Şimdi Ara

Yeni Sandero Fiyat belli oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
9.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ali.U

Çarpışma Testine daha girmedi araç buna dikkat edelim çünkü bu makyaj değil kasa yenileme.Ve Dacia'nın 3 yıldız almasının nedeni esp ve bazı güvenlik donanımlarının standart olmayışıydı artık bu değişecek gibi duruyor. Birde Duster'a 3 yıldız aldı diyen arkadaşlar var ama araştırmaları yok. Auto Bild dergisine göre duster 5 yıldızı rahatlıkla alabilecek araç çünkü bagaj kapağının açılması ve yan çarpışma testinde beklenmeyen şekilde kapılardan birinin açılması 1.5 yıldız kaybetmesine neden oldu. Esp'nin standart olmayışıda bir eksiydi.Fakat karşılaştırma yaparsanız bir mercedes c serisinden sadece güvenlik önlemleri ve yan darbe testine çok az düşük puan aldığını görebilirler.

http://www.euroncap.com/results/dacia/lodgy/486.aspx lodgy %72 ön kısımdan aldıgı puan. duster yada sandero bu puandan daha fazla alabilecekmi ? % 90 lara ulaşabilecekmi ? o zaman 5 yıldızı unutsun... sadece esp standart olmasıyla olmuyor bu işler. o safety puanını etkiler.http://www.euroncap.com/results/dacia/lodgy/486.aspx

• Dacia Sandero ile girmiş Stepwayi ayrıca hiç sokmamış ncapa. Sandero ile 3 yıldız almış fakat o araçta abs varmıydı yokmuydu.
    Zaten en büyük puan kaybı yaya güvenliğinden gitmiş.

Yeni Stepway 4 yıldızı rahat alacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhunturk -- 6 Aralık 2012; 4:49:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KoLCu_

Görünüm hoş gibi..

Yakından bakmak lazım.

Kağıt üstünde gayet alınabilir.

Binmelik araç, satışta zarar ettirir...

satışta zarar ettirir diyorsunuz ama daha yeni forumdaki bir arkadaşımız 2 yıl önce 26.000 tl'ye aldığı aracı geçen ay kısa bir sürede 27.000 tl'ye sattı. benim bizzat kendi tanıdığım birisi ise Mart'ta 31.000'e aldığı aracı Ekim'de 10.000 km'de olmasına rağmen aldığı fiyata yani 31.000'e sattı. ben de kendi aracımı ilana koydum, ramazan bayramı öncesi aldığım aracı,aldığım fiyattan sadece 500 tl daha az fiyata hemen alayım diyen 4 kişi çıktı hem de ilanı koyduğum ilk gün. Bu yüzden satışta zarar ettirmediğini açıkça söyleyebilirim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ciddi kedi

güvenlik testleri çok düşük

Daha teste girmediki araç. Fiat araçlarını test'e çok fazla sokmuyor en yenisi 2007'deki linea Yani dacia gibi bizim halkın dandik dediği ama Rusya'da peynir ekmek gibi satılıyor. Adamlar soğuk yerde sorun çıkartmayan araç arıyorlar. Bence bizim millet kazık yedikten sonra len verdim o kadar parayı herhalde 20 milyarlık daciadan sağlamdır diye övünüyor. Burda yazı yazanların %90 'ı belki dacia'ya hiç binmeyen hatta eli deymemiş insanlar alın bir örnek. Efsane kasa toyota duster kazası.

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=H4mrck8lEbQ&NR=1

Rusya'da insanlar Fiat markasına hiç güvenmiyorlar.

• Clio ya zam basligi altindq. Clio cok ucuZ. Iyiki zam oldu smdi tam ederi oldu deyip atip tutanlari bu konunun altina bekleriz .

Dacia marka imajini yukseltebilse bu fiyatlarla dusunulmeden alinir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

Clio ya zam basligi altindq. Clio cok ucuZ. Iyiki zam oldu smdi tam ederi oldu deyip atip tutanlari bu konunun altina bekleriz .

