Şimdi Ara

<<<<Yeni Renault Fluence Ze alacaklar alanlarlar kulübü>>> (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
677
Cevap
25
Favori
127.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Adam pille birlikte satıyormuş.60 bine Alınabilir bence...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni Renault ZOE, Tek Şarj, 400km,41kWh kapasiteye sahip yeni pil (eskisi 22kWh) ve diğer özelliklerle Zoe 2017

Yeni motorun daha verimli olduğu iddia ediliyor ve gücü 57kW’dan 65kW‘a yükseltilmiş. Yani 76 beygirden 87 beygire. Az da olsa performans ZOE’nin geri kaldığı alanlardan biri, gelişme iyidir.
    Tek şarj ile 130-140km civarı giden 22kWh eski pilli ZOE hala satışta, fiyatı daha da uygunlaştı.
    Intense Kırmızı ve Titanium Grisi adı altında iki yeni renk seçeneği var.
    ZOE Edition One adı altında deri direksiyon ve vites topuzlu, ısıtmalı ve özel vücut şeklini alan koltuklu, özel logolu daha premium bir paket de satışa sunuluyor

kaynak:TeslaTurk.com

• shaq t S kullanıcısına yanıt
    yazıya baktım gerçekten çok güzel bi haber. bu demektirki zoe ile istanbuldan izmire sadece 1 mola verilerek gidilebilir. eşarj bir tane bodruma 1 tanede izmire 24 saat kullanımlı 2 tane şarj istasyonu açmış. tek sorun ismir istanbul arası. yanlız bursa balıkesir ve manisada renault servislerinde bedava şarj edilebiliyor. burdaki sorun servisler saat 6 dan sonra kapalı. eger sabah yola çıkılır öglen vakti gibi balıkesire yetişilirse ordan da bir şarj izmire ulaşılabilir. asıl önemli olan bu yeni modelin pili eski model zoelerede takılabilirmi eminim herkes bunu merak ediyordur. pil kirası hiç umrumda degil 400 km menzilli pili benim arabaya taksam başka derdim kalmazdı herlalde :) nedc verisi 400 km diyorsa normal kullanım 300-320 felan gider. şehirlerarasıda gidilebilir. şehir içide 2 günde bir şarj edilir yada 3 güne bir. istanbulda istasyonlar bir hayli yaygın . her ay 1 eşarj istasyonu bedava şarj etme imkanıda veriyor. mesela bu ay beşiktaştaki şangri-lu oteldeki istasyon bedava ayrıoca ilk 3 saat park etmede ücretsiz... elektrikli arabalar hızlı bir şekilde hayatımıza girecek gibi düşünüyorum ...

• Nedc verileri bu sefer doğruya yakın olabilir Opel Ampera-e 500km nedc menzil bilgisi paylaşılmıştı, Paris Auto Show için Londra'dan Paris' e Opel Ampera-e'yi test etmek için yolculuk yapanlar 410km geldiklerinde araçta hala 80km menzil olduğu bilgisini görmüşler. Yazın 380-390km menzil rahatlıkla görür bu araç, yeni pil hücrelerinin 46.8 kWh'a çıktığı söyleniyor; youtubeda testleri göreceğiz bir aya kalmaz.

Pil değişimi mümkün olabilir, fluence z.e de tamamen kapalı-gömülü sistem pil yapısı ve yazılımı vardı, zoe de yeni nesil pil hücreleri var ama maliyet çok yüksek olabilir. Bmw i3 pillerinin ömrü azalınca evler için elektirik depolamada kullanılacağı haberi vardı, ordan aklıma geldi.
    evet olabilir. zoe mesela şimdiki nedc verisi 210 km. ama iyi bir dolumla 190 km felan gidiliyor . hatta satın aldıgım kişi 200 km gittik dedi. zoede ilk bir saat yüzde 80 doluyor. ama iyi bir dolum 1buçuk saat civarı. 2 saat en iyi dolum ...
    haberi görünce bende şaşırdım boyut değişmeden kapasite nasıl arttırmışlar hayret. 600 km ye çıkarsa ilerde hiç şaşırmam :) yeni model zoe ile ilgili youtube ta baya video var. bi kaç tanesine yazdım pil değiştirilebilrmi diye sordum evet diyorlar ama 3000 avro civarı bi ücret isteyebilirler yazmış. bi arkadaşta türkiyede satışa sunulacak tesla olacagını bununla yarışmak için menzilin arttırıldığını söyledi. öyle yada böyle elektrikli araba çagını başlatacak bir yenilik olacagı kesin. 4 gözle bekliyorum valla bi çıksın hemen pili değiştirecem. fluence de takılması çok güzel bişey olurdu aslında öyle geniş ve güzel bi arabanın 400 km gitmesi şehirlerarası çok güzel olur. mümkün değil şimdilik o başka. ama ben yinede fluencede takılabileceğini düşünüyorum sonuçta fluencinde pili çıkarılıp değiştirilebiliyor. önemli olan pilin motora gereken gücü vermesi nasıl doldugu önemli değilki .ister trifaze dolsun ister monofaze ...

