Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVİA ÇOK YAKIYOR! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
6.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: combative93

quote:

Orijinalden alıntı: Space-Dye Vest

Genellikle kısa mesafe kullanımı ile motor ısınmadan aracı stop ediyorsanız, dizel partikül filtresi temizleme rejenerasyon işlemi daha sık gerçekleşeceğinden ve bu işlem yapılırken depodan mazot çekeceğinden ortalama tüketiminiz artacaktır. Bende aynı motora sahip golf 7 kullanıyorum ve özelikle eksi derecelerde yakıt tüketimim çok artıyor. Kışın aracı ilk aldığımda ortalama 7 litre yaktığına çok şahit oldum. Zamanla bu oran biraz daha düşecektir. Ama 8 litre ortalama gerçekten çok yüksek galiba 5 km bile kullanmadan aracı stop ediyorsunuz ya da soğuk motorla yokuş çıkıyorsunuz diye tahmin ediyorum.

Ayrıca dizel partikül filtresi temizleme rejenerasyon işleminin gerçekleştiğini şu yollarla anlarsanız; (yol bilgisayarında bir uyarı görmezsiniz)

- start stop çalışmaz
    - motor rölanti halinde 1000 dd'de çalışır
    - ayrıca motoru stop ettiğinizde motor soğutma fanları oldukça sesli bir şekilde çalışır
    - Yol bilgisayarındaki ortalama tüketim verileri bir anda artmaya başlar

Aracınızı güzel günlerde kullanın şu an için segmentinin en iyi arabasını almışsınız.

Hoc tam olarak kullanim tarzim bu yonde start stop genelde calismiyor motor sogukta 1000 devirde calisiyor soguk havalara veriyorum bende dediginiz gbi artik .

Ayrıca emniyet kemerini taktığınızda hill holder aktif oluyor biliyorsunuz, hill holder aktifkken de devir 1000 dd'de kalır bu işlem yapsa da yapmasa da o yüzden ortadaki ana ekrandan start stop ikonuna basın eğer sistem normalse "start stop aktif yazar" , eğer temizleme işlemi gerçekleşiyorsa "motorun çalışması gerekli yazar" bazende araç durmuyor mesala , park yerinde yeni çıktın bu sefer de "manevra kipinde" yazar...

Hill holder aktif değilken aracın normal rolantisi 800 dd'devir civarında oluyor...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: loutrec_

quote:

ESKİ DEDİĞİNİZ YANILMIYORSAM 2009 YILINDAN BERİ PİYASADA OLAN BİR MOTOR VE BENCE PİYASADAKİ EN İYİ MOTOR.KATILMIYORUM SİZE.

Bahsettiğiniz motor piyasadaki en iyi motor mu? Peki birkaç sorum olacak; PSA + Ford ortak yapımı 110 hp,270 tork Hdi motor ne peki? Yada Honda'nın 300 tork 120 hp'lik motoru ne? Yada Renault+Nissan'ın 130 hp 320 Tork motoru ne? Bunlara cevap verirseniz sevinirim.

renault ve honda motorlarını kullanmadım onların daha ustun oldugu aşikar.ama piyasadaki alıabilicek konforlu alman arabası statusundekı araçlar içinde kıyaslamıstım.fordun motorundan yıne ıyı.bı kere daha saglam.

Ford'un motorundan daha sağlam olduğu düşüncenize katılmıyorum. Gerek performans olarak gerekse sağlamlık bakımından VW dizel motorundan daha iyi Psa Ford motoru. Bu konuda kullanıcılardan yorum alabilirsiniz.

• onder46 kullanıcısına yanıt
    2-3 haftalık kullanım.
  • quote:

GEÇEN SENE MAYIS AYINDA ALMIŞ OLDUGUM SKODA OCTAVİA 2013 1.6 TDİ 105 BG ARACIMDAN MEMNUNDUM TA Kİ SON ALDIGIM 100 TL LİK MAZOTLA 280 KM YAPANA KADAR VE İŞİN İLGİNÇ TARAFI EDİRNE GİBİ TRAFİĞİN İSTANBULA GÖRE AZ OLDUGU BI YERDE 8 LİTRE GİBİ Bİ RAKAM YAKTI.KATLANIR AYNADAN ACILIP KAPANIRKEN SES GELIYORDU.BU IKI SORUN ICIN SERVISE GTTIM ARACIN BI SORUNU YOK NORMAL DEDILER YOLLADILAR.ARABADAN SOGUDUM RESMEN. BU TARZ SORUN YASAYAN OLDU MU ACABA ARKADASLAR ? CEVAPLAR ICIN TESKEKKURLER

Hocam bende edirnede yaşıyorum ve bu aralar edirnedeki trafiği çok hafife almamak lazım, özellikle sabah 8-9 arasında, ayrıca farkındaysanız sabah sıcaklık 0 ile -2 civarı geziniyor, araç hiç ısınmadan gitmek istediğimiz noktaya geliyoruz, benim aracımda eski kasa dizel punto, normalde 5 civarında gezinen şehir içi ortalama tüketim şu anda 6-6,5 civarına çıktı.