Geldim. Clio 4 ucuz diyorum hala ve iyiki zam oldu veya ederi oldu demedim demem de. Orda msajlarımı okuduysanız tüm B sınıfı araçlar pahalı dedim ve clio 4 içlerinde en ucuzları. NEdenlerini de yazdım. Rakipleri polonun dolu donanımı yok. En dolusu bile orta donanım belki olur. Fiestanın en dolusunu bile alsanız 3 tane paket ekletmeniz gerekiyor ve fiyat kırmızı renkle birlikte 55e doğru gidiyor. Rio 47 bin lira. 43 bine tam dolu dizel b sınıfı araç hele yeni çıkmış güvenli ve donanımlı ise, bir de üstüne renault gibi küresel ve büyük bir marka ise ucuzdur. İşinize gelir gelmez o ayrı bir konu. Ama piyasa bu. Diğerlerin çok ucuz ve yakında zam gelir diyorum. Siz hangi şartlarda yaşıyorsunuz bilmem ama benzlin jazz kaç para bir bakın. Heme bedava olsun hem dizel olsun hem ağzına kadar dolu olsun hem ucuz olsun diyorsunuz. Biz de diyoruz ama yok öyle bişey. Keşke en dolu dizeller 25 bin olsa ama olmuyor. Şuanki şartlarda varsa alternatif aynı fiyata daha iyi öneriniz buyrun söyleyin. Clio ucuz diye hor görüyorsunuz. Clioya o para verilimi falan filan. Fiesta kadar, polo kadar pahalı olsa bunlar olmayacaktı. Konunun clio ile ilgisi yok şuan. Orda yazın bir şey diyecekseniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

quote:

Clio ya zam basligi altindq. Clio cok ucuZ. Iyiki zam oldu smdi tam ederi oldu deyip atip tutanlari bu konunun altina bekleriz .

Geldim. Clio 4 ucuz diyorum hala ve iyiki zam oldu veya ederi oldu demedim demem de. Orda msajlarımı okuduysanız tüm B sınıfı araçlar pahalı dedim ve clio 4 içlerinde en ucuzları. NEdenlerini de yazdım. Rakipleri polonun dolu donanımı yok. En dolusu bile orta donanım belki olur. Fiestanın en dolusunu bile alsanız 3 tane paket ekletmeniz gerekiyor ve fiyat kırmızı renkle birlikte 55e doğru gidiyor. Rio 47 bin lira. 43 bine tam dolu dizel b sınıfı araç hele yeni çıkmış güvenli ve donanımlı ise, bir de üstüne renault gibi küresel ve büyük bir marka ise ucuzdur. İşinize gelir gelmez o ayrı bir konu. Ama piyasa bu. Diğerlerin çok ucuz ve yakında zam gelir diyorum. Siz hangi şartlarda yaşıyorsunuz bilmem ama benzlin jazz kaç para bir bakın. Heme bedava olsun hem dizel olsun hem ağzına kadar dolu olsun hem ucuz olsun diyorsunuz. Biz de diyoruz ama yok öyle bişey. Keşke en dolu dizeller 25 bin olsa ama olmuyor. Şuanki şartlarda varsa alternatif aynı fiyata daha iyi öneriniz buyrun söyleyin. Clio ucuz diye hor görüyorsunuz. Clioya o para verilimi falan filan. Fiesta kadar, polo kadar pahalı olsa bunlar olmayacaktı. Konunun clio ile ilgisi yok şuan. Orda yazın bir şey diyecekseniz.

46 milyara clio dan daha ust donanimlara sahip dizel c4 veriyorlar . 43 milyara clio diyorsunuz hala . Bakis acinizi biraz genisletmenizi oneririm.

Genede geldiginiz icin tesekkur ederim .

