Şimdi Ara

Yeni sistemde sürekli donma sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Anladım hocam, ilginiz için teşekkür ederim. En kötü ihtimalle güvenilir bir servis bulmaya çalışacağım.

• Bilgisayarcıya gidip önce başka bellekler takıp öyle deneyin sorun çözülmez ise anakartı değiştirip öyle deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stacker80 -- 26 Temmuz 2023; 8:12:11 >
  • YSFKLS kullanıcısına yanıt

Anakart bios'u güncel değilse bir deneyin, diğer arkadaşın dediği gibi çözüm olabilir.

Önereceğim öyle bir ram yok hocam. Siz bütçeye uygun ram bakın buraya koyun, kontrol edelim.

PSU konusunda benim ağzım çok yandı. Çalışıyor olsa bile, noname bir psu ya güvenmem. Sizin psu yu bilmiyorum bir şey diyemem. Kasa içinde gelen hiç bir psu ya güvenmiyorum mesela. Hep kasa-psu ayrı alırım.

• Konunun başında belirttiğim gibi yıllarca bilgisayar meselelerini takip etmediğim için yabancılık çekiyorum. Ram tercih ederken attığınız listeye bakarak ne marka veya hangi chipi kullanan marka tercih etmeliyim? Timing kısmındaki veriler çok önemli mi neyi ifade eder?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Her ram slotunu deneyip sıkıntı yaşamadıysanız ramlerden kaynaklı gibi gözükmüyor aslında. Madem iki ram de sıkıntısız çalışıyor belki de hata tamamen anakarttadır ama yine de test için ram alın deneyin.

• 2 hafta önce ben de sıfır pc topladım. Donma sorunları mavi ekran hataları verdi. İ5 13600k. Asus b670F ddr5 anakart. Win11 baştan kurdum. Bios güncellerken yarısında siyah ekrana geçti, 20 dk bekledim resetledim mecburen. Bios ekranında bile dondu. Donmalar gittikçe arttı. Ramleri tek çift farklı slotlarda denedim. Harici ekran kartını çıkarıp dahili ekran kartından denedim. Ssd mi sorunlu diye farklı ssd takıp denedim nafile. Deneyemediğim şey işlemci oldu tabi. Sistemin verdiği birbirinden farklı mavi ekran hataları ve anakartın üzerinde yaktığı arıza ledleri o kadar tutarsızdı ki. Anakartta sorun olduğunu düşünüp aldığım yere başvurdum. İşlemciyi de ordan almıştım, ikisini birden istediler test için. Ve sürpriz, işlemci arızalı çıktı. Şimdi serviste değişim bekliyorum. İşlemci arızası 1000'de 1 olan birşey deniliyor genel olarak. Win95'den beri heralde 27 yıldır pc kullanıyorum hiç başıma gelmedi gerçekten. Mavi ekran hatalarında memory ile ilgili bir hata da vardı. Pc'nizin/aygıtınızın onarılması gerekiyor hatası da vardı. Bu insana ramlerde mi hata var diye düşündürüyor. Fakat ramleri kontrol eden şey de işlemci. Yeni işlemcilerde dahili bellek kontrolcüsü bulunuyormuş. Yani işlemcide sorun varsa ramlerde hata yoksa bile kontrolünde sorun olabilir. Sizin yazdığınız tek ramle uzun süre sorunsuz kullandım kısmı bir ipucu olabilir bu konuda. Bir de işlemcide sorun varsa pc açılmaz kullanamazsın gibi yorumlar da okumuştum araştırırken. Fakat bu da doğru çıkmadı benim durumumda. Belki servise başvurmadan işlemci testi yapan programlar varsa denenebilir. Onun dışında sorun işlemcideyse uygun bir işlemci bularak sistemi onunla denemek ya da servise işlemciyi test ettirmekten başka seçenek görünmüyor.

o listeye bakma, o listede senin ramlerinin olmaması anakartın ile ramlerin uyumsuz çalışacağını göstermez. O liste sadece buradaki ramler ile uyumluluğuna garanti verdiklerini söylemelerinden ibarettir.

• Tekrar merhabalar

Anakartı MSI MB B550 GAMING GEN3 modeli ile değiştirdim. Şuan donma kopma kasma vs hiçbir sorun kalmadı. Bir arkadaşım araştırıp anakart ve işlemcinin tam uyumlu olmadığını görmüş. Anakartı değiştirince bilgisayarın açılma süresi bile 5te 1'e falan düştü.

Tek sorun anakartı taktığımda BIOS ekranı falan hiçbir şey gelmedi. arkadaşa verdim kurulumları falan yapıp akşam geri aldığımda yine görüntü yoktu. İlginç bir şekilde bilgisayarı monitör bağlı iken açıp görüntü varken HDMI kablosunu ekrandan söküp TVye takınca görüntü geliyor. Hatta HDMI kablosu boşta iken bilgisayarı açıp 5 10 saniye sonra HDMI kablosunu TVye takınca yine görüntü geliyor ve hatta TV kapalıyken bilgisayarı açıp sonra TVyi açınca yine görüntü geliyor. Ama TV açıkken bilgisayarı açınca görüntü gelmiyor.

• Kasadaki sorunları çözüp oyun oynamaya başlayınca bu işin TV ile olmayacağını anladım. Ne melanet iş şu bilgisayar işleri sürekli para harcatıyor adama.

• Bir kere İşlemci sıcaklığından dolayı PC kapandı sonrasında aynı sıkıntıları tekrarlamaya başladı. Kule tipi soğutucu ve kaliteli termal macun alıp kullandım sıcaklık sorununu hallettim ama anakart değişiminden önceki gibi sorun yaşatmaya devam etti. Format attım 3 gün sorunsuz çalışıp tekrar kapanmaya başladı. Ekran kartına için emanet Galax 3060ti bulup taktım sadece 6 dakika oynayabildim yine dondu. Çözülemeyen bir sorun içindeyim ve kafayı yemiş durumdayım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.