Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemciyi taktım hocam stok sonuçlar bunlar mesajı editleyeceğim ayar yaptıkça.
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

edit 1 : İlk denemem yüksek frekanslardan başladım 4400 1.3 1.325 gibi voltajlarda resetledi pc 1.35 da oc tuttu ama cinebench multi testte bug hatası verdi bende tekli yaptım puanı görmek için şimdi frekans ve voltaj düşerek devam edeceğim ilk defa yapıyorum resimlerde yanlış bir şey görünce uyarırsanız sevinirim.
    edit 2 : Voltajı 1 tık bile altına düşürünce bug report yiyor cinebench bu frekansdan voltaj yükseltip 1 2 cinebench daha yapıp 4.2de stabil bir ayar bakacağım. not : voltaj yükselttim puan bakımından bir fak olmadı.

edit 3 : 4.2 için alt sınır 1.2 altına düşünce bug report aldım cinebenchden, bu günlük bu kadar. değerler hakkında bilgi sahipleri yorum yaparsa daha üstte gider mi gibi fikirlere açığım ben 1.35 üstüne çıkmak istemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALt4iR -- 6 Temmuz 2020; 2:15:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ALt4iR

İşlemciyi taktım hocam stok sonuçlar bunlar mesajı editleyeceğim ayar yaptıkça.

edit 1 : İlk denemem yüksek frekanslardan başladım 4400 1.3 1.325 gibi voltajlarda resetledi pc 1.35 da oc tuttu ama cinebench multi testte bug hatası verdi bende tekli yaptım puanı görmek için şimdi frekans ve voltaj düşerek devam edeceğim ilk defa yapıyorum resimlerde yanlış bir şey görünce uyarırsanız sevinirim.

edit 2 : Voltajı 1 tık bile altına düşürünce bug report yiyor cinebench bu frekansdan voltaj yükseltip 1 2 cinebench daha yapıp 4.2de stabil bir ayar bakacağım. not : voltaj yükselttim puan bakımından bir fak olmadı.

edit 3 : 4.2 için alt sınır 1.2 altına düşünce bug report aldım cinebenchden, bu günlük bu kadar. değerler hakkında bilgi sahipleri yorum yaparsa daha üstte gider mi gibi fikirlere açığım ben 1.35 üstüne çıkmak istemedim.

elimde 2019 pgs var hocam da sansima yaa. gide gide en oc olmayani buluyoz. 1.20 lerde 4.4 falan yemedi mi hocam ben daha acmadim kutuyu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• socqeh S kullanıcısına yanıt
    Maalesef ben çıkamadım, belki etkileyen başka faktörler vardır b450 chip set anakartım şuan benim için ideal oldu oyunlarda 50 derecelerin üstüne çıkmıyor.
  • ALt4iR kullanıcısına yanıt
    işlemcinizin kodu nedir?
    Ramler overclocklu mu?
    Başka bir stabilite sorunu yok değil mi?

4.4ghz 1.35v ile hata alıyorsanız çok öteye gitmeyebilir.
    4.2ghzte 1.25va kadar hata almıyorsanız bu şekilde kullanılabilir.

Sanirim iyi chipleri XTlere kaydiriyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Yıllardır intel i7 3770 kullanıcısı olarak bende topladım bir makina bakalım nasıl sonuç alacağım
    Rami yanlis yapmissiniz. Tek modul almissiniz. Dual olarak almaliydiniz. Ve fiyati pahali

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

Ramler overclocklu mu?
    Başka bir stabilite sorunu yok değil mi?

4.4ghz 1.35v ile hata alıyorsanız çok öteye gitmeyebilir.
    4.2ghzte 1.25va kadar hata almıyorsanız bu şekilde kullanılabilir.

Sanirim iyi chipleri XTlere kaydiriyorlar.
    degisilir mi hocam sizce. 2. kere degiscem bu yuzden ben de pgs benim de. amazon iade sureci uzucak vs. 2019 sut 2013 suslar falan iyi arada kaldim iyice.belki benimki degisik cip cikar diyom bi yandan ama malezya uretim benimki de onlardan hayir mi gelir

• zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    Bezdumda B kullanıcısına yanıt
    2019 pgs hocam amazondan almıştım.
    Oc yok biosda tüm ayarlar otomatik hiç bir şey değiştirmedim. Evet makul 4.2 ghz 1.2 kullanım için. Sıcaklıklar 1.35 yaptığımda bile 75 77 derecelerin üstüne çıkmıyor. Belki aklıma geldi, amd 3600x chipset driverlarını kurmuştum format atmadım direk 3600 taktım denedim, driver silip tekrar 3600 için kurarım bir fark olacağını düşünmüyorum ama bazen beklemediğimiz küçük şeyler bile etki edebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Rami yanlis yapmissiniz. Tek modul almissiniz. Dual olarak almaliydiniz. Ve fiyati pahali

