< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (113. sayfa)
-
-
Sistemin stabil değil demek. Lakin p95 eğer pc ile render almıyorsan gereksiz ısı oluşturur. Cinebech testi yap. Kapanmıyorsa ve aşırı ısınmıyorsa sıkıntı olmaz. Bu işlemciler 1.275 volt seviyelerinden sonra aşırı ısınmaya başlıyor. Sana önerim eğer stok soğutucu kullanmıyorsan bu voltaja ya da 1.25v seviyesine çekip işlemciyi allcore çıkabildiği seviyeye kadar oclemek. Cinebech testini ard arda 4-5 defa yap eğer problem yoksa sıkıntı da olmaz. İlla ki p95 testi yapmak istiyorsan custom ayarlardan küçük ve büyük fft boyutlarına 1344 yazıp run ffts in place kısmına tik atıp testi öyle bir saat boyunca yapmanı öneririm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamamdir.Tesekkurler sabah test edicem tekrardan.
Arctic freezer 34 tek fanlı aldım.10-15 derece düşme oldu fakat 4.2v üstüne bi turlu çıkamıyorum.Silikondan yüzümüz gülmedi sanırım.Şu anda 4.2ghz 1.1375 v ile kullaniyorum.Cinebench testinde 3773 puan verdi.Bu şekildede işimi görüyor.Fakat cs go da oynarken fps dropları oluyor.Ekran kartı r7 240 çözemedim.Yardımcı olan herkeze teşekkürler.
Selamlar herkese.
Aktif Ryzen 5 3600 kullanıcısı olup bu sayfa güncel olduğu için burada sormak istedim
Ryzen 9 3900x aldım iş için 7/24 çalışacak fakat oyun için değil herhangi overclock kullanımı olmayacak.İşlemci genelde %30 ile %70 arası yükle çalışacak.Serin ortamda çalışacak.
İşlemci yanında çıkan fan yüksek olduğu için kullanamıyorum.
https://www.gelbura.com/urun/id-cooling-is-50x-low-profile-55mm-4pin-pwm-islemci-sogutucu dan aldım fakat satıcı sıkıntılı zaten Türkiye'de başka satan da yok ilerleyen süreçte aynı işlemciden daha fazla alacağım için Türkiye de yaygın bir ürün gerekiyor.
Fan önerisi var mı
Benim bulduklarım
https://www.amazon.com.tr/gp/cart/view.html/258-2075460-5773320
Bunlardan birini kullanıp memnun veya memnun olmayan var mı.Fan tavsiyelerinize açığım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 30 Ocak 2021; 0:19:28 >
-
20 yıl sonra Athlon 64'den sonra ilk AMD sistemimi topladım. Bendeki işlemci için genel bir bilgi vereyim istedim bu başlıktaki değerleri görüp bu işlemciyi almak isteyenler için faydalı olabilir.
Yeni aldığım işlemci batch 1946PGT, stabilite 41.50@1.3v. İşlemci Asus Tuf B450-Plus Gaming II üstünde koşuyor.
İşlemcinin memory controller öyle kötü ki XMP default 3200 ramleri stabil çalıştırmak için çatladım. Yani 3600 ram alsaymışım fclk 1800 imkansızmış. Ramleri T-topology (4x8 single rank) kullandım. Daisy chain değil anakartım.
Stock bios PBO ile all core freq. 4.2 ben göremedim. Max 4.1 görüyorum o da 3-5 saniye. Threads genelde 3.9-4.0 arasında geziyor.
İşlemci stock bios settings de PBO aktif 1.47v'da geziyor. Zaten 4.1'e oc yapmamda ki amaç sadece undervolting, her ne kadar all core load ile voltaj ~1.3'e düşsede PBO ile 0.900-1.47 range arasında dalgalandırması degradation sebebi. 20 yıl sonra tekrar AMD'ye döndüğüme mutlu muyum. HAYIR. RAM problem, PBO başlı başına problem. Boost değerleri reklam. Çatır çatır 10 sene çalışacak işlemci mi soru işareti. AMD alacak arkadaşlar şansını 5600 den yana kullanırsa en azından 4.5-4.6 all core boost freq. görürler ve iç huzurları olur diye düşünüyorum. Batch kovalamakla olmuyor. 1946PGT başka bir forumda 4.4 görüyor.
Silicon lottery hep vardı ama bu kadar fark da çok garip kaçıyor. Yani 2 olasılık var ya forumda ki arkadaşlar 1.2v@4.4 makina boot ediyor diye bu değerlere stabil diyorlar (occt avx2 extreme + prime small fft + TM5-anta777 screenshot atanı görmedim) ya da aynı isim altında iki farklı ürün var. O zaman 2019 üretim tüm Ryzen 5 3600'leri iade edelim. Bu kadar fark defective cpu ve iade sebebi bence.
