Şimdi Ara

Yeni sistem topladım ve commodore 64 performansı alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

AMD Fx 9590 8Cpu 4.7Ghz işlemci
    4 * 2= 8gb 1600mhZ Ram
    SAPPHIRE TRI-X R9 290 4GB GDDR5 OC ekran kartı
    GIGABYTE GA-990FXA-UD3 ana kart

işlemciyi Thermaltake Jing ile soğutuyorum. Onun dışında kendine yararı olmayan bir fan var kasa içerisinde. Teknolojiyi yakından takip edebilen biri değilim. Freecell açsam Pc kilitlenecek diye stresli dakikalar geçiriyorum. Witcher 3 açtığımdan yaklaşık 7-8 dakika sonra pc kilitleniyor. Keza GTA V için de aynı durum geçerli. Sıcaklıktan şüpheleniyorum fakat şüphelenmekle kalıyorum. Kenar mahalle pc tamircilerinden bir kaç nasihat aldım fakat pcyi getir bakalım fan takalım sağa sola dediklerinden itibaren dükkanın kapanış saatini sorup, yetişemem dedikten sonra uzaklaşıyorum oradan. Bu konularda vizyonsun biri olarak kasanın küçük dar olması en büyük şüphem. 4 senedir aynı win7 işletim sistemi kullanıyorum. Benden daha vizyonsuz biri çıkıp format at demesin. Bunun dışında benim göremediğim, bulamadığım sıkıntım tam olarak nedir yardımlarınızı bekliyorum. Yorumlarıyla kendimi kötü hissettirecek kişilere sistemimi satabilme potansiyelim var. Son olarak tüm sürücüler son haliyle güncellendi.

Pc kilitlenmeden salisiyeler önce:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oystein_Aarseth -- 26 Mayıs 2015; 20:53:54 >

• anakart rev kaç? rev 4 den öncesi işlemcini desteklemiyor, bios update ile olacak iş de değil. anakart rev 4 veya 4.1 değilse iade et
  • El Valiente kullanıcısına yanıt
    anakart rev 4.0. resimdeki değerler anormal midir? çözüm olarak ne önerebilirsiniz?
  • Oystein_Aarseth kullanıcısına yanıt
    rev 4 ise anakarttan değil. 4 senedir aynı win7 dediğiniz, ekran kartı anakart alındıktan sonra format atmadınız mı hiç?
  • Ben her zaman bu tarz durumlarda standart olarak PSU'dan, yani güç kaynağından şüphe ederim... Güç kaynağı iyi mi ? yeni mi ? Arıza yapıp, gerektiği durumlarda voltaj sağlayamıyor veya düzensiz voltaj sağlıyor bu da kilitlenmeye yol açıyor herhalde?... Başka bir güç kaynağıyla aynı sistemi denediniz mi ? Olmadı ekran kartı arızalı herhalde ?
    Eski sistemimde kullandığım win7 ile devam ediyorum. Format atmadım yani. Açıkçası atılacak gibi de değil. Kişisel dosyalarımı harici bir belleğe yedeklerken bile pc kilitleniyor.
  • Buzz Lightyear B kullanıcısına yanıt
    Bu parçalar ile beraber 700W power supply aldım. O da yeni. Eski ekran kartımı takıp zorladım pcyi yine kilitlendi. Açıkçası ekran kartımdan şüphelenmiyorum.
    nasıl? eski sisteminiz vardı o sistemden harddiski söküp direk yenisine mi taktınız? derhal format atın hocam sorun burada donanımda problem yok
    Evet mevcut kullandığım harddiski bu sisteme taktım. Sizce kesin sonuç verir mi bu?

Sistem boştayken değerler bunlar:
    format atın sonra ben ne saçma bir şey yapmışım iyi ki sisteme zarar gelmedi sorun morun yok şimdi diyeceksiniz
    Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Şimdi yedekleme yapıyorum. Format atıp deneyeyim.
    Maalesef formattan sonra bile kilitlenmeye devam ediyor. Başka bir öneriniz var mı?
    Anakartinizin bios surumu guncel mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NedStark2 kullanıcısına yanıt
    Evet tüm sürücüler güncel.
    son çare ramlere bi memtest yapmayı deneyin
  • Overclock varsa kapatın.

Kilitlenince sıcaklıklara bakın.

Hdd güç kablosunu degiştirin.

Fanları 15 - 20 saniye elinizle durdurup anakarttan ses gelip gelmediğine bakın.

Hdd için sistem yükteyken birkaç test yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oystein_Aarseth

Eski sistemimde kullandığım win7 ile devam ediyorum. Format atmadım yani. Açıkçası atılacak gibi de değil. Kişisel dosyalarımı harici bir belleğe yedeklerken bile pc kilitleniyor.

Hocam hdd yi söküp başka bir pc de yedekledikten sonra temiz bir format atın. 4 senede sistem iyice şişmiştir artık. Format atmam diyorsanız combofix le bir tarama yapın.

Edit format atmışsınız o zaman sorun anakartta görünüyor bios defaulta aldınız mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 3 Haziran 2015; 23:29:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Büyük bir ihtimal sorunun hdd kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Mevcut kullandığınız HDD yi çıkartıp yerine sağlamlığından emin olduğunuz bir HDD yi kasaya takıp üzerine yeni bir işletim sistemi kurun. Tekrar kilitlenme olmayacağından eminim. Eğer bu işlemlerden sonra kilitlenme devam ediyorsa ekran kartından şüphelenirim ama siz başka bir ekran kartı taktığınızda da aynı problem devam ettiyse sorunu ramlerde ararım. İşlemci ile ilgili ısınma sorunu olduğu zaman işlemci kendisini korumaya alıp sitemi kapatır. Ama ramlerde,hdd ve ekran kartında böyle bir durum söz konusu değildir.
  • Yanıtlarınız için teşekkürler. Sıkıntımın sebebi tamamen başta ana kartmış. GIGABYTE UD-3 anakartları işlemcime yeteri kadar voltaj sağlayamadığından kilitleniyormuş. Rev 4.0 veya rev 4.1 versiyonları dahil işlemciye uygun değilmiş. Bu yüzden ana kartı iade ettim ve aradaki farkı ödeyip UD-5 aldım. Aynı zamanda işlemciyi de aynı modelde işlemciyle değiştirdiler. Bu tecrübemle oradaki herkes UD-3ün Fx 9590 kaldırmadığını da öğrendi. Yanlış yönlendirilme sonucu yaklaşık 10 günüm heba oldu. Yeni bir sistem toplarken belli bir firmayı temsil eden satışçı arkadaşlara değil daha uzman tarafsız kişilere danışılması gerektiğini iyi öğrendim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.