Şimdi Ara

Yeni Skoda Fabia 1.2 TSİ 110 DSG Style satın aldım. (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
338
Cevap
11
Favori
82.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanlarda B sınıfı araçları anlamak mümkün değil maalesef.
  • 3 aylık araştırma, test sürüşleri, yorum takibi, videolar, kullanıcılar ile hoş sohbetler derken aşağıdaki oğlanı bugün itibariyle almış bulunuyorum:). 2016 Fabia 1.2 TSI STYLE paket Manual yavru 49.300tl, Kauçuk paspas seti, boya ve motor koruma hediye. Şimdi akıllarda neden DSG değil ve neden Fabia'yı seçtin soruları olacaktır:). Hemen cevaplayayım belki almayı düşünen arkadaşlar için bir rehber olur;

1. Polo çok dar (arkada oturulması mümkün değil ve çok basık), 6000tl daha pahalı (manual). Auris baktım 1.33 Life (çelik jant, bagaj havuzu, ön sis farı, arka park sensörü hediye ettiler) 7000tl daha pahalı, mükemmel konfor çok geniş iç hacim ve bagaj var donanımı yeterli ama arka camlar manual, motor o kasaya göre yetersiz Ama tam bir aile arabası şehir içinde. Vergisi yılda 350 tl daha fazla (1.2 ye göre), yıllık kendi kullanımım için yaklaşık 600-650 tl daha fazla benzin yakıyor. Hyundai i20 motor koymasalarmış olurmuş Fred çakmaktaş gibi biz çevirsek daha iyi, iç hacim dıştan göründüğü kadar geniş değil, malzeme kalitesi kötü, 3000-4000tl daha pahalı (manual).

2. Eşimin otomatik arabalara karşı ön yargısı vardı, vites değiştirmeyince debriyaja basmayınca çarpışan otoya biniyor gibi hissediyormuş keyif alamıyormuş sürüşten (hala şokunu atlatamadım), evdeki tek araba ve elimiz ayağımız olacağı için bir DSG faciasında araçsız kalmayı toto yemedi. Garanti sonrası bakım maaliyetleri, olası sorunlardaki maaliyetleri, ve eşimin ön yargısı, üzerine bir de 6500tl daha pahalı oluşu beni DSG den uzaklaştırdı yoksa 3 ay boyunca DSG'li araştırdım.

3. Manual 2. el çok baktım ama lanet bulunmuyor, bulunanlar da Beyaz renkli (30 yıllık memur oğluyum yeter lan artık dedirtti:).. Fiyat konusunda da uyguna bulunca İstanbul Altur'dan aldım. Kullandıkça yorumlarımı ekleyecem zira manualini kullanana test edene ve yorum yapana hiç denk gelmedim. Ufak bir test sürüşü ile manuel performansı değerlendireceğim bir video da yükleyecem. Umarım bazı arakdaşlara alım süreçlerinde yardımcı olur.

Yeni Skoda Fabia 1.2 TSİ 110 DSG Style satın aldım.

• @jackalcarlos_18 Hayırlı olsun, Allah kaza bela göstermesin.

Bende 5 Gün önce Fabia 1.2 TSI DSG Style paket aldım Beyaz. Yaklaşık 1 senedir 2. el araba bakıyordum, İyiki sıfır aldım valla şuanlık çok memnunum.
    1 senedir İbiza kullanıyorum çok şükür Dsg bir sorun çıkarmadı, İnşallah bunda da bir sorun yaşamayız.

Yalnız Fabia' nın direksiyon ve pedallar çok yumuşak, Dün İbiza ya geçince İbiza' nın direksiyon bayağı sert geldi.
  • Corvette. kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum İbiza çok daha sert spor bir pedala ve direksiyona sahip. Fabia Polo ile aynı direksiyon ve pedal performansına sahip. ALTUR Oto'da Özge hanım'a teşekkür ederim eğer almak isteyen arkadaş var ise aynı renk aynı paket bir aracı daha var. Oldukça iyi bir fiyat verdi, şuana kadar farklı şehirlerde dost akraba araya sokarak aldığım en iyi fiyat beyaz renk için 50.300 dü. DSG dediğim gibi yemedi yoksa test sürüşlerinde hep onu kullandım gerçekten çok eğlenceli ama malum sebeplerden ötürü alamadık buna kısmetmiş:)
  • jackalcarlos_18 J kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba ayni araci 2 hafta once ben bakmistim, benden once davranip almissin araci. Ben ne kadar ugrastiysam 50nin altina indiremedim fiyati biraz akil verir misin depolarinda bi arac daha varmis nasil indiririm en azindan senin alsigin fiyata