Bana gerçekten Ryzen 5 3600 1.2v@4.4 yapan bir arkadaş makinasının stabil olduğunu burada kanıtlasın (occt + prime + TM5-anta777 | 2cycle) ben yeni aldığım işlemciyi iade edeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldschoolh -- 2 Şubat 2021; 2:34:12 >
-
Bende 3600 kullanıyorum. Hiç overclock işine girmedim. Yapsam mı diye düşünüyorum. Bana stok voltaj çok fazla gibi geliyor. İşlemci boştayken bile 1.45 v felan görünüyor. Bunu düşürsek bir sıkıntı olur mu?
-
Katılıyorum hocam bence çoğunun stabilite sorunları var oc yaptim diyenlerin.
Bilen bilir RDR2'de ERR_GFX_STATE diye bir hata var. OC kaynaklı da olabiliyor sorun. 30dk sonra-1 saat sonra falan oyundan atiyor.
Ryzen 3600X(2039SUS)'u 4.4GHZ@1,2875V kullanıyodum. Stabil saniyordum ama oyundan atiyordu. Tekrar 4.2'lere çektim sorun gitti direk OC kaynaklı bir sorun yani. Stabil değilmiş.
Ram OC'ler daha sinsi. Çoğu overlock yapanların stabilite sorunları var bence.
5000 serisinde Curve Optimizer var çok hoş manual oc gereksiz oluyor. Oyunlarda 5ghz'e falan boostlayabiliyormuş kendini. Stabilite sorunları da oldugunu sanmıyorum. 5000 serisinin öyle bir avantajı da var.
-
Elime bi 3600 geçti bi deneyeyim dedim çok bi beklentim yoktu açıkçası işlemci sıfır incehesaptan alınma 4.2ghz all core 1.1v çalışıyor çok enteresan :)
edit:biraz araştırınca gördüm ki işlemciye offset voltaj verince sürekli 1.1 gösteriyormuş anakartlar düzgün okuyamıyormuş önemli olan SVI2TFN voltajıymış. O da 1.188 civariymiş bende, yinede fena bi değer değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeAr -- 3 Şubat 2021; 22:51:27 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: oldschoolh20 yıl sonra Athlon 64'den sonra ilk AMD sistemimi topladım. Bendeki işlemci için genel bir bilgi vereyim istedim bu başlıktaki değerleri görüp bu işlemciyi almak isteyenler için faydalı olabilir.
Yeni aldığım işlemci batch 1946PGT, stabilite 41.50@1.3v. İşlemci Asus Tuf B450-Plus Gaming II üstünde koşuyor.
İşlemcinin memory controller öyle kötü ki XMP default 3200 ramleri stabil çalıştırmak için çatladım. Yani 3600 ram alsaymışım fclk 1800 imkansızmış. Ramleri T-topology (4x8 single rank) kullandım. Daisy chain değil anakartım.
Stock bios PBO ile all core freq. 4.2 ben göremedim. Max 4.1 görüyorum o da 3-5 saniye. Threads genelde 3.9-4.0 arasında geziyor.
İşlemci stock bios settings de PBO aktif 1.47v'da geziyor. Zaten 4.1'e oc yapmamda ki amaç sadece undervolting, her ne kadar all core load ile voltaj ~1.3'e düşsede PBO ile 0.900-1.47 range arasında dalgalandırması degradation sebebi. 20 yıl sonra tekrar AMD'ye döndüğüme mutlu muyum. HAYIR. RAM problem, PBO başlı başına problem. Boost değerleri reklam. Çatır çatır 10 sene çalışacak işlemci mi soru işareti. AMD alacak arkadaşlar şansını 5600 den yana kullanırsa en azından 4.5-4.6 all core boost freq. görürler ve iç huzurları olur diye düşünüyorum. Batch kovalamakla olmuyor. 1946PGT başka bir forumda 4.4 görüyor.
Silicon lottery hep vardı ama bu kadar fark da çok garip kaçıyor. Yani 2 olasılık var ya forumda ki arkadaşlar 1.2v@4.4 makina boot ediyor diye bu değerlere stabil diyorlar (occt avx2 extreme + prime small fft + TM5-anta777 screenshot atanı görmedim) ya da aynı isim altında iki farklı ürün var. O zaman 2019 üretim tüm Ryzen 5 3600'leri iade edelim. Bu kadar fark defective cpu ve iade sebebi bence.
Bana gerçekten Ryzen 5 3600 1.2v@4.4 yapan bir arkadaş makinasının stabil olduğunu burada kanıtlasın (occt + prime + TM5-anta777 | 2cycle) ben yeni aldığım işlemciyi iade edeceğim.
Hocam konuda ki çoğu kişi belki de yazdığınız programları önceden indirip kurmamıştır bile. P95 hata veriyorsa, CB dene sonuç alıyorsan oyun çökmüyorsa stabil düşüncesinde çoğu kişi.
