Şimdi Ara

Yeni Skoda SCALA hakkında genel bilgiler... (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
485
Cevap
12
Favori
76.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uzun yol yakıt tüketimine referans olması açısından.

2 yetişkin + 1 bebek (oto koltuklu) + bagaj,
    evin kapısının önünden, diğer evin kapısının önüne,
    20 derece sabit klima (auto fan hızı),
    4 lastik 34 PSI

Yeni Skoda SCALA hakkında genel bilgiler...

• sarppy kullanıcısına yanıt
    33. hafta sonrası üretimler yeni direksiyon ile geliyormuş, benimkisi de yeni direksiyon ile geldi fakat eskisinin tipi de güzel bence.
  • benim eski tip. direksiyon olayına hiç takılmıyorum. işlevsellik aynı gördüğüm kadarıyla, sadece tuşların yeri değişik gibi.

ama mesela başka özellikler artık standart olarak gelseydi üzülürdüm. atıyorum geri görüş, aktif fren vs.
  • 3 kollu direksiyon tasarımı daha güzel. 2 kollu eski mini tarzında. Yenilikçilik yapalım derken bazen tadı kaçıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reis-i Eagles

benim eski tip. direksiyon olayına hiç takılmıyorum. işlevsellik aynı gördüğüm kadarıyla, sadece tuşların yeri değişik gibi.

ama mesela başka özellikler artık standart olarak gelseydi üzülürdüm. atıyorum geri görüş, aktif fren vs.
    Bu arabaya ön park sensörü standart olarak koyulsa güzel olurdu, yurtdışı modellerde standart olan çoğu özellik burda opsiyon malesef. Ayrıca aldığım yere sordum ön park sensörünü sonradan takamıyoruz malesef dedi.
  • aracın kendisi diğer C'lerden yüksek, sürüş pozisyonu da yüksek. önü görmekte zorlanmıyorum ancak yerde mantar beton ya da bir zeytin tenekesine beton dökülmüş "buraya park etmeyin" engeli vs. varsa park ederken o zorluyor evet.
  • aksesuar kataloğunda geri görüş kamerası, arka park sensörleri ve hız sabitleyici var. "Elite" paket alanlar sonradan taktırabiliyor anladığım kadarıyla. ben mesela geri görüş kamerası taktıracağım.

• Ben de bu android auto yu kablosuz kullanma özelliğini yükletebilirsem isterim ama sonradan yapılıyor mu soracağım, opsiyon olarak alınabilen bir özellik normalde.
  • sanırım o mevzu "smartlink+" ile oluyor. normali düz "smartlink" sanırım.

"smartlink+" ile "skoda connect" de kullanılabiliniyor galiba.
  • Reis-i Eagles kullanıcısına yanıt
    Bu yazılımsal birşey mi acaba, yani şimdi ekletebilir miyim? Açıkçası her defasında telefonu kablo ile bağlayıp bir yandan şarj olmasını ve aynı anda kullanılmasını istemiyorum, bu sefer de telefonun bataryası mahvoluyor.
  • Eğer BT üstünden yapıyorsa araçta BT var, yazılımsal olabilir.

Eğer hızlı olsun diye araç Wi-Fi açıp yapıyorsa araçta Wi-Fi donanım gerekir.
  • şu arkadaş Scala için geri görüş montajı yapmış. sanırım her türlü arabaya yapıyor. direksiyon tepkileri de var.

ben yetkili 2 servisi aradım henüz parça yok dediler. yetkili servisten fiyat alana kadar bekleyeceğim.

• 1.6 tdi araç ile yaklaşık 700 km yaptım. Cam tavan olmadığı için araç yol sesi konusunda beklediğimden çok iyi. Motor sesi zaten çok az. Yakıtı çok ekonomik Konforu da gayet iyi. 4 sene Octavia a7 kasa kullanmış biri olarak, aracı çok beğendim. Hayalet ekran ve CarPlay çok iyi hissettiriyor. Bu arabanın o kadar yerilmesini anlayamadım. Test etmeden almak durumunda kaldım ama şimdilik hiç pişman değilim. Bence mekanik el freni, ön park sensörü, aracın sw a benzer uzunlukta olması ile golf ün müşteri kitlesini çalmaması sağlanmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün yolda gördüm bir tanesini arka kısmı inanılmaz kötü duruyor. Ayrıca çok da ufak göründü gözüme.

• sdemiryilmaz S kullanıcısına yanıt

ben 1.0 TSI DSG + cam tavan'lı kullanıyorum. cidden gayet sessiz çalışması.

içine binip, kullananların, test edenlerin yorumları değerli genelde, olumsuz da olsa. araca bir önyargı var nedense. eski aracım 308'de de vardı bu "Pejo" mu alınır önyargısı. çok şeyapmamak lazım. :)

@deoks aracın genişliği (segment kralı diye tabir edilen) Golf ile aynı. diz mesafesi ondan da iyi.

Genişlik:

Golf 7/7.5: 1799 mm

Scala: 1793 mm (yarım santim fark)

Dingil mesafesi:

Golf 7/7.5: 2637 mm

Scala: 2649 mm

• quote:

Orijinalden alıntı: gsad1905

Ben de bu android auto yu kablosuz kullanma özelliğini yükletebilirsem isterim ama sonradan yapılıyor mu soracağım, opsiyon olarak alınabilen bir özellik normalde.

sanırım gizli özellik olarak açılabilir. "head unit"te Wi-Fi desteği var gözüküyor.

Karoq'ta kullanılan unit ile aynı.

https://www.reverse-costing.com/teardowns/panasonic_mib3_headunit/#features

Servise sordum, bir kod girilerek yapılabilir dedi. 1350 gibi de bir fiyat söyledi.

• gsad1905 G kullanıcısına yanıt

Gayet iyi. Demek ki yazılımsal ve kendimiz de açabiliriz.

Benim en çok istediğim "Skoda Connect"in çalışması, onun da vardır bir yolu ama bakalım.

Merhaba ben de 1.0 versiyonu cam tavanlı olarak almayı düşünüyorum ama beni düşündüren izolasyon. Şu anda 2011 dizel clio kullandığım için ses hassasiteyim oluştu resmen. 100 km üzerine çıkıldığında motor bağırmaya başlıyor mu? kaç km hzıda başlıyor. Yol gürültüsü tekerlek sesi vb durumlar konusunda yorum yapabilir misiniz? 2020 corolla denedim 90*100 km hızla gittim hiç ses gelmiyor izolasyonu çok iyi ama focus 2017 ye bindim içeriye çok ses alıyor tekerleklerden özellikle corolla ile karşılaştırınca

1.0 olmasından dolayı hız artınca motor sesi çok artar mı diye düşünüyorum ?? teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.