Geçen hafta çarşamba günü bi sistem topladım. :Sistemi kurdum çalıştırdım falan bi koku gelmeye başladı. bütün parçalar sıfır oldugu içindir diye düşündüm ve fazla önemsemedim.Bugün bir hafta oldu ama hala koku bi türlü gitmiyor. Bahsettiğim koku ağır bi koku değil ama rahatsız ediyor genede plastik kokusu gibi. sizce nedir sorun?
Parçalar i7 950 g.skill cl7t asus sabertooth x58 amd radeon 6870 thermaltake element g kasa thermaltake 875 watt psu
Bahsettiğiniz koku sizinde düşündüğünüz gibi normaldir Eğerki normal olmasaydı şimdiye kadar patlak verirdi
Koku yoğun değil derken , başka odadan bilgisayarın oldugu odaya girilince koku hissediliyor direkt. Hatta oyun oynarken falan dahada yoğunlaştığını hissediyorum
Sanırım şunlar neden olabilir;
Anakart chipseti, ekrankartı soğutucuları pasif soğutucu ise ve üzerinde etiket vb. şey var ise ısındıkça yapışkanı kokuyor olabilir,
Söylediğinizden hareketle ısındıkça benzeri plastik, yapışkan madde bölümler kokuyor olabilir.
hocam biraz kurcaladım da . kokunun kaynağı psu sanırım. Ama bu kdr kaliteli psu da böyle sıkıntı olurmu ya
Bencede psu olabilir en yoğun elektriği orası alıyor içindeki düşürücülerde plastik vb maddeler varsa ısısdan bayğı kolu yapar yinede kasada başka ısınan parçalar varsa onlarada bi bak derim ben
SpeedFan'ı indirerek (Ücrestsizdir zaten) bir bak istersen aşırı ısınan parçalar var mı diye zaten o programda bakarsın parçalar çok ısınmamışsa PSU dan geliyor olabilir benim tahminimce.
Eh yani sıcaklıklar normal değerlerde gibi ben masaüstünü 65 lerde laptopu 60 larda kullanıyorum masaüstü 5 laptop 2 senedir böyle gidiyor bunlara bişey olmadığına göre seninkine hayli hayli bişey olmaz da koku neden geliyo onu anlamıyorum 40 derecede kartlarda koku yapmaz o zaman PSU da falan olabilir ama koku illa devam ederse bi bilene danış ters bişey olmaz gibime geliyo ama bi sormakta fayda var
şimdi kokunun geçmesini bekliyeyim diorm ama psu patlarsa bu kdr donanım patlar onu düşünüorm
up
hala patlamadı ama koku devam ediyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme