Şimdi Ara

Yeni Sevgilimi Aldım Salona Koyuverdim! Btwin FC5 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
2.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. Hangi modelini aldınız?
  • Çok teşekkürler.

B'TWINELOPS 3 ŞEHİR BİSİKLETİ modelini aldım. Selesi hariç, gayet güzel bir bisiklet.
  • skintas S kullanıcısına yanıt
    çok güzel bir model tekrar hayırlı olsun. Dechatlonda denemiştim bu modeli kadrosu çok dikkatimi çektiği için. Orjinal tasarımlı bir bisiklet kutlarım.

Selesi çok rahattı diye hatırlıyorum (bizim seleleri görün bir de) yaylıydı yanılmıyorsam. Şimdi çok standart olacak ama en rahat sele bu tip bisikletler için Brooks marka olanıdır ama bsikletin yarı fiyatına neredeyse. Nedir ki hep derim, kötü sele yok alışmamış arka nihaye var diye .

Size 2-3 naçizane önerim;

İlk olarak muhakkak bir kask edinin eğer edinmediyseniz. Çok önemli. İkinci olarak jel pedli tayt öneririm, sele ağrılarını çok azaltır konforludur ve bisikletten soğumazsınız. Taytla dolanmak güzel değil biliyorum mesela ben taytın üstüne muhakkak şort giyiyorum veya eşofman ama paçalarını lastiklemeyi unutmayın ki pedala kapılmasın.

Sonrası daha kolay, alın bisikletinizi çıkın dışarı ve keyif alın. Çok orjinal ve dikat çekici bir model gerçekten.

• ptahba kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Haklısınız çok keyifli bir model, herkes dönüp bakıyor. :) Sele yaylı değil, normalde rahat ama kadro gereği dik oturarak sürüyorsunuz, dolayısıylaüst gövdenin tüm yükü dikey olarak seleye biniyor. Bu da konforu bozuyor. Ancak yine de arka nihaye fikrinize kesinlikle katılıyorum. Jel konusunu duydum, araştıyorum. Kaskı da, bisikletle beraber hemen Decathlon'dan almıştım. Takma konusunda her ne kadar çekinsem de, elimin altında en azından.
  • skintas S kullanıcısına yanıt
    Bu bisiklet tam bir şehir bisikleti dikkat ederseniz Hollanda tipi diye geçiyor. bunda ana amaç sizi bir noktadan diğerine konforlu bir şekilde ulaştırmak. Sizin de belirttiğiniz gibi dimdik kullanılıyor bu bisiklet. Bence ilk aşamadajelli tayt alın kendinize veya yine dechatlon da jelli kılıflar var hemen bisiklet kurma istasyonunun orada deneyebilirsiniz.

kask içinse muhkkak takın bence, insanın canı bir anlık bir düşüp kafamızı vurmamıza bakıyor Allah korusun. Araba gibi değil kendi vücudumuz aynı zamanda kaportamız.
  • Merhaba Konu hakkında güncelleme yapmam gerekiyor. Dün (Pazar) sabah 10:30 gibi Dechatlon mağazasındaydım, içeri girip Cem beyle konuştuğumu bügn kendisi olmadığı için Murat Bey ile görüşeceğimi söyledim. Murat Bey iki dakika geçmeden yanımdaydı, elimi sıktı haberimiz var lütfen özrümüzü kabul edin dedikten hemen sonra bisikleti ve beni alıp kalan iki FC5'in yanına götürerek "bakın hangisini istiyorsanız onu verelim" dedi. Üstte duran pek denenmemiş olduğundan (Murat Beyin yönlendirmesi ile) onu aldık, her tarafına baktık (evirdik çevirdik yani)arkasından tüm ayarlar yapıldı, denedik beğenmedik tekrar yapıldı ve yaklaşık 30 dakika sonra yeni bisikletimle arabaya kadar geçirdiler beni. Arada Dechatlon Dechatlonluğunu yaptı çaktırmadan gözlüktü, paça tutucuydu aaaaa karbon görünümlü kadro koruma sticker'ıydı derken yine benden para da aldı

