@bambus bence bu aracı alan 3-4 kişiden daha yorum almanız daha sağlıklı olur, kulak işi biraz göreceli. mesela @gsad1905 @Bogulanbalik @scalebor90 bana göre motor sesi yalıtımı iyi. (diğer 1-2 kişi dizel olmasına rağmen de iyi demişti) ses kaçtan sonra içeri giriyor testi yapmadım, ama 120-130 giderim genelde ve motor sesi rahatsız etmedi beni. hatta dikkatimi bile çekmedi. bence yol/lastik sesi motor sesine göre daha çok giriyor. bunun en iyi yolu test sürüşü ama ona da ne kadar imkan olur bu dönemde bilmiyorum. belki youtube videoları açıp izlerseniz içeri ne kadar ses alıyor vs. kestirebilirsiniz. bir de aracın üstünde bulunan lastik de önemli. benim aracın üstündeki Nexen 205/50/17 SU1 ve 71dB ses değeri yani yüksek. ben 67-68 olan lastikleri eski aracımda deneyimledim bana göre fark ediyor dB değeri yükselince. yalıtım sonradan yapılabilen de bişey bu arada. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reis-i Eagles -- 9 Ekim 2020; 20:52:4 > |
Yeni Skoda SCALA hakkında genel bilgiler... (16. sayfa)
-
-
Araçtan bende gayet memnunum motor sesi yok denecek kadar az. Lastik nexen olduğundan biraz yol sesi var ama rahatsız edecek düzeyde kesinlikle değil. 2016 golfüm vardı onla aynıydı diyebilirim. Onda da dunlop vardı.
Bu aracı kullanmadan birçok arkadaş olumsuz yorum yapmış özellikle sıfır araç alımı konusunda. Araçtan ne bekliyorlar anlamıyorum malzeme kalitesi desen gayet iyi. Motor desen golf leon ile aynı. Tip desen sinirli skoda bakışıda var. Bagaj sınıfının lideri, koltuk mesefeside baya baya iyi. Daha ne olsun :)
Alan herkes güzel günlerde kullansın inşallah. -
Motor sesini ani hızlanmak istediğimde duyuyorum onun haricinde araçta motor sesi hiç duymadım, hatta araç çalışıyor mu bazen anlaşılmıyor bile. Ama yol sesi almıyor diyemem bir miktar yol sesi alıyor, beni çok rahatsız etmedi.
-
Hocam o konuda birisi malzeme kalitesi kötü demiş, mesela neresi kötü dedim torpido kapağı kötü diyor. Cevap verme gereği bile duymadım. Ön yargılı adamlarla uğraşmaya gerek yok. Çoğu yorum yapan eminim arabayı canlı dahi görmemiştir, klavyeden sallamak kolay.
-
Kullanılan araçların 1.0 versiyonu olduğunu kabul ediyorum. Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
Peki 1.0 Türkiyede ön yargılı yaklaşılan bir motor seçeneği. Zayıf kaldığı noktalar oluyor mu ?
Cam tavan sesi arttırıyor mu ?
Yakıt tüketimi ortalamalarınız aşağı yukarı nasıl?
1-2 ay içerisinde octavia yeni kasa geliyormuş o da 300 civarından başlar kesin ama güzel tasarlamışlar.
-
Bir de 1.0 motorun zorlanmadan/sesi hissedilir seviyede yükselmeden gidilebilen maksimum hız ile ilgili fikriniz var mı ?
130-150 civarı zorlanmadan ve bağırmadan 3000 devir civarı gidebiliyorsa yeterli benim için. @gsad1905 @Bogulanbalik @scalebor90 @Reis-i Eagles
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bambus -- 9 Ekim 2020; 22:26:57 > -
quote:
Orijinalden alıntı: bambusBir de 1.0 motorun zorlanmadan/sesi hissedilir seviyede yükselmeden gidilebilen maksimum hız ile ilgili fikriniz var mı ?
130-150 civarı zorlanmadan ve bağırmadan 3000 devir civarı gidebiliyorsa yeterli benim için. @gsad1905 @Bogulanbalik @scalebor90 @Reis-i Eagles
Aracım 15 günlük olduğu için motorunu hiç üst seviyede test etmedim ama geçen gün farkında olmadan 150 ye çıkmışım motor sesini duymuyordum. İstanbul'da çok yoğun trafikte 7.5 lt civarında, normal trafikte 6.5 lt civarında tüketim var. Motorun zorlandığını hiç hissetmedim daha önceki aracım 1.6 düzeldi, onunla aynı performansı alıyorum.
-
1.6 dizel ile aynı performans alıyorsanız bence muazzam o aracınızın marka model ve yaşı ne idi?
Bir de donanım ve opsiyonel aksesuarlarla ilgili tavsiyeniz olur mu, deneyimle daha net anlaşılıyor olabilir ihtiyaçlar
-
quote:
Orijinalden alıntı: bambusBir de 1.0 motorun zorlanmadan/sesi hissedilir seviyede yükselmeden gidilebilen maksimum hız ile ilgili fikriniz var mı ?
daha önce 1.2 Puretech 130hp EAT6 kullandım (308). yani küçük motor tecrübem ilk değil. şunu diyebilirim ki; küçük motorlar yüksek hızları yakıt anlamında pek sevmiyor. gidişinde bir problem yok bu arada ama yakıt tüketimi yüksek oluyor. 1.5 Scala ile 1.0 Scala 130 üstünde aynı yakmaz, 1.5 daha az yakar. (muhtemelen)
1 kere uzun yok gittim, burada yakıt tüketimini de paylaştım. devir saatine bakmamıştım ama yani 2000'de km yapıyor 3000'de kaç yapıyor hatırlamıyorum. bir sonraki sürüşte bakmaya çalışırım.
yukarıda da dediğim gibi genelde 120-130 giderim, ort. hız. kapıdan kapıya ölçümlerde 100km/sa civarı çıkıyor. (kapıdan kapıya olduğu için şehir giriş çıkışları baya ort. hız. düşürüyor.) yakıt da 5.5-6 civarı. kullanım stiline göre.
belki inceleme videolarında değinmiş biri olabilir devir 2000'deyken kaç yapıyor vs.
