Merhaba, Sistemimi biraz hızlandırmak istiyorum. Ne yapmalıyım? Önce elimdekiler: İşlemci = P4 2.4 GHz. HT siz. Anakart = Intel i865 Pearl Ram = 2x256 MB. DDR Ram Kingston Ekran kartı = GeForce FX 5200 Harddisk = 120 GB. Optikler = CD okuyucu, CD yazıcı ve DVD yazıcı SkyStar2 PCI Recevier kartı PSU = Everest 400 W (Üzerinde öyle yazıyor, Gerçekmi bilmiyorum, ama 10$ dan az bir fiyata almıştım. Monitör = Philips 17" CRT
Şimdi ne yapmalıyım. Ben 3 seçenek buldum. Ama başka fikirlerede açığım. 1. Sadece RAM ı 1 GB a çıkartmak. 2x256 MB daha almak. 2. Ram ilavesi yanına veya yerine P4 2.8 Mhz. veya üstü HT li işlemci ile yükseltmek. Bu arada elimdeki ne olacak mechul. :) 3. Yeni anakart ile sistemi iyice yenilemek. Yani anakart, ekrankartı, işlemci ve RAM lar değişecek. Anakart isterse PSU da değişecek. (Bu çok tuzlu olacak :) ).
Son seçenek biraz uzak gibi. Parasal yönden Cardfinansın 16 aylık taksidine güveniyorum. Yani 1. ve 2. seçenek hızlandırmak için yeterli ise öncelikli tercihimdir. Özellikle 1. si. 1. tercihi seçersem sistemim ne kadar hızlanır. Tabi bu soruyu cevaplamak için neler yaptığımı yazmam gerekecek: İnternet bağlantısı 7/24 açık. Dosya paylaşım programları sürekli çalışıyor. SkyStar çalışıyor ve film kaydı var. Kaydedilen filmlerin divx çevirmeleri var. Amatörce. Yani zaman sorunu yok (Can sıkıntısı yapmasın yeter.) Need For Speed serisi oyunlar. Şu sıralar Most Wanted. Diablo II Expansion Set. Sacred. Nero uygulaması.
1. seçenek hız bakımından tatmin etmezse 2. seçeneği seçerim. 2. seçenekte 1 yıl sonra sistemi yenilemem gerekecekse 3. seçeneği seçerim. 3. seçenekte ise a) Ucuz etin yahnisi yenmez. b) Ucuz mal alacak kadar zengin değilim. Prensiplerini uygularım.
Biraz uzun oldu ama derdimi ancak anlatabildim. Kusura bakmayın. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
ekran kartını değiştir ramleri arttır 1 sene daha rahat götürür seni bu makina.işlemcin iyi değiştirmen yazık olur.
ilk olarak cd okuyucu cd yazıcı bunları sat zaten dvd yazıcı hepsinin işini görür masraftan başka bir şey değil.
diğer parçalar konusunda ise ekran kartını mutlaka değiştir yoksa yapacğın diğer değişikliklerin bir faydasını görmezsin
hdd şu anlık gayet iyi
ram konusunda ise şu anlık 512 yeter diye düşünüyorum işlemciye yönelmen daha mantıklı (İşlemci olarak oyunlarda performans için amd )
quote:
Orjinalden alıntı: Shaman_King ram konusunda ise şu anlık 512 yeter diye düşünüyorum işlemciye yönelmen daha mantıklı (İşlemci olarak oyunlarda performans için amd )
sen oyunlarda amd iyi derken bu adamın ne kadar masrafa gireceğini düşünmüyon galiba üstün körü "AMD" demekle olmaz bi amd yapcam diye anakartı da değişecek. elindeki işlemci ve anakartı naapcak??? sana satsın mı onları?
böyle konuşmayın allah aşkına. adamın altyapısı intel, ona göre cevap verin eminim o da biliyordur oyunlarda amd nin iyi olduğunu adam render yapıyor, render da da intel iyi, noolcak şindi????