• quote:

Orijinalden alıntı: onurcandmt

"Yeni Sandero Ambiance 1.2 16V 75 bg 23.990
    Yeni Sandero Ambiance 1.2 16V lpg 75 bg 25.990
    Yeni Sandero Ambiance 1.5 dCi 75 bg 29.990
    Yeni Sandero Stepway Turbo 90 bg 29.790
    Yeni Sandero Stepway 1.5 dCi 90 bg 33.790 "
    " 1.4lt 85 hp > Reference 28.500
    1.4lt 85 hp > Style 32.800
    1.2lt TSI 105 hp DSG > Reference 34.400
    1.2lt TSI 105 hp DSG > Style 37.500
    1.6lt TDI CR 90 hp > Reference 38.500"

Sandero ile ibiza arasında (dizel için) 38.500-29.990=8510 lira var. Ben olsam Ibiza'yı tercih ederdim ama 2 aracın fiyatı da uçmuş.

38500-33790:4700 fark yanlış bakmışsınız.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

quote:

46 milyara clio dan daha ust donanimlara sahip dizel c4 veriyorlar . 43 milyara clio diyorsunuz hala . Bakis acinizi biraz genisletmenizi oneririm.

Genede geldiginiz icin tesekkur ederim .

O konuda açıkladım aynı durum diğer markalarda da var. Bahsettiğiniz C4 o kadar dolu değil. Dolu B sınıfı varsa örneğiniz buyrun yazın. En ucuzlarındandır clio 4'ü 43 bine veriyorlar. B sınıfı mı c sınıfı mı mevzusu ayrı konu. Her marka için aynısını tartışırız.

Şu konudaki mesajlarımı okuyun lütfen ordan devam edelim.
    http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=68767793&mpage=2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 6 Aralık 2012; 11:04:57 >

• quote:

Stapway fiyatı o fark ettiyseniz.Biraz donanım fazlası olduğu için belki fiyat o hale gelmiştir. Çünkü chip tuningle 75 bg likte 90 bg rahatlıkla olur.

Konuyla ilgili , fiyatlar fena değil. 1.2 LPGli Logan sanıyorum daha ağır, Sandero tercih etmek performans açısından daha iyi olabilir.

Konu dışı belki ama bunu hep merak ediyorum. 75lik bir dci motorla, 90lık dci motorların bütün mekanik aksamları aynı sadece motorun güç ve torkunu ayarlayan beyni mi farklı , yoksa mekanik farklar da var mı? Mekanik farklar varsa chiple ilgili dediğiniz gibi kolay konuşmazdım, paşa paşa verirdim farkını.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ciddi kedi

güvenlik testleri çok düşük

Daha teste girmediki araç. Fiat araçlarını test'e çok fazla sokmuyor en yenisi 2007'deki linea Yani dacia gibi bizim halkın dandik dediği ama Rusya'da peynir ekmek gibi satılıyor. Adamlar soğuk yerde sorun çıkartmayan araç arıyorlar. Bence bizim millet kazık yedikten sonra len verdim o kadar parayı herhalde 20 milyarlık daciadan sağlamdır diye övünüyor. Burda yazı yazanların %90 'ı belki dacia'ya hiç binmeyen hatta eli deymemiş insanlar alın bir örnek. Efsane kasa toyota duster kazası.

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=H4mrck8lEbQ&NR=1

dacia lodgy ile karıştırdım pardon

• 1.2 motor hariç diğerlerine verilen paraya yazık, 1.2 lpg li veya lpg siz binilir .gideri var

• Rusya'da peynir ekmek gibi satıyor demişsiniz ya Linea için,ben hiç öyle olduğunu görmedim. Linea'yı Rusya'da hiç görmedim bile. Onun için güvenmiyorlar diye yazdım.
  • Ucuz alacak kadar zengin olmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Stepwayın tasarımı baya iyi olmuş içini de biraz olsun düzeltmişler. Bir de şu havalandrma kapaklarını değiştirseler daha iyi olurd

Katılıyorum çok ucuz duruyor sanki tekerlekleri başka üzerindeki aksam başka bir araca aitmiş gibi duruyordu yani en azından ben öyle hissediyordum. Şimdi güzel toplamışlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bilgealp.ozturk

quote:

Stapway fiyatı o fark ettiyseniz.Biraz donanım fazlası olduğu için belki fiyat o hale gelmiştir. Çünkü chip tuningle 75 bg likte 90 bg rahatlıkla olur.

