Şimdi Ara

Yeni topladığım sistem durduk yere resetlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, yaklaşık 1hafta önce sistemimi güncelledim ve son 3gündür bilgisayarımın ekranı durduk yere siyah olup iki saniye sonra bilgisayar kitlenip reset atıyor.
    Ekrankartım takılıyken oluyor bu problem fakat önceki sistemimde böyle bir sorun yoktu..

1hafta önce aldığım parçalar
    Msi z97-g43
    intel pentium g3258
    GSKILL Ripjaws ddr3 4GB 1600mhz

XIGMATEK TAURO SERİSİ 80PLUS 600W (bugün alındı)

önceki sistemden kalan ve kullanılan parçalar (geçici)

2x Samsung hd103sj 1TB
    400watt highpower
    Nvidia Gt240 gddr5 512mb

Anakartın güç girişi 8pin olup highpowerın 4pin kablo olduğundan 6gün boyunca o şekilde kullandım. Sorunun bundan kaynaklandığını düşünerek bugün XIGMATEK TAURO SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI aldım fakat az önce sistem tekrar resetlendi..
    3çeşit windows 7 kurup denedim, (orjinal dahil) driverları,bios ve windowsu gücelledim belki sürücülerden dolayıdır diye fakat sonuç yine aynı.. RAM lerden şüphelendim windows memory diagnostic ile tarattım sonuç ram sorunsuz.. Onboad gpu yu kullandığım zaman böyle birşey olmuyor.. ekrankartımdada sorun olduğunu düşünmüyorum.. gt240 eski bir jenerasyon olduğu için kaynaklanıyor olabilirmi?.. bu yazıyı yazarken bilgisayarın ekranı yine kararıp 3-4 sn sonra reset attı. Geçen gün MEMORY.DMP klasörüne bakmıştım bir log vardı onuda windows debugging tool ile incelemiştim. Probably Genuine CPU yazıyordu.. bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim

Edit: (Resim ekledim) ilk resim oyun sırasındaki ısı değerlerim, 2. resim geçengün ekran karardıktan sonra tesadüfen ekranın yine geri gelmesi sonucu çıkan hata
     Yeni topladığım sistem durduk yere resetlenmesi Yeni topladığım sistem durduk yere resetlenmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seveax -- 14 Mart 2015; 3:01:13 >

• Sorun hâlen devam ediyor, gerçekten canımı sıkmaya başladı. Düşünce ve fikirlerinizde paylaşsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: seveax

Sorun hâlen devam ediyor, gerçekten canımı sıkmaya başladı. Düşünce ve fikirlerinizde paylaşsanız sevinirim
    İlgisi var mı bilmiyorum ama kasa da statik toplanmış olabilir mi, şase yapan bir şey olabilir, açıkta ki kabloları kontrol etmen de fayda var, statiği atmak için de psu güç kablosunu çıkarıp, kasanın power tuşuna 20-30 saniye kadar basılı tutup, yeniden çalıştırıp deneyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

İlgisi var mı bilmiyorum ama kasa da statik toplanmış olabilir mi, şase yapan bir şey olabilir, açıkta ki kabloları kontrol etmen de fayda var, statiği atmak için de psu güç kablosunu çıkarıp, kasanın power tuşuna 20-30 saniye kadar basılı tutup, yeniden çalıştırıp deneyebilirsin.
    Merhaba ekran kartının sürücüsünde problem olduğunu düşünüyorum. Benzer bir problemi ben de yaşadım daha önce ve mevcut bütün sürücüleri denedim. Taki sorunsuz bir sürücü bulana kadar. Farklı sürücüler deneyin. Her sorun çıkaran sürücüyü tamamen kaldırıp başka bir sürüm yükleyin. Kolay gelsin.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Kablolari söküp, bir elimle kasaya dokundum bir elimlede betonda elimi gezdirdim. Bazen yarim saat icerisinde 4kez resetleniyor,bazende 3-4saat sorunsuz calisiyor. Kasa eski herseyi zorla sigdirdim.. Acaba bir yerden bir kacak mi var. Elimi kasanin uzernden gezdirdigimde kasada elektrik oldugunu hissediyorum. Önceki ve diger kasalarimdada vardi fakat sorunsuz calisirlardi. (Ekrankarti bagli degil gt240)