Günün sonunda bisikletimi seviyorum, beğeniyorum ne derece F/P bilemem ama içime sindi. Dechatlon mağazasına ise çok güveniyorum artık yaklaşımları, hareketleri asla yapmacık değildi ve en azından müşterileri olarak beni çok memnun ettiler. Bundan sonrası bisikletimi yolara vurmak artık. Tabi lanet spd-sl ayakkabıları pedaldan çıkartmayı başarabilirsem. Ne zormuş arkadaş ya içe çevirirsem bileğimi hop çıkıyor, dışa çevirince çıkmıyor yahu. İçe çevirmekte sakat. Pfffft

Bu konuyu takip ederken keşke istediğim özelliklerde bir bisikleti Decathlon getirseydi diye düşündüğüm oluyor. Gerçekten (malesef!) Türk firmalarının hemen tamamında müşteri ilişkileri konusunda benzer bir tavra rastlamak mümkün değil. Ne olurdu Salko bisiklet de şurada yazanlara bakıp örnek alsaydı.
    Neyse, sorununuzun tamamen çözülmesi çok sevindirici. Darısı benim başıma diyelim. SPD-SL ayakkabıları gerek takıp çıkarma zorluğu, gerekse yürürken topuklu gibi takır tukur ses çıkarmaları nedeniyle sevemedim. Performans konusunda çok yüksek hedef koymadığım için mtb pedalları ve ayakkabılarını daha işlevsel buluyorum. Hatta kendi bisikletim için tek tarafı platform Click'R serisi pedal-ayakkabı sipariş ettim. Denildiğine göre %60 daha kolay takılıp çıkarılıyormuş.
    Mutlaka biliyorsunuzdur ama yine de hatırlatayım, pedalın üzerindeki ayar civatasını biraz gevşeterek daha rahat takıp çıkarmanız da mümkün olabilir.
    Benim APEX sistem ile ilgili olarak ise Ultegra 6700 2x10 ön aktarıcı sipariş ettim. Muhtemelen 2 haftaya elimde olur. Çıkacal APEX ön aktarıcıyı da SRAM yetkilisine hediye etmeyi düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sadettinz S kullanıcısına yanıt
    Sadettin Bey, keşke sorununuzu parça değiştirmeden çözebilecek bir şirket olsaydı karşınızda haklısınız. Adamlar ayarları düzgün yapılmamış diye bisiklet değiştirirlerken uzayda bir firmadan bahsediyor gibiyiz. Ama forumlarda okuduğum kadarıyla Sram kollar ile shimano ön değiştirici gayet uyumlu çalışıyormuş. Sizi takip ederek diyebilirim ki ileride kendime alacağım bir bisiklette Sram olmamasına özellikle dikkat edeceğim sanıyorum. Shimano iyidir ama gönlümde campagnolo denemek de var ne yalan söyliyim. Ancak sizin baştan beri söylediğiniz gibi hatta fazlasını Dechatlonun müşterisine yaklaşımında gördüm. Çok ilgili, çok sabırlılardı. Nihayetinde nedir yani ayar yapalım haydi yallah diyebilirlerdi, haksız da olmazlardı nihayetinde aslında ayar bozukluğu problemim vardı.

Spd pedallar bana çok garip geliyor ufacık olmaları yüzünden, spd-sl pedallar bisiklete çok yakışıyor bence ama kozmetik kısmını es geçersem eğer, arkadaş duvara dayanırken yuvarlanıyordum, yolda ani bir durumda ne yaparım bilmiyorum. Dediğiniz gibi yaptım bu arada hemen eksi yönde ayarladım pedalı çabuk girip çıksın diye. Bir de bunun sıkısı var yatağa bisikletle beraber giriyorsun herhalde.

Yürüme meselesi bambaşka haklısınız yanımda ayakkabılarımı taşiycam sanıyorum. Bakalım biraz deneyelim yoksa SPD pedal ve ayakkabı. Bendekileri de satmaya çalışırım artık bilemedim.

Yakında kafamı kırdım konusu açarım artık

SPD pedal düşüşleri göründüğü kadar korkutucu olmuyor genellikle, domino taşı gibi yavaşça yan tarafınıza devriliyorsunuz. Yolda sivri birşey yoksa omuzunuzun üzerine uzanıp dinleniyorsunuz. Keyifli bile denilebilir, izleyenler açısından ise oldukça komik görünüyor. Tabi siz yine kaskı takın, kırık kafa konusu açmaya gerek kalmasın.
    SRAM sistemler konusunda önceden beri büyük beğenim var. Şu double tap sisteminin halen çok akıllıca olduğunu düşünüyorum. Lakin Apex beklediğim performansı veremedi. Sorun sadece bende midir, yoksa giriş seviye modelden bu mu beklenmelidir bilemiyorum. Gördüğüm kadarıyla mtb grubu vites sistemlerinde SRAM rahatlıkla Shimano'nun önüne geçebiliyor. Ultegra ön aktarıcı gelince sorunum kalmayacak gibi. Bir de fren-vites kablolarını yenilemem gerekecek. Gidon boğazını ters çevirip yukarı kaldırdığımda kablolar kısa geldi ve gidon sağa-sola dönmedi. Sevgiler Salcano'ya

şaka yapıyorsunuz? Apex set takıyor ama fren ve vites kablosunu az uzun bırakmıyor yok artık. Alt tarafı her birinin uzunluğu aşağıda komponent üzerindeki ayar vidasının yanına kıvrılacak bu kadar basit. İşte dediğime geliyor sanıyorum Salcano da montajı yapanlar kafalarını cityfun-ng650'ye kilitlemişler diğer makinelerin montajını rutin dışına çıktığı için iyi yapamıyorlar. HAdi işçiler yapamıyor insanlık hali diyelim yaw arkadaş hiç mi kalite kontrol yok bu Salcano'da. Hah montaj bitti salalım gitsin mi diyorlar acaba?

Zaten dikkat ettiniz mi bilmiyorum ben bu pazar benim Salcano City Fun'a bakım yaptırtmak için Sarıyerdeki servise gittiğimde tipik City Fun ve ng serilerinin mağazada yerini aldığını gördüm. Cihan Usta yolları gelmedi mi diye sorduğumda cevabı "yok be abi nerde onların montajı daha sonra yapılıyor mart ortasından önce gelmez"şeklinde oldu. Sadece burdan bile adamların yol bisikletine bakışlarını anlayabilirsiniz.

Halbuki yol bisikletleri bir bisiklet markasının spor arabaları gibidir. Kullanıcısı farklıdır, kimse merhaba diyip yol bisikletine başlamadığından daha bilnçlidir dolyısı ile aksesuarlara daha fazla para harcar, beklentisi de ona göredir. Ancak günün sonunda yolda giden normal bisikletlere fazla bakan olmazken yol bisikletlerine hemen herkes dönüp bakar, bakar çünkü bisiklet çok fit ve çok spor gözükür göze hoş gelir. Al sana markanın imajı için bulunmaz reklam. Nihayetinde hepimiz kullandığımız bisikletin aynı zamanda reklamını yapmıyormuyuz? Demek ki ihtiyacı yok adamların.

Yine de ultegra sorunlarınızı çözecektir, fren teli çekmek Allahtan çok zor bir işlem değil. Sonuçta bisikletiniz kesinlikle çok hoş ve güzel. Umarım bunlar son sıkıntılarınız olur.
    Bu arada zaten kasksız asla yola çıkmam ne olacağımız hiç belli olmaz bir kafanı vurmana bakar. Sonuçta 50-60 km hızlara çıkabiliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ptahba -- 23 Şubat 2015; 14:38:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sadettinz

SPD pedal düşüşleri göründüğü kadar korkutucu olmuyor genellikle, domino taşı gibi yavaşça yan tarafınıza devriliyorsunuz. Yolda sivri birşey yoksa omuzunuzun üzerine uzanıp dinleniyorsunuz. Keyifli bile denilebilir, izleyenler açısından ise oldukça komik görünüyor. Tabi siz yine kaskı takın, kırık kafa konusu açmaya gerek kalmasın.
    SRAM sistemler konusunda önceden beri büyük beğenim var. Şu double tap sisteminin halen çok akıllıca olduğunu düşünüyorum. Lakin Apex beklediğim performansı veremedi. Sorun sadece bende midir, yoksa giriş seviye modelden bu mu beklenmelidir bilemiyorum. Gördüğüm kadarıyla mtb grubu vites sistemlerinde SRAM rahatlıkla Shimano'nun önüne geçebiliyor. Ultegra ön aktarıcı gelince sorunum kalmayacak gibi. Bir de fren-vites kablolarını yenilemem gerekecek. Gidon boğazını ters çevirip yukarı kaldırdığımda kablolar kısa geldi ve gidon sağa-sola dönmedi. Sevgiler Salcano'ya

Merhaba mesajlarınızı ilgi ile takip ediyorum, vermiş olduğunuz emeğe teşekkür ederim Tam da kırık kafa mevzuu üzerinde düşüncelerimi ve tedirginliklerimi yoğunlaştırmışken bu mesajı gördüm ve hemen sorayım dedim. Kask almak üzereyim ama hangi kask ? 70 - 80 tl civarındaki sedona kasklar ile 300 tl ye yaklaşan fiyatı bulunan kasklar arasında fiyat farkı nispetinde koruma farkı varmıdır ?

• koniasun kullanıcısına yanıt
    Sadettin bey cevap verecektir ama ben de size cevap veriyim, evet büyük fark vardır. Dolgusu daha iyidir, dış kabuk daha dayanıklıdır, çok daha iyi havalanır dolayısı ile teri hızla dışarı atar vs. Ne kadar para o kadar köfte prensibi burada da işlemektedir.
  • koniasun kullanıcısına yanıt
    Bu konuda çeşitli görüşler ileri sürülmekle beraber kendini kanıtlamış, aynı zamanda ulaşılabilir ürünler bulunuyor. Kendi kullandığım Prowell F59R koruma konusunda oldukça başarılı olmasına rağmen 65-70 TL gibi fiyatıyla hesaplı bir model.
    Aero veya full face kasklar harici 300 TL etiketli modelleri gereksiz pahalı buluyorum.

Bu konuda sizinle ayrışıyoruz Sadettin Bey, o vakit ben sopaları alıp geliyorum

Şaka bir yana ben aksesuarlar arasında en çok paranın kaska verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Prowell kaskım var ve oldukça güzel bir kask kabul ediyorum ama şehir bisikleti için. Yol Bisikleti için durum değişiyor bence 2 önemli konu var birincisi ekstra koruma katmanı, ikincisi iyi havalandırma.

Dün bisikletimi ilk defa yola çıkarttım yaklaşık 45 km yol yaptım, evden aşağı inerken 78 km hıza çıkabildim sonra korktum açıkçası ama alt rublenin daha gideri vardı sanki, düzde ise ani sprintlerde 54 km hız görebildim, kaslarım güçlendikçe bu hızları daha rahat göreceğime inanıyorum, şimdi ben ortalama 70 km hızla iniş yaparken düşersem kaskın kafamı koruyacağına dair inançlı olmak isterim. Bu yüzden kask olarak Kask marka Vertigo model kask aldım. Bunu daha yol bisikleti almaya karar verdiğim anda aldım ki bisiklet alırken harcayacağım para yüzünden vageçmiyim.

Kesinlikle düşüncenize saygı duyuyorum ancak umarım birgün beraber pedallamak imkanı bulabilirsek kaskı denemenizi istiyeceğim. Eldeki hissinin bile ne kadar farklı olduğuna inanamazsınız.

• hayırlı olsun
    görselliği çok güzel.
  • escober12 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. Daha iyileri sizin olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ptahba

Bu konuda sizinle ayrışıyoruz Sadettin Bey, o vakit ben sopaları alıp geliyorum

Şaka bir yana ben aksesuarlar arasında en çok paranın kaska verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Prowell kaskım var ve oldukça güzel bir kask kabul ediyorum ama şehir bisikleti için. Yol Bisikleti için durum değişiyor bence 2 önemli konu var birincisi ekstra koruma katmanı, ikincisi iyi havalandırma.

Dün bisikletimi ilk defa yola çıkarttım yaklaşık 45 km yol yaptım, evden aşağı inerken 78 km hıza çıkabildim sonra korktum açıkçası ama alt rublenin daha gideri vardı sanki, düzde ise ani sprintlerde 54 km hız görebildim, kaslarım güçlendikçe bu hızları daha rahat göreceğime inanıyorum, şimdi ben ortalama 70 km hızla iniş yaparken düşersem kaskın kafamı koruyacağına dair inançlı olmak isterim. Bu yüzden kask olarak Kask marka Vertigo model kask aldım. Bunu daha yol bisikleti almaya karar verdiğim anda aldım ki bisiklet alırken harcayacağım para yüzünden vageçmiyim.

Kesinlikle düşüncenize saygı duyuyorum ancak umarım birgün beraber pedallamak imkanı bulabilirsek kaskı denemenizi istiyeceğim. Eldeki hissinin bile ne kadar farklı olduğuna inanamazsınız.

