Bugün yeni bir ram aldım ( bilgisayarcı halletti ) ve taktı daha sonrasında bana format atmam ile tanıma işlemlerinin son bulcağını söyledi ve bana kasamı teslim etti ...
Anakart : 333'lük Ram'leri desteklemekte ve Anakart'ımda 256 - 333'lük bir Ram mevcut ...
Bugün : 512 - 333'lük taktırdım...
eve gelince format işlemi için gerekli ön hazırlıkları yaptım ve kur işlemine başladım ... ön yüklemeleri yaptıktan sonra tanıdığımız
Enter > Devam R > Onar F3 > Çık (ekranı geldi)
işte sorun burda :(
R'ye basınca makina reset atıyo Enter'e basınca >> ntfs.sys dosyasında sorun olduğunu belirtiyo
şimdi bu konumda ne yapmam gerekiyo ? 2. olarak 512 Ram'i çıkartsam makinam normal şekilde çalışır mı ? Pazartesiye kadar geçici bir çözüm tşk ederim...
kardes ram ı cıkar bırdaha dene eger olursa sorun ram dedır ben ılk defa duydum ram takınca format atmak gerektıgını bence bu ıste baska ıs var. ram arızalı olabılır orda makıne tanımayınca format at duzelır der sana ramı satar sonrada almam dıyebılır oyle uyanıklar cok yınede adamın gunahını almayayım
Hakikaten ben de anlam veremedim bu format işine...Anakartı değiştirsen atılabilirde,ram le alakası olmaz. Peki onarma yapmadan yeni bir XP kurarkende sorun olıyor mu?
Sadece 512 MB olan takılıyken kurulum yapmaya çalış.Biostan da ayarlar ne alemde bir bak bakalım.
yeni aldığın rami takmadan format at gerçi hiç format atmana gerek yoktu. zaten atmaya çalışmışsın şimdi mecbur atacan.format at, işletim sistemini kur.daha sonra aldığın yeni ram i takarsın. sistem görmezse sorun ram dedir.ya da anakartın o rami desteklememektedir.
ram takınca format atmak gerektiğini de ilk defa duyuyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme