Şimdi Ara

yeni sistem kuruldu çalıştıramadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün yeni bi bilg aldım vatandan orda montajı yapıldı eve geldim işletim sistemini kurdum fakat ordan sonrası olmadı ilk ana kartın driverını taktım windows açılırken 5 tane seçenek çıkardı make disk diye intel 32 bit intel 64 bit bide buna benzer bişeyler daha orayı atladım anakartın içinde bikaç şey yükledim sonra restart etmeden ekran kartını tanıttım reset attım fakat ordan sonra window ekranına çıkamadım çıkmadı sorunu anlatabildimmi bilmiyorum kafam çok karıştı :( sanırım teknik servis çağırsam dahamı iyi olur

sistem bu şekilde

core 2 duo e6300
    asus p5b core 2 duo anakart
    sapihire x1900gt ekran kartı
    1 gb ram
    250 gb sata2 harddisk

dierlerinin önemi olmaz heralde

• orda kurma ıslemını yapmıyorlarmı yaww
  • anakart ı kurduktan sonra restart yapıp ekran kartını kurman gerekirdi.çünkü anakart driver ları kurulduktan sonra pc yeniden başlatılıncaya kadar üzerindeki donanımlar için veri yollarını hazırlar çakışmaları önlemek için.belki senin sorununda bu yüzden çakışma kaynaklı olabilir.deneyip bakabilirsin.yok eğer böyle de düzelmezse bilgisayarı zaten yeni almışsın fazla kurcalamadan geri götür derim.
  • bilgisayarın kilitleniyormu yoksa açılışta bir hatamı veriyor??
  • Nasıl bir satış şekliki bu anlamadım.toplama bilgisayarmı bu.Sanırım öyle.Sistemi test etmeden mi veriyorlar.Elma armut değilki bu bi poşete doldurada veresin.
  • arkadaş doğru diyor ilk önce adamlar sistemi kurar sonrada işletim sistemi kurar sana verir yani senin bişi yapmana gerek kalmaz sende kafana göre takılırsın?Servisi çağir formatmı atacaklar ne yapacaklarsa yapsınlar nasıl olsa beleş ....
  • Ben şu şu özellikte pc istiyorum.Yada malzeme listesini verirseniz,onlar pc nin montajını yapıp,sistemi kurmadan verirler.Malum lisans meselesi.Oda para demek.

Ama hazır bir pc alırsanız işletim sistemi kurulmuş olarak alırsınız.Yanındada işletim sistemi kurtarma cd si verirler.İçinde bütün drv leri vardır.Zaten kurmaya başladığınız zaman bütün drv leri kendisi otomatik olarak kurar.

Laptop aldığınızdada aynıdır.İşletim sistemi cd vermezler.Kurtarma cd si verirler.Takarsın F12 ye bastığında yönergeleri izleyerek kurarsın.
    Zannedersem bu hazır sistemler için toptan lisans alıyorlar.
    Yani lafın kısası her iki olayda başıma defalarca geldi.

Senin sorununa gelince:Son sistemlerde işletim sistemini kurduktan sonra bazı drv ler sp1 veya sp2 istiyor.Önce sp yi kurduktan sonra drv leri kuruyorsun.Yoksa hata veriyor.Bende ses kartını yükleyememiştim.Ana kart cd sinin içini açtığımda ses drv inde sp1 i yükleyin yazıyordu.Sp2 yi yükledikten sonra drv yi yükledi.Umarım çare olmuştur.Tabi daha uzman arkadaşlarımız var.Onlar daha iyi cevaplar vereceklerdir.Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnecmi -- 3 Şubat 2007; 4:03:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Sistem Kurmalı mı ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Acaba anakartın raidlerini kurmayı denedinmi sanırım yapmamıssın her neyse windowsu bstan kur ve orda acılıs ekranında raidleri yuklemek için f6 ya basın der sana bir disket vermiş olmarı lazım eger yoksa anakartın cd sşnde olusturman için bir secenek vardır onları yap sonra olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madcenter -- 3 Şubat 2007; 2:39:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.