Artık beraber pedallarken benide çağırmayı unutmazsınız demi :)
    Bu arada konunun başlarını şimdi okudum geçmiş olsun, yeni yol canavarınızı en güzel günlerde kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koniasun -- 26 Şubat 2015; 0:31:17 >

• Çok beğendiğim bir kadro bu. Güle güle kullanın
    Malum zamanı gelen kedim yüzünden gecenin yarısında kalkmışken yazayım. Madem işin içinde sopa var şu videoyu ekleyelim

Görüldüğü gibi biri beyzbol sopası ile Allah ne verdiyse girişse bile fazla bir zayiat vermeden atlatmak olası. Lakin bu "70 TL'lik kask ile 300 TL değerinde kask tamamen aynıdır" demek değil tabiki.
    Böyle birşey en başta o parayı veren alıcıların zekasına hakaret olur. Elbette ki iç yapısı, kaplaması, hafifliği arasında fark olur. Ama arkadaş 70 TL'lik bir kask çoğu durumda yeterli iken, bunun iki kat üst düzeyi olan kaska da 150 TL isteseniz ya. Kalkıp 300 TL fiyat etiketi koyunca marka takıntısı canavarının devreye girdiğini düşünüyorum.
    Tıpkı birbirine benzer donanım ve ağırlıktaki Trek ve Merida bisikletlerdeki 2:1 fiyat oranı gibi.
    Bir ara bakayım Vertigo kasklara cidden. F/P oranı iyiyse Prowell'den terfi edebilirim. Sizin canavarla yarışamasa da bendeki (her)yol bisikleti 60-65'i görüyor uygun lastikle.
    Gidip yemek falan vereyim şu kediye bari. Kalın selametle.

• Sopa diyince böyle geleceğinizi planlamamıştım tabi Şakası bir yana Prowell kask kalitesizdir demedim kesinlikle, tam tersine F/P ürünü başarılı bir kask ancak dedim ya marka takıntısı da olabilir ben markaya güven demeyi teercih ediyorum bana Kask (Öakma çin işi gibi markası var ya kask nedir allasen) markası daha çok güven veriyor. Rakamını eder mi etmezmiyi tartışabilecek teknik donanımım yok açıkçası siz de mühendissiniz şimdi şişmemek lazım

@koniasun: Çok sevinirim elbette. Ben Sarıyerde Acarlar sitesinde oturuyorum, genelde evden Rumeli Fenerine (10 km) gider bir çay içer dönerim (10 km. daha), Sahile inip ortaköye uzanmayı da seviyorum ama dönüşte Aşağıdan siteye 3 km tırmanış beni benden alıyor, eskiden aşağıdan otobüsün bisiklet taşıma aparatına koyup çıkıyordum yukarı ama şimdi bu bisikleti oraya koymam korkarım. Siz nerede pedallıyorsunuz? hem belki Sadettin Bey de gelir de beraber pedallarız uzağım muzağım diyip çamura yatıyor şimdilik. İyi dilekleirniz için çok teşekkürler.

@ToffieBoi: Çok teşekkürler daha iyileri sizin olsun bende çok beğendim açıkçası, özellikle sele borusunu yerine kadronun uzantısı olması çok hoşuma gitti daha kadro en baştan sizi doğru pozisyona yönlendiriyor gibi. (Elbette içinde daha sele borusu da var ama bana bu şekilde tam oldu)

@sadettinz: Sadettin bey size bir soru sormak isterim, diğer forumda Pinarello ve karbon konusunda yazdıklarınızı okudum, bu karbon adro nasıldır fikriniz var mı? ya da nasıl anlarım. Altında seri numarası ve Made in France yazıları var acaba ne kadar kaliteli bir karbondur? En önemlisi de karbon kadro kullanırken nelere dikkat etmeliyim bana yol gösterirmisiniz mühendis tarafınızla.

Bu arada bisikleti duvardaki yerine aldım böylece evde tekerleri üstünde tutmaktan kurtuldum (ev yerden ısıtma lastikler için çok kötü) Şimdi bunun üstüne askılıklı bir raf yapıcam, kask ayakkabılar ve kıyafetler için.

Yeni Sevgilimi Aldım Salona Koyuverdim! Btwin FC5

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.