Yeni topladığım sistem durduk yere resetlenmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seveax -- 14 Mart 2015; 19:47:08 >

• Dayance kullanıcısına yanıt
    O surucu hatasini bir kez verdi. 4farkli surum kurdum denedim en guncelli ve 2013yilindan bir surucude denedim degisen birsey yok. Yinede dediginizi denerim bir kac surum daha indrir denerim. Fikriniz icin tesekkur ederim
  • quote:

O surucu hatasini bir kez verdi. 4farkli surum kurdum denedim en guncelli ve 2013yilindan bir surucude denedim degisen birsey yok. Yinede dediginizi denerim bir kac surum daha indrir denerim. Fikriniz icin tesekkur ederim
    ekran kartı takılı değilken resetleniyor mu?
  • mikail13 kullanıcısına yanıt
    Yok reset atmiyor onboard kullaninca
  • quote:

Tümleşik grafik kartı ile sorunsuz çalışıyorsa zaten ekran kartı ile ilgili bir sorun olduğu kesin. Gerekirse bütün sürücüleri deneyin. Özellikle eski sürücüleri deneyin. Kartta fiziksel bir problem de olabilir. Sizin anakartta 2 adet Pci express portu var. Biri 2.0 diğeri 3.0 ve bant genişlikleri farklı. O yüzden kartın portunu da değiştirmeyi deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dayance

Tümleşik grafik kartı ile sorunsuz çalışıyorsa zaten ekran kartı ile ilgili bir sorun olduğu kesin. Gerekirse bütün sürücüleri deneyin. Özellikle eski sürücüleri deneyin. Kartta fiziksel bir problem de olabilir. Sizin anakartta 2 adet Pci express portu var. Biri 2.0 diğeri 3.0 ve bant genişlikleri farklı. O yüzden kartın portunu da değiştirmeyi deneyin.

Alıntıları Göster
    ekran kartının güç girişi yok veya var da takılıysa

sorun kesin ekran kartı arızası...

garanti varsa gönderin ama önce başka bir anakartta deneseniz daha sağlıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 14 Mart 2015; 20:30:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

ekran kartının güç girişi yok veya var da takılıysa

sorun kesin ekran kartı arızası...

garanti varsa gönderin ama önce başka bir anakartta deneseniz daha sağlıklı olur.

quote:

Orijinalden alıntı: Dayance

@mikail13

Garantisi yok 4-5 yıllık bir kart. Başka bir anakartta sorunsuz bir şekilde çalışıyor

@Dayance

İlginç olanda o, ekrankartı başka bir sistemde sorun vermiyor. Sıkıntı tam olarak şöyle, ekranın ışığı 10saniye boyunca mavi yanıyor sinyal yok demiyor. Müzik dinelerken yada birşey yaparken ekran kararıyor müzik ve sesler 2-3 saniye boyunca devam ediyor sonra cd takılır gibi takılıyor.. bir kaç saniye sonra monitörün ışığı turuncuya dönüp sinyal yok mesajı gösteriyor.. Diğer pci express slotuna önceden takmıştım sürücüyü yükleyemedim..

