Merhaba Arkadaşlar, Bu yazıyı DijitalPi.com'dan aldım. İlgili arkadaşlar inceleyebilir. "Sağlık reklamlarınızı profesyonel ve yasalara uygun yönetmek için bizimle iletişime geçebilirler. Yeni Sağlık Sektörü Reklam Yönetmeliği, sağlık hizmetlerinin “reklam” ve tanıtımlarını düzenlerken, bazı reklam uygulamalarını yasaklamıştır. İşte bu konular; Sağlık alanında tanıtım ve bilgilendirmede temel ilkeler Sağlık hizmet sunumunda örtülü veya açık reklam yapılması ve yaptırılması yasaktır. İlke ve esaslara uyulması kaydıyla tanıtım ve bilgilendirme yapılabilir. Ayrıca: Sosyal medya ve web sitelerindeki tanıtımlar bu yönetmeliğin ilkelerine uyulmalıdır. İlkeleri ihlal edenler ve paylaşımları yapanlar eşit derecede sorumludur. Bu ilkeler;
Tanıtım ve bilgilendirmelerde görsel içerik kullanımı Sağlık meslek ve kuruluşlarının hizmetlerini tanıtırken; tedavi öncesi ve/veya sonrası karşılaştırmalı ve talep oluşturan görseller kullanmak yasaktır. Ancak belirli kurallar dahilinde görsel içerik kullanılabilir.
Sağlık Sektörü Reklam Yönetmeliğine Uygun Web Site ve Sosyal Medyada Neler Yapmalıyım?
Kaynak: https://dijitalpi.com/yeni-saglik-sektoru-reklam-yonetmeligi-ozet-ve-anlasilir/ Not: Burada yazılan içerikler tamamen yönetmelikten yorumladığımız gibi özet içeriklerdir. Bu yüzden yönetmeliğin kendisini dikkatlice okuyarak aksiyon almanız önerilir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayCC -- 3 Ağustos 2023; 11:39:1 > |
Bildirim