merhabalar. anakartımda şu ramden takılı 1 tane. yeni bir 4 gb daha ram almaya düşünüyorum. fakat bu ramden artık satılmıyor göremedim internette. yanına başka 1 1600 mhz ram alayım dedim ama onlarda hep 1.5v gözüküyorlar. bir tane 1.65v bir tane 1.5v takmam bir sıkıntı problem yaratır mı? 1.5v u 1.65v a yükseltmem gerekir mi acaba? eğer sıkıntı olmuyorsa yanına hangi 4gb rami almamı önerirsiniz? anakartım şu bu arada.
up
Merhaba,
Farklı voltaj, çalışma frekansı ve gecikme değerlerine sahip belleklerin bir arada kullanılmasını pek tavsiye etmiyoruz. Bu stabilite problemine yol açabileceği gibi sistemde zorlanan parçaların da arızalanma riski artacaktır.
ikinci aldığınız bellekler 1.5 Voltta çalışmayabilir, bu yüzden sistem voltajını 1.65 e çekmek zorunda kalabilirsiniz. Bu durum da ilk önceki belleğinize fazladan elektrik yükü bindirmeniz demek olacak ki du surum belleğin stabil çalışmamasına ve hatta aşırı yükten dolayı bozulmasına neden olabilir.
Bu belleği kullanmanız durumunda sorun yaşama ihtimaliniz düşük, tamamen yok diyemiyorum çünkü bellekler bire bir aynı değil. Ufak farklılıklardan dolayı çok az da olsa sorun ile karşılaşma ihtimaliniz var.
Şu anki belleğim zaten 3-3.5 yıldır 1.65v da çalışıyor. 1.5v yaptığım zaman mavi ekran yiyordum. bende en uygun bu belleği uygun buldum kendime sizinde dediğiniz gibi. bir dahaki ay almaya düşünüyorum teşekkürler cevabınız için.