• Bende PSA dizel vardı. Ş.içi 6 lt yakıyordu ki sizdeki otomatik. Bence boşuna abartıyorsunuz. Her ne kadar o grubun markalarını sevmesem de dizel motorları beğeniyorum..
  • bence arkadaş olayı fazla abartmış, kendisi demiş mayıs ayında aldım çok memnunum ama çok yakıyor.

kardeşim sormazlar mı mayısda aldıgında ne yakıyordu haziranda ne yakıyordu temmuzda ne yakıyordu?

bişeyler olmuş araca ki son seferde çok yakmış !!!

polemik yaratacak başlıklar felan , tamamen provokasyon var gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yat_uyu -- 5 Aralık 2013; 10:07:22 >
  • belge isteriz :)

lastiklerin basıncı düşük olabilir.

pompacı mazotun bi kısmını araklamış olabilir .herşey olabilir yol bilgisayarı bile bozulmuş olbilir.

ben bi defasında sıkışmıştım nasılsa benzin alacam diye tutmuştum .arabayı çalışır vaziyette bırakmıştım.yol bilgisayarı sapıttı .depo fullendiği halde yarıdan biraz fazla görünüyordu .10km falanda geçmişim geri dönecem kavga edicem o derece .son anda dank etti kenara çektim aracı durudurp kapatıp açtım 1 dk bekledim neyseki fulledi .

yani 1 defayla ölçüm doğru olmaz.
  • arkadaslar bi konuya acıklık getıreyım
    aracım aldıgımdan bu yana sehır ıcı en fazla 6,5 cıvarlarında gezıyordu ıstanbul yenıbosnada gunluk 3 km kullanımla su sıralar edırnede kullanıyorum bahsettıgım gıbı yakıt baya bı arttı 8 leri gördüm servıse gıttım normal dıyıp yolladılar . halbuki lastıklerı kontrol etmek ne benm ne de servısın aklına geldı bıde servıs olucaklar .
    19 psi basıncla 225 45 17 lastıkle gezıyomusum. arabanın gıdısı degıstı sımdı denıcem bakalım ne olucak sonuclar .en son depo doldurdugumdan berı 7,8 ortalamam vardı yarısı sert yarısı baya sakin kullanımla.
  • quote:

arkadaslar bi konuya acıklık getıreyım
    aracım aldıgımdan bu yana sehır ıcı en fazla 6,5 cıvarlarında gezıyordu ıstanbul yenıbosnada gunluk 3 km kullanımla su sıralar edırnede kullanıyorum bahsettıgım gıbı yakıt baya bı arttı 8 leri gördüm servıse gıttım normal dıyıp yolladılar . halbuki lastıklerı kontrol etmek ne benm ne de servısın aklına geldı bıde servıs olucaklar .
    19 psi basıncla 225 45 17 lastıkle gezıyomusum. arabanın gıdısı degıstı sımdı denıcem bakalım ne olucak sonuclar .en son depo doldurdugumdan berı 7,8 ortalamam vardı yarısı sert yarısı baya sakin kullanımla.

Lastik basınç sensoru yok muydu?Varsa uyarması gerekirdi??
  • Havalar soğudu gayet normal. 8 litre öyle abartı bir rakam değil. Bagajınızda ıvır zıvır varsa boşaltın tüketiminiz biraz daha düşecektir.
  • kmde 35-40 kuruş filan yakmış araba
  • quote:

ESKİ DEDİĞİNİZ YANILMIYORSAM 2009 YILINDAN BERİ PİYASADA OLAN BİR MOTOR VE BENCE PİYASADAKİ EN İYİ MOTOR.KATILMIYORUM SİZE.

1.6 lar içinde en iyi motor renault motorudur sonra honda gelir yeni çıkan opel motorunun değerleri de iyi ama bu klasmanda tdi en sonlardadir hatta bana göre sonuncudur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

105 hp'lik tdi motordan bahsediyoruz hocam ciddi ciddi bunun en iyi dizel motor olduğunu düşünüyor olamazsınız di mi ?

hayır piyasadaki en kötü dizel motor 1.6'lar arasındaki budur, artık fanatikliğinde bir sınırı olmalı.

bence beygirine rağmen en verimli performans 1.6tdi da. örneğin 1.6 crdi 128 hp hyundai kullandım ve dun aksam da 2. vıteste kapıstık kullandıgımda begenmemekle bırlıkte aksamkı verdıgım ayardan bahsetmıyorum bıle.

Abi niye herkes hyundai ile kapışıyor. Vurmayın artık Hyundai bile pişman oldu 128 lik Dizel ürettiğine. Bu motor yapıldığından beri yollar yarış pistine döndü yolda gören kapışmak istiyor Bu arada ayar verdiğiniz araç neydi i30 mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AO -- 9 Aralık 2013; 15:16:15 >

• Donanımhaberimizin akıllı otomobilseverleri durumu çok önceden farketmiş gördüğünüz gibi bravo bknz: vw emisyon skandalı

DH halkı tespiti önceden yapmış da haberi yokmuş dünyanın
  • Dizel araç küçük şehirde daha fazla yakar, normaldir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.