Şimdi Ara

Yeni sistemle ilgili bir takım sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

8 sene sonra oyun ve az OC için yeni bir sistem kuruyorum ancak bir takım sorularım oldu, işin üstadları cevaplarsa çok memnun olurum;

Setup:

i9-10900K
    32Gb Corsair Vengeance 3600
    Asus RTX 3080 TUF OC(inş =) )
    Asus Z490-E,
    Fractal Design Meshify S2
    970 Evo Plus 1TB SSD
    Corsair 1000W Enthousiast

CPU AIO için Corsair iHue H150i Pro XT and Kraken X73 arasında kaldım. Kraken'i Türkiye'de satmıyorlar ancak 3080 kartı beklerken onun da amazon.de'den siparişini bekleyebilirim. Sizce bu zahmete değer mi yoksa Corsair ile devam mı?
    Bu sistem yanında 3lü Corsair 120ML RGB Pro aldım, ancak fanları nasıl takacağım konusunda 2 alternatif arasında kaldım;

İnternet araştırmalarıma göre aşağıdaki gibi bir config düşündüm ancak bu config sistem ısısını ön planda tutup CPU'yu zayıf bırakır mı emin olamadım.

• 3X120MLs intake olarak ön tarafa
    • 3 Fan'lı AIO exhaust olarak tepeye
    • Kasa ile gelen 140'lık fanı intake olarak aşağıya
    • Kasa ile gelen diğer 140'lık fanı exhaust olarak arkaya

Bu configde diğer alternatif AIO'yu 3 fanlı olarak öne koyup 3 tane 120ML'i tepeye exhaust olarak koymak olabilir, hangisini önerirsiniz? Farklı bir alternatif olabilir mi?

Ayrıca AIO kablosunu CPU fan header'a takın diye bir öneri var ancak anakartta AIO header mevcut, oraya takmak daha mantıklı mıdır(biostan CPU monitor'u disable ederek)?

Kasadaki fanları anakarttaki fan headerlara mı takmayı önerirsiniz yoksa kasanın kendi 3pinli fan hub'u var, ona mı takmak makul olur?

Çok soru oldu teşekkürler şimdiden.

• X73 yerine z73 bence çok daha havalı olur .

Fan düzeni olarak aynı yazdığın şekilde yaparsan daha iyi olur.

3X120MLs intake olarak ön tarafa
    • 3 Fan'lı AIO exhaust olarak tepeye
    • Kasa ile gelen 140'lık fanı intake olarak aşağıya
    • Kasa ile gelen diğer 140'lık fanı exhaust olarak arkaya

Aio kablosu dediğin pompa kablosu ise onu anakart üzerinde ki cpu_pump kısmına takacaksın radyatör üzerindeki fanları ise fan çoklayıcıı ile cpu_fan kısmına takacaksın. ( Fan çoklayıcı sıvı soğutma ile beraber gelir)

Set olarak aldığın fanlarıda argb ve fan kontrolü için ankarta bağla bu sayede hem hızlarını kontrol edersin hemde tüm sistem senkronize bir şekilde argb olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaos_3492 -- 25 Eylül 2020; 3:27:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.