sistem güncelleştirme yapmayı veya direk msi gaming pro veya monster da almayı düşünüyorum veya şuanki sistemimde devam edip konsola geçmeyi. yeni sistem toplarken birşey dikkatimi çekti amd nin en iyi işlemcisi 630 lira buna karşılık gelen intel işlemci 1600 lira hayatımda hiç amd kullanmadım hep intel kullandım bundan önce p4 3.0 ghz, e6300 core2duo ve quadcore 9650 kullandım hepsinden memnun ayrıldım intelin kalitesi tartışılmaz zaten ama amd de yazılan özelliklere göre baya iyi diye düşündüm kullanan arkadaşlar ne düşünüyor?
arada 1000 tl gibi fark var.. o farka anakart ve ramleri tamamlarım diye düşünüyorum. aslında yeniden sistem toplama heveslisi değilim ama kafam rahat olsun diye düşünüyorum. oyun oynayan biriyim. ekran kartını da değiştireceğim için sizce bu farkı vermeye değer mi amd den beklediğimi bulurmuyum? şuanki işlemcimden çok memnunum 4.5 ghz da bile kullandım tık demedi.. ancak anakart ddr2 olduğu için ve 4gb ram az geldiği için yenilik düşünüyorum.
oncelikle 9590'a o kadar para verme.8320e diye bir alet var 370 lira mi ne piyasaya satilmaya basladiysa.onu da 4.7 ghz ayarlayabilirsin.intel al bir sey demiyorum ama sectigin intel cok pahali ve onun anakarti da pahali.4690k al mesela 600 lira civari olmasi lazim hadi butce sorunu yok de 4790k al otesine gerek yok.bence sen degistirmek istedigin parcalari belirle bir de butce soyle sistem tavsiyeleri bolumune baslik ac orada kursunlar ben islemciyle alakali seyleri soyledim.
quote:
Orijinalden alıntı: .45 ACP
oncelikle 9590'a o kadar para verme.8320e diye bir alet var 370 lira mi ne piyasaya satilmaya basladiysa.onu da 4.7 ghz ayarlayabilirsin.intel al bir sey demiyorum ama sectigin intel cok pahali ve onun anakarti da pahali.4690k al mesela 600 lira civari olmasi lazim hadi butce sorunu yok de 4790k al otesine gerek yok.bence sen degistirmek istedigin parcalari belirle bir de butce soyle sistem tavsiyeleri bolumune baslik ac orada kursunlar ben islemciyle alakali seyleri soyledim.
hocam bütçe olarak 2.500 lira civarı düşünüyorum benim burda asıl merak ettiğim bu seçtiğim veya senin önerdiğin amd ile intel arasında ciddi derecede fark var mı bunu merak ediyorum..
oyun icin diyorsan butcede de sorun yoksa intel alsan daha uzun sure kullanirsin cunku ust modellerini onerdim 4790k gibi ki o da ucuz sayilmaz 900 lira mi ne ama anakartini biraz daha uygun fiyata alabilirsin ya da 4690k da alabilirsin.bir de 8320e alirsan ekran kartini catlasa 780 290 alirsin 4790k alirsan ne istersen tak yani sen once bir ekran karti kestir gozune islemciyi ona gore al.gidip 280x gtx770 yeter diyeceksen o zaman 8320e yeter 4690k da yeter hatta k olmayani overclock yapilmayani var 4690 diye o da yeter.
quote:
Orijinalden alıntı: .45 ACP
oyun icin diyorsan butcede de sorun yoksa intel alsan daha uzun sure kullanirsin cunku ust modellerini onerdim 4790k gibi ki o da ucuz sayilmaz 900 lira mi ne ama anakartini biraz daha uygun fiyata alabilirsin ya da 4690k da alabilirsin.bir de 8320e alirsan ekran kartini catlasa 780 290 alirsin 4790k alirsan ne istersen tak yani sen once bir ekran karti kestir gozune islemciyi ona gore al.gidip 280x gtx770 yeter diyeceksen o zaman 8320e yeter 4690k da yeter hatta k olmayani overclock yapilmayani var 4690 diye o da yeter.
teşekkürler hocam sağol bilgiler için sistem tavsiye bölümüne konu açtım burdan bakabilirsin birşeyler toplamaya çalıştım..