Şimdi Ara

Yeni Topladığım Sistem Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bir sistem topladım ancak güç tuşuna basınca işlemci soğutucusunun rgb'si anlık olarak yanıp sönüyor. Başka herhangi bir tepki vermiyor sistem. Parçaları tek tek söktüm, tekrar bağladım ancak değişen bir şey olmadı maalesef. Sistem özelliklerini aşağıda veriyorum. Sizden ricam bir çözüm yolu sunmanız. İki farklı güç kaynağıyla denedim sonuç aynı. Birkaç gündür çok canımı sıkıyor. Umarım bir çözüm bulunur.

Ryzen 7500f
    Biostar b650 anakart
    2x8 Kingston ddr5 6000mhz ram
    512gb James Donkey m2 ssd
    6700 xt ekran kartı
    650w 80+ thermaltake güç kaynağı
    (650w 80+ gamebooster güç kaynağı ile de ayrıca denendi)

Düzenleme
    Kasayı uzay montaj yapınca çalıştı. Uzay montajdan önce kasanın içinde tekrar güç vermiştim. İşlemci soğutucusunun pininin takıldığı yerden duman çıktı. Hemen fişi çektim ama uzay montaj yapınca cpu ve dram ışığı yanmıyor anakart üzerinde. Sanırım daha büyük bir sorun çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalemtiras. -- 5 Ağustos 2024; 11:55:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ramlerin yerini değiştir.

Bios pilini cıkar bir süre bekle.

Sistemi bende yeni topladım .Eski anakartımı sogutucu takarken zorladım.Anakarta güc geliyor ama pc acılmıyor power tusuna bassanda ısık var.Sonra olmuyor servise götürdüm anakart gitmiş.Yenisini aldım .Eskiyide servise yollayacagım.

• lithran kullanıcısına yanıt
    Ramlerin yerini de değiştirdim ama olmadı maalesef. Anakartta problem olabilir ama emin de olamıyorum açıkçası.

• Sıkıntı anakartında buyuk ihtimal en iyisi mahalle arası birine götür baksın .Aynısını yasadım daha 10 gün önce .

• lithran kullanıcısına yanıt
    Götürdüm aslında. Farklı bir güç kaynağı ile denedi sistem çalıştı. Bendeki iki güç kaynağı da sıfır işin ilginç yanı.

• Kullandığınız grup prizde veya duvardaki prizde de sorun olabilir. Akım korumalı prizler bazen sapıtabiliyor. O iki güç kaynağının düzgün çalıştığından emin misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Farklı prizlerde de denedim. İki güç kaynağı da sıfır alındı ve hiç kullanılmadı. İki ayrı sistem toplayacaktık. İlk sistemde patladık tabiri caizse :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kısa devre yapan bir şey vardır, psu koruması devreye girip akımı kesiyordur bağlantıları kontrol et.

• Thermaltake TR2 S modeli de iyi sayılmaz. Şansızlık ikisi de iade ürün denk geldi belki.
    12vhpwr uçları da var.

www.n11.com
    High Power HP1-S2750GD-F14C 750 W 80+ Gold Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/high-power-hp1-s2750gd-f14c-750-w-80-gold-guc-kaynagi-47487156

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Psu ve anakart üzerinde ki bağlantıları tekrar kontrol et

• VETERINARY kullanıcısına yanıt
    Bağlantıları kontrol ettim hocam. Kısa devre olayını başka nasıl anlayabilirim?

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    İade ürün olduğunu sanmıyorum. Jelatinlerini, koruma bantlarını kendim açtım.

• Kahya Yahya kullanıcısına yanıt
    Defalarca ettim inanın. Yarın uzay montaj deneyeceğim. O da olmazsa farklı bir anakart temin etmeye çalışacağım.

• Sorun için Açıklama:
    Değerli Arkadaşlar,
    Maalesef anakartı yaktım :) Şu an tek düşündüğüm şey işlemci ve ram'e zarar vermemiş olmam. Sorun kasada kısa devre yapan bir durumun olması. Acı bir tecrübeyle öğrendim maalesef :) Benzer problemi yaşayanlar ya da yaşayacak olanlar için (umarım kimse yaşamaz da) not düşmek istedim. Anakartı servise yollayacağım. Aynı şekilde kasayı da. Ucuz yollu bir anakart ve kasa temin edeceğim ben de. Hepinize teşekkür ediyorum. Saygılar, selamlar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.