Şimdi Ara

Laptop fişe takınca mavi ekran hatası veriyor ? Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorun ekran kartında. GTX780M Batarya ile çalışıyor fiş ile yada fiş+batarya ile çalışmıyor. Ne zaman ki sistem fişe takılıyken gtx780m aktif olmak istedi o saniyede her şey donuyor kasılıyor bir süre sonra ya mavi ekran hatası veriyor yada vermeden ben güç tuşuna basılı tutup sitemi yeniden başlatıyorum. Aygıt yöneticisinden gtx780m'i devre dışı bırakıp gündelik işlerime devam ediyorum.

Batarya ile kusursuz çalışıyor ancak fişe takılınca bazen mavi ekran hatası bazen kasılıp kalma uzun süre donma yapıyor.

Farklı şarj aleti (aynı değerlerde) ile denedim sonuç yine aynı.
    Bataryayı çıkarıp sadece prize takıp denedim sonuç yine aynı.
    Windows 8-8.1-10 ile denedim yine aynı.
    Farklı windows versiyonlarında en son driver ve ilk driver kurup denedim yine aynı.

Şuanda windows 10 64 bit her şey güncel bir şekilde duruyor. Aynı sıkıntılar yaşanıyor.

Sadece bataryada kullanırken sıkıntısız sorunsuz çalışıyor makine. Fişe taktığım zaman kafayı yiyor bazen mavi ekran bazen donma takılma.

Görev yöneticisinden GTX780M ' i devre dışı bırakırsam cihazı şarj aletine takılı bir şekilde sorunsuz kullanıyorum.

Benim düşüncem:

Sorun şarj aletinde değil çünkü farklı şarj aleti ile denedim aynı sonucu aldım.
    Sorun ekran kartında değil çünkü batarya ile kusursuz sorunsuz çalışıyor.

Yazılımsal olarak elimden gelen bütün deneme yanılma yöntemleri ile sürücü değiştirerek windows sürümü değiştirerek vs denedim bir sonuç elde edemedim.
    Cihazın içini açıp baktığım zaman herhangi bir yanma vs gözükmüyor sistem sorunsuz gibi duruyor karşıdan baktığınız zaman.
    Farklı proğramlar ile sıcaklık testi sitres testi yaptım ısısal bir sorun gözlemlemedim.

Sizce sorun nedir nasıl hallolur ? Cihazı prize takmadan batarya ile kullanmam söz konusu olmadığı için aygıt yöneticisinden gtx780m'i iptal edip film izlemekle geçiriyorum zamanımı malesef..

• Güncel.
  • Bios firmware güncellemelerinden kaynaklı olabilir mi acaba bunları güncellesem olabilir mi ?
  • çözebildinizmi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.