bence de ekran kartını değiştir, işlencin iyi, cdrom ve cdwriter i sat, parasına accuk bişey daha katıp ram de alırsın o sistem götürür seni
quote:
Orjinalden alıntı: umithoca
Merhaba, Sistemimi biraz hızlandırmak istiyorum. Ne yapmalıyım? Önce elimdekiler: İşlemci = P4 2.4 GHz. HT siz. Anakart = Intel i865 Pearl Ram = 2x256 MB. DDR Ram Kingston Ekran kartı = GeForce FX 5200 Harddisk = 120 GB. Optikler = CD okuyucu, CD yazıcı ve DVD yazıcı SkyStar2 PCI Recevier kartı PSU = Everest 400 W (Üzerinde öyle yazıyor, Gerçekmi bilmiyorum, ama 10$ dan az bir fiyata almıştım. Monitör = Philips 17" CRT
Şimdi ne yapmalıyım. Ben 3 seçenek buldum. Ama başka fikirlerede açığım. 1. Sadece RAM ı 1 GB a çıkartmak. 2x256 MB daha almak. 2. Ram ilavesi yanına veya yerine P4 2.8 Mhz. veya üstü HT li işlemci ile yükseltmek. Bu arada elimdeki ne olacak mechul. :) 3. Yeni anakart ile sistemi iyice yenilemek. Yani anakart, ekrankartı, işlemci ve RAM lar değişecek. Anakart isterse PSU da değişecek. (Bu çok tuzlu olacak :) ).
Son seçenek biraz uzak gibi. Parasal yönden Cardfinansın 16 aylık taksidine güveniyorum. Yani 1. ve 2. seçenek hızlandırmak için yeterli ise öncelikli tercihimdir. Özellikle 1. si. 1. tercihi seçersem sistemim ne kadar hızlanır. Tabi bu soruyu cevaplamak için neler yaptığımı yazmam gerekecek: İnternet bağlantısı 7/24 açık. Dosya paylaşım programları sürekli çalışıyor. SkyStar çalışıyor ve film kaydı var. Kaydedilen filmlerin divx çevirmeleri var. Amatörce. Yani zaman sorunu yok (Can sıkıntısı yapmasın yeter.) Need For Speed serisi oyunlar. Şu sıralar Most Wanted. Diablo II Expansion Set. Sacred. Nero uygulaması.
1. seçenek hız bakımından tatmin etmezse 2. seçeneği seçerim. 2. seçenekte 1 yıl sonra sistemi yenilemem gerekecekse 3. seçeneği seçerim. 3. seçenekte ise a) Ucuz etin yahnisi yenmez. b) Ucuz mal alacak kadar zengin değilim. Prensiplerini uygularım.
Biraz uzun oldu ama derdimi ancak anlatabildim. Kusura bakmayın. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Simdi ii hos seceneklerini vermissisn ama Birde butceyide verseydin keske eger fazla oyun takılmıyorsan yani Encode falan yapıyorsan Intele devam edebilirsin ama AMD yi her zaman tercih ederim....Sonra ekran kartı nı en az 1600Pro yap derim...HDD yi de bence genislet cunku paylasımm programları falan kullanıyorsan Dİvx arsivin falan vardır(Benim gibi) bi 160 GB alderim....Yani ben olsam 3. secenegi secerim tabii maddi durmun nası ne var ne yok onu bilmedigim icin net konussamam
ram ve işlemci upgrade i istediğiniz performansı verir sonra da ekran kartı düşünebilirsiniz. 5200 pek kesmiyordur.. elinizdeki işlemciyi satabilirsiniz dh den..
bencede ram ve işlemci terfisi baya performans getirecektir...ama anakartınız destekliyormu kontrol edin... işlemcinize ayrıca talip olabilirim bilginize..... ekran kartınızıda satıp radeon 9550 aldınızmı tamamdır sizin işiniz.
Orjinalden alıntı: Shaman_King ram konusunda ise şu anlık 512 yeter diye düşünüyorum işlemciye yönelmen daha mantıklı (İşlemci olarak oyunlarda performans için amd )
sen oyunlarda amd iyi derken bu adamın ne kadar masrafa gireceğini düşünmüyon galiba üstün körü "AMD" demekle olmaz bi amd yapcam diye anakartı da değişecek. elindeki işlemci ve anakartı naapcak??? sana satsın mı onları?
böyle konuşmayın allah aşkına. adamın altyapısı intel, ona göre cevap verin eminim o da biliyordur oyunlarda amd nin iyi olduğunu adam render yapıyor, render da da intel iyi, noolcak şindi????
bence de ekran kartını değiştir, işlencin iyi, cdrom ve cdwriter i sat, parasına accuk bişey daha katıp ram de alırsın o sistem götürür seni
arkadaş elindeki bütçeyi yazmamış belkide elindeki bütçe arkadaşa köklü bir değişiklik için yeterlidir
Bütçem biraz değişken. 1. seçenek sistemimi hızlandıracaksa öncelikli tercihimdir. Hatta direk 2x512 alıp toplamda 1.5 GB yapmayı bile düşünüyorum. Ama sistemim buna izin verirmi bilmem. Yani (2x512)+(2x256). DDR olayı bundan nasıl etkilenir bir başka mesele. Anakart 4 GB a kadar destekliyor. Denemem gerekecek.
