Şimdi Ara

Yeni ram takınca bilgisayar açılmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba benim sorunum 2x512 pc3200 400 mhz ramlerime ek olarak almış olduğum 1gb pc3200 400mhz ramin beraber takıldığında bilgisayarın çalışması ancak açılmaması. Bu şekilde olduğunda bilgisayarı power supple dan kapatıp tekrar açıyorum bilgisayar az önce açılmayan ramlerle açılıyor yanlız bios default ayarlara mı dönsün ayarlamak mı istiyorsun diye soruyor. Eğer ayarlamak istesem ayarlayıp f10 yapıp save den sonra yeniden başlamak istediğinde yine aynı sorun çıkıyor meydana. Ancak bios default ayarları kullansın dediğimde ise bilgisayar açılıyor ve 2 gb toplam ram görüyor bu arada anakartım asus p4s800d ve 4 gb rami destekliyor. Bilgisayarı kapatıyorum yeniden açmak istediğimde yeniden açılmıyor ve ben yine power supplyden kapatıyorum yine default seçiyorum falan filan bu böyle devam edip gidiyor. Şimdi her seferinde default yapmammı gerekiyor? Yoksa bios update mi önerirsiniz yoksa ramlerin frekans ayarlarını mı elle ayarlayayım. Bi yardımcı olursanız sevinirim. Yanlız gerçekten yardıma ihtiyacım var. Canım çok sıkkın. Şimdiden teşekkürler... Bu arada anakartımın web sitesi:http://www.asus.com.tr/product.aspx?P_ID=ylPc2cSjtsnOEHNs&templete=2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonofdemon -- 4 Aralık 2009; 18:15:17 >

• Öncelikle önceki kullandığı ram i tek takınca biosta aynı sorun varmıydı yoksa yeni rami takıncamı yaşadın bu sorunu öncelike bunun cvbını almak lazım birde eskileri çıkarıp yenisini tek taktığında aynı sorunu veriyormu bununda cevabı lazım ama sorununu belki BİOS UPTADE çözüm olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sickdreth.01

Öncelikle önceki kullandığı ram i tek takınca biosta aynı sorun varmıydı yoksa yeni rami takıncamı yaşadın bu sorunu öncelike bunun cvbını almak lazım birde eskileri çıkarıp yenisini tek taktığında aynı sorunu veriyormu bununda cevabı lazım ama sorununu belki BİOS UPTADE çözüm olabilir...

2 tane 512 vardı daha önceden sorun yoktu 1 gb tek başına aldım boş olan 4 slottan 3. ye taktım ve açılmamaya başladı ayrıca bios update de yaptım ancak yine aynı. Bios ayarlarını default yapsamda o seferlik açılıyor daha sonra kapattığımda yine aynı açılmıyor ve bende arkadan kapatıyorum. Ve yine default yapıyorum bios ayarlarını açılıyor.Kapatınca tekrar başa dönüyorum :( pilimide değiştirdim (Bios)
  • ram slotların kaç mblık ram destekliyor

eğer 512 ise max o yüzden çalışmıyodur

anakartın model ne

derken modeli, vermişsin

ve orda yazan bi kelime var

Çift Kanal Bellek Mimarisi

ve sanırım bu kelime ramlerinin tek çalışmayacağı anlamına geliyor

yani gidip 1gb daha ram alman lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackDaniels -- 5 Aralık 2009; 0:30:35 >
  • hmmm sanırım ondan teşekkürler bakalım bi ram daha almaya param olduğunda bunuda denerim şuan idare ediyor böyl 1 ay kadar daha idare etse yeter :)
  • 1 gb rami 512 lk olanlardan birinin yerine tek başına taktım 512 leri çıkartarak 1 gb tek başına çalıştı 1 tane 512 lik taktım yine olmadı 2. yi de takınca yine olmadı. 512 likler mav slotlarda 1 gb lıkta siyah olan ilk slotta aşağıda ilk ram sayma sayfasındaki yazıların resmi ile hata sayfasının resmini koyucam belki resimlerden bişey çıkartabiliriz...
    1. resim ram sayma sayfası
    http://www.hhresim.com/show-image.php?id=c5ff1f0d066edbe1036a71fcd8376ce1

2. resim overclocking error sayfası
    http://www.hhresim.com/show-image.php?id=12a084aa325dc3c5d1b92335e5aac2ae

• peki hiç bios u sıfırlamayı denedin mi CMSCLR jumperınıda çıkar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Denemedim ancak bunu yapmanın ne gibi riskleri vardır bana onlarıda anlatırsan eğer göze alabilirsem yaparım :)
  • Anakart üzerinde Cmos yazan bi yer olcak 2 tane ucu metal bişiyi 3-5sn tut ve Bios resetler ;) Hiç bi risk'i yoktur...
  • Risk faktörü yaratmaz sanırım anakartınızın pilide sorunlu pili çıkartıp bekleseniz 10 sny daha sonra taksanız da aynı işi görür cmos jumper aramak zorunda kalmazsınız ayrıca bu işlemden sonra bios unuz sıfırlanacaktır bilginize ramlerde aldığınız hata ile karşılaşırsınız bios default ayarlarla devam edilsin edilmesin gibi merak edilecek bir durum yok bios sıfırlandığı için zaman tarih ayarı v.s. isteyebilir.
  • İlgilenen arkadaşlar çok teşekkür ederim sorunumu biostan overclocking bölümüne girip orada dram frequensini 333 a ayarlayarak halletmiş bulunmaktayım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.