Alıntıları Göster
    İş için kullanacağız 128 GB çıkma planım var para olarak takılmadık o yüzden

Fiyat dışında bir dez avantajı var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 6 Temmuz 2020; 12:51:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALt4iR

2019 pgs hocam amazondan almıştım.
    Oc yok biosda tüm ayarlar otomatik hiç bir şey değiştirmedim. Evet makul 4.2 ghz 1.2 kullanım için. Sıcaklıklar 1.35 yaptığımda bile 75 77 derecelerin üstüne çıkmıyor. Belki aklıma geldi, amd 3600x chipset driverlarını kurmuştum format atmadım direk 3600 taktım denedim, driver silip tekrar 3600 için kurarım bir fark olacağını düşünmüyorum ama bazen beklemediğimiz küçük şeyler bile etki edebiliyor.
    hocam bende r5 3600 rtx 2060 ikilisi var emin ol
    4.4ghz 1.200voltage
    4.3ghz 1.150voltage
    4.2ghz 1.050voltage
    kullandım fps farklarına az cok baktım ortaya cıkan sıcaklık degerlerine degcek artıs yok işlemcini

4.2 ye ayarla en dusuk voltajı bul kullan
  • clarq26 kullanıcısına yanıt
    Sizin kod neydi acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

İş için kullanacağız 128 GB çıkma planım var para olarak takılmadık o yüzden

Fiyat dışında bir dez avantajı var mı ?

Alıntıları Göster
    sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

Sizin kod neydi acaba ?
    2010SUS Hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: clarq26

hocam bende r5 3600 rtx 2060 ikilisi var emin ol
    4.4ghz 1.200voltage
    4.3ghz 1.150voltage
    4.2ghz 1.050voltage
    kullandım fps farklarına az cok baktım ortaya cıkan sıcaklık degerlerine degcek artıs yok işlemcini

4.2 ye ayarla en dusuk voltajı bul kullan

Alıntıları Göster
    tahminim islemci agirlikli oyunlarda iyi farkediyor burda video atilmisti ben mesela cs oynuyom 50 fps farkediyodu o yuzden kosturuyom ben yoksa takmazdim zaten.

• 4200ü biosdan ayarlayacağım ama orası biraz karışık resimdeki hangi değeri 1.2 voltaja almam lazım yanlış bir şeyleri değiştirmek istemiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Vddr CPU voltage onu manuel e al değeri gir

• quote:

Orijinalden alıntı: socqeh

tahminim islemci agirlikli oyunlarda iyi farkediyor burda video atilmisti ben mesela cs oynuyom 50 fps farkediyodu o yuzden kosturuyom ben yoksa takmazdim zaten.

Alıntıları Göster
    dogru bende 240hz monutor var cs de stock da kullansam dikey eşitleme acık oldugundan 240sabit kullanıyorum pubg lite oynuyorum ondada keza 240hz sabit oynuyorum o yüzden bende 4.4 4.5 calısmıs onemli değil cs bıraktıgım için steam hesabımı satıyorum suanda :d hikaye tabanlı oyunlara geçiş yapıyorum artık :D
  • socqeh S kullanıcısına yanıt
    Valla hocam çok birşey diyemeyeceğim, 4.4ghz üstü şans işi.
    4.2ghzi eski seriye gore daha düşük voltajla kesin yakalar. 4.4ghz görür mü kesin bir şey söylemek zor çünkü çok fazla örneği yok forumda

• Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V
    Bende şans yok arkadaş yine patatesi buldum. 4.3 için 1.3 ve üstü istiyor stabilite için, 4.2 için de 1.25. Şu an 4.1 de 1.2 kullanıyorum. Prime 95 small fft dahil stabil.

• quote:

Orijinalden alıntı: ixib

Bende şans yok arkadaş yine patatesi buldum. 4.3 için 1.3 ve üstü istiyor stabilite için, 4.2 için de 1.25. Şu an 4.1 de 1.2 kullanıyorum. Prime 95 small fft dahil stabil.
    al iste. 1 ornek vardi dedim belki benimki farkli cikar ama 2. de ayni cikti. paketi kapali islemcinin balcovadan bucaya gidip test edicektim o kadar zahmet ama umutsuzlandim iyice benimki de ayni buyuk ihtimal hic acmadan iade etmek en iyisi gibi.

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.