Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Düşük voltajda prime95te small fft deneyin 1 2 dk. Bir sıkıntı varsa mavi ekranla reset gelir.
    Sıkıntı yoksa cinebenchte bi problem olabilir. Gerilim düşürüp tekrar cinebenchi de deneyin derim.
    Üretimi 2019 46. Hafta eski duruyor acikcasi. Redditte bir araştırın derim. Benim gorduklerim genelde 2007 ve daha yukarısı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    Hocam teknik bilgim pek yok malesef sadece voltaj düşürmeyi çözebildim onu da daha az ısınması için araştırdım birde kule tipi bir soğutucu aldım sıcaklıklar iyi gibi. Biraz warzone oynadım onda da mak 64 derece gördüm. Dediğinizi araştıracağım birde kuzenime sistem kurucam 3600lü gelince onunda sürümüne bakayım bi :)

• S.Soylu kullanıcısına yanıt
    Işinizi görüyorsa en güzel sistem o.
    Bizimki biraz takıntı biraz hobi gibi 😀

• 3700xlerde de aynı durum var sanırım. Onda da benzer overclock mesajları mevcut.

Bende yapmak kurcalamak istiyorum ama dediğim gibi hem bu konuda çok bir bilgim yok hem de elimde kalır diye korkmuyor değilim

• Hocam siz söyleyince girip bakayım dedim ve aynı firmadan almışız 24 Mayısta sipariş etmiştim özellikler şöyle
    Tomahawk Max
    Gskill trident neon z 3600 Cl 16

Sistemi aldığımda stok soğutucu olduğu için 4.1 sabit 1.21 V ile çalışıyor Ram ise xmp profili ile otomatik 3.6 Cl 16 çalışıyor herhangi bir OC yapmadım bugün kule tipi soğutucum geldi montajını yaptım xigmatek windpower Pro tam yükte stres testinde max 65 gördü şuandan itibaren ne yapmamı önerirsiniz ? Kaç ghz kaç V ?
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

• seyftek S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun,
    Biosa hic girmeden Ryzen Masterdan girip 1.2v 4.3ghz deneyin. Üst üste 2 3 kez cinebench koşun, tamamlarsa gerilimi değiştirmeden 4.4ghz sonra 4.5ghz denersiniz.

Bu gerilimde cikabildiginiz en yüksek frekansa çıkın 4425mhz falan görebilir.

Sonrasında ramlerinizin özelliklerine gore dram calculator programından ram değerleri hesaplatip ram overclock olayına da girebilirsiniz. 3800e overclocklarsaniz biostan fclock 1900mhz ve 1:1 yapin.
    Eğer ramleriniz 4000mhze çıkıyorsa fclock 2000mhz 1e1 deneyebilirsiniz. Ama cmos reset falan çok uğraştırıyor eğer ramler ayarladığınız değerlere çıkmazsa. Haberiniz olsun.
    3600mhz de çok iyi değer, hiç dokunmasanız bile olur ramlere

Sonuçları buraya yazar mısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 5 Haziran 2020; 22:45:58 >
  • S.Soylu kullanıcısına yanıt
    Valla ben de hızlıca ramleri 4000mhz, hafıza kontrolcusunu de 2000mhz olarak deneyeyim dedim. Bilgisayar hiç acilmadi. Ekran yok bios yok. Omrumden omur gitti.
    Aha dedim yedik mis gibi işlemciyi. Sonra cmos reset, ram sök tak bi şekil kendine geldi.
    Şimdi biraz daha araştırayım ram olayını tekrar deneyecegim

Tabi ki burada paylaşacağım ram ile oynamayı düşünmüyorum şuan dediğiniz gibi şuan bile gayet tatmin edici verileri sizinle paylaşacağım
  • Prime 95 1344k testi atabilir misin. 10dk stabil olsun yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: brokengineer

Prime 95 1344k testi atabilir misin. 10dk stabil olsun yeterli.
    Hocam 1344k stabilite ölçmede yeterli mi? Tam nasıl çalışıyor bilmiyorum da. Normal fft ye göre daha az ısınıyor. Aklıma takıldı da bir sorayım dedim. Stabil olmayan sistem 1344k da hata verir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _M-U-E_ -- 6 Haziran 2020; 0:14:17 >
  • _M-U-E_ kullanıcısına yanıt
    Vcore stabilitesi için 1344k yeterli. Diğer testler fazla ekstrem kaçıyor. Derbauer de öyle yapıyor. 1 saat hata vermezse sistem stabildir diyor. Zaten hiçbir oyun ve production yükü pcye 1344k kadar bile yüklenmez. Ancak bir seçenek var run ffts in Place onu işaretlemen lazım.

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maestro725

nerden aldınız

Alıntıları Göster
    www.hepsiburada.com
    AMD Ryzen 5 3600 3,6GHz 35MB Cache Soket AM4 İşlemci Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/amd-ryzen-5-3600-3-6ghz-35mb-cache-soket-am4-islemci-p-HBV00000LLPAM?magaza=Hepsiburada

Gerilimi sabit tutarak, 4.5ghz çakıyor 4425mhzde geçiyor. Ara frekanslarda da çaktı.

Yalnız 10dk koştuğum versiyon min ve maks 1344 ayarlı, run ffts in place seçili.

Min 4 maks 1344, run fft seçili, time to run kısmına da 0.5dk yazdığımda testin 4-5. dkları civarında sıcaklıklar 70lerden 85lere fırladı. Durdurdum devam etmedim bu ayarda. Bu ayarda da aynı şekilde 4.5ghzde çakıyor, 4425mhzde geçiyor.

Gerçek koşulları yansıtmıyor vs gibi yorumlar var fakat yazdınız diye deneme amaçlı koştum. 1344 gibi bir prime testinden de haberim yoktu o sebeple ayarları tam bilmiyorum fakat internetten bulduğum bir iki görsele göre yukarıdaki şekilde koştum.

Bu arada yine 4.5ghze geri çektim bu şekilde devam ediyorum :D Henüz daha normal kullanımda mavi ekran yada reset almadım ona istinaden stabil yazmıştım konuyu açarken
    85 gayet normal bir sıcaklık o testte. Ben 4.4ghz 1.35v da test yaparken 5 dk boyunca 95 derecede çalışıyor. 4.4te de stabil olduğu voltaj yüksek olduğundan ben de 4.3ghz 1. 25v da kullanıyorum. O zaman da 5 dkda 86c oluyor. Testi run in ffts olarak yapman lazım. İkisi arasında en az 20w tüketim oynar.

Ayarları screenshot olarak atar misiniz?
    Valla 80 derece thermal throttle sınırıydı. 95 derecede test de yapmam açıkçası.
    Fclock 1900 diye mi çakıyor acaba dedim de onla pek bağlantısını göremedim. Ramleri hiç kullanmıyor sanirim
    4.5ghzde 1.225voltta direk ilk 30sn içerisinde çakıyor zaten.
    Ordan gerilimi yukarı çıkarmadım. 1.225voltta 4.425mhzte geçiyor görünüyor. Atacaginiz ayarlarla tekrar denerim.
    Normal kullanımda 70i geçmeyen sistem bunda 85lere geliyor ne yapıyorsa bu test baya yakıyor işlemciyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 6 Haziran 2020; 10:50:31 >
  • merhabalar ben de iki gun evvel satin almistim. bugun ulasti. bu sekilde gorunuyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Candreva kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun. Kuvvetle muhtemel aynı değerleri görürsünüz. Test ederseniz buraya yazabilir misiniz

tabi ki yazarim muhakkak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.