-
Buradaki ve reddit'teki konuları görmemle sırf bdo oyunuda biraz daha performansım artsın diye f/p arayışı olarak r5 1600'den (şuan pek değil ama anakart masrafı olmadığı için) bu işlemciye geçtim. 2050SUT versiyon geldi ve işlemci 4.2GHz'i 1.296v ile gördü. İlk başta burayı takip ettiğim için 4.4 1.36v verip denedim. Bir iki deneme sonrası 1.4v vermenin mantıksız olduğundan 4.2GHz için değeri arayışa geçtim. 1.15v ile başladım ve tata 1.3v neredeyse. Bu hız ve voltaj altında 60derece gördü 240mm sıvı soğutma ile yazın 65dereceleri görür ama 10 yılı aşkın donanım hayatımda hiç bir zaman teknolojik ürünlerde silicon lottery kazanamadım. Kolay bir şekilde de ulaşamıyorum bu tarz ihtiyaçlarıma. Ağlamayı bir kenara bırakırsam. Şimdi elimdeki ilk revizyon micron e-die ramleri 3466-3600-3800 gibi hızlarda denemek olacak ama yine az önce bahsettiğim gibi bu bendeki ramlerde o kadar iyi değiller forumda açılan konudaki muadillerinden. 3800 için 18-20-20 timing isteyecek büyük ihtimalle.
Ekleme: Prime95 ve birkaç teste daha soktum 6. çekirdek sıkıntılı çöküyor bir süre sonra voltaj 1.3+ versem bile çöktü. Olmadı bir ccx düşük diğeri yüksek mi oc yapsam bilemedim şuan.
Ekleme 2: 4.1GHz 1.28v ile devamlılık sağladım sanırım. Ama bu 6. çekirdek sıkıntılı boost hızı ile 4.2GHz falan hikaye bu çekirdek her halde 1.4v ile falan çıkacak o hızlara.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.ED -- 4 Şubat 2021; 11:1:25 >
-
Benim yukariya dogru potansiyelim var ama malesef sogutucu yetmemekte , elde ettigim sonuclar burada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 22 Şubat 2021; 14:0:51 >
-
Hocam, 3600 alacaktım, bu konuyu görünce dedim günlerimi kaliteli silikon aramakla geçirmeyeyim. gidip ikinci elden 1400tl'ye 3600x alıyorum.
3600'ün OC'lu hali zaten, gram farkları yok bence.
İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemedim. Umarım pişman olmam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 26 Şubat 2021; 1:12:37 > -
Özledim lan seni nerdesin ay yüzlüm Yerini şuan i5 10600k dolduruyor :(
-
4.2 de 1.25 yemiyor anlamadım gitti açılmadan mavi ekran alıyorum ne yapmam lazım bios son sürüme güncelledim
4.1 çektim 1.25 verdim cinebenc puanı 9582
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara57 -- 26 Şubat 2021; 22:24:19 > -
quote:
Orijinalden alıntı: oldschoolh20 yıl sonra Athlon 64'den sonra ilk AMD sistemimi topladım. Bendeki işlemci için genel bir bilgi vereyim istedim bu başlıktaki değerleri görüp bu işlemciyi almak isteyenler için faydalı olabilir.
- el mi aldınız?
ben ryzen 3600 ilk çıktığında almıştım, ürün 4.2ghz'yi 1.35 voltla anca görüyordu.
ramler 1800 üstü fclk olmuyordu ben de senin gibi sallıyorlar diyordum. neyse işlemciyi sattım tekrar 2020 50. hafta üretimi bir tane çıktı şimdi aldığım.
1900mhz fclk 4.4 ghz 1.22volt sorunsuz small fft bile yapabiliyorum. 4.5ghz 1.3volt cinebench açıyor tamamlıyor ama small ffts esnasında reboot ediyor ondan kullanmadım.
üretim yılı haftası çok önemli, ilk çıkan seriler gerçekten leşmiş.
-
selamlar,
bende de r5 3600 işlemci var. kasayı toplarken freezer 13 ( https://www.arctic.de/en/Freezer-13/UCACO-FZ130-BL ) almıştım soğutucu olarak. herhangi bir ayar yapmadan kullanıyorum işlemciyi. merak ettiğim olay şu: bu voltaj ayarlarıyla oynamak uzun vadede sorun yaratır mı?açıkçası oyun oynarken bir sorunum yok. merak ettim.
-
O.c sayılmaz ryzende o.c yok.
Tamamen sana bağlı. İstersen sabitle veya otomatik kullan. -
Merhabalar Konunun sıkı takıpcılerındenım. SUan Pıyasada 2102SUT, 2103SUT'ler var kullanan varmı degerler konusunda bılgı verecek ?
-
Merhaba ,
Aslında Ryzen işlemci bölümünde 2101 SUT işlemcimin performansı hakkında bilgi vermiştim ama burada da paylaşayım. Bendeki işlemci 4.7ghz e kadar çıkabiliyor. 4.5ghz de 1.26v ta 1 saat Aida kararlılık testi pass , aldığım sonuç ise aşağıdaki gibi ;
1.26v - 4.5 ghz All core - 8*4 3600 cl16-19-16-36 Dominator Platinium ram - CB20 Multi ise 4.083 puan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oemci32 -- 3 Nisan 2021; 22:25:32 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X