Şimdi Ara

YENİ RİO HB 1.4 CRDI FANCY & YENİ AVEO HB 1.3 LTZ CDTI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
13.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biraz polo tavsiyesini tiye almışlar ancak,bu fiyatlara çıkıldığında polo bluemotion almak çok daha mantıklı bir seçim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Arkadaşlar biraz polo tavsiyesini tiye almışlar ancak,bu fiyatlara çıkıldığında polo bluemotion almak çok daha mantıklı bir seçim.

Polo yu donanım olarak Rio ve Aveo standartlarına getirmeye çalıştığında ortaya çıkan finansal durumu görüyorsun sanırım...
    Değil Bluemotion ne renk motion olursa olsun içini muadilleri gibi doldurmaya çalıştın mı feleği şaşıyor o fiyatı görünce insanın...

Bluemotion a da yukarıdaki opsiyonları ekleyip bir Rio seviyesine getirmeye çalıştığında fiyat önceki polo nun fiyatına yaklaşacak ki...
  • Aveodan uzak dur. Değer kaybeder. Göstergeleri dandik oyuncak gibi. Arkası Dijital klima da yok. Opel servisleri de çok pahalı. Her tarafı sert plastik. Zaten çok yakıyor. Hiç yalıtım yok. Uğultudan sürülmüyor. Altı çok alçak. Özellikle önü nerdeyse her yerde yere sürtüyor. Vergi, donanım, yol tutuş, bagaj hacmi, tasarımı, ergonomisi vs. de bi yere kadar desem pek çok kişi sevinecek, pek çok kişi de şaşıracaktır. Test edin ve gönlünüzdekini alın. Severek binmek daha önemli. Sadece ESP, hava yastıkları vs. güvenlik donanımları tam olsun yeter. Yeni aveo ile ilgili sorunuz olursa yanıtlarım ama rioyu pahalı diye almadım. Gelemsini beklemiştim araba almak için ve açıkçası fiyatı uygun olsaydı şuan 1.25 rioya biniyordum.

• Bizde bu sınıfta dizel arabalara bakiyoruz şuan en mantıklısı yeni rio fancy gerçekten donanımlı başka markalarla kıyaslandığında ayrıca 5 yıl garantili ve uygun servis ücretleride cabası
  • Rio bu sınıfta çok başka bir araç olmuş bunu bir kaç yerde yazdım eğer b sınıfı araç bakıyor olsaydım heralde listemim ilk sırasında Rio olurdu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Aveodan uzak dur. Değer kaybeder. Göstergeleri dandik oyuncak gibi. Arkası Dijital klima da yok. Opel servisleri de çok pahalı. Her tarafı sert plastik. Zaten çok yakıyor. Hiç yalıtım yok. Uğultudan sürülmüyor. Altı çok alçak. Özellikle önü nerdeyse her yerde yere sürtüyor. Vergi, donanım, yol tutuş, bagaj hacmi, tasarımı, ergonomisi vs. de bi yere kadar desem pek çok kişi sevinecek, pek çok kişi de şaşıracaktır. Test edin ve gönlünüzdekini alın. Severek binmek daha önemli. Sadece ESP, hava yastıkları vs. güvenlik donanımları tam olsun yeter. Yeni aveo ile ilgili sorunuz olursa yanıtlarım ama rioyu pahalı diye almadım. Gelemsini beklemiştim araba almak için ve açıkçası fiyatı uygun olsaydı şuan 1.25 rioya biniyordum.