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pazar günü altur oto dan arkadaşa aldık aynı aracı, gayet güzel begendigim bir arabaydı,
    bende leon 1.2 tsi dsg 110 bg var, aynı motoru fabia da kullanmışlar yine, bi deneyeyim hafta sonu :)
  • Byztsysf B kullanıcısına yanıt
    Dostum ALTUR Özge Hanım'ı bul (Cuma günü aracı teslim almaya gideceğim istersen söylerim arkadaşı yönlendirecem uygun fiyata bırak diye çünkü forumdan reklamından tercihlerden bahsettim ben), stoktaki yeni aracını aşağı depoda durdugu ve yeni fiyatlarla sipariş ettiği içiin 49.800 son fiyat demişti, ben showroomdaki aracı 49.300 e aldım çünkü o diğerinden 10 gün önce gelmişti ve zam gelmemişti. Bana 49.800 e bıraktığı yine manual Style Lacivert aracı sana 49.500-49.600 yaptırırım üzerine kauçuk paspas, motor koruma, boya koruma alırız. İlgilenirsen ben arayım Özge'yi. Ben ayrıca servisten 1200tl karşılığında Full body seramik nano boya koruma+ full Cam filmi 2.numara+İç döşeme vinil koruma+Ön cam su itici koruma+Klima antibakteriyel koruma aldım. Eğer ilgilenirsen onun için de konuşrum servistekilerle.
  • Bu arada kullanan arkadaşlar şu yararlı ve eğlenceli uygulamaları da kullanabilirler.
     Yeni Skoda Fabia 1.2 TSİ 110 DSG Style satın aldım.
  • Benim arabam Aralık 2015'den bu yana 12000km yaptı, haftaya servise sokacam. En ufak bir sıkıntım yok, araba canavar gibi, yokuşlarda torku sayesinde gayet iyi gidiyor, 110 beygirin hakkını veren bir motoru var, şehir içinde en kötü şartlarda bile 7,7litre 100km'de rakamını hiç geçmedi. Şehirler arası İstanbul - Antalya yaptım 120km üst limitle(ara ara biraz daha yükseğe çıkarak) ve 4,5 km 100km'de yaktı. Ben aldığımı hiç pişman değilim. en az 5 yıl kullanırız diye aldık ve bu hedefimiz halen devam ediyor gayet memnun etti bizi. Bu arabayı almayı düşünenlere gönül rahatlığı ile tavsiye ederim. İyi ki Polo almamışız dedirtti bize, arkadaşımızda bizle aynı dönemlerde Polo almıştı(manuel), bizim arabayı bir kez kullandıktan sonra keşke o paraya ben de Fabia otomatik alsaymışım diyor şimdilerde.

Bu araba fiyat performans anlamında tam karşılığını veren bir araba bana göre. Son dönemde eşim benden çok kullanıyor, işe gidip geliyor ve önceki iki araca göre(Hyundai Getz ve Renault Clio) o da çok ama çok memnun.

• jackalcarlos_18 J kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun
    Bu renk Opak pasifik mavi diye mi geçiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oranj -- 11 Eylül 2016; 10:11:45 >
  • Selam arkadaşalr,

aracı bugün test ettim. ayrıca hyundai i20 de test ettim. aralarında biraz fark var.
    1,2 dsg stye paket almayı planlıyorum fakat istanbul anadolu yakasında adam gibi bayi malesef yok.
    dudulludan sonra tuzlaya kadar başka skoda servisi yok. oda beni açıkcası düşündürüyor.
    aracı yeni alan arkadaşalr aldığı fiyatı yazarsa sevinirim. unutmadan konu 1,2 DSG yani manual için fiyat yazmayınız.
  • oranj O kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim. Opak Pasifik Mavi. Renginin ağırlığından dolayı daha geniş ve octovia gibi görünüyor önden ama toz vs kirlilik açısından biraz bakım istiyor ne yalan söyleyim. Ama seramik kaplama yaptırdım geçen araba yağmurda kaldı sonra çarçamura girdim leş oldu. Bayram tatilinde gitmek zorunda kaldım araç 10 gün öyle kaldı. Kurumuş çamur yağmur lekesi falan leş gibiydi. Yıkamaya götürdüm ne fırça ne sünger vurmayın sadece köpük sık tazikli suyla uzaktan geç dedim arabaya köpük sıktı suyu eline alana kadar arabanın üzerinde köpük kalmadı tekrar sıkmak zorunda kaldı eleman. Sudan sonra da 1mm leke kalmadı araçta. Seramik kaplama aynı zamanda parlaklığını ve kayganlığının çok iyi muhafaza ediyor aracın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: whitewrite

