Şimdi Ara

Yeni Sistemde CPU Sürekli Yüksek MHZ'de Çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler profilimdeki sistemi 3 gün önce inventusndan topladım ekran kartı sorunlu çıktı şuan inventsuda onboarda kullanıyorum arkada sadece chorme ve birkaç uygulama açıp ama nedense bana çok fazla geldi bu mhz sizce normalmi?
    Onboarda kullandığım için böylemi acaba.
     Yeni Sistemde CPU Sürekli Yüksek MHZ'de Çalışıyor

• Güncel.
  • Up.
  • Güncel.
  • Güncel.
  • Güncel.
  • İşlemcinizin turbo hızla beraber en yüksek olduğu hız 3.9 olması lazım.

4.10 hızı anladığım karayırla overclock ile ulaşılmış o yüzden sürekli bu hızda sabit. Bios'dan ayarlarınızı sıfırlayın yani overclock'u iptal edin normal hızı geldiğinizde otomatik inip çıkacaktır hızı.

Ek olarak overclock'a bakmadan önce Güç ayarlarından yüksek performans'a ayarlı ise bilgisayar dengeli veya diğer ayarları tercih edip hızınızı kontrol edin. Olmuyorsa bios'dan ayarlarınızı sıfırlayın.

Kolay Gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Yüksek performansdan dengeliye aldım düzeldi teşekkür ederim. :D Tabi el alışmış leptopda yüksek performasn yapmaya.
    Valla hocam çok yardım ettiniz bana dünden beri çok teşekkür ederim az vakit geçsin arayacam inventusu bakalım sorun ekran kartıdamı yoksa kasa gidecek.
    Hocam birtek biosta asusun ayarı vardı asus optimal asus power savage ve normal geçerli olarak normaldeydi ben optimal yaptım daha iyi gözüküyordu o.c'mu yapmış oldum? :D
  • Bir şey değil. Severek yaptığım bir iş. Hele ki sorunu çözünce bende seviniyorum. :)

O bios ayarı güç seçeneklerindeki planlara doğrudan değişim yapıyorsa olabilir onu ben bilemem. Sizin ayarı yaptıktan sonra güç seçeneklerinden plan değişmiş mi değişmemiş mi kontrol etmeniz lazım. Msi'nin idi sanırım, o tarz güç planlarında doğrudan değişim yapan uygulaması vardı. Bu da işlemci hızını otomatik değiştiriyordu. Sonra kontrol ettik. Windowsun güç planlarıda değişiyordu onu ayarı değişince.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 14 Nisan 2016; 17:10:19 >
    O biostaki seçenek tek dokunuşla oc'muş :P Bende diyorum işlemci 3.5 ghz nasıl 4.2 felan oluyor :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.