Hocam benim almayı düşündüğüm iki aracında fiyatları neredeyse aynı... Hani fiyat olarak bir avantajları yok birbirine....
    Sadece Aveo nun Rio ya karşı Mtv avantajı var... Ama Chevrolet servislerinin Kia servislerine göre pahalı olduğu da başka bir gerçek...
    30 Bin Bakımına giden Benzinli Cruze a 540 TL periyodik bakım ücreti çekti Odak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 7 Mart 2012; 19:15:13 >

• quote:

Aveodan uzak dur. Değer kaybeder. Göstergeleri dandik oyuncak gibi. Arkası Dijital klima da yok. Opel servisleri de çok pahalı. Her tarafı sert plastik. Zaten çok yakıyor. Hiç yalıtım yok. Uğultudan sürülmüyor. Altı çok alçak. Özellikle önü nerdeyse her yerde yere sürtüyor. Vergi, donanım, yol tutuş, bagaj hacmi, tasarımı, ergonomisi vs. de bi yere kadar desem pek çok kişi sevinecek, pek çok kişi de şaşıracaktır. Test edin ve gönlünüzdekini alın. Severek binmek daha önemli. Sadece ESP, hava yastıkları vs. güvenlik donanımları tam olsun yeter. Yeni aveo ile ilgili sorunuz olursa yanıtlarım ama rioyu pahalı diye almadım. Gelemsini beklemiştim araba almak için ve açıkçası fiyatı uygun olsaydı şuan 1.25 rioya biniyordum.

Şaşırdım

• quote:

Son cümle olarak "beni siz delirttiniz" gibi bir şey bekliyordum açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Bizim mahallede bir komşu yeni aveo sedan almış. anlatılmaz yaşanır, o ne yamuk bir tasarımdır öyle, hiç mi zevk yok bir insanda?

Tabii ki Rio. hele benzer donanımlar aynı fiyatsa, Chevrolet gördüğün yerde topukla. Eski Chevrolet sahibi olarak söylüyorum.

Bir kere satarken değer kaybı oluyor, araçta kaltei sıfır

Sedan zaten feci bir tasarımda...
    Hani aracı dizayn edenler , arka kapıya kadar yapmış sonra bırakıp gitmişler , geri kalanını da oradaki işi gücü tasarım olmayan adamlar yapmış gibi..
    Hani bir araba tasarımı güzel güzel başlayıp sonunda nasıl berbat edilir en iyi örneğini vermişler..

Ben HB kasa düşündüğüm için o daha bi yakışıklı sedan a göre...

VW Polo diyorsunuz da , eski bir Leon kullanıcısı olarak Servislerde yeteri kadar kendimi öptürdüğüm için kendimi Doğuş karşı kabaran bir şeyler var içimde
    O yüzden aman uzak dursun diyorum...

Şu değer kaybı olayına takılmaya gerek yok.. Araba almak kar amaçlı yapılan bir iş değildir.. Alırsın , allah kaza bela vermediği sürece kullanırsın , finansal imkanların iyileştiği , aracın da eskimeye başladığında satar başkasını alırsın..

Dersen ki acil durum oldu paraya sıkıştın , zaten piyasadaki en çabuk satılan araç bile olsa bir an önce nakite dönmek için üçe beşe bakmadan ilk arayana satacağın için bir şey değişmeyecektir...

Valla bixi man, ben Seat İbiza 1.2 Tsi Copa Plus DSG aldım.

Benim arabanın yanında Aveo araba değil. Bisiklet.

Aklın yolu bir. Doğuşa bayılmak istemiyorum demişsin de, kalitesiz araç mı alacaksın bile bile?

Ayrıca en pahalı servisler Opel Servisi dir, doğuşu aratmaz.

Opel Astra ve Chevrolet araç getirdim. Aveo bakımı 500Tl falandı yanlış hatırlamıyım, işte sana şöyle indirim böyle indirim 400 üzeri bir rakama anlaşıyordun, ben Renault Megane 3 dizel, arabama hem de 20bin bakımı için çok az bir bedel ödedim şaşmıştım ya...Hem de dizel...

Bir de Opel servisleri Chevroletten anlamıyor. Benim sorunumu yapamadılar, "Bu araçlar böyle, kalitesiz araba bu,ucuz araba bu" dedi bana adam. Ulan dedim," satarken öyle demiyorsunuz, bana Corsa'dan farkı yok bu arabanın , aynı motor var diye sattınız "dedim. Sonra kem küm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 7 Mart 2012; 19:53:10 >

• quote:

Valla bixi man, ben Seat İbiza 1.2 Tsi Copa Plus DSG aldım.
    Benim arabanın yanında Aveo araba değil. Bisiklet.
    Aklın yolu bir. Doğuşa bayılmak istemiyorum demişsin de, kalitesiz araç mı alacaksın bile bile?

Benzinli araç benim için çok uzak... Benzinin litresi neredeyse 5 TL olmuşken amann amann...
    Şimdi Kalitesiz araç dersek Kia ve Cheyv markalarına biraz fazla olur ayıp olur...
    Seat bilmediğim bir araç değil , Benzinli Leon um vardı 1,5 sene bindim... Öyle aman aman bir iç kalite beklemeyin yani Seat için...
    Ibıza Copa 1.6 TDI baktık 41.500 TL dediler 41 e veriyorlar ama içi bomboş... Sizin TSI Copa Plus ile Donanım olarak çok büyük fark var.. Copa Plus ta olan donanımlı sını getirseler 45 ten aşağıya da vermezler zaten...

Bir de yeni kasa Ibıza , benim Leon un o zamanının muhteşem tasarımından sonra bana pek hoş gözükmüyor.. Tabi bu bireysel tercih kimse yanlış anlamasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 7 Mart 2012; 19:58:33 >

• kesinlikle rio , c segmentine yakın kalitede bir araç
  • Önelikle rioyu kullanmadım veya içine bile oturmadım. Teknik verilerle karşılaştırıyorum.

Tekrar söylemek gerekirse iki araç arasında atla deve fark yok. İkisi de menun edecektir. HB olacaksa dışı rio bana daha güzel geliyor. Özellikle arkası güzel. Önde aveo biraz daha iyi.

Performansa bakarsak rio geride kalıyor malesef. Arada inanması güç fark var (11.7 - 14.2 saniye). Rionun torku daha yüksek beygir gücü daha düşük ve gücünü biraz daha yüksek devirde veriyor. (1750~2500 - 1750~2750 rpm)

Yakıt ve emisyonda az farkla yine aveo iyi görünüyor.

İkisi de 6 ileri manuel şanzımana sahip.

Kia 2 yıl 60 bin km garantili iken aveo 3 yıl garantili. Yol yardımı da var 3 yıl.

İç tasarımda ikisi de güzel. Rioda ön kelebek camı biraz ilginç. Aveoda ise orası (a sütununun alt tarafı) biraz kalın.

Aveodaki göstergeler alışana kadar ilginç geliyor ama alışınca da bırakılmıyor. Kaçla gittiğinizi çok rahat takip ediyorsunuz. Çoğu zaman bakmanız bile gerekmiyor. Nerdeyse gözünüze sokuyor zaten. Gece ışıklandırma çok güzel. Tüm ışıklar mavi. Sarı veya kızmızı ışıklandırmalardan nefret ediyorum.

Rioda tek tuşla açılan cam, soğutmalı torpido, otomatik klima gibi artılar var. Ancak otomatik klimanın kapatılamadığını duymuştum. Diğer şeyler aşağı yukarıı aynı gibi. Rioda eksik olarak ise hız sabitleme göremedim donanım listesinde. Varsa söylerler bilenler.

Aklıma geldikçe eklerim. Sanırım en dolularını alacak olsam vergi avantajını, motorun bilinen ve parçası bol bir motor olduğunu da düşünürek yeni aveo alırdım. Ancak sizin zevkiniz daha önemli. Hangi araca severek bineceksiniz. Kapıda dururken baktığınızda hangisi sizi mutlu edecek orası daha önemli. 2 araç arasında ille bu dedirtecek çok büyük fark yok çünkü.