2. seçenek ise 1. seçenek bana yetmezse düşüneceğim. Nasıl olsa RAM lara ihtiyacım olacak. Yani fazla bir zararım olmaz.
3. Seçenek ise ilk iki seçeneğın hızı yetmez ve 1 yıl içinde tamamı ile kullanışsız olursa düşünülür. Fakat bunda da başka sorun var. Şöyleki: çift işlemciye geçmeyi iseterim. Ama onu destekleyen yazılımların çıkmadığını ve şu anda kullanılanların sorun çıkarttığını okumuştum forumlarda. Yani beklemek daha mantıklı geliyor. Yorum sizlerin. Üstelik bu seçenekte Cardfinansın 16 aylık taksidini kullanacağım. Çünkü peşin para çıkmaz. Ben bir garip, basit bir memurum. 16 ay sonra parasını ödediğim pc nin hurda olmasını istemem. Eğer yeni sistem al derseniz adam akıllı bir sistem alırım. Ama elimdekinin işime yaramayacağına emin olmam gerekir. Çocuklarıma veririm, oyun oynarlar.
Optikleri elden çıkartmayı düşünmüyorum. Çünkü okuma işini okuyucuda, yazma işini yazıcılarda yapıyorum. Ömürleri uzun olsun diye.
Harddisk şimdilik yetiyor. Ucu ucuna. DVD yazıcı sağolsun. Filmleri divx yapıp TV de izliyorum. (divx plaryer var)
Ekran kartına gelince. Galiba oyunlardan görsel sevk almasını bilmiyorum. Yada çok cimriyim. 640x480 çözünürlükte NFS Most Wanted oynamak bile yetebiliyor. Daha iyisini göremedim ki, nerden bileyim.
Asıl amacım şu. Bir iş yaparken, kapatmadan kısa süreliğine başka işe geçmek ve aynı anda birbirini etkilemeyen fazla iş yapmak. Oyun oynarken internetten dosya indirmek ve geçici olarak windowsa dönüp kontrol etmek gibi. Şu anda da oluyor. Ama biraz zaman alıyor.
aynen ram+ekran kartı zaten işlemcin gayet iyi hocam
ram+ekran kartı upgrade et,zaten milletin cogunda bile bu makine yok...
valla arkadaşımızın sistemi halihazırda 512 mb yani 1 gb ye çıksada %100 bir fark olmayacağını bilmesi gerekir, ekran kartı ise sistemi hızlandırmaz , şimdiki ekran kartının şu anda yetmediği durumlar eşiğini yükseltir ancak arkadaşımız şimdiki halden dahi memnun olduğunu söyler... ya idare edeceksin bu şekil ama ben derimki sat, hala makinan para ediyor, aslında bu sıralar işi bilen birisi makul paralara enfes sistemler kurabilir çünkü işlemci anakart çeşidi çok fazla............ dostum sende zaten nakit paraya satacaksın makinanı, taksitle alacaksın parçaları, düşünme derim yada masraf yapma, ila yapacaksan elindeki ramlerin ya aynısnı bul ve 2 adet tak yada sat, 2x 512 al.
2GB Ram yap!
Anakartı ASUS P5LD2 yap.
İşlemcini de ya Pentium 4 3.0 veya Pentium D 2.8 veya bütçene göre neyse işte.
Ayrıca Sapphire ATI Radeon X850XT'ler çok ucuzladı,paran varsa al derim. Zaten elindekileri satarsan maliyetin ucuzlar.
quote:
Ayrıca Sapphire ATI Radeon X850XT'ler çok ucuzladı
Nerde? örnek verirmisin?
quote:
Orjinalden alıntı: Shaman_King
ilk olarak cd okuyucu cd yazıcı bunları sat zaten dvd yazıcı hepsinin işini görür masraftan başka bir şey değil.
diğer parçalar konusunda ise ekran kartını mutlaka değiştir yoksa yapacğın diğer değişikliklerin bir faydasını görmezsin
hdd şu anlık gayet iyi
ram konusunda ise şu anlık 512 yeter diye düşünüyorum işlemciye yönelmen daha mantıklı (İşlemci olarak oyunlarda performans için amd )
arkadaş cd okuyucu, cd yazıcı, dvd yazıcı alıcam dememişki . var demiş.
msg ı okumadan cvp atarsan 1000 msg da atarsın 2000 msg da, albay da olursun mareşal de
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme