Şimdi Ara

Yeni Tip Ehliyetim Geldi, (Detaylar İçerde) (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
820
Cevap
34
Favori
155.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Avrupada gecerlilik olayina bir aydinlik getirmek gerekli.

Bizim eski tip ehliyetlerde yasadiginiz avrupa ulkesinde girdiginiz tarihten itibaren 4-6 ay arasi gecerliydi zaten hatta cevirmeyede yakalandim bir kac kere ve eski tip ehliyete sorun cikarmadilar bu sureden sonra bizim eski tip ehliyet gecerliligini yitiriyordu bu yuzden hangi ulkede yasiyorsaniz oranin kurallarina gore tercumesi yapiliyordu.

Simdi bu yeni tip ehliyetler de avrupada kisa sureli gecerli sayilacaksa avrupada yasayip Turk ehliyeti kullananlarin pek faydasina olmayacak.

Su soruya cevap verebilecek var mi ?

Kisi turist degilse avrupada ikame edip calisiyorsa uzun sureli oturumlarda ben eski ehliyetimi bu yeni tip ehliyet ile degistirirsem ehliyet uzerindeki gecerlilik tarihine kadar avrupada kullanabilir miyim ?

maalesef dostum, böyle bir ihtimal yok.
    biz AB üyesi olmadigimiz icin bizim yeni ehliyetler Avrupa`da yine 6 ay süre icin gecerli olacak. Daha sonra yerel ehliyet alinacak.

bu degisimin sebebi ne o zaman?
    1. Arac siniflarini detaylandirmak C1, C2 gibi..
    2. AB`ye uyum cercevesinde resmi evrakin bitis süresine sahip olmasi (eski ehliyetlerde böyle bir süre öngörülmemisti)

• Degisim hizi yavasladi sanirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende cok kolay aldim 2 gunde adresime geldi

• Or_By O kullanıcısına yanıt
    İlk dağıtım zamanı ocak şubat aylarında 15-20'günde elimize ulaşmıştı şimdi yeni başvuranların sürücü belgeleri 2 günde adresine ulaşıyor sistem oturdu ancak 2020 yılının son zamanlarında yine yığılmalar yaşanır, biz türk milleti olarak hep son güne bırakırız nedense

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 13 TL ve 2 TL yi hangi banka kabul ediyor,aynı yerden halledebileceğim bir yer var mı
  • benim de 16. güne girecek ama hala ehliyet gelmedi. sms falan da gelmiyor. acaba arayıp bilgi alabilecegim bi kurum var mı ? ya da beklemeli miyim ?
  • şipidik terlik kullanıcısına yanıt
    Forumda ikisinide Halk bankasına yatıran arkadaş var, ama bazı çalışanlar iş bilmediği için geri çevirebiliyor.

• AciBadem25 A kullanıcısına yanıt
    Başvuru yaptığınız Trafik şubeye sorun, sıkıntı olursa oraya geri geliyor başvurunuz.

• Çarşamba işlemleri hal ettim buğun ise geldi ehliyetim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAYAQ -- 15 Temmuz 2016; 19:45:49 >
  • şipidik terlik kullanıcısına yanıt
    Vakıfbank
  • pttden mesaj geldi sürücü blgeniz kabul edilmiştir. en kısa zamanda ulaştırılacaktır diye. gerek kalmadı :) yinede sağol aga
  • Parayi halkbanka yatirabilirsiniz.cogu banka daha ne oldugunu bile bilmiyor.ya da islerinemi gelmiyor anlamadim...

• Arkadaslar bende yarin gidecegim ama onumuzdeki ay icinde baya bir sehir degistirecegim bu son olaylardan sonra acaba gecikirmi ehliyetin gelmesi? Beni bulamazsa ptt verdigim adreste baska adrese yonlendirebilirmiyim? Alamazsam ehliyet nereye gider en son ?

• 28 temmuz perşembe sabahına randevum var ama 1 ağustos pazartesi araçla yurtdışına çıkmam gerekiyor.versemmi vermesemmi kararsız kaldım eğer 3 günde yetişmezse sıkıntı yaşarım.
  • Ehliyetin tasarımı rezalet. AB ülkelerininki daha güzel.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tassa kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın bu ay 20 gün sürdü gelmesi, sizin zaten araya 2 gün hafta sonu giriyor imkansız gibi yetişmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerÇel -- 26 Temmuz 2016; 13:40:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerkanÇelik

Arkadaşın bu ay 20 gün sürdü gelmesi, sizin zaten araya 2 gün hafta sonu giriyor imkansız gibi yetişmesi.

Benim bir arkadaşın 2 günde geldi herkes başka başka şeyler söylüyor valla kararsız kaldım.
  • Darbe olaylarından sonra başvuran ve ehliyeti gelen var mı? Malum ankara emniyet kullanılmayacak şekilde, taşınıyorlar şu anda bildiğim kadarıyla. Basımlar oradamı yapılıyordu? Ağustos ortası yunanistana bayramda da avrupaya gidecektim arabayla ama olmayacak gibi.
  • syphonfilter kullanıcısına yanıt
    Gölbaşı pasaport şubeden ptt'ye teslim ediliyor, sanırım orda basılıyor, arkadaş darbe girişiminden önce basvurmuştu sonrasında basılıp geldi.

• 28 temmuz evrak teslim
    29 temmuz mesaj
    30 temmuz ehliyet teslim
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.