YENİ RİO HB 1.4 CRDI FANCY & YENİ AVEO HB 1.3 LTZ CDTI  YENİ RİO HB 1.4 CRDI FANCY & YENİ AVEO HB 1.3 LTZ CDTI YENİ RİO HB 1.4 CRDI FANCY & YENİ AVEO HB 1.3 LTZ CDTI
     YENİ RİO HB 1.4 CRDI FANCY & YENİ AVEO HB 1.3 LTZ CDTI

YENİ RİO HB 1.4 CRDI FANCY & YENİ AVEO HB 1.3 LTZ CDTI  YENİ RİO HB 1.4 CRDI FANCY & YENİ AVEO HB 1.3 LTZ CDTI  YENİ RİO HB 1.4 CRDI FANCY & YENİ AVEO HB 1.3 LTZ CDTI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 7 Mart 2012; 21:59:11 >

• Teşekkürler kesbi...Ben de tam karşılaştırma yapıyordum ki bu başlıkla karşılaştım...İkside alıanbilecek araçlar bence.Ama şimdi mi alsak yazı mı aralığı mı beklesek kararsızım :)
  • quote:

Kia 2 yıl 60 bin km garantili iken aveo 3 yıl garantili. Yol yardımı da var 3 yıl.

kia da 5 yıl 150.000 km garanti var
  • Bu arada liste fiyatlarına bakıldığında Aveo daha ucuz
    Aveo Sedan 1.4 16V LT 33,577 TL
    Sedan 1.4 16V LT AT 36,777 TL
    Sedan 1.4 16V LTZ 35,177 TL

YENİ RIO Sedan NATTY 1.4 35.400 TL

YENİ RIO Sedan FANCY 1.4 38.000 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir35

quote:

kia da 5 yıl 150.000 km garanti var

http://www.kia.com.tr/kampanyalar/kia-rio.php

Kıskandıran çekici tasarımı ve çarpıcı donanım özellikleriyle Kia Rio modellerimiz, Mart ayına özel 1.500 TL indirim avantajıyla karşınızda. Dikkat edin, otomobiliniz onlarla ilgilendiğinizi fark etmesin. Bozulur.
    Yukarıdaki indirim oranı, HB ve Sedan gövde tipi Rio modellerinde geçerlidir. Kampanya stoklarla sınırlıdır. Görselde yer alan modellerle satışa sunulan modeller değişiklik gösterebilir. Çelik Motor'un araç model ve tavsiye edilen perakende satış fiyatında değişiklik yapma hakkı saklıdır. Rio modellerinde birleşik yakıt tüketimi 4,3 L - 6,4 L / 100 km, CO2 emisyonu 113 g - 150 g / km arasında değişmektedir. Aracınız, 2 yıl ya da 60.000 km yasal garanti altındadır. Anahtar teslim tarihinden itibaren, aracınız toplamda 5 yıl ya da 150.000 km boyunca Kia Özel Garanti Onarım Güvencesi ile güvence altına alınmaktadır. Ayrıntılı bilgi için:www.kia.com.tr

2 yıl 60bin km yasal garanti, gerisi kianın kendi garantisi sanırım ama koşulları nasıl bilemiyorum. Kia Özel Garanti Onarım Güvencesi neleri nasıl kapsıyor bilen var mı? Ayrıntılı bilgi için kia.com.tr demiş ama zaten bu bilgi de orda.

Garanti uygulamaları linki bile çalışmıyor.
    http://www.kia.com.tr/kurumsal/garanti-uygulamalari.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 8 Mart 2012; 9:22:04 >

• quote:

Bizim mahallede bir komşu yeni aveo sedan almış. anlatılmaz yaşanır, o ne yamuk bir tasarımdır öyle, hiç mi zevk yok bir insanda?

Tabii ki Rio. hele benzer donanımlar aynı fiyatsa, Chevrolet gördüğün yerde topukla. Eski Chevrolet sahibi olarak söylüyorum.