Önceden photoshop ile uğraştığım sıra çıkan bir hatayı çektim ve diğer resimdeki ise bluescreen vermeyip windows klasörüne oluşturduğu .dmp ı windows debugging tool ile açıp kaynaklanan sebebini incelemiştim. Biraz araştırdım işlemci ram problemli diye birçok konuya rastladım fakat onlar sorunsuz çalışıyor gibi.. 2.0 slotuna takıp deneyeceğim tekrar.
     Yeni topladığım sistem durduk yere resetlenmesi Yeni topladığım sistem durduk yere resetlenmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seveax -- 14 Mart 2015; 21:15:28 >

• Dostum ekran kartı sürücüsünde bir hata oluştu başarıyla recovery yaptık diyor. Başka bir sistemde kart sorunsuz çalışıp ta senin sisteminde sorun veriyorsa ve format atmana rağmen devam ediyorsa pci slotunda bir problem olabilir.
  • Sarıaslan kullanıcısına yanıt
    Suanlik pci2.0 slotundan sorunsuz sekilde calisiyor sorun cikmadi cok sukur. Gercekten sasirtici, daha bir kac gun once denemistim..
    Yeni nesil bir gpu aldigimda 3.0 problem cikarmaz umarim.. sizce o slot sorunlu olabilirmi
  • quote:

Suanlik pci2.0 slotundan sorunsuz sekilde calisiyor sorun cikmadi cok sukur. Gercekten sasirtici, daha bir kac gun once denemistim..
    Yeni nesil bir gpu aldigimda 3.0 problem cikarmaz umarim.. sizce o slot sorunlu olabilirmi

Olabilir kardeşim garantisi devam ediyor mu
  • Sarıaslan kullanıcısına yanıt
    Evet zaten 1haftalık kart, o kartı 4-5 ay sonra garantiye göndersem sorun çıkmaz heralde dimi?
  • quote:

Evet zaten 1haftalık kart, o kartı 4-5 ay sonra garantiye göndersem sorun çıkmaz heralde dimi?

Hayır çıkmaz ama 1 haftalık ise hemen götür eğer arızalaysa belki hemen değişim yapabilirler.
  • seveax S kullanıcısına yanıt
    garantiye felan göndertme direk değişim talep et.
  • seveax S kullanıcısına yanıt
    özellikle 1 haftayı gecmediyse garantiye gönder ayıplı mal satışı nedeniyle değişim yapabilirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: onrkrmtc

özellikle 1 haftayı gecmediyse garantiye gönder ayıplı mal satışı nedeniyle değişim yapabilirler
    @Sarıaslan Yardımın için teşekkür ederim.

@MühendisMurat Muhtemelen öyle yapacağım biraz daha düşünmem gerek :)

@onrkrmtc 10gün oldu, hepsiburada.com dan sipariş etmiştim. Bilgisayarımdan birçok iş yapıyorum, şuan gönderme şansım yok :( Ürünün arızalı olup olmadığını öğrenmem gerek bunu en yakın zamanda başka bir ekrankartı ile test edeceğim. Bilgisayarımın kasasındanda şüpheleniyorum. Kasada elektrik var çünkü topraklamada sorun var gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seveax -- 15 Mart 2015; 16:18:50 >
  • quote:

@Sarıaslan Yardımın için teşekkür ederim.

@MühendisMurat Muhtemelen öyle yapacağım biraz daha düşünmem gerek :)

@onrkrmtc 10gün oldu, hepsiburada.com dan sipariş etmiştim. Bilgisayarımdan birçok iş yapıyorum, şuan gönderme şansım yok :( Ürünün arızalı olup olmadığını öğrenmem gerek bunu en yakın zamanda başka bir ekrankartı ile test edeceğim. Bilgisayarımın kasasındanda şüpheleniyorum. Kasada elektrik var çünkü topraklamada sorun var gibi :)

Alıntıları Göster
    Dediğiniz gibi ekran kartı da sağlam anakart ta sağlamsa aralarında uyumsuzluk vardır. bunu msi a yazın. veya anakartınızın biosunu güncelleyin.

arada böyle uyumsuzluklar olabiliyor.

bence ekran kartının sürücüsünü yükleyemeyice bu tip sorunlar çıkmıyordur. bazen de her iki sürücü uymsuzluğu vardır.

mesela ekran kartı taklı iken onboard sürücüyü kaldırın.

pc yi kapatıp açın . bir deneyin..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.