Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVİA ÇOK YAKIYOR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
6.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GEÇEN SENE MAYIS AYINDA ALMIŞ OLDUGUM SKODA OCTAVİA 2013 1.6 TDİ 105 BG ARACIMDAN MEMNUNDUM TA Kİ SON ALDIGIM 100 TL LİK MAZOTLA 280 KM YAPANA KADAR VE İŞİN İLGİNÇ TARAFI EDİRNE GİBİ TRAFİĞİN İSTANBULA GÖRE AZ OLDUGU BI YERDE 8 LİTRE GİBİ Bİ RAKAM YAKTI.KATLANIR AYNADAN ACILIP KAPANIRKEN SES GELIYORDU.BU IKI SORUN ICIN SERVISE GTTIM ARACIN BI SORUNU YOK NORMAL DEDILER YOLLADILAR.ARABADAN SOGUDUM RESMEN. BU TARZ SORUN YASAYAN OLDU MU ACABA ARKADASLAR ? CEVAPLAR ICIN TESKEKKURLER

• Bu forumda çok övülüyor ama bence 1.6 TDi motor ş.içi çok yakan eski bir motor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antuaRri

Bu forumda çok övülüyor ama bence 1.6 TDi motor ş.içi çok yakan eski bir motor.

1500 kg araç + ben ile ş.içi 25 kuruş yakıyor nesi çok yakan eski bunun
  • BIZIM ARAC 1280 KG +SURUCU AMA BOYLESINE YAKMASI SANKİ ARAÇTA BAŞKA Bİ SORUN OLDUGUNU DUSUNMEYE BAŞLADIM.
  • antuaRri A kullanıcısına yanıt
    ESKİ DEDİĞİNİZ YANILMIYORSAM 2009 YILINDAN BERİ PİYASADA OLAN BİR MOTOR VE BENCE PİYASADAKİ EN İYİ MOTOR.KATILMIYORUM SİZE.
  • quote:

Orijinalden alıntı: combative93

ESKİ DEDİĞİNİZ YANILMIYORSAM 2009 YILINDAN BERİ PİYASADA OLAN BİR MOTOR VE BENCE PİYASADAKİ EN İYİ MOTOR.KATILMIYORUM SİZE.

105 hp'lik tdi motordan bahsediyoruz hocam ciddi ciddi bunun en iyi dizel motor olduğunu düşünüyor olamazsınız di mi ?

hayır piyasadaki en kötü dizel motor 1.6'lar arasındaki budur, artık fanatikliğinde bir sınırı olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

105 hp'lik tdi motordan bahsediyoruz hocam ciddi ciddi bunun en iyi dizel motor olduğunu düşünüyor olamazsınız di mi ?

hayır piyasadaki en kötü dizel motor 1.6'lar arasındaki budur, artık fanatikliğinde bir sınırı olmalı.

bence beygirine rağmen en verimli performans 1.6tdi da. örneğin 1.6 crdi 128 hp hyundai kullandım ve dun aksam da 2. vıteste kapıstık kullandıgımda begenmemekle bırlıkte aksamkı verdıgım ayardan bahsetmıyorum bıle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corolla vs Megane
    2 yıl önce açıldı
    Civic vs Octavia
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eski demem yanlış oldu ama 1.6 lar arasında albenisi kalmadı bence.Honda ,Renault,Ford gibi firmaların motorlarına nazaran.
  • Tek ölçüm belirleyici olmaz. Yakıtın olduğu halde yakıt müşürü yakıtı algılayamamış olabilir. Mesafe aşırı kısa ise soğuklarda fazla yakar vs. Aracında soğuma hemen, yeni deneyimlerde daha iyi çıkar inşallah.
  • Aynı güzergahta bir kere daha dene yakıtı. Aynı tüketimi verirse araçta sorun var net ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

bence beygirine rağmen en verimli performans 1.6tdi da. örneğin 1.6 crdi 128 hp hyundai kullandım ve dun aksam da 2. vıteste kapıstık kullandıgımda begenmemekle bırlıkte aksamkı verdıgım ayardan bahsetmıyorum bıle.

nasıl yani ne gibi bir performans ???

vites oranları dolayısı ile 100 km hıza ulaşana kadar aktarmanın da iyi olmasının etkisi ile rakiplerinden geri kalmaz o kadar. 100 km sonrası verileri facia ile çok kötü arası. bu arada o 0 100 km verilerinin de hileli olduğu belirtiliyor.

hdi, multijet, dci, crdi hepsi daha verimli, daha güçlü motorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: egelidost

Tek ölçüm belirleyici olmaz. Yakıtın olduğu halde yakıt müşürü yakıtı algılayamamış olabilir. Mesafe aşırı kısa ise soğuklarda fazla yakar vs. Aracında soğuma hemen, yeni deneyimlerde daha iyi çıkar inşallah.

belkide haklısınızhocam havalar bir anda 15 derece cıvarı dusunce arabanın bi yadırgayabileciği ve buna baglı yakıt sarfiyatı arttı dıyebılırız belkı .ama 37 ve 1.6 dızel arabadan bahsedıyoruz.bi gariplik yokmu sızce ?
  • Forumda Şener Bey diyordu bu araç abartılıyor diye. Haklıymış gerçekten. Fiyatının arabası değilmiş.
  • Sürüş tarzında olabilir, araçta problem olabilir bilemiyorum. Komşumda dizel Passat var, o kadar yakmıyor.
  • benim benzinli okadar yakmıyor ya la...

100 tl ile 300 giderik.
  • quote:

Bahsettiğiniz motor piyasadaki en iyi motor mu? Peki birkaç sorum olacak; PSA + Ford ortak yapımı 110 hp,270 tork Hdi motor ne peki? Yada Honda'nın 300 tork 120 hp'lik motoru ne? Yada Renault+Nissan'ın 130 hp 320 Tork motoru ne? Bunlara cevap verirseniz sevinirim.
  • okadar yakması mümkün değil ya . Ya araçta sorun var yada siz çok yükleniyorsunuz diyeceğim ama yüklendiğiniz halde 8 lt yakmaz
  • Merhaba,

Aracınız dediğinize göre 8 litre / 100km yakmış. Havaların soğuması tüketimi arttırıyor. Çok dur kalka girmiş olabilirsiniz. Ama çok da can sıkacak bir durum değil.

Bende dci clio var kışın benim de tüketim arttı (şu an 4.7) octavia için aşırı bir tüketim değil bence.
  • Yakıt aldığınız yeri değiştirin.

Özellikle Shell'in mazotu menzil olarak verimsiz bir yapıya sahip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcadirci

Merhaba,

Aracınız dediğinize göre 8 litre / 100km yakmış. Havaların soğuması tüketimi arttırıyor. Çok dur kalka girmiş olabilirsiniz. Ama çok da can sıkacak bir durum değil.

Bende dci clio var kışın benim de tüketim arttı (şu an 4.7) octavia için aşırı bir tüketim değil bence.

4,7 litre baştan beri ortalama değeri mi yoksa sadece kış ortalaması mı ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.