Benim arabam Aralık 2015'den bu yana 12000km yaptı, haftaya servise sokacam. En ufak bir sıkıntım yok, araba canavar gibi, yokuşlarda torku sayesinde gayet iyi gidiyor, 110 beygirin hakkını veren bir motoru var, şehir içinde en kötü şartlarda bile 7,7litre 100km'de rakamını hiç geçmedi. Şehirler arası İstanbul - Antalya yaptım 120km üst limitle(ara ara biraz daha yükseğe çıkarak) ve 4,5 km 100km'de yaktı. Ben aldığımı hiç pişman değilim. en az 5 yıl kullanırız diye aldık ve bu hedefimiz halen devam ediyor gayet memnun etti bizi. Bu arabayı almayı düşünenlere gönül rahatlığı ile tavsiye ederim. İyi ki Polo almamışız dedirtti bize, arkadaşımızda bizle aynı dönemlerde Polo almıştı(manuel), bizim arabayı bir kez kullandıktan sonra keşke o paraya ben de Fabia otomatik alsaymışım diyor şimdilerde.

Bu araba fiyat performans anlamında tam karşılığını veren bir araba bana göre. Son dönemde eşim benden çok kullanıyor, işe gidip geliyor ve önceki iki araca göre(Hyundai Getz ve Renault Clio) o da çok ama çok memnun.

Aracı ilk aldığınız zamanla şuan 12.000 olduğundaki yakıt sarfiyatı arasında ne söyleyebilirsiniz?. Ben de 2 hafta önce aldım manual aracım şuan 7.4lt yakıt sarfiyatı var ama çoğunlukla istanbul trafiginde kalarak harcadım. Dün Halkalı-Kadıköy arası ortalama 58km hızla bazen dur kalk yaparak 70km git gel yolu 5.3lt ortalama ile tamamladım ama bazı arkadaşlar 10K kılometereden sonra 1lt kadar düştüğünü söyluyorlar sizce nedir durum?

• Guzel bir araç f/p duruyor.

• Seat ibiza ve skoda fabia arasında kalmıştım fabia daha öndeydi ama gel gör ki şu dsg muhabbetleri çok can sıkıcı dün akşam biraz araştırdım ve gerçekten tam bir hayal kırıklığı, ve bu firmaların buna tepkisiz kalmaları gerçekten çok ilginç, iyi niyet falan hepsi hikaye, galiba DSG'den komple uzak durmak gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkanozcan

Seat ibiza ve skoda fabia arasında kalmıştım fabia daha öndeydi ama gel gör ki şu dsg muhabbetleri çok can sıkıcı dün akşam biraz araştırdım ve gerçekten tam bir hayal kırıklığı, ve bu firmaların buna tepkisiz kalmaları gerçekten çok ilginç, iyi niyet falan hepsi hikaye, galiba DSG'den komple uzak durmak gerekiyor.

İşte tam bu yüzden evdeki tek araç olacak bozulursa sırf bu nedenle anlamsızca arabasız kalmayalım dedik ve Skoda Fabia 1.2 TSI Style paket Manual aldım geçtim ve gerçekten çok memnunum. Hem de 7000tl de daha az ödedim.
  • Arkadaşlar fabia'daki 1.2 motor, octavia'daki 1.2 motorla aynı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfaydin

Arkadaşlar fabia'daki 1.2 motor, octavia'daki 1.2 motorla aynı mı?

Ayni.

• zam yapmışlar şaka gibi yıl sonu fiyatlar azalır diye beklerken
  • erkanozcan E kullanıcısına yanıt
    Dolar artınca araba fiyatları artar
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.