Bir kere satarken değer kaybı oluyor, araçta kaltei sıfır

Sana da eski-yeni Chevrolet farkını hala anlatamadık ya, yanarım ona yanarım..
    Sorunun cevabına gelince, ikisini de test edin. Motor olarak hangisi daha canlı, bu birinci kıstasınız olsun. Donanım ikinci kıstasınız olsun; ona göre tercih yapın. Ikisi de denk sınıf araçları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilonsahiden

Bu arada liste fiyatlarına bakıldığında Aveo daha ucuz
    Aveo Sedan 1.4 16V LT 33,577 TL
    Sedan 1.4 16V LT AT 36,777 TL
    Sedan 1.4 16V LTZ 35,177 TL

YENİ RIO Sedan NATTY 1.4 35.400 TL

YENİ RIO Sedan FANCY 1.4 38.000 TL

Dizel baktığım için iki aracın dizelleri de neredeyse aynı fiyat..
    Fiyat olarak farkı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Orijinalden alıntı: toz-koparan

ikisi de 42 filan etmez...
    Aveo da motor-donanım iyi tamam da iç dizayn çok itici...

donanım çok önemli değilse tavsiyem Polo 1.6 TDI 90 PS 41 bin....

İkisi de 42 etmez ama Polo önereyim 41 eder.

Forumda kötü günler yakın, demedi demeyin.

Aveo, Polodan çook kalitelidir 50 bile eder tabi...

• quote:

Önelikle rioyu kullanmadım veya içine bile oturmadım. Teknik verilerle karşılaştırıyorum.

Tekrar söylemek gerekirse iki araç arasında atla deve fark yok. İkisi de menun edecektir. HB olacaksa dışı rio bana daha güzel geliyor. Özellikle arkası güzel. Önde aveo biraz daha iyi.

Performansa bakarsak rio geride kalıyor malesef. Arada inanması güç fark var (11.7 - 14.2 saniye). Rionun torku daha yüksek beygir gücü daha düşük ve gücünü biraz daha yüksek devirde veriyor. (1750~2500 - 1750~2750 rpm)
    Yakıt ve emisyonda az farkla yine aveo iyi görünüyor.

İkisi de 6 ileri manuel şanzımana sahip.

İç tasarımda ikisi de güzel. Rioda ön kelebek camı biraz ilginç. Aveoda ise orası (a sütununun alt tarafı) biraz kalın.

Aveodaki göstergeler alışana kadar ilginç geliyor ama alışınca da bırakılmıyor. Kaçla gittiğinizi çok rahat takip ediyorsunuz. Çoğu zaman bakmanız bile gerekmiyor. Nerdeyse gözünüze sokuyor zaten. Gece ışıklandırma çok güzel. Tüm ışıklar mavi. Sarı veya kızmızı ışıklandırmalardan nefret ediyorum.

Rioda tek tuşla açılan cam, soğutmalı torpido, otomatik klima gibi artılar var. Ancak otomatik klimanın kapatılamadığını duymuştum. Diğer şeyler aşağı yukarıı aynı gibi. Rioda eksik olarak ise hız sabitleme göremedim donanım listesinde. Varsa söylerler bilenler.

Aklıma geldikçe eklerim. Sanırım en dolularını alacak olsam vergi avantajını, motorun bilinen ve parçası bol bir motor olduğunu da düşünürek yeni aveo alırdım. Ancak sizin zevkiniz daha önemli. Hangi araca severek bineceksiniz. Kapıda dururken baktığınızda hangisi sizi mutlu edecek orası daha önemli. 2 araç arasında ille bu dedirtecek çok büyük fark yok çünkü.

YENİ RİO HB 1.4 CRDI FANCY & YENİ AVEO HB 1.3 LTZ CDTI  YENİ RİO HB 1.4 CRDI FANCY & YENİ AVEO HB 1.3 LTZ CDTI YENİ RİO HB 1.4 CRDI FANCY & YENİ AVEO HB 1.3 LTZ CDTI

YENİ RİO HB 1.4 CRDI FANCY & YENİ AVEO HB 1.3 LTZ CDTI  YENİ RİO HB 1.4 CRDI FANCY & YENİ AVEO HB 1.3 LTZ CDTI  YENİ RİO HB 1.4 CRDI FANCY & YENİ AVEO HB 1.3 LTZ CDTI

0-100 hızlanması 14.2 verilen Kia rionun test hızlanması 12.4 sn. Geçenlerde bu konu ile ilgili videolu test linki vermiştim. Bulabilirsem yine eklerim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.