Konuyla ilgili , fiyatlar fena değil. 1.2 LPGli Logan sanıyorum daha ağır, Sandero tercih etmek performans açısından daha iyi olabilir.

Konu dışı belki ama bunu hep merak ediyorum. 75lik bir dci motorla, 90lık dci motorların bütün mekanik aksamları aynı sadece motorun güç ve torkunu ayarlayan beyni mi farklı , yoksa mekanik farklar da var mı? Mekanik farklar varsa chiple ilgili dediğiniz gibi kolay konuşmazdım, paşa paşa verirdim farkını.

Sanıyorum turbodada farklılık var burda aslında aldıkları fiyat farkı turbo ve birkaç boru farkı. Yani chip'lerseniz aynı olayı kazanırsınız ama 90'lıkda chiple 110 bg üretebirisiniz ama 75'likle bunu yapmaya kalkarsanız sadece chip tuningle turboyu elinize alırsınız. 90 bg'deki turbo daha fazla basıyor yani.

Evey öyleymiş. Mehachips'ten Mehmet Ustaya sordum yine DH'de.

http://forum.donanimhaber.com/m_8921015/mpage_40/f_/key_//tm.htm#68829052

Farklı olarak intercooler eklenmiş sisteme.. Turbo değiştirlmiş..

Kafa karıştırmayıp 90lığını almak daha iyi galiba. Bir de chip uygulamanın çok yaygın olduğunu farkettim. 2. el için marka seçmek yerine bizim ailede adetendir eş-dost-akraba arabası almaya devam yani.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lost_Youth

Rusya'da peynir ekmek gibi satıyor demişsiniz ya Linea için,ben hiç öyle olduğunu görmedim. Linea'yı Rusya'da hiç görmedim bile. Onun için güvenmiyorlar diye yazdım.

Hayır ben Dacia için dedim.Siz yanlış anlamışsınız yada ben cümlede hata yapmışım. Şimdi anladım az önceki çıkış için özür dilerim.

:) önemli değil. özür dilenecek bir durum yok kesinlikle.

Aslında Rusya'da Dacia yok. Dacia'nın arabaları orada Renault olarak satılıyor. Dacia desen bu kadar satılmaz zaten :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lost_Youth -- 6 Aralık 2012; 17:10:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Senelik en fazla 2000-3000km yapılacak, 1.2 16V 75 bg alınır mı sizce?

Yoksa Duster mı düşünsek?

hocam cok farkli araclar. bence tam olarak ne istediginize karar verin ilk once. duster e birsey diyemem ama madem 1.2 motor bir arac dusunuyorsunuz. hyundai i20 alin 26.000 tl ye

• quote:

Orijinalden alıntı: ssd23062306

quote:

Orijinalden alıntı: onurcandmt

"Yeni Sandero Ambiance 1.2 16V 75 bg 23.990
    Yeni Sandero Ambiance 1.2 16V lpg 75 bg 25.990
    Yeni Sandero Ambiance 1.5 dCi 75 bg 29.990
    Yeni Sandero Stepway Turbo 90 bg 29.790
    Yeni Sandero Stepway 1.5 dCi 90 bg 33.790 "
    " 1.4lt 85 hp > Reference 28.500
    1.4lt 85 hp > Style 32.800
    1.2lt TSI 105 hp DSG > Reference 34.400
    1.2lt TSI 105 hp DSG > Style 37.500
    1.6lt TDI CR 90 hp > Reference 38.500"

Sandero ile ibiza arasında (dizel için) 38.500-29.990=8510 lira var. Ben olsam Ibiza'yı tercih ederdim ama 2 aracın fiyatı da uçmuş.

38500-33790:4700 fark yanlış bakmışsınız.

Stepway biraz daha yüksek vs diye onunla kıyaslamadım yoksa dediğiniz doğru

• i20 bana ufak mış gibi geldi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.