1.0 motor 150km sabit hızda sanki en az bi 7 litre falan tüketir bence. turbo benzin zaten gökyüzü limit gibi bişey. :)
-
Şirketler siparişi vermiş çoğu şirket de bu araca geçmiş :) -
@bambus 3-4 gün önce çektiğim uzun süreli (aracı bayiden aldığımdan beri) tüketim.
büyük bir kısmı şehir dışı, yarı yarıya olabilir. şehir içi istanbul trafiğinde dur kalkta 9-10 ama ort. hız yerlerde 10-15km/s falan. ama böyle e-5'li trafikse 6.5-7.0 de oluyor.
mesela bu da en son yakıt aldıktan sonraki ortalama. ort. hız. çok daha düşük ama 6.5 ortalama. muhtemelen akıcı e-5 biraz dur kalk.
saatlere bakarsanız aynı zamanda çekmişim zaten.
-
Ben aracın çalıştığını frenden ayağımı kaldırınca anlıyorum motor sesini siz öyle tahmin edin.
1.0 motora karşı benimde on yargim vardı ama araçta 200nM tork var dizelinde 250 siz karşılaştırın aradaki çekiş farkını.
Yalıtım olarak yol sesinden ziyade lastik sesi geliyor biraz yeni olduğundan dolayı olabilir yada marka nexen ben pek bilmiyorum kötüde olabilir. Ama değiştirmeye değecek kadar değil. Yüksek devirlerde motor sesi geliyor ama bu zaten istenilen bişey aracın performansli olduğunu hissetmeniz için onun haricinde normal sürüste ses yok diyebilirim. Ayrıca kendi rekorum şehir içi 5.1L klima açık çok kasmadan. Eco modu verimli kullanıp daha da aza indirebilirdim.
Araç ile ilgili benim genel yorumum olumlu yönde bu fiyata bu donanımda araç zor zaten 1 2 ay sonra ÖTV dilimine girecek o zaman almak mantıkli değil ama şuan kaçırmayın bence.
-
1.0 TSİ ve 1.6 TDI arasında Ortalama da 1 litre yakıt oynar bir de Türk halkının psikoloji si. Bundan önce 1.2 TSİ Octavia m vardı çok memnundum. Sonra gaza gelip 1.4 Tfsi A4 aldım onunda Motoru çok iyi. Pandemiden 2. Araç lazım oldu Auris 2013 dizel otomatik aldım 130bin km de. Skodanın sayfasında ellerinde olan araçları görünce bayileri aradım 255 e 1.6 tdi bulunca düşünmeden aldım. Aurisin üzerine 110 koyup aracı sıfırlamış oldum. Scala nın malzeme kalitesi Octavia dan bir tık altta , kapı içi cepler halı kaplıydı, ön telefon gözü kapaklıydı. Ama scalanın kumaş döşemesi çok daha kaliteli. Araç rüzgar sesinde de Octavia dan iyi. Vag grubun TSİ motorları hem ekonomik, hem sessiz. Bence keyif alınarak binilecek araç. -
Keşke cevap verseydin, aracı bayide uzun uzun inceledim, yorumumda kibarca bir iki örnek verip C sınıfının gerisinde dedim. Ama bulunursa alınır da dedimquote:
Orijinalden alıntı: gsad1905Hocam o konuda birisi malzeme kalitesi kötü demiş, mesela neresi kötü dedim torpido kapağı kötü diyor. Cevap verme gereği bile duymadım. Ön yargılı adamlarla uğraşmaya gerek yok. Çoğu yorum yapan eminim arabayı canlı dahi görmemiştir, klavyeden sallamak kolay.
Aracı takip ediyorum, hala da cam tavanlı bulursam almaya niyetlenirim.
Yahu alır almaz fanboy olmayın. Astra, corolla ve 308 yakın zamanda takip edip incelediğim araçlar bunların hepsinden geride malzeme kalitesi.
Uzun lafın kısası klavyeden sallayan ben değilim -
Yukarıdaki mesajı yazan kişi aklı sıra mesaj yazıp bloklamış, sorun değil zaten tanımam etmem ama yalandan showroma gidip de malzeme kalitesi çok kötü ya diyenlere bakmayın, burdan sallamak kolay. Gidin kendiniz test edin aracı. Ben malzeme kalitesi süper uçuyor felan demedim ama bu kişi mesajında kalitenin c sınıfının çok altında olduğundan bahsediyordu, yok öyle bir şey. Bu arada torpido kapağı önemli. -
Turk halkı olarak araç seçme lüksümüz kalmadı bence, hayırlı olsun alanlara -
çok nazik kullanırsanız belki 1lt fark olur ama genelde bi 2 litre fark oluyor.
-
Aracı 1 aydır kullanıyorum. 2700 km. yol yaptım. 3 bin devirde 125-130 civarı hızla gidiyor. 140-150 km süratlere kadar motor sesi gelmiyor. Motor sesi yalnızca ani hızlanmalarda duyuluyor. Sormak istediğiniz başka birşey olursa cevap vermeye çalışırım.
-
Yeni gelenlerde 2 kollu direksiyon var sanırım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X