Ekran kartı :ASUS Dual Geforce RTX 1660ti Anakart : TUF GAMING X750-PLUS İşlemci : AMD RYZEN 9 3900X 12 Çekirdek RAM : DDR4 48GB (Kingston 32gb 3600mhz C18 Furybeast Ddr4 + 16 GB DDR4) SSD: Seagate FireCuda 530, 1 TB, Dahili SSD, M.2 PCIe Gen4 ×4 NVMe 1.4, 7300 MB/s SSD2 : Intel SSDPEKNW512G8 Kasa:COUGAR MX-350 MESH 700W 80 PLUS GAMING USB3.0 MidT ATX KASA Monitor: Dell Alienware AW2723DF 27 inç 280Hz 2K IPS Bluetooth 5.0 USB JBL boombox 3 Hoparlor Ses çıkışları iyi olsun istiyorum. Merhaba, Gaming için Ekran kartı yenilemeyi düşünüyordum ancak sonradan ddr5'e mi geçsem dedim. Soğutucum yok. Sizce sistemi güncelle miyim? Yoksa yeni bir sisteme mi geçmeliyim? 4080 ekran kartı düşünüyorum. Bütçe sorun değil. Yeni sisteme geçersem elimdeki sistemi satabilir miyim? Destekleriniz için teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerkral -- 25 Ocak 2024; 13:30:54 > |
Yeni sisteme mi geçmeliyim? Yoksa Güncellemeli miyim?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
5800x3d alınabılır bu sısteme.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
4080 gibi bir kart alınacaksa, aynı am4 anakarta anakart değişmeden 5800x3d olur bence de. Ama o sokete son işlemci olur. Uzun süre bir şey değiştirmem deniyorsa sorun yok.
İşlemci güncellemesi ve çok çekirdek bana gerekiyor ilerde diyorsanız, am5 soket tabi daha uygun olur. Yeni çıkacak işlemcilerle.
Bunlara gerek yoksa 5800x3d işinizi 4080 ile görecektir. Mönitörde 2k zaten. Sorun olmaz...
-
Teşekkür ederim cevaplar için soğutucu ne önerirsiniz?
-
Soğutucu tavsiyesi için kasanın tam marka ve modeli lazım.
-
kasa da bu :COUGAR MX-350 MESH 700W 80 PLUS GAMING USB3.0 MidT ATX KASA
-
Benimde tavsiyem 5800x3D olur, DDR5 sistemlerin maliyete oranla performans katkısı düşük. Henüz erken..
-
inventus
SHARKOON S70 RGB AIO 240mm, ARGB, Siyah, AM5,AM4, LGA1700, LGA1200 İşlemci soğutucusu - inventushttps://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=14046Öne takacaksınız. Yalnız,borular aşağıdan girecek şekilde monte ediniz.
-
maddi durumun el vermeyecekse işlemci ve ekran kartı yükselterek bu sistemle idare edersin gibi, tabii beklentin ne o da var
diğer seçenek bu sistemi satıp üstüne koyup sistem dizmek, vaktin gücün varsa bununla uğraşılır
-
Yanlış görmediysem o kasaya sadece ön tarafa 120 mm ten büyük 240 lık soğutucu takılıyor. Kasa bilgileri öyle yanlış değilse.
Sıvı soğutma olarak bu olabilir 2000 bandında veya iyi bir hava soğutmada olabilir. Ama her kule tipi hava soğutma yeterli gelmeyebilir.
Kasadan dolayı 360mmlik veya çok uzun kule tipi hava soğutma öneremedim. Ama bu sıvı soğutma yeterli gelir diye düşünüyorum veya muadilleri.
akakce.com
Deep Cool LE500 Sıvı Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-deepcool-le500-marrs-le500-sivi-sogutma-fiyati,2050740273.html
-
sistemi satıp üstüne koyabilirim yeni sistem olarak ne önerebilirsiniz?
-
teşekkür ederim
-
önce bütçenizi belirlemeniz lazım max üzerinden, en avantajlısı tek tek parça topalayıp kendin birleştirme, tek satıcıdan toplama , eğer fırsat sistemi oluırsa hazır sisteme eklemeler yaparak yükseltterek sonuca ulaşma olacaktır sonuç
-
işlemcinin üzerinde amdnin kendi soğutucusu var. buna yine ihtiyaç olur mu? ekran kartı ve kasayı soğuk tutması için bir şey arıyorum. Şöyle iki tane fan var bir tane de ön tarafta var
-
7800x3d+rtx4080 kursan 90 bin tutar kafadan.
ikinci elde de o parçalara yazık olur pek bişey gelmez ordan,ben elındekı parçalar iyi oldugu ıcın 5800x3d onerdım.
fıyat sorun degıl dersen komple ddr5+rtx4080 geç keyfın bılır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
mevcut işlemcimi neden değiştirmeliyim peki 4080'i kaldırmaz mı
-
yetersiz,psuda almanız lazım rtx4080 alınca , sogutma peerless assasin alınabılır 1400 TL falandı sıgar gibi o kasaya .
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X