• Hangi konuydu unuttum, bir grup girişimci linea motorunu söküp elektirikli taksi haline getiriyorlardı hatta tip onay belgesi için bayağı uğraştılar, orada sorulmuştu; arkadaşlar bayağı kafa yormuşlar bu işe ve fluence z.e'de neden pil değişimi olmayacağını teknik olarak anlatmışlardı, kapalı-gömülü batarya yazılım bilgisini ordan hatırladım.
    Yoksa sana sonuna kadar katılıyorum fluence z.e tam aile arabası, bu arada aylarca ilanları takip et bir hafta bakma pil kirası kalksın; 5dk mesafedeki fluence ı 24bintl iken kaçır. Tamda benlikti 72 km yazlık-ev mesafesi ikisinde de bahçe var, yol güzergahı boş, bu amaç için alacaktım;kısmet inşallah almak istiyorum
  • neden bu aracın bataryasına müdahale edilemiyor anlamıyorum. araç süper ama pilden kaybediyor şaka gibi. yok mu bununla oynamaya çalışan acaba

Çok kötü kaçırmışın :) şimdi 15bin kardaydın. O mesafe rahat gider gelirdin. Elektrikli arabaya alışınca menzil uzatma tekniklerinide ögreniyorsunuz. Mesela düz yolda yada hafif bayır aşağı yolda giderken arabaya azcık gaz verirseniz araba hem aynı hızda gidiyor hemde hafiften bataryayı şarjesiyor. Bunu göstergeden takip edebilirsiniz. Bu teknik zoede daha belirgin. Fluence de biraz daha ince bir gaz ayarı yapmak gerek ama işe yarıyor. Menzil baya bi artıyor. Yüksek hızda sürmek cidden bataryayı çabuk indiriyor. Bunun 2 sebebi var. Birincisi yüksek hız için batarya daha çok enerji harcıyor. İkincisi ise bahsettigim arabaya hafif gaz vererek şarj etme teknigini uygulayamamak yada uygulansa bile çok kısa bir süre uygulamak ve bataryayı şarjetmesine imkan vermemek. 70-80 km hız bu iş için ideal. Böylece bahsettiğim hafif bayır aşagı yada düz yolda daha çok zaman geçeceginden batarya daha uzun şarj etme modunda durabiliyor. Süratli giderken yolun bu kısımları daha çabuk geçileceginden vede sürate devam etmek için gaza yine yüklenmek gerektiğinden bu yolları şarj etmek için fırsat elden kaçıyor. Özellikle arka tekerlerin iyi şişkin olmasıda işe yarıyor...

• Selam ben Bulent Norvec. Norvec`te 2014 model 8.000 km`de Renault Fluence Elektrikli araba aldim, ama bu arabada Hizli Sarj varmi yokmu onu soracaktim. Araba bagajnda iki turlu kablo var. 1 tanesi evde sarj etmek icin öbürüde her iki ucu sanki birbirine benziyor.
    Araba da kullanici kilavizu var, ama fransizca. bisey anlamiyorum. Yardimci olursaniz sevinirim. Bide turkce kullanma kilavuzu nerde bulabilirim.

Saygilar
    Bulent
  • hkucu H kullanıcısına yanıt
    2014 model fluence ze varmıki. Onlardan biri normal 220 volt prize takmak için. Diğeri trifaze şarj istasyonuna takmak için. Ama şarj istasyonuna ben hiç fluenci takmadım. Takarsan biraz daha hızlı şarj olur. Ama amperi kaldırırmı kaldırmazmı bilmem. Kablo eriyebilir. Fluence uygun olan trifazelerde var ama ben hiç görmedim. Bunlar 3.4 7.4 kv mıdır nedir öyle bişeyler vardı. Sormadan takma bence...

• 100km icin 8 saat sarj ne demek abi. Akil isi degil

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihcanery

quote:

Orijinalden alıntı: Rüzgarın_oğlu53

Arkadaşlar piyasada araba kalmamış çok az var Neredeyse hiç yok olanlarda batarya kirası devam ediyor ,günde 2 sefer interneti tavaf ediyorum araç yok satmak isteyen yada satan birini tanıyan varmı dolu model öncelikli teşekkürler.

alanlar pişman olduğunu söylüyor,iyice araştırın

Pişmanlarsa satsınlar.
    Koskoca sahibinden de sadece 1 tane satılık elektrikli fluence gördüm.

• Bugün bi avm nin birinde birisi fluence ze takmıştı esarj istasyonuna. Belki voltajı kaldırıyordur..

• 2013 1,5dci otomatik için motor yagı ne önerilir.
    markası çok önem arz etmemekle birlikte 5w40 yada 5w30 diye biliyorum ama
    emiin olamadım (reno elf öneriyor)
    bir abimize online alıcaz..yardımlarınıza ihiyacım var.
  • Fluence z.e. sahibi olup batarya verimliliği %75 in altına düşen oldu mu?Bu araçlar %75 in altına düştüğünde batarya değişim taahhüdüyle satılmıştı,bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boombip

100km icin 8 saat sarj ne demek abi. Akil isi degil

Kuzenim Çorum'da yaşıyor, benim tavsiyemle aldı. İşyeri ile evi arası gidiş-geliş 9 km ve işine arabayla gidip geliyor. Haftasonları da gezmek için kullanıyorlarmış, aldığından beri haftada 1 kez şarj ederek kullanıyor. Hiçbir sıkıntısı yok. Ben Ankara'da kullanıyorum, günde 50-80 km arası yol yapıyorum ve her akşam da şarja takıyorum (duvardaki kabloyu arabaya takmak 12 sn filan sürüyor). Şu sıralar her sabah evden çıktığımda tüm komşularım camlarından buz kazırken ben 15 dakika öncesinden ısıtılmış, camında kar buz vs hiçbirşey kalmamış aracıma binip keyifle yola çıkabiliyorum. Yani 100 km için 8 saat şarjın bazı durumlarda akıl karı olabildiği oluyor. Herkes günde 200-300 km yol yapmıyor aracıyla.

100 km menzil tabi ki az ama aynı zamanda pek çok insanın günlük ihtiyacını da pekala karşılayabiliyor rahatlıkla. Günde 100 km dediğiniz yılda en az 30000 km yapar ki, 1 yılda bu kadar km yapan insan sayısı çok fazla değil.

Fluence ZE mükemmel değil ama 3 aşağı 5 yukarı aynı menzili sunan BMW i3'ün 150 bin civarı fiyatlarla satıldığını lütfen unutmayın. Hep söylediğim gibi günde 100 km.den fazla araç kullanmıyorsanız bu fiyatlara batarya parası/kirası da ödemeden dünya üzerinde alabileceğiniz tek elektrikli araç bugün için Fluence ZE.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_kodak -- 26 Aralık 2016; 15:41:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıfır aldığım aracıma takılı olan Michelin Energy saver 205 60 16 lastikleri araç daha bayideyken söküp kışlık lastikleri taktırdım . Lastiklerin hiç bir şekilde kullanılmadı. Uygun fiyata satıyorum. 2016 42.hafta üretimi İnternette Takım sıfır fiyatı 1300 tl

Fotolara bakınız ürün sıfırdır.
  • Arkadaşlar bu Fluence de olduğu gibi zoe de de pil kirasında muafiyet olur mu acaba?

ayrıca nette araştırdım ama Fluence pil ve yazılım ile menzil uzatma hakkında bişeyde bulamadım. bu konuda bilgisi olan var mı?
  • En son artık bu piller için kira alınmayacağı yonunde bi aciklama okumustum diye hatirliyorum, su an alacagimiz 2. el

Fluence ze icin pil kirasi var mi? Varsa ne kadar? Bu pillerin omru nedir?
  • Elektrikli araçlar şehir içi kullanım için harika doğrusu. Ortalama 500km yapan bir elektri araç hertürlü kullanılır aslında. Biraz bütçe birazda devlet teşviği olacak, oh mis tadından yenmez.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.