< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 1 Temmuz 2020; 2:29:10 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 1 Temmuz 2020; 2:29:10 > |
2070 Super, 2080, 2080 Super yada 2080 Ti gibi bir kartınız yoksa 4.5 yada 4.6ghz 3600 ün size hiç bir getirisi olmaz zaten en kötü chip bile 4.2-4.3ghz rahat görüyor bunun üstü giriş ve orta seviyesi kartlar için anca fantezi olur.
Örneğin 2060 yada 5600 XT kartı olan biri ha 4.2ghz kullanmış ha 4.6ghz hiç bir fark yok. O yüzden boşuna seri no neymiş, nereden aldın ne yaptın falan fistan gerek yok böyle şeylere. |
En kötü çip 4.2yi 1.35le görüyor. O da uzun vadeli kullanımda sıkıntı.
Ama genel olarak tabiki dediginiz gibi, ben 4.5ghze overclockladigim i7 2600k'dan geçtim, cs go, pubg ful ayarlarda canavar gibi oynuyorum. Aradaki farkı sadece benchmarklarda yada bazı özel uygulamalarda anlayabiliyorum. Yeni işlemci almaya bile gerek yoktu, sistem güncellemek için aldım. Bu tarz konuları araştırmak, anakartı biosu kurcalamak biraz hobi benim için. O sebeple paylaştım. Video edit, render vb işlerle uğraşıyorsanız farkı gözleyebilirsiniz. Onun harici günlük kullanım yada hafif oyunlarda gözle anlaşılır bir fark olmuyor tabiki |
Itx kullanıcıları için farkeder. Şöyle ki hızı arttırmak yerine voltajı düşürürsün, aynı hızı düşük voltajda serin serin alırsın bir gıdım ısınma olmaz. Malum low profile soğutucu kullanınca ısınma derdi oluyor. Kısacası güç güçtür, iyidir:)
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Msevinc -- 5 Haziran 2020; 11:44:2 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 5 Haziran 2020; 11:57:28 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 5 Haziran 2020; 14:57:8 > |