Merhabalar 7 yıllık sistemimi yenilemek istiyorum.Fakat güncel cihpsetler içinde hangisi daha mantıklı ve ileriye dönük olur tam kestiremiyorum.B450 chipset üzerine karar kılmak üzereyim.AMD tarafında pek bilgim yok. CPU ve anakart için 4000-4500 TL bir bütçe ayırabilirim.Oyun olarak Warzone oynuyorum sadece.Ekran kartımda 2060 Super. |
Yeni Sistem için Hangi Chipset Mantıklı
-
-
Muhtemelen 1-2 yıl içinde DDR5 sistemler gelecek bu yüzden şuan kullandığımız sistemler pek geleceğe dönül değil.
Alacağım sistem beni uzun bir süre iade etsin diyorsanız mevcut teknoloji ve bu bütçeye göre Ryzen 5 5600x ve B450 soket bir anakart ideal bir çözüm olabilir.
-
İlginiz için teşekkürler.DDR5 i göz ardı edip,DDR4lü sistemle şuan için İntel tarafında 1120 socket ve B460 Chipset li bir kartla 5 yılı çıkarabilir mi?Birde 1120 socket İntel tarafında ne zaman sonlanır acaba
-
4000-4500 tl ise;
amd tarafında
5600x B550 tomahawk düşünülebilir.
intel tarafında ;
10700F ve Z490 A pro alınabılır
B450 anakarta yatırım yapmayın derim. 5000 serisi nasıl calısacak o kartlarda daha tam belli değil.
5000 serisi için cıkmıs olan b550 lere bakın.
-
Peki Z490 ın B460 tan ileriye dönük olarak kesin sağladığı bir yarar varmı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: kalamalka*Peki Z490 ın B460 tan ileriye dönük olarak kesin sağladığı bir yarar varmı?
11.nesil işlemcileri destekleyecek
işlemci ram olarak oc imkanı verecek. daha fazla sata girişleri mevcut olacak. daha iyi sogutması olacak daha dogru voltaj verecek.
-
Anladım.O.c ile uğramıcağım için 11.nesil cpu dışında bir eksiği yok bu durumda sanırım
-
quote:
Orijinalden alıntı: kalamalka*Anladım.O.c ile uğramıcağım için 11.nesil cpu dışında bir eksiği yok bu durumda sanırım
ramlere xmp acmak bile size extra %10-15 cıvarı performans getırısı olur.
işlemciyi daha iyi soğuttuğu için daha uzun süre max boostta kalır.
-
Anladım hocam.Peki 10700F yerine 10700 almanın dezavantajı olur mu
-
quote:
Orijinalden alıntı: kalamalka*Anladım hocam.Peki 10700F yerine 10700 almanın dezavantajı olur mu
extra maliyet harici bir farkı olmaz sıze :)
-
Asus B460-G anakart için 2933 MHZ lik Corsair Vengeance Ram leri almayı düşünüyorum.Ram frekansı desteğinde yazmıyor ama sorun yaşatmaz sanırım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X