Şimdi Ara

Yeni topladığım pcde ilginç sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen pazar günü yeni bir pc topladım. Pcnin parçalarını yazayım öncelikle;

Fx x8 8120 Soket AM3+ 3.1GHz 16MB Cache 32nm 8 çekirdekli işlemci
    M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz O.C. USB 3.0 SA
    4Gb DDR3 1600MHz Corsair CLII Ram
    HD7850 O.C. GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon dx11 ekran kartı
    3,5" 500gb Sata 3.0 32mb önbellek 7200 rpm toshiba hard disk
    Asgard 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX kasa

Şimdi sorunumdan bahsedecek olursam, oynadığım oyunlarda bir süre oynadıktan sonra yavaşlamaya başlıyor bilgisayar. Fan da oldukça hızlı çalışıyor bu arada oyunlarda. Sorunun nerde olduğunu anlamak için bir kaç test yaptım ama nafile. İşlemci sıcaklığı en fazla 39 derece, ekran kartı sıcaklığı en fazla 65 dereceyi buluyor oyunlarda. Maksimum Ram kullanım miktarı 1.99 gb olduğunu gördüm. Arkada çalışan hiç bir program olmuyor oyun oynarken. Virüs programı kullanmıyorum zaten onun yaratacağı bir sıkıntı da yok. Hard diskin %90ı boş henüz sadece 2 3 oyun 4 5 program yüklü. Acaba PSU mu yetersiz kasayla gelen? Ya da fan mı almam lazım bir kaç tane? Ramden kaynaklı olabilir mi ya da? Aklım çok karışık kısacası arkadaşlar. Çok sinir bozucu bir hal aldı çünkü durum benim için. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

• vatandan aldıysan hem yeniymiş direk götür böyle böyle de belki ekran kartında felan sorun vardır fabrikasyon hatası vardır. olabiliyor çünkü arkadaşlarada oldu aynısı değiştirdiler. sakın sen kurcalama daha fazla zaten suçu biryere atmak için yer arıyorlar hemen senden bilirler ben dokunmadım verdiğiniz gibi kurdum böyle oldu de.daha da birşey deme. ayriyetten yeni aldığım bilgisayarı tekrar buraya getirdim birsürü eziyet oldu bana ben niye bunu yapmak zorundayım de. sert ol biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 1 Mart 2013; 21:20:52 >
  • Evet hocam vatandan toplamıştım pcyi. Fabrikasyon hatası olsa normal çalışırken de mavi ekran vb. sorunlar çıkarması lazım değil mi?
  • Bi de mouse cursorında ufak laglar oluyor ondan bahsetmeyi unutmuşum arkadaşlar. Oyun yavaşlamaya başladığı anlarda ve bazen normal internette gezinirken
  • kardesim isinma icin laptopunun altina kalin bir kitap koymani tavsiye edrim.ve windowsu hizlandirma teknikleri var .linkini buyur

Windows 7 kullaniyorsan :

http://forum.shiftdelete.net/windows-7/243660-windows-7-super-hizlandirma.html

windows xp icin emin oldugum bir cozum yok kendin arastirabilirsin ve arada sirada bilgisayarinin icini acip fon makinesi ile temizle
    cogu zaman bilgisayar tozdan dolayi yavaslar .

internette gezerken ki yavaslamalar icin tarayicindaki gecmisi sil hizlanir eger cozulmezse zaten yeni vatana geri gotur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecitayhan -- 1 Mart 2013; 22:23:29 >

• Bu arada badninja arkadaşın uyarısıyla hdd'de bad sector taraması da yaptım hard disk gayet sağlıklı durumda çıktı
  • bana ekran kartından kaynaklı gibi geldi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: #NexUs

bana ekran kartından kaynaklı gibi geldi

Ekran kartından kaynaklı derken hocam?
  • windows update in acıksa sayet yeni topladıgın ıcın eger yapmadıysan kendisi belirli aralıklarla update yapar bu sırada kasılmalar yasarsın haberin olmaz tabi buda bir secenek. ekran kartının son driverini yüklemissindir zaten eger belli bir sureden sonra yapıyorsa bunu, ekran kartını olabildigince zorla restart yaparsa yada buglar olusursa sorun ekran kartındandır. ve bunları yapmadan once ekran kartının sogutucu kısmının tum remlerin uzerine temas ettiginden emin ol , hafıfce saga sola ıterek bosluk ve oynama olup olmadıgına dikkat et boyle bir sey varsa direk degisim soz konusu olabilir. son olarak rem in 4gb lık tek slot ise bazı anakartlar icin sorun teskil edebiliyor bilgine hayırlı olsun gule gule kullan...
  • Sistem dosyalarında bir sorun olmuş olabilir mi? Veya eski driver kurmuş olabilir misin? Söylediğin sıcaklıklar normal, hdd de bs de yok, bence bir sistemi elden geçir. Ama bi tane soğutucu alman gerekiyor tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuyamasan

windows update in acıksa sayet yeni topladıgın ıcın eger yapmadıysan kendisi belirli aralıklarla update yapar bu sırada kasılmalar yasarsın haberin olmaz tabi buda bir secenek. ekran kartının son driverini yüklemissindir zaten eger belli bir sureden sonra yapıyorsa bunu, ekran kartını olabildigince zorla restart yaparsa yada buglar olusursa sorun ekran kartındandır. ve bunları yapmadan once ekran kartının sogutucu kısmının tum remlerin uzerine temas ettiginden emin ol , hafıfce saga sola ıterek bosluk ve oynama olup olmadıgına dikkat et boyle bir sey varsa direk degisim soz konusu olabilir. son olarak rem in 4gb lık tek slot ise bazı anakartlar icin sorun teskil edebiliyor bilgine hayırlı olsun gule gule kullan...

Windows update kapalı hocam. Driverlar son sürüm. Dediğiniz gibi ekran kartını zorlamayı deniycem. Sonra da vatana götürücem direk. Bu arada ram tek slot.

• kardesim simdi baktim yazdıgın sistemde tahmini bir sistem toplayıp gereken guc miktarını 720watt olarak cıkardım(cıkardım derken thermaltakenin sitesinden sisteminin ozelliklerini yazıp gereken guc mıktarını hesaplayan bir sıstem yapmıslar ordan baktım sende bakabilirsin http://www.thermaltake.outervision.com/Power) bu ne kadar saglıklı bılmıyorum fakat simdilik benım aklımda rem olayı ılk sırada, tek slot rem bende sorun cıkarmıstı zamanında tek 512 yerıne ıkı 256 lıyla degısmıstım performans artısını o zamanlar test edememıstım ama sıstem daha stabıl ve takılmadan calısıyordu. yenı rem ve anakartlarda bu durum ne kadar onemlı bılemıyorum guzel bir anakart almıssın boyle bır sorun cıkaracagını sanmıyorum ama bir bilgisayarcıya sormanda fayda var.
    ekran kartını furmark yada atitool yardımıyla bir test et sorun cıkmazsa sogutma problemi varmı yokmu dıye uzun sureli bir crysis gıbı saglam bir oyunu full grafik detaylarıyla oynamaya calıs olan olan olur zaten.
    yapabiliyorsan bir adet 4 luk aynı saat hızında rem bulup test et eger furmark yada atitoll vb... bir test programından basarıyla gecerse ekran kartın ve oyun oynarken gene aynı durum olursa buyuk ıhtımalle sogutma problemı yasıyorsun demektir psu da cok yeterlı gıbı gelmıyor ama bu durumla pek alakalı oldugunu sanmıyorum kolay gelsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.