Şimdi Ara

yeni sembol yollarda (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
14.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: baran özden

quote:

Orjinalden alıntı: turgut reis

selam arkadaşlar bu forumu anadolunun küçük bir şehrinden takip ediyorum ve sizlerden çok şeyde öğreniyorum yalnız şu sembol olayında sizlere katılamam yani şirket aracı denmiş oysa benim şirketlerde çalışan pek çok arkadaşım var hemen hepsi focus özellikle beyaz sedan focustan gına geldi,megan, astra ,corolla kullanıyo ayrıca tercih edilmek kötü bir şey değildir şirketler versin bakalım bir honda jazz veya honda city,hyundai era ya da colt versinler bakalım acaba neden almıyorlar? bir düşünmek lazım bugün 184 bin ailenin sembolü var acaba neden? arkadaşlar, para kolay kazanılmıyo arabanın iyisini ben de biliyorum ama reno sembol 23-24 bine sağlam,bagajı büyük,servis ve parça sıkıntısı olmayan, ha deyince satabileceğiniz araçlar üretiyo anadolu da honaymış,coltmuş adam bilmez reno der belki bu saydığımız arabalar biraz daha pahalı ama daha ii olabilir ama işte insanımız reno demiş bir kere bence reno ya ve sembole haksızlık ediyorsunuz bugün 30 sene çalışan bir memur emekli olunca bile 30 bin ytl alamıyorsa sembole haksızlık etmeyin örneğin hyundai era daha ii deniyo forumda ama fiyatıda aşağı yukarı aynıysa neden sembolü geçemiyo hepimiz mi salağız merak edecek olursanız benim arabam reno değil sembolde değil opel kullanıcısıyım bazen merak ediyorum buradaki arkadaşların kaçı imzalarındaki arabaları kendi kazandığı ile almış? herşeyi anket yapıyoruz bunu da yapalım amacım kimseyi eleştirmek ya da polemik değildir ama inanın şu sembole iğrenç denmesi de dokunuyo bana benim pek çok arkadaşa önerdiğim bir arabadır ben de alabilrdim durumum daha kötü olsaydı yada kendimi kasıp opel alacağıma sembol mü alsaydım dediğim olmuyo değil sonuçta hepsi araba ve ülkemiz de herşey pahalı. saygılarımla

Arkadaşa katılıyorum. Zor kazanılan parayla hatta borçla alınan arabaları alırken insan daha çok düşünüyor. Konfor, yol tutuş, malzeme kalitesi gibi bu forumda klişe olmuş sözler değilde sadece ekonomi akla geliyor. Bugun clio ile türkiyenin neresinde yolda kalsanız illakide tamir için bir usta bulursunuz ve daha az ödersiniz. bu araba türkiyenin en çok satan arabalarından biriyse acımasız eleştiri yapmak saçma geliyor bana. Baba parasıyla araba almak tabiki suç değil ama kendi dar gelirinden kendi bütçesine uygun araba alan insanların arabalarını aşağılamakta hoş değil. Bu forum müdavimleri genelde genç ve aile durumu iyi olan insanlar ama gerçek türkiye öyle değil. o yüzden bu forumun en az beğenilen arabaları megane ve clio symbol türkiyenin en çok satan arabaları. Burda mercedesi bmw yi eleştirenlere kızmam ama symbolü eleştirenlere gerçekten kızıyorum. Zaten eleştirilmeyecek bi araba olsaydı 22 milyara sıfırı olmazdı. Ne kadar para o kadar kalite.

Eh bende sana katılayım o zaman

• Geçenlerde Renault Türkiye genel müdürünün açıklaması vardı. Symbolün %60 küsurunu şirketler alıyor diye. Şirketlere neredeyse karsız veriyorlar çünkü. bu da öyle olacak. Normal kullanıcı böyle bir tipi olan aracı alır mı bilmem. Eskisinin hiç değilse önü güzeldi. Bu gerçekten kötü olmuş. Yolda gördüm dün. gerçekten kötü.
  • Arkadaşlar elinde yeni sümbülün içinin fotoğrafları olan var mı? Hiçbiryerde bulamadım.Sitesinde bile yok.Acaba foto koymaya mı utanıyorlar.
  •  yeni sembol yollarda

yeni sembol yollarda

yeni sembol yollarda

• boyle zıkkım tipli bi araba gormedim .... 4ewa CİTY
  • Bende birşeyi anlamakta sıkıntı çekiyorum : renault niye en çok satan modelleri arasında olmasına rağmen ve hatta yeni kasa yeni bir sitil yansıtacağını bilmesine rağmen şu araca artık olması gereken donanımları koymuyor!
    Bakın yeni symbol 2 donanım versiyonlu gelmiş; authentique(baz model) ve expression.

