Şimdi Ara

Yeni Topladığım Sistem Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Parça parça satın aldığım parçaları bugün birleştirdim.Fakat power tuşuna bastığımda sistem tepki vermiyor.Sizce sıkıntı ne olabilir? Kasa kablolarını doğru taktığımdan eminim.
    Sistemim;
    Gigabyte GA-F2A68HM-DS2
    AMD Athlon II X4 840 3.1 ghz
    Gskill 4GB DDR3 1333 mhz (Tek değiştirmediğim parça.)
    WD 320 GB 8 MB
    Sapphire R7 250X Vapor-X 2 GB 128 Bit
    Everest 400 Watt (460 Watt Peak Power)

Yeni Topladığım Sistem Açılmıyor Yeni Topladığım Sistem Açılmıyor Yeni Topladığım Sistem Açılmıyor Yeni Topladığım Sistem Açılmıyor Yeni Topladığım Sistem Açılmıyor

• rectrated R kullanıcısına yanıt
    Resimlerden pek seçilmiyor da, işlemci güç kablosunu taktın mı? Fan değil de, ya dört ya da 8 pin oluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CPU 8 pin power'dan gelen ise 4 pin fotoğrafta ki çeviriciyle beraber taktım onu
    Benim anakartta da işlemci için 8 pin soket yapılmış ama powerdan gelen 4pini taksam da çalışıyor, 8pine çıkarsam da çalışıyor. İstersen 4pinli kabloyu takıp dene. Bir de ön panel power, led ve reset kablolarını bi kontrol et. Anakartın yeniyse kitapçığında mutlaka vardır.

• Anakart işlemci harddisk ekran kartı yeni ve de önde ki yeşil kasa ışığı yanıyor ama bilgisayardan bir tepki yok maalesef
    Ya anakart sorunlu(bende de bi anakart öyle durup dururken gitti) veya anakartla kasa, belki bir vidadan dolayı temas ediyor olabilir? Emin değilim ama bi ihtimal yani. Kablolar veya çeviricilerde sıkıntı olabilir? Ramle alakası var mı bilmiyorum ama başka bir ram bulup denemekte fayda var. Maalesef aklıma başka bişey gelmiyor..

Bir de aklıma geldi ; uzay montaj denen yöntemi uygula. Eğer çalışırsa sorunu kasa üzerinde ararsın..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam hiç toplamadım ama kasadan az çok anlarım. senin power tuşunun çalışmaması üstünde led yazan küçük ince girişli kablolar var onlar anakarta takılıyor yanlış takarsan kasadan düğmeye bastığında haliyle anakart bilgisayarı başlatmaz. senin sorununun kasadan düğmeye bastıktan sonra ana kartının algılamamasından kaynaklanıyordur. o yüzden o kabloyu düzgün tak adamın canını sıkma
  • melo06 kullanıcısına yanıt
    değişik bişeyler yaptım çalıştı hay ben bu işe :D
    sevindim kardeşim :) kablolardan mıymış ? nasıl hallettiğini paylaşırsan seviniriz. aynı hatayı yapanlara yardımcı olmuş oluruz.
  • kullandığım kablo çeviricilerde sıkıntı olmuş o yüzden herşeyi ne gerektiyse oraya taktım ve çalıştı düşük bütçe ile güzel bir sistem oldu :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.