiyorsan istediğin marka ram i istediğin marka ram ile sorunsuz çalıştırabilirsin. artık uyumsuzluk sorunu %1 bile değil. kendi makinamda 3 tane farklı marka ram i sorunsuz çalıştırıyorum.

sorunun için 2 ihtimal var, ya ram yada ram in takılı olduğu slot. slotun kullanılmadığı zamanda tozlanmış olabilir ve bu ramin bütün pinlerinin temas etmesini engelliyor olabilir. kompresörle hava tutmanı öneririm. farklı slotlarla da dene.

Eski rami çıkarıp yenisini taktığımda yeni aldığım ram makinayı tek başına çalıştırmıyo acaba rammi bozuktur tam anlamadım.Yeni Ramdemi bi uyumsuzluk var

• dual kullanılmayacaksa aynı marka olmasına gerek yok...mhz ler ve timing ler tutsun yeter
  • Yeni aldığım Ram 266 mhz çıktı :( eski ramim 400 mhz aralarındaki uyum bozukluğun bundan kaynaklanıyo galiba dogrumu düşünüyorum
  • evet doğrudur. ramin hızı düşük olduğundan açılmıyor sistemin. iki rami birlikte kullanabilmen için hızlarının aynı olması gerekir. bu durumda sistemin düşük olana göre ayarlarsan yani 266 mhz yi seçersen biostan sistem açılır ancak performansın çok düşer. bence ramini değiştir ikisi de 400mhz olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fangelus

quote:

Orjinalden alıntı: [Tifosi]

eğer dual çalışma istemiyorsan istediğin marka ram i istediğin marka ram ile sorunsuz çalıştırabilirsin. artık uyumsuzluk sorunu %1 bile değil. kendi makinamda 3 tane farklı marka ram i sorunsuz çalıştırıyorum.

Eski rami çıkarıp yenisini taktığımda yeni aldığım ram makinayı tek başına çalıştırmıyo acaba rammi bozuktur tam anlamadım.Yeni Ramdemi bi uyumsuzluk var

sanırım anakartının 266 Mhz desteği yok yada ram cidden arızalı. @Dinçer in de dediği gibi hiç düşünme DDR400 (PC 3200 diye yazar üzerinde) ram alman senin için en mantıklı olan şey.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.