Şimdi baz modeline bakıyorumda
    ABS yok, YOLCU HAVA YASTIGI yok , Arka camlar otomatik bile değil ! Hatta sanki yazacak birşey bulamamışlarda Devir Göstergesi varmış onu yazmışlar

Neyse bari üst modele geçelim ; " expression "
    Bakıyorum 15" Alüminyum Alaşımlı Janta , elektrikli dış dikiz aynasına ve "elektikli arka cama" ayrıca para istiyorlar.
    Nasıl bir satış politikasıdır bu anlayamıyorum. Koca Renault kalkıpta, bu araçta onlar gereksiz zaten gerek yok diye mi bu donanımları koymuyor? Yada ne yapmaya çalışıyorlar?

• Akşam saatlerinde tv'de ilk kez reklamını da görmüş oldum
    Ne zamandır reklam tv'de dönüyor bilmiyorum..
    Ama bana kalırsa reklam şirketi bile aracı güzel göstermek için türlü açılara başvurmuş fakat kendi açımdan konuşmam gerekirse olmamış.
    Tasarımı zayıf..
  • quote:

Orjinalden alıntı: helisel

Akşam saatlerinde tv'de ilk kez reklamını da görmüş oldum
    Ne zamandır reklam tv'de dönüyor bilmiyorum..
    Ama bana kalırsa reklam şirketi bile aracı güzel göstermek için türlü açılara başvurmuş fakat kendi açımdan konuşmam gerekirse olmamış.
    Tasarımı zayıf..

Zaten arabayi gizliyolar gibi etrafındakiler öyle bir yapışıyor ki

Şirket arabasından öteye geçemez
  • quote:

Orjinalden alıntı: maniavolkan

Bende birşeyi anlamakta sıkıntı çekiyorum : renault niye en çok satan modelleri arasında olmasına rağmen ve hatta yeni kasa yeni bir sitil yansıtacağını bilmesine rağmen şu araca artık olması gereken donanımları koymuyor!
    Bakın yeni symbol 2 donanım versiyonlu gelmiş; authentique(baz model) ve expression.

Şimdi baz modeline bakıyorumda
    ABS yok, YOLCU HAVA YASTIGI yok , Arka camlar otomatik bile değil ! Hatta sanki yazacak birşey bulamamışlarda Devir Göstergesi varmış onu yazmışlar

Neyse bari üst modele geçelim ; " expression "
    Bakıyorum 15" Alüminyum Alaşımlı Janta , elektrikli dış dikiz aynasına ve "elektikli arka cama" ayrıca para istiyorlar.
    Nasıl bir satış politikasıdır bu anlayamıyorum. Koca Renault kalkıpta, bu araçta onlar gereksiz zaten gerek yok diye mi bu donanımları koymuyor? Yada ne yapmaya çalışıyorlar?

fiat albea sole işte. tipik şirket aracı. ne bekliyodunuz ki.. devir saati var daha ne olsun

arka camları napcan otomatik olsa ne olur kaç kere açıyon yılda.

• araba görün. symbolü ilk başlarda beğenmiştim ama git gide gözüm alıştı ve çirkinlikleri gözüme batmaya başladı.

yeni sembol yollarda

yeni sembol yollarda

yeni sembol yollarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 15 Ekim 2008; 0:43:14 >

• Yeni City şahane olmuş.

Symbol için atıp tutanlara da bir önerim var. Madem bu kadar tasarım konusunda iyisiniz. Öyleyse yapın tasarımlarınızı yollayın Renault'a.
    Şirket arabası sadece Symbol'den ibaret değil.

İşte size Symbol ve Albea harici şirket arabalarını söyleyeyim.
    -Ford Fiesta TDCI
    -Ford Focus TDCI
    -Accent Era CRDI
    -Megane DCI
    -Corolla D4D
    -Jetta 1.6 Premiline (baz modeli)

Bazen forum içinde görüyorumda deniliyor ki niye bizim %100 Türk malı kendi üretimimiz olan bir markamız ve arabamız yok. İyiki yokmuş. Ona da bir kulp bulup "30-40 bin lira ona vereceğime bilmem ne markaya veririm daha iyi" dersiniz.
    Hoş, yeni Symbol'de arka cam otomatiği iyiki ekstra donanım. Şahsen alacak olsam arka camı otomatik istemem. Yeri çok kötü kumandaların. El freninin arkasında ve yerde.

• Neden Renault ve neden Symbol?
    Şahsi görüşüm şudur. Gidip 35 bin lira verip Corolla almayı da bilirim veya aynı B segmentinde ve fiyat aralığında olan başka bir arabayı da alırım. Mesela yeni Seat İbiza, gayet hoş. Bu liste böyle uzar gider.
    Ama ben yine gidip Renault derim. Nedenmi? Kendimi bildim bileli bu marka Türkiye'de var ve çoğu modeli Türkiye ile özleşmiş. Halka yönelik arabalar yapmakta, yerli üretim, parçası bol ve uygun. Servisi yaygın, ikinci elde anında satılan, her türlü yola giden, park ettiğin zaman aklının bile kalmayacağı, çok da hassas olmayan bir araba.
    Kimse kızmasın ama şu bir gerçek. Bizim insanımız biraz gösterişi seviyor. Bir de alacağı ürün yabancı üretimse SÜPER. Yıllar önce buzdolabı aldık ve Bosch aldık. Yerli üretimi aldık. Komşu bize niye avrupasını almadın dedi. Gayet güzel çalışıyor, sorunsuz.
    İş yerinden bir arkadaşımın 2007 model Honda Civic arabası var. Şahane bir araba. Bir kere kullandım hatta, 125 HP'yi gaza bastığın anda hissediyorsun. Ptesi günü arabasını 15 bin bakımına vermiş. Dün bir daha gitti. Çünkü otomatik klimanın ayarı maximum'dan aşağı inmeyip sabit kalıyormuş. Tabi bu böyle diye Civic kötü bir araba değil ama elektronik işte. Bilmeyen el değdimi böyle bozulur.
    Dediğim gibi insanımız bizim B sınıfı sıfır araba alacak durumu olsa bile gidip üstüne borçlanıp gidip C sınıfı yabancı araba alır. Çünkü hava atacak. Ama ev kirada. Borç gırtlakta. Ya da gidip B sınıfı sıfır fiyatına gidip ikinci el C ya da D sınıfı araba alıp, o arabayı yetkili servisine de götürmeyip, sanayide bilmemne ustanın tamirhanesine götürür taktırır yan sanayi parçaları da, içine eder canım arabanın. Bu böyledir. Tabi sözüm herkes için değil ama böyle olan var. Yok değil.

• autoshow da bu aracı gördükten sonra pes renault pes artık dedim, eski symbol un önü ve arkası değişmiş bir de arka kapı camlarına çıta gelmiş okadar... içi zaten klasik renault konsolu bi fark yok, bi aralar meganeII konsolunu buna koycaklar diye bir söylenti vardı ama olmamış demek ki, pes demekten kendimi alamıyorum, her aracın alıcısı var tabiki ama insanların artık sıkıldıgını nasıl anlıcak bu renault.. ( Renault mais demek gerekli sanırm )
  • kapı camlarındaki plastikler iğrençti ya. plastikler yamuk yumuk kesilmiş, yamalı gibi. işcilik 0. tasarım zaten yerlerde. alanın aklına şaşarım.
  • Aslında sırf Renault değil bu tip kasa değişikliği yapıp eskisinden izler taşıyan.
    Gidin şimdi ki Golf ile bir öncekini inceleyin. Yandan bir birine benzerler. Şu an aklıma gelmiyor ama bu tarz kasa değiştiren çok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat23351

yeni sembol yollarda

yeni sembol yollarda

yeni sembol yollarda

Plakası: 07SAD51
    Markası: FIAT
    Modeli: 2008
    Sahip Belge Tarihi: 09.04.2008
    Tescil Birimi: KAŞ
    Renk 1: GRİ (Çöl)
    Renk 2: -
    Cinsi: OTOMOBİL
    Çalıntı Mı: HAYIR
    Hak Mahrumiyeti: VAR

Bu plakayı gördüğüm için yazdım konuyla alakasız ama olsun araç yeni Symbol ama plaka başka araca kayıtlı

bilgi :http://sorgu.trafik.gov.tr/tbssorgular/aracsorgulama.aspx

• eskisi neydiki yenisi ne olsun
  • 30 bin ytl verilmez bu arabaya..buna vercegime o parayı gıder ikinci el 2000-2001 model bmw 320 vs alırım 8 yasında bıle olsa 8 kat daha guvenlı ve saglamdır. yurtdışında yüzüne bile bakılmayacak bu tür arabaların insanımıza yüksek fiyatlarla ..akalanma mantığının aşılması gerek bence..
  • Allah aşkına sizler niye dizaynır olmadınız? Keşke dizaynır olsaydınız da Symbol gibi arabalara binmeseydik. Yani şimdi yeni Symbol biraz basit ve düz bir kasa olmuş ama çok da yüzüne bakılmayıp, korkulup kaçılacak bir araba değil.
    8 yaşında ki BMW ile de Symbol'ü karşılaştırdınız ya bravo. BMW'yi alırsın ama parçasına da yetişemezsin. Sonra gidip yan sanayi taktırıp canım arabayı mahvedersin. Ha bir de benzinine dayanamayıp tüp taktırır koca BMW'nin karizmasını bozarsın.
    Symbol'de en azından bu dert yok.
    Tabi herkes beğenecek diye bir kaide yok. Ama yani bir araba için de bu kadar yerden yere vurucu ve yıkıcı eleştiri de yapılmaz.
    Bakın arkadaşlar. Fakir bir ülkeyiz. Ama muhalesef özentiyiz. Kendi yaptığımızı, ürettiğimizi hep eleştirip başkalarının üretimini yaptığını öve öve bitiremeyiz.
    Bu arabayı beğenmeyen ve araba olarak görmeyen arkadaşlar ;
    İnşallah bu arabayı alıp kullanmak zorunda kalmazsınız. Allah daha çok versin size, BMW'lere, Mercedes'lere Maserati'lere, Corvette'lere, VW'lere, Dodge'lere binersiniz inşallah'da bu arabaya ve emsallerine binmezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 31 Ekim 2008; 14:05:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: samurayjack

eskisi neydiki yenisi ne olsun

Öyle deme seveni vardır elbet
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.